Jump to content
Dogomania

Świat wg Staffików i Yorki czyli perypetie Dżezika, Berty i Maleńkiej Gabinki :)

Recommended Posts

Posted

Ooooo, widzę sąsiadki...
Ja mieszkałam na Odyńca, na przeciwko działek, w domu, w którym jest przedszkole. A potem przeniosłam się na Joliot-Curie, naprzeciwko TVP. Ulica Etiudy - wiem, wiem, wiem, gdzie to jest.
Na Pola chodzę na spacerki z basiorkami.
A osiedle Marina, to nie wiem, gdzie ono jest. To jakieś nowe - nowoczesne - itp. ...?
Pzdr.

• Replies 4.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

HA , Asiaczek to ja Ciebie widywałam jak spacerowałaś z psiakami- jak odwoziłam mame do domu ul.J.C
Ja tak już dawno kombinowałąm czy to Ty czy nie Ty ,ale nie maiłam odwagi zaczepić.Basenji to raczej mało spotykane psy ;)
Pytałam nawet kogoś z dogo czy mieszkasz właśnie tam.
No kochane świat jest mały :)

Posted

[quote name='Asiaczek']
A osiedle Marina, to nie wiem, gdzie ono jest. To jakieś nowe - nowoczesne - itp. ...?
Pzdr.[/quote]

Nowiuteńkie, piękne i drogie jak jasna cholera :diabloti: (niestety ja tam nie mieszkam...)
Tam kiedyś takie ogromne łąki były - wszyscy okoliczni psiarze tam chodzili na spacery. To między Etiudy, Racławicką i Żwirki.

Vectra, a Ty to z widzenia chyba wszystkich znasz :evil_lol:

Posted

Jak mają psa to i oczywiście że znam z widzenia :diabloti: bo ja wszystkie psy musze "pomacać" obglądnąć.tam gdzie Asiaczek śmiga z baskami to ja często w kiosku fafieroski kupuje.I odkąd są spowalniacze to jezdzi się 5 na godzine więc nie sposób nie wypatrzeć psa hihiihihi
a tam na Racławickiej taki pituś śmiga jak moja Lala :)
pozamiatali tym osiedlem fajne tereny i teraz wysyp buraków mamy :////

Posted

[quote name='Vectra']
pozamiatali tym osiedlem fajne tereny i teraz wysyp buraków mamy :////[/quote]

No niestety... Do "mojego" sklepu często przychodzą paniusie z Mariny. Wyfiokowane, a słoma z butów wyłazi :cool1:

Posted

[quote name='Behemot']No niestety... Do "mojego" sklepu często przychodzą paniusie z Mariny. Wyfiokowane, a słoma z butów wyłazi :cool1:[/quote]
widzisz moja droga - dokładnie TO TO :angryy: :angryy: :angryy:
właśnie chyba dlatego na mojej wsi dużo osób z mokotowa mieszka - uciekają :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: tak jak ja :diabloti:

No kochane zagadałyśmy Czesławową galerie - to ja proponuje jakieś spotkanko może ??? przy kawie :cool3:

Posted

[quote name='Vectra']
No kochane zagadałyśmy Czesławową galerie - to ja proponuje jakieś spotkanko może ??? przy kawie :cool3:[/quote]

Szkoda, że pogoda taka denna, możnaby na Pola skoczyć z psiurami :lol:

Posted

Jeszcze tylko jedno pytanie - czy do osiedla Marina można wejść/wjechać od Racławickiej? Jeżeli tak - to wiem na 100 %, gdzie to jest...
Czytajcie moja Galerię; tam na pewno będzie informacja nt. planowanych spacerków na Polach Mokotowskich. Może wtedy uda nam się razem spotkac, co?

A teraz sorki, Dzasta, już chwalimy Cześka...
No, chwalimy...!!!
Pzdr.

