mestudio Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 [IMG]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7633a9632271.jpg[/IMG] Quote
mestudio Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Scenka rodzajowa "a teraz zjem cię!!!!!!!!!": [IMG]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8b8fbf65697.jpg[/IMG] [IMG]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0126e10e4a2f.jpg[/IMG] Uuuuaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!: [IMG]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b739ce48b7b.jpg[/IMG] Scenka w podtytule: jak mała kobietka potrafi ujarzmić dużego faceta.... :-) TZmestudio Quote
gallegro Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 [quote name='mestudio'](...)jak mała kobietka potrafi ujarzmić dużego faceta.... :-) TZmestudio[/QUOTE] I to bynajmniej nie jest wyłącznie domeną psów ;-). A na Tobiego proszę uważać, bo taka mała lwica gotowa go jeszcze udusić :razz:. Quote
mestudio Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Lwica już pod opieką Fundacji Ast. Tobi uwolniony od szkraba, z drugiej strony chyba mu się podobało. Dziś pieski domowo i werandowo spędzają czas bo popaduje, znowu nie można było dokończyć kojca. Quote
Nutusia Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Tobi ma więcej zdjęć, bo zajęty Zołzą całkiem fajne pozował. Kiko co prawda nie dorównuje szybkością Pannie Fąfel (której nie udało się zrobić ani jednego zdjęcia moim wolnostrzelnym aparatem!), ale jest bardzo ruchliwa i generalnie preferuje pozycję na dwóch łapach, gdy drugie dwie spoczywają na człowieku :) Macie już tekst dla Kiko czy skrobnąć "rys"?... No i zdecydujcie mestydyjki co ze sterylką - bo jeśli będzie szybko, tak jak rozmawialiśmy, to w ogłoszeniach trza pisać, że sunia wysterylizowana ;) Quote
Ziutka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Nutusiu, jak możesz, to skrobnij tekst dla Kiko i Tobiego. Ja napisałam Tobiemu takie wiesz : zdrowy, kocha psy itd...kilka zdań. Ewa z Marcinem nie mają głowy teraz do tekstów, szukają Puńki, więc jak możesz to skrobnij i Kikusi i Tobiaszkowi :) Quote
Ziutka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='Nutusia']Dobra, postaram się zmóżdżyć nieco...[/QUOTE] W zupełności w Ciebie wierzę :cool3: Quote
gallegro Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 [quote name='Nutusia']Dobra, postaram się zmóżdżyć nieco...[/QUOTE] Będziemy zobowiązani i z góry dziękujemy. Quote
mestudio Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Jak dowiem się co z sunią zaciążoną od sylwija to dzwonię w sprawie sterylki. Kiko to miła, łągodna suczka. Ma około półtora roku. Nie sprawia żadnych problemów. Jest bardzo spokojna, nieszczekliwa, lubi ludzi zarówno dorosłych jak i dzieci. Dobrze dogaduje się ze zwierzętami - psami i kotami. Koty nawet bardzo lubi. Grzecznie zostaje w domu sama, utrzymuje czystość. Nie niszczy. Wymaga 4-ech spacerów dziennie. Na spacerach na smyczy jest posłuszna, dobrze chodzi na smyczy, nie ciągnie. Waga około 15 kg, wysokość do kolana. Wysterylizowana. To takie luźne wiadomości bo rzeczywiście nie mam chwilowo nastroju na poezję pisaną. Quote
