Elurin Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Świnki jak najbardziej piją wodę. Jeśli dajesz mu soczyste, to może chwilowo nie chcieć pić, ale tak w ogóle, to woda jest potrzebna. Quote
supergoga Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Miała dawno temu świnke i też tak wiedziałam, ale opiekunka Mela powiedziała, że nigdy wody nie dostawał. NIGDY. Czy to ma byc miseczka z wodą czy nauczy sie z poidełka smoczkowego. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 nauczy się ze smoczkowego , kulkowego, jakie tam temu świnkofacecikowi dasz. Biedak, nie miał lekkiego życia Quote
Elurin Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='supergoga']Miała dawno temu świnke i też tak wiedziałam, ale opiekunka Mela powiedziała, że nigdy wody nie dostawał. NIGDY.[/quote] :-o :-o :-o Biedny świń...:shake: Quote
supergoga Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Dostał więc to poidełko kulkowe, miałam od szczurów moich zapasowe. No i żre za trzech. Moje szczury obrażone na tego fitrzaka bezogoniastego. I myśla sobie - co za ohyda. Lagunka wsadziła nos do klatki i obwąchała nowego lokatora - troche się zaniepokoil, ale nie bardzo. A Lagunia - zdziwiona, co to. Szcury i inne nasze stwory już zna. Jutro zrobie i wstawię zdjęcia - i zupełnie serio będziemy prosic o pomoc w szukaniu domu. Mam nadzieję, że nie przyzwyczai się za bardzo do nas - tak specjalnie nie będę sie o to starała. Ale fajny chłopak jest - bardzo ładny. Quote
pucka69 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 a moja Hela nadal uporczywie nie pije wody! Tak juz ma! Ale ma możliwość picia - moze pije jak ja nie patrzę?:) Quote
Aga K Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 a moja jedna z prosiek p[obiegła za Tęczowy Moooostttt !!!!!!!!!!!!!!!! Luuunkaaaaaaaaaaaaa !!! :placz::placz::placz::placz: [IMG]http://img236.imageshack.us/img236/1985/luna11dd0.jpg[/IMG] Quote
pucka69 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 O jak fajowa! Co mi się wydaje, że z charakteru Jadzię chyba przypominała, co? Wnioskuję tak po łypnieciu okiem widocznym na zdjęciu, ale może sie mylę...Niedawno umarła? A co się stało? Quote
Elurin Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Przykro mi, Aga K...:-( Lunka jak widzę była piękną świnką. I, sądząc ze zdjęcia, bardzo inteligentną. Ma taki mądry wyraz oczu. Zwierzaki żyją zdecydowanie za krótko. Co najmniej kilka razy za krótko. Quote
pucka69 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Koziołek - cisza. Nie chce mi się iść na Policję, ale ku temu to chyba zmierza .... Quote
Aga K Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='Elurin']Przykro mi, Aga K...:-( Lunka jak widzę była piękną świnką. I, sądząc ze zdjęcia, bardzo inteligentną. Ma taki mądry wyraz oczu. Zwierzaki żyją zdecydowanie za krótko. Co najmniej kilka razy za krótko.[/quote] Tak, była bardzo inteligentna, mądra pomimo swojego baardzo młodego wieku :placz::placz::placz::placz: będzie nam jej bardzo brakowało z moją drugą prośką :placz::placz: Quote
Aga K Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='pucka69']O jak fajowa! Co mi się wydaje, że z charakteru Jadzię chyba przypominała, co? Wnioskuję tak po łypnieciu okiem widocznym na zdjęciu, ale może sie mylę...Niedawno umarła? A co się stało?[/quote] proszę... wejdźcie na naszą galerię, tam kilka stron do tyłu jest wszystko o tym, co sie zdarzyło niedzielnego ranka, kiedy Luna odchodziła. Nie każcie mi tego poraz kolejny pisać... i płakać Quote
supergoga Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Jedne świnki odchodzą, innym dochodzą, choć wcale ich nie planowali. ['] ['] ['] dla Luny. I prosze pamiętajcie o Melu, że pilnie szuka domu!!! Quote
