Guest TyŚka Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 Jak słodko (ale mimo tego mój od razu zostałby wydupcony z łóżka :p) Quote
Victoria Posted September 29, 2014 Author Posted September 29, 2014 Tysia nie masz uczuć :P Uwaga relacja! hahah zaszczyt nie :P Zawody Eukanuba Agility Cup w Powsinie, byłyśmy sobie w weekend :D Nie bardzo pamiętam przebiegi sobotnie xd od piątku chora jestem, także juz jechałam na zawody z gorączką, a jako że tata w gorach się wakacjował to byłam zdana na publiczne środki transportu. W sobote ledwo żyłam, gardło mnie bolało a to jest chyba najgorsza część choroby.. Rano po drodze spotkałyśmy się z Mileną i Fabim którzy u nas nocowali. Same zawody spoko, piesałkę ładnie biegała, Największym sukcesikiem było 4 miejsce w openach na 22 psy, z czystym biegiem i nienajgorszym czasem. Nawet nie wiem czy to był jumping czy agility bo zapomniałam zrobić zdjęć wynikom, ale się dowiem :P Łapki żadnej nowej nie mamy. Powrót do domu...mmm poezja xd najpierw pan w autobusie który mowił nam, że nasze psy umrą z otwartymi oczami i krwią na pysku, a potem pan obok który założył sobie arafatkę na twarz i zrobił "mm!" do pana od otwartych oczu. No kurde cyrk na kółkach xd Drugiego dnia już ominęła nas wątpliwa przyjemność podróży autobusem, bo tata zawitał do domu i wybrał się z nami na zawody. Przed pierwszym biegiem Nana na mnie skoczyła i źle wylądowała, czego skutkiem był pisk i podkulona łapa. Mocno bolało, bo ona z byle powodu nie piszczy, ale z obmacywania łapki wniosek był taki ze to nic powaznego, wiec po rozchodzeniu nogi pobiegla. W trakcie biegu nie kulala, natomiast na mecie znowu noge raz podniosła. Poszlismy wiec z tata na dluzszy spacer zeby zobaczyc czy puszczona bedzie biegac z wlasnej woli czy raczej oszczedzac noge. I tym razem było wszystko okej, bo szalała tak jak zwykle. A ja zostałam zdeptana przez przerośniętego boksera, albo coś innego z wyglądu podobne, ale gabarytowo conajmniej 2 razy większe. Przy okazji zostaliśmy z tatą zwyzywani od wieśniaków itp.. A wszystko dlatego że mili państwo nie byli wystarczająco bystrzy aby ogarnąć mechanizm działania smyczy, pomimo ze dobre kilkadziesiat metrow przed nimi zapielismy naszego psa i zatrzymalismy sie wyraźnie oczekując od nich tego samego. Ci geniusze zafundowali mi zły humor na resztę dnia, a Nanie rzucanie się na każdego mijającego ją psa. Wracając do zawodów - reszta biegów tak se średnio, pies nie bardzo chciał współpracować, na jednym biegu poszła się przywitać z sędziną, na kolejnym z fotografem, a na następnym szukała taty. Przez to oprócz odmów były również karne czasy, bo się wlokła niemiłosiernie. Nie wiem czy to przez to że tata z nami był, czy łapa ją bolała.. Niby było okej, ale wieczorem znowu kuśtykła ze dwa razy. A teraz hit: Agility łączy ludzi! Jeden z trójkowych zawodników okazał się być moim bratem ciotecznym :diabloti: Tata go wypatrzył, nie widzieli się od 20 lat, ja go znałam jedynie z widzenia jako zawodnika, nie miałam pojęcia, że jesteśmy rodziną. Śmieszna sprawa z tym wyszła ;) Quote
Illusion Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Omg, co za ludzie od tego psa na automacie :question:. No, a hicior niezły, napisz mi na fejsie kto to jest :evil_lol:. Quote
Victoria Posted September 29, 2014 Author Posted September 29, 2014 On nie byl na automacie tylko w ogole bez smyczy :/ Jakby byl chociazby na flexi to bym nie musiala sie denerwowac. A on wlecial w nas rozpedzony przez kilkadziesiat metrow a te debile go nawet nie zawolaly. Widac mlody byl ale nosz kurfa ja ide z agresywnym mikropsem z mozliwa kontuzja lapy. Juz borze nawet nie dokoncze bo sie wkurzylam znowu a i tak ledwo zyje a im bym lby w mikrofalowce upiekla najchetniej Quote
Guest TyŚka Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 No nie mam serca, ale... relacja superowa, uśmiałam się :D A ten hit faktycznie hitem! Psy łączą ludzi :p Quote
