Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='invictus hilaritas']agamika skoro swinka ma juz dom to dlaczego nadal jest licytacja swinki ?[/quote]

:crazyeye: nie mam zielonego pojęcia?? jeszce wczoraj w nocy miałam meila od właścicielki ,że świnka ma już nowy dom .
Z tego co wiem to ktos grzecznosciowo załozył tą aukcje, i moze poprostu ta nowa oferta to jakies nieporozumienie??Bo w sumie tam nie jest napisane ,ze licytować mozna dopiero po uzgodnieniu tego wczesniej z osobą oferującą ( tak jak na aukcjach psiaków do adopcji)????Sama juz nie wiem

Posted

Pozdrawiam wszystkie świnki ale wrócę jeszcze do paczek żywnościowych.
Na stronach producentów karm znalazłam, że gryzonie lubią pędy hibiskusa a ja właśnie mam go trochę. Czy ktoś z was dawał świnkom i rzeczywiście smakowało?? A czy one mają być świeże czy mogą być suszone? Liści brzozy też u mnie pod dostatkiem ;)

Posted

Jak tylko zrobi się ładna pogoda i będzie cieplej, zaczynam zbieranie.
Pucka, jesteś chętna na pierwszą paczkę? Mam już pomysł na opakowanie ;)

Posted

też jestem zaswiniona, chciałabym się w najbliższym czasie doswinić jeszcze. i z chęcią pomagałabym we wszelkich inicjatywach świńskich. stwoarzyszenie to super pomysł - sama kiedyś o tym myślałam, ale ze mało znam świńskiego towarzystwa :) padł pomysł paczuszek - ja jade w najbliższym czasie na długie wakacje - mam dostęp do świeżej trawki, owsa - z czystych terenów... to mogę trochę paczuszek porobić dla chętnych, czy tez bonusowo dla osób adoptujących świnki... a nawet na bazarek :)
pozdrawiam

Posted

Invictus - przeczytałem statut. Chyba jest OK, tylko zmieniłbym zapis dot. Biura Stowarzyszenia:
[COLOR=black]"8. Do realizacji swych zadań Zarząd [B]może powołać[/B] Biuro Stowarzyszenia i jego Dyrektora."[/COLOR]
[COLOR=black]Myślę, że nie ma co mnożyć bytów, wystarczy zapisać mozliwość powołania biura.[/COLOR]
Poza tym drobne poprawki stylistyczne.;)

Posted

aa widzisz - to mamy juz kolejną osobe ze stolycy do pomocy swinkom. To słuchamy - ile masz swinek i jakiej płci i jak się nazywają i zdjęcia poprosze.
A słuchajcie - zyta zabrała Helce ogórek rano! Helenka stała jak słup soli! To musiał byc dla niej afront!

Posted

[quote name='pucka69']aa widzisz - to mamy juz kolejną osobe ze stolycy do pomocy swinkom. To słuchamy - ile masz swinek i jakiej płci i jak się nazywają i zdjęcia poprosze.[/quote]
Popieram, czekamy na info!

[quote name='pucka69']A słuchajcie - zyta zabrała Helce ogórek rano! Helenka stała jak słup soli! To musiał byc dla niej afront![/quote]
Hela musiała to przeżyć! Zyta zakwestionowała jej pozycję w klatce! A Inka, czy Zyta jakoś ją "podgryza"?

Posted

[quote name='pucka69']aa widzisz - to mamy juz kolejną osobe ze stolycy do pomocy swinkom. To słuchamy - ile masz swinek i jakiej płci i jak się nazywają i zdjęcia poprosze.
A słuchajcie - zyta zabrała Helce ogórek rano! Helenka stała jak słup soli! To musiał byc dla niej afront![/quote]

No to ja jak na spowiedzi ;P świnie sa w moim domu od 2004 roku, kiedy to przypadkiem okazało się że rodzina mojego byłego uczulona jest na nowy prezent. i tak świnka trafiła do mnie, bo jak usłyszałam że mają ją oddać do sklepu... to mnie ścieło...
i tak w moim domu zagościł Felek... niestety nie mogłam sie długo cieszyć kego towarzystwem. - świnek odszedł po 4 miesiącach pobytu u mnie :( biegunka+niewłaściwwy weterynarz. w dniu jego śmierci - "dostałam na pocieszenie" małą swineczkę - Felcię. przez 8 miesięcy była sama, aż postanowiłam dobrać jej towarzyszkę - przypadkiem trafiły do mnie 2 świnki z Węgrowa (z dużego stadka wyrzuconych na dwór świnek przez jakiegoś pseudohodowcę) - jeden był brazoweym gładkowłosym samczykiem, a druga brazowa rozetkowa samiczka. trzymałam je razem, a co z tego wyszło to hmmm - sami wiecie. Gucio - samczyk pojechał do domku nowego, a ja stałam się ciotką rozbrykanej świńskiej gromadki. Urodziły sie 3 świneczki - 2 samiczki i samczyk - ja zostawiłam sobie samiczki - w sumie były 4. Samczyk znalazł dobry domek. no i do zeszłego roku mogłam się cieszyć 4 świneczkami, niestety jedna odeszła (przerost trzonowców) mimo starań :( w czerwcu zeszłego roku. i W maju tego roku - Felunia nagle zachorowała i w ciągu jednej doby odeszła...
Zostały mi 2 samiczki - i jakoś tak smutno... więc szukam jeszcze jakis maleństw do towarzystwa.
Więc w domku i serduszku moim były i są Felek, Felcia, Mała, Pusia, Niusia, Gucio i samczyk co go nie nazwałam :) zdjęcia załącze przy okazji, jak znajde

Posted

No, to byłaś ostro zaświniona! Gratulacje!
Aha, dziećmi Balbinki będziesz musiała się podzielić z Czoko123 - ale może będzie trójka - albo samczyki;).

Posted

[quote name='Elurin']No, to byłaś ostro zaświniona! Gratulacje!
Aha, dziećmi Balbinki będziesz musiała się podzielić z Czoko123 - ale może będzie trójka - albo samczyki;).[/quote]
no to mam nadzieję że sie nie pobijemy ;)

Posted

[quote name='basia']Pozdrawiam wszystkie świnki ale wrócę jeszcze do paczek żywnościowych.
Na stronach producentów karm znalazłam, że gryzonie lubią pędy hibiskusa a ja właśnie mam go trochę. Czy ktoś z was dawał świnkom i rzeczywiście smakowało?? A czy one mają być świeże czy mogą być suszone? Liści brzozy też u mnie pod dostatkiem ;)[/quote]

mam z Herbal Farm kwiaty hibiskusa. Jakoś szczególnie nie przepadają ale chrupną czasem od niechcenia, szczególnie Filip-on jest mniej wybredny. Takie różne suszone przydają się jak jest taka pogoda jak dzisiaj tu mam-leje i trawy nie można narwać. Oczywiście świnie tego nie rozumieją i jak usłyszą szelest rekamówki to jest łiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Liści brzozy nie próbowałam jeszcze dawać, spróbuję jutro.
Widzę że każda świnia ma inny gust i to jest tak jak z psimi przysmakami-każdy pies lubi co innego (tylko Zuzia wszystko;))

Witam nową świnkomaniaczkę:)

Pucka, uaktualnij zestawienie świnkowe. Nie zapomnij o Melu który jedzie do Rumi.:]

Posted

czy stowarzyszenie bedzie mialo nazwe Stowarzyszenie Pomocy Świnkom Morskim czy inaczej ?? czy siedziba bedzie Warszawa ?? ile bedzie wynosila roczna skladka?? myslal ktos nad tym ?? ;) moze zaczniemy zbierac pomalu na stworzenie stowarzyszenia?

Posted

A ja zmienie na chwile temat, odezwała się do mnie Anita, dziewczyna/kobieta;) od świnki i ma pytanie :

[QUOTE]Bardzo wiele osób Chce świnkę. Koresponduję z nimi. Może mogłabym im zaproponować świnki z dogomanii? Nie dysponuję zdjęciami, ale może skontaktowałabyś mnie z kimś kto sie tym zajmuje. Mam teraz około15 chętnych. Może wzięliby inną za darmo? [/QUOTE]

to jest cytat z meila od niej ( mam nadzieje ,że się nie pogniewa ,że to tu wstawiam). Zastanówcie się czy chcecie czy nie . Jak tak to podam kontakt do niej .

ps. panowie jednak z królikiem w klatce siedzą ( nie udało mi sie pozyczyc klatki :shake: )Ale są odizolowani:cool3: . Powiem tyle że Bolesławowi królestwo się zmniejszyło:eviltong: . przeżyje te 3 dni

Posted

chodziło mi o to zeby tak nazwac stowarzyszeni :)
Stan świnkowy - proszę o korygowanie będów -
[B][I][COLOR=#800080]Evelin - Pajunia, Wacio
[*], Krysia,Selma, Wolfi-Bobik, Gwidon[/COLOR][/I][/B]
[I][B][COLOR=#800080]Black - Duża i Mała[/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=purple]Alfa i Zuzia - Don Kichot i Filip[/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=purple]Pucka - Inka,Helenka, Zyta ( Gucio,Czwartek i Jadzia za TM)[/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=purple]Bebebe - Bronka i Pysia, Misiu
[*][/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=purple]brazowa1-"Czarna Głowa vel Chrupcia" oraz Łatka na wakacjach[/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=#800080]Elurin - Bercik i Bolek, Batman i ....? oraz Balbina II w ciąży na tymczasie (Balbina za TM)[/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=#800080]TZ Elurin - Rosi i Frania[/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=#800080]Zasadzkas - żeby jej nie było smutno - Świnka Ze Śmietnika (czyli Boluś) i Filipa[/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=#800080]Aga&Adam - świnki płci damskiej - Kubuś i Tutuś [/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=#800080]Agamik - Lukierek i Kremowy na tymczasie[/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR=#800080]Tajemniczy CHŁOPAK ERIU - Godzilla i Pusia[/COLOR][/B][/I]
[I][COLOR=purple][B]Supergoga - Kamasutra
[*][/B][/COLOR][/I]
[I][COLOR=purple][B]Magda - Halinka[/B][/COLOR][/I]
[B][I][COLOR=purple]Magdzik - dwa chłopaki -.....?[/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR=#800080]Korenia - świnek Kaśka[/COLOR][/I][/B]
[B][COLOR=#800080][I]Apsa z [/I][/COLOR][COLOR=purple]Myszką i Króliczkiem ['][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#800080]Basia - Kalie
[*][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#800080]Bounty - już wkrótce świnki Agamik[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#800080]Kitka - Paszczak i Ryjek[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#800080]As - w Piasecznie[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#800080]Muminek i ... - gdzie?[/COLOR][/B]