Posted

Pogoda dzisiaj piękna :loveu: Ja jeszcze do 17 musze czekac na lekarza i werdykt czy moge juz mojej kostki używać ale mam nadzieje że tak :cool3:
[B]JA JUŻ JESTEM GODZINKE BEZ GIPSU I JEST BOSSKO :loveu:[/B]
Czesław się czuje bardzo dobrze i już nawet widać że się chłopina zaokrągla bo pochłonął jedzonko wysokostrawne i wysokoprzyzwajalne :cool3: a teraz gania za Kizią która dzis w miejscu usiedzieć nie może :mad:
Foteczek nowych nie mam bo pożyczyłam aparacik ale jak tylko odbiorę będę regularnie fotaskami Was zasypywać :multi:
A na osłode foteczka z czasów szczenięcych jak Dżezik się jeszcze w misce mieścił i nie wpuszczał do niej rodzeństwa :mad:

[IMG]http://img135.imageshack.us/img135/3969/p1010029am4.jpg[/IMG]

:loveu: :loveu: :loveu: Kocham ta fotke :loveu: :loveu: :loveu:

A co rozważania na temat tego czy Vectra śledzi psy na Mokotowie to możecie off topować częściej bo się tak uśmiałam że ho ho :evil_lol: :lol:
Ale moim skromnym zdaniem to Vectra coś się zabardzo tłumaczy mi tu że to że tamto że niby po fajeczki :cool3: hahahaha ufff dobrze ze mieszkam na Bródnie to i nie musze krzaków omijać co by ktos z nich nie wyskoczył :lol: ale z drugiej strony macie tam Dziewczyny na Mokotowie wesoło :lol:

Posted

[quote name='dzasta']
A na osłode foteczka z czasów szczenięcych jak Dżezik się jeszcze w misce mieścił i nie wpuszczał do niej rodzeństwa :mad:

[IMG]http://img135.imageshack.us/img135/3969/p1010029am4.jpg[/IMG]

:loveu: :loveu: :loveu: Kocham ta fotke :loveu: :loveu: :loveu:

[/quote]
Ło matusieńko! Ale fotka!!! Moąna się po..kać ze śmiechu...

Cudnie, że już bez gipsu. Od razu świat stał się bardziej kolorowy, co? Będzie jeszcze lepiej, wiesz?
Pzdr.

Posted

[quote name='dzasta']No super a teraz trzymajcie kciuki za dzisiejsza wizyte u Ortopedy i za to żeby mi pozwolił chodzić już na 2 a nie skakać na jednej :thumbs:[/quote]

Trzymamy z całych sił! Będzie dobrze! :multi:

Posted

Witamy Moniś Ciebie i Twojego piesia a im więcej Yorasków w naszej galerii tym lepiej bo to ulubieńcy Dżezika :loveu:
Dziękujemy wszystkim za trzymanie kciuków :loveu:

Posted

[quote name='dzasta']Witamy Moniś Ciebie i Twojego piesia a im więcej Yorasków w naszej galerii tym lepiej bo to ulubieńcy Dżezika :loveu:
Dziękujemy wszystkim za trzymanie kciuków :loveu:[/quote]
Właśnie wyczytałam w innych galeriach, że Dżezik uwielbia yoraski :multi:
W takim razie ma jeszcze jednego wirtualnego kumpla ;)

Posted

Oj tak zdecydowanie uwielbia Yorki chyba nawet bardziej nić buldożki francuskie :loveu: Bo on generalnie uwielbia owłosione psiaki ale te mniej owłosione jak i on też są bardzo fajne bo on generalnie z każdym by się bawił a szczególnie jak jest taki fajny i mały jak York :loveu:

Posted

[quote name='dzasta'] taki fajny i mały jak York :loveu:[/quote]

Powiem Ci Kochana, że ten mój to całkiem nie taki mały :evil_lol: Całe 4,5 kilosa :eviltong:

Posted

A jakie spotykasz na codzień? Bo ja niestety te piórkowe.. :roll: Noddy przy takim wygląda jak słonik :eviltong: Ja tutaj u siebie zauważyłam, że te malutkie to strasznie bojące jakieś są...

Posted

Oj tak to racja bo właśnie nasze sąsiadki są mikroskopijne i takie są strachliwe łamane przez agresywne że czasami to i Dżezik z daleka je uwielbia :crazyeye:
A jak na spacerze spotykamy większego osobnika to bawi sie z Dżezem na całego i wcale się nie boji ani nie warczy tylko czasem poszczekuje zachęcając do zabawy :loveu:
A mój TZ to np obiecał Dżezikowi w tajemnicy że mu kupi takiego Yorkowego kompana a właściwie kompankę w nagrode jak tamten cos tam zrobi ale co to nie wiem bo to ich tajemnica a pies mi nie powie :cool3: A weź i tu z TZ wyduś :mad: A jak bym wiedziała mogłabym jakoś na Dżeza wpłynąć a tu nici ale ja za to mu obiecałam Buldożkę :loveu: Coś mi się wydaje że nam się powiekszy psia rodzinka z powiększenim powierzchni mieszkania :multi: