Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

Posted

aa, to z włosami rozetki nie będzie problemu;) Biedny maluch. Wąż by go zeżarł :roll: Uratowałaś świnkę:multi: Jeśli masz dużą klatkę to hamaczek i domek wstaw, a co. Moje ryjki nie mają ani jednego ani drugiego bo mają za małe klatki żeby hamak zawiesić a domku też nie ma jak wstawić. Zresztą Donek by się zasikał, świnia jedna. Można by półki im zrobić tylko chwilowo nie mam z czego ani jak.
Nazwij prosię jakoś ładnie, może Homer?

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no maluch ma duuuza klatke... 102cm na mala swinke ktora ma niecale 10cm chyba nawet :crazyeye: wiec ma facet dobrze :loveu:

Elurin jesli jutro okaze sie ze jest tym slepotkiem bedzie sie tak nazywal.. a jesli okaze sie ze widzi to wymysle mu inne imie :loveu:

Posted

To jeszcze wstawię parę fotek:
Benio - jeden z pierwszych laboratoryjnych, samiec beta w stadzie Bercika:
[IMG]http://img78.imageshack.us/img78/1753/50327872hj3.jpg[/IMG]
Batman, drugi z pierwszych laboratoryjnych, samiec omega w stadzie Bercika:
[IMG]http://img247.imageshack.us/img247/6319/32095405ag7.jpg[/IMG]
I sam Pan Bercik Wielki w trakcie adoracji ze strony reszty stada:
[IMG]http://img238.imageshack.us/img238/3891/98194704eq7.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Elurin']Alfa, ja właśnie Homera proponowałem :lol:[/quote]
:oops: ups, sorry za plagiat, mam jakąś pomroczność jasną. Faktycznie. Jeszcze mi się podoba Jurand, też gdzieś było. Jurand jest śmiesznie okrutnie:evil_lol:. Jak będzie widział to może Sokół? Kto miał super wzrok? :razz:

Posted

słuchajcie - dwie piękne długowłose świnki szukaja domu. po 8 m-cy mają. tylko na kolanka - nie do hodowli. Dziewczyna chce je oddać, bo ma już 6 świń, w tym jeden samiec - osobno a te dwie - nie chcą sie pogodzić z pozostałymi dziewczynami. No i mąż kwęka, wiadomo. Zaraz wkleje zdjecia. Założe chyba nowy wątek, czy co?

Posted

[quote name='Alfa i Zuzia']Kto miał super wzrok? :razz:[/quote]
Argos - jakiś stuoki typ, który pilnował czegoś w mitologii greckiej - złotego runa chyba.
Pucka - skąd masz info? Daj link czy co?

Posted

eh.. coraz wiecej swin do adopcji :shake: kiedys to ludzie sie bili w zoologicznym o swiniaki.. a teraz? w zoologicznym na zamowienie i takie ceny ze :-o:-o
a w dodatku mozna juz w schroniskach takie futrzaki znalezc :shake::shake:

Posted

[quote name='Ayia']eh.. coraz wiecej swin do adopcji :shake: kiedys to ludzie sie bili w zoologicznym o swiniaki.. a teraz? w zoologicznym na zamowienie i takie ceny ze :-o:-o
a w dodatku mozna juz w schroniskach takie futrzaki znalezc :shake::shake:[/quote]

u mnie tam się nie bili nawet te " kilkanaście" lat temu, i tez się pozbywali jak się znudziły:shake: :angryy:, Moja kuzynka miała właśnie takie świnki z odzysku, a my mielismy nasze z zoologicznego, dostane bez problemu i drogie tez nie były... więc to chyba nie kwestia czasów, tylko teraz jak jest net to widać szerszą skale...

Posted

[quote name='pucka69']Założe chyba nowy wątek, czy co?[/quote]
załóż, tu ich nikt nie znajdzie... 2 długowłose powinny szybko znaleźć dom. Coraz więcej tych świnek. Do mnie na działkę ktoś przyniósł białego królika mini-samiczkę. Oddali razem z klatką. Teraz mam 5 królików:angryy: Dlaczego ludzie się nie zastanowią zanim kupią zwierzę? [SIZE=1](pytanie retoryczne;))[/SIZE]
Gdyby głupota kwitła po ulicach chodziło by tyle klombów, nie?

Posted

[quote name='Alfa i Zuzia'][SIZE=1][/SIZE]Gdyby głupota kwitła po ulicach chodziło by tyle klombów, nie?[/quote]
Klombów...dżunglę byśmy mieli z całą masą orchidei, storczyków i innych fiołów...:shake:
Pucka, załóż nowy wątek, jak najbardziej, tutaj zginie w tłoku.

Posted

[quote name='Neris']Kiedy mozna kastrować świnkochłopców?[/quote]
Prawdę mówiąc najlepiej wcale. Ale jeśli trzeba...w pełni dojrzewają chyba koło 6 miesiąca życia, wtedy można. Ale głowy nie dam, nie myślę o kastracji, więc szczegółów nie pomnę.

Posted

Bo Prążek ma być mój, a i tak chciałam dla niego towarzystwa. Pomyślałam więc o tych długowłosych, że jesli nastaną w domu w miarę razem to będą się wspólnie aklimatyzować i w ogóle. No ale wtedy Prążek musiałby nie mieć możliwości że tak powiem męskich...

Będę w Warszawie w sobotę na 100%, bo wtorek to rzeczywiście może za wcześnie. Będę wracać do domu około 16-17, czy wtedy można będzie odebrać Prążka i drugiego chłopca?

Posted

OK, Neris, może być sobota. Zgadza się, w tej sytuacji musiałabyć go ciąć. Ja polecam Oazę na Potockiej, Pucka pewnie swoją dr Milenę. I tak musisz poczekać jeszcze pare miesięcy.

Posted

Słuchajcie! Łomianka siedzi mi na kolanach, grucha i liże po ręce! Ja ja NAPEWNO chcę! Chyba ze TZ wyrazi zdecydowany sprzeciw - ale mam nadzieję, że tak nie bedzie. Co powiemy Ani? Może dajmy jej braciszka? Tego wczorajszego? Ona sie na nas obrazi! Ale przecież lepiej żeby dostała chłopaka niż te swoją bidę kastrowała?

Posted

[quote name='invictus hilaritas']korenia ja musze miec dl troczkow 30 cm :oops: moja klatka jakas wysoka..

a hamaczek najlepiej jakby byl 30x 30 ..[/quote]

Z troczkami nie ma problemu - pamietaj ze musi być trochę nadmiar, bo trzeba jeszcze związać :) Nie wiem jaki mam ten materiał - bo jest wąski pas. Zrobie jak największy!