invictus hilaritas Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 agamika skoro swinka ma juz dom to dlaczego nadal jest licytacja swinki ? Quote
agamika Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 [quote name='invictus hilaritas']agamika skoro swinka ma juz dom to dlaczego nadal jest licytacja swinki ?[/quote] :crazyeye: nie mam zielonego pojęcia?? jeszce wczoraj w nocy miałam meila od właścicielki ,że świnka ma już nowy dom . Z tego co wiem to ktos grzecznosciowo załozył tą aukcje, i moze poprostu ta nowa oferta to jakies nieporozumienie??Bo w sumie tam nie jest napisane ,ze licytować mozna dopiero po uzgodnieniu tego wczesniej z osobą oferującą ( tak jak na aukcjach psiaków do adopcji)????Sama juz nie wiem Quote
pucka69 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 a ja zaczęłam wyszywać torbę ze świnką morska :) Quote
basia Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Pozdrawiam wszystkie świnki ale wrócę jeszcze do paczek żywnościowych. Na stronach producentów karm znalazłam, że gryzonie lubią pędy hibiskusa a ja właśnie mam go trochę. Czy ktoś z was dawał świnkom i rzeczywiście smakowało?? A czy one mają być świeże czy mogą być suszone? Liści brzozy też u mnie pod dostatkiem ;) Quote
basia Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Jak tylko zrobi się ładna pogoda i będzie cieplej, zaczynam zbieranie. Pucka, jesteś chętna na pierwszą paczkę? Mam już pomysł na opakowanie ;) Quote
pucka69 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 jasne że tak! jestem chętna! nie dawałam hibiskusa ;( Quote
kapuszek Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 też jestem zaswiniona, chciałabym się w najbliższym czasie doswinić jeszcze. i z chęcią pomagałabym we wszelkich inicjatywach świńskich. stwoarzyszenie to super pomysł - sama kiedyś o tym myślałam, ale ze mało znam świńskiego towarzystwa :) padł pomysł paczuszek - ja jade w najbliższym czasie na długie wakacje - mam dostęp do świeżej trawki, owsa - z czystych terenów... to mogę trochę paczuszek porobić dla chętnych, czy tez bonusowo dla osób adoptujących świnki... a nawet na bazarek :) pozdrawiam Quote
Elurin Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Invictus - przeczytałem statut. Chyba jest OK, tylko zmieniłbym zapis dot. Biura Stowarzyszenia: [COLOR=black]"8. Do realizacji swych zadań Zarząd [B]może powołać[/B] Biuro Stowarzyszenia i jego Dyrektora."[/COLOR] [COLOR=black]Myślę, że nie ma co mnożyć bytów, wystarczy zapisać mozliwość powołania biura.[/COLOR] Poza tym drobne poprawki stylistyczne.;) Quote
invictus hilaritas Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 stylistyka , interpunkcja itp to napewno ;) Quote
kapuszek Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 [quote name='pucka69']kapuszku witamy - a skad jesteś?[/quote] Z Warszawy...:) Quote
pucka69 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 aa widzisz - to mamy juz kolejną osobe ze stolycy do pomocy swinkom. To słuchamy - ile masz swinek i jakiej płci i jak się nazywają i zdjęcia poprosze. A słuchajcie - zyta zabrała Helce ogórek rano! Helenka stała jak słup soli! To musiał byc dla niej afront! Quote
Elurin Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 [quote name='pucka69']aa widzisz - to mamy juz kolejną osobe ze stolycy do pomocy swinkom. To słuchamy - ile masz swinek i jakiej płci i jak się nazywają i zdjęcia poprosze.[/quote] Popieram, czekamy na info! [quote name='pucka69']A słuchajcie - zyta zabrała Helce ogórek rano! Helenka stała jak słup soli! To musiał byc dla niej afront![/quote] Hela musiała to przeżyć! Zyta zakwestionowała jej pozycję w klatce! A Inka, czy Zyta jakoś ją "podgryza"? Quote