Nutusia Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Mestudio - zrób mi proszę takie "streszczenie" dla Tobiaszka ;) Kiko została zabrana z bardzo złych warunków. Z miejsca, gdzie nikogo nie interesował jej los, byt, przyszłość... Pomimo, że niewiele dobrego zaznała od ludzi, pozostała otwarta i ufna. Nie sprawia żadnych problemów, jest spokojna, nie szczeka bez powodu. Lubi i toleruje towarzystwo innych psiaków, a także kotów. W stosunku do ludzi jest bardzo łagodna, również w stosunku do dzieci (nawet całkiem małych). Ma 1,5 roku, waży ok. 15 kg – sięga do kolana. Jest wysterylizowana. Pozostawiona sama w domu zachowuje czystość, nie niszczy. Dobrze chodzi na smyczy, jest posłuszna. Tęsknie wygląda za człowiekiem, który zabierze ją do domu, poświęci czas, pokocha i nigdy więcej nie zawiedzie. Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt do adopcji: Quote
mestudio Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Tobi to młody pies o bardzo przyjaznym usposobieniu. Ma ponad rok, ale ciągle zachowuje się jak szczeniak. Jest bardzo radosny, lubi się bawić z innymi zwierzętami. Bardzo lubi psy i koty. Jest psem łagodnym, bez najmniejszych oznak agresji. Może zamieszkać w domu z dziećmi. Tobi potrafi zostawać sam w domu, nie niszczy, ale z ciekawości może czasami coś zrzucić niechcący. Zachowuje czystość. Chodzi na smyczy, ale należy go jeszcze ułożyć gdyż ciągle wypatruje zwierzaków, z którymi mógłby się bawić. Tobi dobrze się uczy komend. Pięknie siada i podaje łapę. Dobrze biega przy rowerze. Tobi waży 20 kg, sięga za kolano. Quote
Nutusia Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Dzięki! :) Tobi zaliczył życiowy falstart – jako zupełne psie dziecko, został przykuty łańcuchem nawet nie do budy, ale do.... ściany! Pomimo, że nie znał dotyku ludzkiej ręki, nie wiedział co to pełna miska, radosne zabawy i szczenięce psoty, pozostał psem bardzo radosnym i otwartym na człowieka. Obecnie Tobiasz ma ok. roku i nadrabia zaległości, wciąż zachowując się jak szczeniak. Jest wesoły, uwielbia biegać i się bawić. Bardzo lubi psie i kocie towarzystwo. Potrafi chodzić na smyczy. Jest łagodny, nie ma w nim cienia agresji. Może zamieszkać w domu z dziećmi. Tobi potrafi zostawać sam w domu, zachowuje czystość. Nie niszczy, ale jest bardzo ciekawski, lubi wszędzie zaglądać i potrafi czasem coś niechcący zrzucić. Tobiasz szybko się uczy, zna już podstawowe komendy - siada i podaje łapę. Dobrze biega przy rowerze. Tobi waży 20 kg, sięga za kolano. Najlepiej odnalazłby się w rodzinie, która lubi ruch, długie spacery i poświęci czas, by z rozbrykanego Tobiego wyrósł mądry i posłuszny Tobiasz. U ludzi, którzy mu pokażą co znaczy pies – członek rodziny – ważny, kochany i zadbany. Józefo - do dzieła! :) Quote
Nutusia Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Dzięki :lol: Tobi zaliczył życiowy falstart – jako zupełne psie dziecko, został przykuty łańcuchem nawet nie do budy, ale do.... ściany! Pomimo, że nie znał dotyku ludzkiej ręki, nie wiedział co to pełna miska, radosne zabawy i szczenięce psoty, pozostał psem bardzo radosnym i otwartym na człowieka. Obecnie Tobiasz ma ok. roku i nadrabia zaległości, wciąż zachowując się jak szczeniak. Jest wesoły, uwielbia biegać i się bawić. Bardzo lubi psie i kocie towarzystwo. Potrafi chodzić na smyczy. Jest łagodny, nie ma w nim cienia agresji. Może zamieszkać w domu z dziećmi. Tobi potrafi zostawać sam w domu, zachowuje czystość. Nie niszczy, ale jest bardzo ciekawski, lubi wszędzie zaglądać i potrafi czasem coś niechcący zrzucić. Tobiasz szybko się uczy, zna już podstawowe komendy - siada i podaje łapę. Dobrze biega przy rowerze. Tobi waży 20 kg, sięga za kolano. Najlepiej odnalazłby się w rodzinie, która lubi ruch, długie spacery i poświęci czas, by z rozbrykanego Tobiego wyrósł mądry i posłuszny Tobiasz. U ludzi, którzy mu pokażą co znaczy pies – członek rodziny – ważny, kochany i zadbany. Józefo - do dzieła!:razz: Quote