Victoria Posted October 5, 2014 Author Posted October 5, 2014 No ciekawe czy coś z tego wyjdzie, jakieś odnowienie kontaktów rodzinnych, czy pozostaniemy przy samej świadomości :P NIENAWIDZE MOVIE MAKERA!!! gónwo jedne, muzyke przesunęło, jakość zniszczyło... aczkolwiek i tak nie jest źle... Za to YT ma jakieś skrzywione spojrzenie na rozdzielczość.. także... nie zapomnijcie oglądać w FULL HD :diabloti: https://www.youtube.com/watch?v=9G9Kd0XTQXk Quote
Baton Posted October 5, 2014 Posted October 5, 2014 Wow, filmik xD Nawet Joyowa się załapała :P Quote
Guest TyŚka Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Bardzo, bardzo fajny, przyjemny filmik! :) Wy macie już śnieg? Quote
Victoria Posted October 14, 2014 Author Posted October 14, 2014 Bardzo, bardzo fajny, przyjemny filmik! :) Wy macie już śnieg? dziena haha nie, nie miałam materiałów i wzielam stare nagranie z zimy :P Baton weź mi powiedz jak się filmiki wrzuca teraz tak żeby można było obejrzeć na dogo :P Powiedzta mi dobre dusze, zna kto dobrego weta w Wawce po prawej stronie Wisły? Potrzebuje kogoś sensownego do zdiagnozowania Nanowej łapy możliwie jak najmniejszym kosztem (czyli sensowny wet wskazany, zeby uniknąć niecelnych badań a już broń Boże wyliczanek 'antybiotyk czy maść' Na razie chyba nie szukam ortopedy, tylko po prostu inteligentnego weta który dokładnie pomaca, popatrzy i zleci możliwie najtrafniejsze badanie (a nie wszystko po kolei dla nabicia se na kase, jak to niektórzy potrafią..). Next: szukam domu dla prośków... :C Także jak ktoś jest zainteresowany/zna kogoś kto chciałby je przygarnąć to proszę o pw.. Tylko szukam ODPOWIEDZIALNEGO domu, kogoś, kto się nimi dobrze zajmie, najlepiej, żeby była to osoba która już miała/ma świnki. Quote
Baton Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=9G9Kd0XTQXk Yyy, o tak? xD Normalnie link tylko wklejam :P Quote
.Agata. Posted October 14, 2014 Posted October 14, 2014 Jeju jaka ona jest pocieszna - cała ale jak kopie na tej trawie to szczególnie :D Jak już Nany łapka wróci do pełnej sprawności to przypominam się ze spacerem (nie zapomniałam! :D ) :) Quote
Victoria Posted November 12, 2014 Author Posted November 12, 2014 chcialam wrzucic fotki ale mi dogo wywala ze nie mam uprawnien o.0 wiec macie krolika z neta :P chyba powinnam zmienić tytul wątku na "DWIE KALEKI"... bo sportową galerią to on już nie jest i raczej długo nie będzie Z Nany łapą nie jest dobrze. Byłyśmy dzisiaj znowu na kontroli, panie wet stwierdziły zgodnie, że nie ma żadnej poprawy, także jeszcze 2 tygodnie szlabanu ostatniej szansy i 26go kolejna wizyta, tym razem znowu u ortopedy. Jak nie będzie poprawy (a coś czuję, że nie będzie..) będziemy już rozmawiać o operacji. Na szczęście podobno są inne metody jak naświetlanie, ale nie wiem czy u Nany się sprawdzą. W ogóle musze pamiętać wziąć coś do pisania, bo nadal nie szczególnie ogarniam co jej tak właściwie jest, pomimo, że dzisiaj dokładnie wypytywałam wetki, ale nie bardzo potrafię połączyć fakty :mdleje: :stupid: Także na tą chwilę mogę tylko powiedzieć, że oprócz rzepki większym problemem jest źle zbudowane kolano, co może prowadzić w przyszłości do uszkodzenia różnych ważnych części odnóża, których nazw nie pamiętam.. Quote
Buńka Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 O kurcze :( Biedny parfoksik cioci :lookarou: Ślę głaski dla Nanuchy <3 :loveu: Quote
Leokadia Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Trzymamy kciuki za powrót do zdrowia ;-) Quote
Aleksandrossa Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 A już myślałam, że Kaś tu coś skrobnęła a tu cisza :( Quote
Victoria Posted January 21, 2015 Author Posted January 21, 2015 skrobię :D https://www.youtube.com/watch?v=0dGEe7m2vMc Quote
angineuuka Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Ona nie żyje już . Jest w piekle razem ze mno 1 Quote
Victoria Posted February 20, 2015 Author Posted February 20, 2015 kolejny kundel się przypałętał... Quote
.Agata. Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Gratuluję wyboru jedynej słusznej rasy tfu kundelka :wub: i to syneczek - podwójne gratulacje, w końcu nie suka :P napisz coś więcej, bodaj imię :D Quote
vege* Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Gratuluję :D A tak serio to co to za psiak, bo ja nie w temacie? :D Quote
Recommended Posts