Aga K Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 ja chętnie przygarne prośke ehh, brak mi sów ;/ Quote
agamika Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Aga K bardzo mi przykro z powodu Luny a tak wogóle to oczopląsu można tu u was dostać, świnki, koszatniczki, jakieś nieuczciwe "koziołki", szczury,...:crazyeye: , trafiłam tou za podpisem Pucki i prubuje sie w tym wszystkijm połapać, ale to za duuuzo informacji jak na tą porę jak można wody nie dawać!!!!!ja rozumiem, że jak świniak dużo je zeczy co mają w sobie wode,to nie chce pic, ale dostep do wody to chyba powinien miec zawsze??czy ja jakas głupia jestem? miałam świniaki, w dziecięcych czasach i poprostu uwielbiam je:loveu: a Mel jest piękny, i jeśli mnie oczy nie mylą, to to jest rozetkowy aguti ?? nie wiedziałam że mogą takie być?? a tak wogóle to piękne swiniaki macie( przegladając teraz troche fotek napotkałam) Quote
pucka69 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 czesc agamiko! Uwaga! Pozwólcie, że przedstawię - oto Agamika, która przygarnęła królika Bolesława ze schronu w Szczecinie! Pojechala po niego specjalnie pociągiem z Krakowa az do Wrocławia!!! Wielkie brawa dla niej !!!! :laola: :laola: Quote
Aga K Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 a chcecie zobaczyć moją Toffke ??? którą właśnie na akolanaach aaaaaaaaatsymm A? ;A) Quote
pucka69 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Chcemy! A Lunka biega za TM z moją Jadzą, nie martw się! Jadzia napewno się nią zaopiekuje! Evelin! Pieniądze za ksiazki dotarły - jutro wysyłam. Quote
agamika Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Lepiej bez braw:oops: , bo w samozachwyt wpadne:diabloti: ... a to raczej nie wskazane, ale bardzo mi miło na takie przywitanie.:loveu: , a poza tym to trzeba też wspomnieć ze Rockgirl Magdzik zawiozła Bolka ze Szczecina do tego Wrocławia:loveu: ps. Bolek ma ostatnio spokojniejsze dni, ( tzn nie ugryzł mnie ostatnio), i nie jestem pewna bo go nie ważyłam, ale wydaje mi się że ma mniej wyczuwalny kręgosłup:razz: Quote
Korenia Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Mam takie pytanko ;) Jaką wodę dajecie swoim świnkodzieciom ? My pijemy przegotowaną ;) Quote
pucka69 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Ja też daję przegotowaną - ale tylko dlatego, że mieszkam w dzielnicy gdzie jest dobra woda. Jak mieszkałam w dzielnicy z okropną wodą kupowałam źródlaną. Jakoś mało tych oklasków - pewnie śpią:) Magdzik juz u nas była, z Bobkiem. A my sobie tu piszemy o różnych rzeczach m.in o gryzoniach w potrzebie. a "Koziołek" to sklep zoologiczny w necie, w którym zrobilam zamówienie dla moich słoników. Głupi koziolek szmal mial juz 29 maja i ... i cisza. Przesylka - kurierem ... uhahahaha Quote
Aga K Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 ehh,..... mam nadzieję :placz::placz::placz::placz::placz: taka była wycięczona umieraniem :placz::placz::placz: Toffka [IMG]http://img234.imageshack.us/img234/5347/toffi6dr0.jpg[/IMG] [IMG]http://img505.imageshack.us/img505/7210/toffi5ka7.jpg[/IMG] buziaczka mysiowi ;)/:( [IMG]http://img386.imageshack.us/img386/8381/prosie4mj7.jpg[/IMG] Toffi mnie właśnie olała w dosłownym tego słowa znaczeniu, eeeehh i musiała iść do klatki ;/ Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 [quote name='pucka69']Jakoś mało tych oklasków - pewnie śpią:) [/quote] :klacz: :klacz: :klacz: :klacz::klacz::klacz: a masz tu dużo oklasków Pani Pucko.:evil_lol: Ja daję świniom kranówę ale zakupiłam dziś specjalistyczną szczotkę do czyszczenia butelek bo DonKichotowi butelka zzieleniała. Quote
Elurin Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Ja też daję kranówę, z tym, że mamy filtry, to jest czystsza. I jeszcze poidła nie zieleniały:evil_lol: . Quote
Recommended Posts