Ellig Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 ekstra tekst to jeszcze namiary ja tez poprosze i wrzuce w moje ogloszenia na FCB i ..... Quote
Ziutka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='Nutusia'] Józefo - do dzieła!:razz:[/QUOTE] Robi się Czarownico :evil_lol: Quote
gallegro Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 [quote name='mestudio'](...)Kiko to miła, łągodna suczka.(...)Grzecznie zostaje w domu sama, utrzymuje czystość. Nie niszczy.[/QUOTE] W świetle powyższego, cokolwiek groteskowo wygląda charakterystyka Kiko, jaką od początku "serwowała" nam chauwa. Tobi z kolei miał ważyć 40 kg :crazyeye:. Czy ta kłamczucha naprawdę sądziła, że prawda nigdy nie wyjdzie na jaw? Nic a nic z tego nie rozumiem :roll:. Quote
mestudio Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Kiko jest cudna, naprawdę, jest bardzo ufna i grzeczna. Po niej widać, że chce być z człowiekiem, zresztą po Tobim też. Zadziwiające jest to, że one nie niszczą butów, parasoli, kurtek, smyczy na werandzie.Zabierają buty do legowiska, albo ustawiają poswojemu, ale ich nie niszczą. Tobi jednak jeśli się nudzi to kombinuje - kartony wszystkie już wyniosłam z werandy bo rozgryzał w drobny mak dokumenty (a są do segregacji). Dziś np. właził łapami na parapet i albo niechcący albo specjalnie zwalił doniczkę ze szczypiorkiem, oj miałam co sprzątać. Jednak to wszystko to jest nic w porównaniu z ilością butów jakie mam pożarte przez inne pieski (w przeszłości), czy z naszą prywatną suką Lady i jej porządkami domowymi. Oba psiaki są kochane i bardzo lubią ludzi. Quote
mestudio Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Dzisiejsze spacerki. [img]https://lh3.googleusercontent.com/-PJa51PS6Ay0/T4w7Ywkvj7I/AAAAAAAAABo/NaDwYEfHpRI/s640/IMG_3470.JPG[/img] [img]https://lh6.googleusercontent.com/-xg-qNXp6FQ0/T4w7YLLdYqI/AAAAAAAAABY/ZW5tvygFZ8g/s640/IMG_3469.JPG[/img] Tobi zawsze widzi coś ciekawego, żaden spacer nie jest nudny dla chłopaka. Quote
storozak Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 piękne psiaki:) Jak ładnie zielono u Was:) Quote
Nutusia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 (edited) Ojej - rzeczywiście zazieleniło się w mgnieniu oka! :) Baaaaardzo przystojni spacerowicze ;) A ja zapraszam do mojej kolejnej "boidupki": [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/223045-Pieski-wyciągnięte-z-olkuskiej-mordowni-pod-moją-opieką-pilnie-szukają-domów?p=18966590#post18966590"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225901-Gapcia-strach-i-brak-wiary-w-lepsze-jutro?p=18966916#post18966916[/URL] Edited April 17, 2012 by Nutusia Quote
mestudio Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='storozak']piękne psiaki:) Jak ładnie zielono u Was:)[/QUOTE] Złudzenie optyczne... :-) TZmestudio Quote
gallegro Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='mestudio']Złudzenie optyczne... :-)(...)[/QUOTE] Przepraszam, masz na myśli psiaki, czy zieleń? Jeśli to pierwsze to :mad: ;). Quote
jola_li Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 O, nie wiedziałam, że Tobi od tyłu taki puchaty - fajne ma porteczki :-)! Quote
Recommended Posts