Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='basia']Pewnie tak, ale jak wmówić pracownikowi poczty, że taaaka paczka to zwykły list ;)[/quote]
z tego co mi pani w okienku mówiła kiedyś do 2 kg, chyba mozesz co chcesz jako list posłać. Ale to moze zalezy tez od pani w okienku i od jej widzimisie:shake: .

Neris, całować to można pewnie w oba końca (świnka się pewnie nie sprzeciwi), tylko pytanie czy całowanie obu tak samo przyjemna bedzie:evil_lol:

Posted

Hmmm... jakby Ci to powiedziec i napisac :oops:
kupujesz koperte taka jak potrzebujesz (najlpesza ta bombelkowa) i poprostu pytasz ile wyniesie Cie listem i tyle :eviltong: i sie kloc z nia bo z jakiej racji masz placic tyle za paczke jesli to jest tak lekkie :mad:

Posted

moze pokryc koszty - ale po co poczta ma na tym zarabiać? lepiej te pare złotych oddac śwince w pobrzebie. mozna np z kartonu lub pudełka zrobić coś płaskiego - cos w stylu pudełka do pizzy - i tyle.

Posted

Konkurencujne usługi pocztwe świadczy Inpost - ja np. jak wysyłałam list polecony do 500 g na poczcie płaciłam 4,30, a inpostem 3 zł. Oszczędność jest! Tylko jeszcze nie w każdym mieście działa.
Dzisiaj robiłam hamaczki! Zrobiłam 3 + ten co już miałam ;) Jutro dorobie ostatni, ale nie wiem czy oddam, bo są śliczne :loveu:
Wysyłać mam losowo czy będziecie wybierać?

Posted

no chyba ze tak. u mnie tak nie jest. ja wszystko do 2 kg wysyłam jako list bo wychodzi taniej. bez względu na rozmiar. raz mi nie przyjeli, bo kształt był paczki - co nauczyło mnie "spłaszczac" listy

Posted

w avatarku jest Zyta! mój hamaczek to ten co był, tak? A u mnie jest Czarne Słoneczko - przyjechała po swinki - dziewczyna na swinkowym oddala! Dwaj długowłosi chłopcy! Zdjęc nie będzie bo TZ pojechał, zabrał ładowarkę a baterie padły ;(

Posted

[quote name='invictus hilaritas']korenia wyslij losowo, bedzie najlatwiej i bez bijatyk sie to odbedzie :)[/quote]

No właśnie nie wiem czy losowo - bo komuś podoba się zieleń, a komuś innemu niebieski. Wstawie fotki, na razie tylko tak, żeby pokazać, jutro jak doszyje piąty to odbędzie się wybór ;)
[img]http://img487.imageshack.us/img487/6173/tnp8030006eu1.jpg[/img]

[img]http://img487.imageshack.us/img487/2851/tnp8030004xg7.jpg[/img]

[img]http://img174.imageshack.us/img174/4010/tnp8030007jy3.jpg[/img]

Posted

[quote name='pucka69']i-h - tak
jezeli moge wybierac to wybieram 1. jezeli nie moge - to wybieram ten dla mnie :)[/quote]

[quote name='invictus hilaritas']no to jak juz dalas to ja poprosze ten w kratke ;) bialo- zielona :)[/quote]

W takim razie te wstępnie są wasze ;) Ale wstrzymajcie się do jutra z wyborem ;) Doszyje jeszcze 2 to zobaczycie, który się najbardziej podoba ;)
Invi - ty nie chcialas 2-óch?

Posted

[quote name='invictus hilaritas']chcialam i nadal chce :) dlatego czekam jeszcze do jutra - jestem ciekawa co to bedzie i z jakiego materialu ? moge wziasc nawet wiecej jak uszyjesz ;) tylko musze zobaczyc na ile bedzie m nie stac ;)[/quote]

To good:) Wszystkie starałam się robić 30x30, ale nie są równe, jedne cit wieksze inne mniejsze ;) Materiał to futerko ;) Miłe w dotyku - zwłaszcza to niebieskie ( co tu wygląda jak szare). Te paseczki do wiązania maja rozne długości - najkrótsze chyba cos ponad 30 cm :) Te hamaczki co wy wybrałyście to takie zmiowe :P Z grubych futerek ;) Aha - w niektórych hamaczkach spód jest inny i te paseczki do wiązania inne - bo mi materiału nie starczyło [img]http://static.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_redface.gif[/img]

Posted

Pierwsze adresy już mam, więc lista kolejkowa rozpocząta :p
W poniedziałek pójdą przesyłki do:
1. Kitka20
2. invictus hilaritas

W paczce więcej się zmieści niż w liście, prawda pucka?? :eviltong:

Posted

[quote name='Elurin']Korenia - to dla moich chłopaków ten jasnobłękitny.
Bardzo ładne hamaczki, swoją drogą.[/quote]

Okey ;) Wstępnie ten Wasz, chyba, że jakiś dzisiejszy się spodoba bardziej ;) Fajnie, że się podobają:)