Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

u mnie na łące są chyba różne odmiany trawy, bo gdzieniegdzie są jeszcze piękne zielone miejsca. Niedługo będą całkiem ogołocone przez Neris i jej prośki...

Posted

myślę ze jeszcze można - dopóki jest taka zielona. dobrze ze ogrzewasz do temperatury pokojowej , tez tak robię.
Evelin - to cierpliwośc, szczęscie i aparat zawsze w pogotowiu. a widziałąś moje nowe torby?
U nas na sklepie z winem był taki napis:
[B]" z powodu przegranej PiS oraz końca IV RP - wszystko 15 % taniej"[/B]

Posted

[quote name='pucka69'][B]" z powodu przegranej PiS oraz końca IV RP - wszystko 15 % taniej"[/B][/quote]
Rewelacja..Pucka wprawiłaś mnie w zachwyt...
Jak będe w Wawce to musisz mnie tam zaprowadzic...
Ale z powodu zmniejszającej się ilości trawy,zamierzam posiać w skrzynkach trawę, pszenicę ...i choc od czasu do czasu w zimie zapewnic świniom wspomnienie lata...

Posted

Giovanna nie odpisała, wysłałem maila w sprawie zwierzątek, ale poczta onecka padła. mogę się logować do u...nej śmierci:angryy:

Poza tym mam problem z Batmanem. Łobuz napada kolegów, gryzie, nie wpuszcza do domku, Bolkowi wyrwał pęk włosów... Na moje oko to potworny strach - chyba jeszcze po labo. Dziwne tylko, że atakować zaczął dopiero niedawno. W efekcie wylądował dziś w 60-ce. Będę go oswajał i stopniowo zestawiał ponownie z resztą. po prostu mam Antosia dwa.
Bercik spokojny, zresztą dopieszczam go dodatkowo. Boluś i Benio wyraźnie się odprężyli po zabraniu Batka i nawet nie zwiewają, kiedy wkładam rękę do nich.

Posted

Facet od królika i świnki odpisał. Zwierzątka mają ok. 1,5 roku, królik to chłopczyk, a świneczka to panna. Podobno zdrowe. Poprosiłem go jeszcze o opis i ew. zdjęcia.
Pucka- klatkę mamy, a DT dla królisia? One mieszkają razem, nie wiem - rozdzielać czy nie?

Posted

O ile fotki będą, ja się nie spodziewam...Treść aukcji taka...lekceważąca te zwierzątka.
Aha, znaczy, że szukamy 1 domu dla 2 maluszków. Dobrze wiedzieć.

Posted

Ta osoba, która się do mnie odezwała na gg chce świnkę - dziewczynkę. Ma już jedną i potrzebuje towarzystwa :) Mamy kogoś ? Aha - jest z Wrocławia, ale myślę, że transport się znajdzie :)

Posted

Mamy taką, w Warszawie - może być?

Dane dotyczące świnki: samica, wiek ok.2,5 roku, rozetka, umaszczenie
czarne z przebarwieniami brązowymi czasami na końcach sierści, mieszka z
królikiem, usposobienie spokojne, bardzo towarzyska, troszkę gruba,
uwielbia jeść, zdjęcia podeślę w najbliższym czasie.

Email:
[URL="http://javascript<b></b>:oknoAdresat('[email protected]',10,10,650,540,1);"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/URL]
telefom:
693376306

To dziewczyna ze Szczurzego forum chyba ogłasza, ogłoszenie przysłała mi Czarne Słoneczko. A jak nie - to może Teklę od Night? To ta młodsza rozetka ...

Posted

Gryzia właśnie powinna być z tą swinką rozdzielona, bo to prawdopodobnie jej córka i byc może - "te burze hormonalne" to dlatego że,jej sie przypomina że karmiła ją i takie tam.
moze przenieśmy sie z tą dyskusją do świnek z labo? bo tam jest o ratowaniu świnek? hm?

Posted

Batman kiedyś doprowadzi mnie do zawału...
Wypuściłem chłopaków na spacer i wyszedłem z pokoju. Wracam za jakiś czas - podłoga i dywan we krwi!!! Krew zauważyłem na łapie Batka, więc go złapałem. Okazało się, że maluch rozwalił sobie stopę. Przemyłem rywanolem, obejrzałem resztę i zamknąłem towarzystwo...
W sumie nic się nie stało, ale wyglądało to jakby wszystkie prośki pogryzły się straszliwie. Łapa na szczęście już nie krwawi.

Posted

Elurin no to trochę Ci się ciśnienie podniosło...Ale czytam,że tez nieźle Batman rozrabia...
U mnie podobnie...Poniewaz żal mi agresorów (Gwidonka i Honusia) to na zmianę mieszkają z Wolfim,zeby żaden za długo nie był sam.Po raz drugi próbowałam ich połaczyc na spacerze na neutralnym terytorium...naperfumowałam ręce (swoje) jak mi kazali na forum swinek rasowych,żeby zneutralizować zapach świnek...zaczęło się szczękanie zębami i Honorek próbował startowac do Gwidona..Ale zamiast narzucac ręcznik i rozdzielać walczących mam inny sposób...Spryskiwaczka do kwiatów..Chwila świńskiej dezorientacji to jest to o co mi chodzi...Rozdzielane sa natychmiast a ostatnio nie dopuściłam do wojny...Mam nadzieję na spadek poziomu testosteronu u świniaków i poprawę międzyswinkowych stosunków...

Posted

Basia,jak wiesz ja juz raz oddałam 1-rocznego Wacusia na katrację..rutynowy zabieg...Tych 5 dni horroru po operacji nie zapomnę Czasu nie cofnę,niestety..ale wolę już powoli przekonywać do siebie wojowników (nawet gdyby to miało nigdy się nie udać),niz ryzykowac powtórkę z Wacusia...
Świnie nie mają źle ,raz jeden siedzi z Wolfim raz drugi...Zaden nie jest cały czas sam...A ja,zamiast jednej (jak chciałam) mam 3 klatki..
Wole juz ten spryskiwacz...działa..:) :)