Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja netu nie miałam przez pare godzin a Wy tu całe strony zapisaliście:)
1. Ulv - scurów nie mogę wziac, bo TZ się brzydzi ogonków
2. Invictus - to na bank świerzb albo grzybica - to sie da wyleczyć, faktycznie powraca przy osłabieniu organizmu jakim napewno jest ciaza, a samiec się po prostu zaraził. Nieleczone - prowadzi niestety do śmierci
3. A co to za świnka z Kalisza? Skad ją wzięłaś?
4. niciu - najgorsze jest to - że ja pytałam tej panny czy zwierzak zdrowy - jakby powiedziała ze nie, jakby chociaz powieka jej drgnęła - to Tradycjusz chory by nigdzie nie pojechał! Zostałby w wawie i juz 7 lipca byłby u weta!

Posted

2, i 4, widzisz pucka jak to jest .. ludzi kilkanascie razy trzeba pytac o to samo.. te swinki 30 km ode mnie tez mialy byc zdrowe a tu sie okazuje ze jest calkiem inaczej.. i jeszcze po tylu ciazach w ciagu roku..

3, zostalam poproszona o wstawienie swinki na forum..

Posted

ale coś wiecej o niej? gdzie sa Ci co ją obsikiwali? nie widać na zdjęciu ich! gdzie jest teraz? w osobnej klatce? w schronie? w domu? czy jest zdrowa to chyba nie ma sensu pytać...

Posted

[quote name='zasadzkas']Ulv, a ile tych szczurków jest? Jakiej płci? W jakim wieku?
I czy jest szansa jakiegoś transportu do stolicy albo Radomia?
Nic nie obiecuję, ale zapytam kogoś.[/quote]
Szczurasy 3, z czego 2 na pewno chłopcy i coś mi się obiło, że kastrowani... (jutro się upewnię).. Co do transportu, kurcze daleko, trzeba by popytać.... ale wszystko możliwe;)

Posted

[QUOTE]2. Invictus - to na bank świerzb albo grzybica - to sie da wyleczyć, faktycznie powraca przy osłabieniu organizmu jakim napewno jest ciaza, a samiec się po prostu zaraził. [B]Nieleczone - prowadzi niestety do śmierci[/B][/QUOTE]

pucka nie strasz..

Posted

zasadzkas - mail jest przeciez pod " wyślij prywatną wiadomość":)
invictus - no niestety - taka jest smutna prawda:(
a wiecie - jak inki nie ma to teraz w klatce zupełnie inne relacje panują.Jak była moja świnkoosoba,Inka - to chociaz nic nie mówiła to swoją swinskoosobowoscią powodowała to, ze maluchy jakos sie zachowywały. A teraz to po prostu - hulaj dusza! Biegania! Piski! Krzyki! Tęsknie za taka parwdziwą, duża swinkoosobą morską, taką co to i zębem kłapnie i okiem łypnie i ucieknie i nie chce wrócić!
Invictus - moja Jadzia całe życie piła jak smok!

Posted

Łomianeczka przejęta! Parę godzin posiedzi w chłodnym miejscu w hotelu zwierzęcym, gdzie pracuje mój ojciec, przy okazji wet obejrzy świnkę.
Podobno bardzo ładna brązowa rozetka, jest w niezłej formie.
Zdjęcia oczywiście wstawię, jak wrócę do domu. I nowe, lepsze fotki Atosa też.
Invictus - daj znać, jaka decyzja.

Posted

[quote name='pucka69']ale coś wiecej o niej? gdzie sa Ci co ją obsikiwali? nie widać na zdjęciu ich! gdzie jest teraz? w osobnej klatce? w schronie? w domu? czy jest zdrowa to chyba nie ma sensu pytać...[/QUOTE]
zdrowa (przynajmniej byla i nie miala wszolow ani nic) , przebywa w sklepie a przechowaniu w klatce z dwoma panami(panowie raczej sa czysci przegladalam im futro i nie widzialam nic) a jezeli to jednak ona to wiecie jak to sie skonczy - bo swinka ma tam zostac do wrzesnia nawet polowy i jesli nie jest samcem to ci co mieli go zabrac podejrzewam nie wezma bo chcieli samca a w zwiazku z tym jak nikt go nie zechce zabierze go hodowca swinek i bedzie rodzila 4 mioty rocznie i pozyje o polowe krocej.
Co do sikania to pani w sklepie tak stwierdzila bo zastanowilo ja to ze ona jest brudna a byla przeciez czysciutka a dwaj panowie sklepowi sa nadal czysci na siebie nie sikaja( bo co by to moglo byc innego?) zrobie im w sklepi przy okazji foty i wkleje