pucka69 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Inka je ponad to wszystko. Rozgrywki miedzy rudzielcami wogóle jej nie dotyczą! To jest fenomen! Zyta jej niczego nie zabiera i ona do Zyty nic nie ma. Quote
kapuszek Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 [quote name='pucka69']aa widzisz - to mamy juz kolejną osobe ze stolycy do pomocy swinkom. To słuchamy - ile masz swinek i jakiej płci i jak się nazywają i zdjęcia poprosze. A słuchajcie - zyta zabrała Helce ogórek rano! Helenka stała jak słup soli! To musiał byc dla niej afront![/quote] No to ja jak na spowiedzi ;P świnie sa w moim domu od 2004 roku, kiedy to przypadkiem okazało się że rodzina mojego byłego uczulona jest na nowy prezent. i tak świnka trafiła do mnie, bo jak usłyszałam że mają ją oddać do sklepu... to mnie ścieło... i tak w moim domu zagościł Felek... niestety nie mogłam sie długo cieszyć kego towarzystwem. - świnek odszedł po 4 miesiącach pobytu u mnie :( biegunka+niewłaściwwy weterynarz. w dniu jego śmierci - "dostałam na pocieszenie" małą swineczkę - Felcię. przez 8 miesięcy była sama, aż postanowiłam dobrać jej towarzyszkę - przypadkiem trafiły do mnie 2 świnki z Węgrowa (z dużego stadka wyrzuconych na dwór świnek przez jakiegoś pseudohodowcę) - jeden był brazoweym gładkowłosym samczykiem, a druga brazowa rozetkowa samiczka. trzymałam je razem, a co z tego wyszło to hmmm - sami wiecie. Gucio - samczyk pojechał do domku nowego, a ja stałam się ciotką rozbrykanej świńskiej gromadki. Urodziły sie 3 świneczki - 2 samiczki i samczyk - ja zostawiłam sobie samiczki - w sumie były 4. Samczyk znalazł dobry domek. no i do zeszłego roku mogłam się cieszyć 4 świneczkami, niestety jedna odeszła (przerost trzonowców) mimo starań :( w czerwcu zeszłego roku. i W maju tego roku - Felunia nagle zachorowała i w ciągu jednej doby odeszła... Zostały mi 2 samiczki - i jakoś tak smutno... więc szukam jeszcze jakis maleństw do towarzystwa. Więc w domku i serduszku moim były i są Felek, Felcia, Mała, Pusia, Niusia, Gucio i samczyk co go nie nazwałam :) zdjęcia załącze przy okazji, jak znajde Quote
Elurin Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 No, to byłaś ostro zaświniona! Gratulacje! Aha, dziećmi Balbinki będziesz musiała się podzielić z Czoko123 - ale może będzie trójka - albo samczyki;). Quote
kapuszek Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 [quote name='Elurin']No, to byłaś ostro zaświniona! Gratulacje! Aha, dziećmi Balbinki będziesz musiała się podzielić z Czoko123 - ale może będzie trójka - albo samczyki;).[/quote] no to mam nadzieję że sie nie pobijemy ;) Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 [quote name='basia']Pozdrawiam wszystkie świnki ale wrócę jeszcze do paczek żywnościowych. Na stronach producentów karm znalazłam, że gryzonie lubią pędy hibiskusa a ja właśnie mam go trochę. Czy ktoś z was dawał świnkom i rzeczywiście smakowało?? A czy one mają być świeże czy mogą być suszone? Liści brzozy też u mnie pod dostatkiem ;)[/quote] mam z Herbal Farm kwiaty hibiskusa. Jakoś szczególnie nie przepadają ale chrupną czasem od niechcenia, szczególnie Filip-on jest mniej wybredny. Takie różne suszone przydają się jak jest taka pogoda jak dzisiaj tu mam-leje i trawy nie można narwać. Oczywiście świnie tego nie rozumieją i jak usłyszą szelest rekamówki to jest łiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Liści brzozy nie próbowałam jeszcze dawać, spróbuję jutro. Widzę że każda świnia ma inny gust i to jest tak jak z psimi przysmakami-każdy pies lubi co innego (tylko Zuzia wszystko;)) Witam nową świnkomaniaczkę:) Pucka, uaktualnij zestawienie świnkowe. Nie zapomnij o Melu który jedzie do Rumi.:] Quote
invictus hilaritas Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 czy stowarzyszenie bedzie mialo nazwe Stowarzyszenie Pomocy Świnkom Morskim czy inaczej ?? czy siedziba bedzie Warszawa ?? ile bedzie wynosila roczna skladka?? myslal ktos nad tym ?? ;) moze zaczniemy zbierac pomalu na stworzenie stowarzyszenia? Quote
pucka69 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 a "klub pomocy świnkoosobom" gdzie sie podział? Quote
invictus hilaritas Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Stowarzyszenie Przyjaciol Świnek Morskich [quote]klub pomocy świnkoosobom[/quote] to jest propozycja nazwania stowarzyszenia ?? Quote
agamika Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 A ja zmienie na chwile temat, odezwała się do mnie Anita, dziewczyna/kobieta;) od świnki i ma pytanie : [QUOTE]Bardzo wiele osób Chce świnkę. Koresponduję z nimi. Może mogłabym im zaproponować świnki z dogomanii? Nie dysponuję zdjęciami, ale może skontaktowałabyś mnie z kimś kto sie tym zajmuje. Mam teraz około15 chętnych. Może wzięliby inną za darmo? [/QUOTE] to jest cytat z meila od niej ( mam nadzieje ,że się nie pogniewa ,że to tu wstawiam). Zastanówcie się czy chcecie czy nie . Jak tak to podam kontakt do niej . ps. panowie jednak z królikiem w klatce siedzą ( nie udało mi sie pozyczyc klatki :shake: )Ale są odizolowani:cool3: . Powiem tyle że Bolesławowi królestwo się zmniejszyło:eviltong: . przeżyje te 3 dni Quote
pucka69 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 chodziło mi o to zeby tak nazwac stowarzyszeni :) Stan świnkowy - proszę o korygowanie będów - [B][I][COLOR=#800080]Evelin - Pajunia, Wacio [*], Krysia,Selma, Wolfi-Bobik, Gwidon[/COLOR][/I][/B] [I][B][COLOR=#800080]Black - Duża i Mała[/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=purple]Alfa i Zuzia - Don Kichot i Filip[/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=purple]Pucka - Inka,Helenka, Zyta ( Gucio,Czwartek i Jadzia za TM)[/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=purple]Bebebe - Bronka i Pysia, Misiu [*][/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=purple]brazowa1-"Czarna Głowa vel Chrupcia" oraz Łatka na wakacjach[/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=#800080]Elurin - Bercik i Bolek, Batman i ....? oraz Balbina II w ciąży na tymczasie (Balbina za TM)[/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=#800080]TZ Elurin - Rosi i Frania[/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=#800080]Zasadzkas - żeby jej nie było smutno - Świnka Ze Śmietnika (czyli Boluś) i Filipa[/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=#800080]Aga&Adam - świnki płci damskiej - Kubuś i Tutuś [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=#800080]Agamik - Lukierek i Kremowy na tymczasie[/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=#800080]Tajemniczy CHŁOPAK ERIU - Godzilla i Pusia[/COLOR][/B][/I] [I][COLOR=purple][B]Supergoga - Kamasutra [*][/B][/COLOR][/I] [I][COLOR=purple][B]Magda - Halinka[/B][/COLOR][/I] [B][I][COLOR=purple]Magdzik - dwa chłopaki -.....?[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#800080]Korenia - świnek Kaśka[/COLOR][/I][/B] [B][COLOR=#800080][I]Apsa z [/I][/COLOR][COLOR=purple]Myszką i Króliczkiem ['][/COLOR][/B] [B][COLOR=#800080]Basia - Kalie [*][/COLOR][/B] [B][COLOR=#800080]Bounty - już wkrótce świnki Agamik[/COLOR][/B] [B][COLOR=#800080]Kitka - Paszczak i Ryjek[/COLOR][/B] [B][COLOR=#800080]As - w Piasecznie[/COLOR][/B] [B][COLOR=#800080]Muminek i ... - gdzie?[/COLOR][/B] Quote
pucka69 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 [COLOR=black]pewnie ze przezyja, szkoda ze nie wziełaś mojego kontenerka - byłby im wygodniej chyba? zasadzkas go zabrała?[/COLOR] Quote
invictus hilaritas Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 ja nie wiem co to za lista i czy moge na niej byc Pigusia <"> Quote
Recommended Posts