Posted

NICIU - ALE co ona robi w sklepie? to sklep zoologiczny? nie rozumiem. no ja ja moge wziac na tymczas - tylko daleko jestem. niciu - czy Ty to Karolcia ze świnkowego? A czy nie mgłabys jej juz wziac a jak sie transport trafi to przyjechalaby do mnie?

Posted

[quote name='pucka69']NICIU - ALE co ona robi w sklepie? to sklep zoologiczny? nie rozumiem. no ja ja moge wziac na tymczas - tylko daleko jestem. niciu - czy Ty to Karolcia ze świnkowego? A czy nie mgłabys jej juz wziac a jak sie transport trafi to przyjechalaby do mnie?[/quote]tak to ja i znasz troche sprawe ale juz nie wracajmy do tego - przez glupote niedoswiadczonego ucznia weta trafil do sklepu zooologicznego a prawdopodobnie to jednak jest samiczka i grozi jej ciaza bo przez 2 miesiace bedzie miala ruje a i jak nie wezmie jej nikt to pojdzie do hodowcy swinek. Ja bym wziela ale nie moge - mam dwie w klatce, 3 sie nie zmiesci a po drugie wylece z nia za drzwi - ledwo te 2 zaakceptowano. A kiedy mogla bys ja zabrac? Wiesz co daj mi nr gg

p.s. jedyna wada jej pobytu z sklepi zoo... jest to ze jest z dwoma panami i zajdzie w ciaze o ile juz nie zaszla bo ja jestem juz na 99% pewna ze to jest ona skoro tylko ona jest brudna i za bardzo ja lubia - w ogole nie bylo zgrzytow - tylko ja chcialy ujezdzac. Wiec nie zdziw sie jak bedziemy jeszcze mieli male do oddania

Posted

w domu mam skypa - do pisania - pod tym samym nickiem w pracy gg - jak będę trochę wolniejsza to się odezwe. wziać ją mogę już, ale nie ucieknę z pracy i nie pojade po nia do Kalisza, jest to niemożliwe! Trzeba szukac transportu!

Posted

ja rozumiem ze nie przyjedziesz od razu ze transport potrzebny tylko chodzi o to ile mniej wiecej czasu musialaby swinka zamieszkac u mnie, a po drugie moj sasiad jest kierowca i jezdzi czesto do wawy tylko musze go dorwac i zapytac czy teraz tez jedzie i czy od razu tam a nie ze dzis wyrysza ale minie pol polski nim dojedzie bo to nie ma sensu zebu wozil ja dwa dni

Posted

Dziewczyny jest do wzięcia JAK najszybciej świniorek:multi: A właściwie świniorka;) Dorosła tricolorek, jutro ją zabieram, ale BŁAGAM!!!! zabierzcie ją szybciutko, mi się robi coś w rodzaju minizoo w chacie....

Posted

Ulv, napisz coś więcej o prośce...Skąd, jak??? No, i zdjęcia!
Ja niestety, mam w tej chwili na tymczasie 3+ prośki (jedna świnka w ciąży) i moich czterech łobuzów...W pokoju istny sklep gryzoniowy... Coś jak łazienka Apsy...I jeszcze w sobotę biorę 4 samczyki na tymczas.
Ulv, jeśli to samiczka, to rzuć okiem do wątku świnek z laboratorium, tam jest lista chętnych na samiczki właśnie. może ktoś się skusi?

Posted

w jakim mniej wiecej wieku jest swinka ?? masz jej zdjecie?

caly czas mysle o tamtych swinkach, skacze z jednego forum na drugie... wyczytalam ze swierzb jest zarazliwy, swinki moga zarazic nim dziecko roczne i psa.. Jeszcze TZ-owi upal zaszkodzil na glowe :mad: