Jump to content
Dogomania

Misiek- wielki guz, amputacja, nawrót nowotworu - walczył .. odszedł kochany za TM

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I jeszcze ni nnie wiadomo ??? musze zajrzeć na fb
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cytuję krótki wpis Anity z FB:
[COLOR=purple][B]"Dziadolino 3łapek,ale zyje! O 19 jedzie spowrotem na tymczas!"[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Iljova']I jeszcze ni nnie wiadomo ??? musze zajrzeć na fb
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cytuję krótki wpis Anity z FB:
[COLOR=purple][B]"Dziadolino 3łapek,ale zyje! O 19 jedzie spowrotem na tymczas!"[/B][/COLOR][/QUOTE]
Cały dzień czekałam na wieści, ufff - ŻYJE:multi:
Tylko jak bidulek poradzi sobie na 3 łapinkach...

Posted

Da sobie świetnie radę jak wiele innych psiaków choćby dogomaniacki Zafirek, ktory już ma swoj dom. On też będzie miał dom i da sobie doskonale radę zwierzęta zupelnie inaczej traktują cos takiego niż ludzie nie użalają się nad sobą, nie jeczą tylko żyją w pełni kazdą chwilą. Bierzmy z nich przykład :-)

P.S ale jesteście szybkie :-)

Posted

[quote name='Iljova']Da sobie świetnie radę jak wiele innych psiaków choćby dogomaniacki Zafirek, ktory już ma swoj dom. On też będzie miał dom i da sobie doskonale radę zwierzęta zupelnie inaczej traktują cos takiego niż ludzie nie użalają się nad sobą, nie jeczą tylko żyją w pełni kazdą chwilą. Bierzmy z nich przykład :-)
[/QUOTE]
Zmatwił mnie tylko jeden z wcześniejszych wpisów - cytuję
[I]pies jest za masywny na utrzymanie się na 3 łapach /stary, xle odzywiony pies nie ma kośca, który podoła wyzwaniu 35kg na 3 łapach.[/I]

Zdrowiej, pieseczku dzielny:loveu:

Posted

Ufff... kamień z serca!!! :) Zaglądałam dziś na forum ze sto razy jak nie więcej... Mam nadzieję, że rokowania na przyszłość dobre? Brak przerzutów i jak rtg kręgosłupa? Mam nadzieję że to koniec jego męki i nie będzie dalszych powikłań... Proszę o więcej info...

Posted

Mam nadzieje, ze go nie boli, ze leki dzialaja i ze nie jest sam. Biorac pod uwage wszystkie okolicznosci, nie bedzie latwo, ale skoro Misiek tak dzielnie walczyl do tej pory , no i opieke ma bardzo dobra, to na troszeczke optymizmu mozemy sobie pozwolić. Badz dzielny piesku

Posted

Tak ostrożnie, bardzo ostrożnie, ale cieszę się... Śledzę wątek Dziadulka prawie od początku, ale bezmiar nieszczęścia nieraz mnie paraliżuje....Trzyłapki świetnie sobie radzą, macie rację, one inaczej podchodzą do utraty kończyny, przecież zostają im jeszcze trzy:) Trzymamy kciuki i czekamy na, oby coraz lepsze, wieści.

Posted

[quote name='Lobaria']Zmatwił mnie tylko jeden z wcześniejszych wpisów - cytuję
[I]pies jest za masywny na utrzymanie się na 3 łapach /stary, xle odzywiony pies nie ma kośca, który podoła wyzwaniu 35kg na 3 łapach.[/I]
Zdrowiej, pieseczku dzielny:loveu:[/QUOTE]

to była hipoteza weta i to co DZIS zrobił to tez była decyzja weta. Tak sie umówiliśmy, ze to on decyduje - wazne dla nas jest jedno - PIES MA NIE CIERPIEC.
na amputacje z przeszczepem skory nie godziłysmy sie...ALE była sama amputacja /było zapalenie kosci już/
Przed dzisiejsza operacją - juz po narkozie zrobionu psu RTG kręgosłupa...na spokojnie..łapy ze zmianą...
ma wiotkie stawy - ale kregosłup jak na swoj wiek ma w porządku.
Trzeba będzie psa podreperować suplementami..
nie moze przytyc za bardzo...
teraz bedzie jadł to co zamówione..
Fitmina MAXI senior z duzą iloscią glukozaminy - dlatego maxi senior /bo to karma dla psów jak dog itp...stąd dobry skład suplementów na stawy/
granulki i tak trzeba bedzie błtać z miesem..
zamowione ma puchy z Animondy - samo mięso:)
do tego wszystkie te bajery co mu dt daje..
jajeczko...siemie lniane...glukozamine...

aha - przerzutów brak /więcej info jak WRÓCA DO DOMU!!!bo jeszcze są w lecznicy/

Jak ktos chce podarować Dziadydze jakies suplementy - to nic nie stoi na przeszkodzie:)

[quote name='plinka54']Ufff... kamień z serca!!! :) Zaglądałam dziś na forum ze sto razy jak nie więcej... Mam nadzieję, że rokowania na przyszłość dobre? Brak przerzutów i jak rtg kręgosłupa? Mam nadzieję że to koniec jego męki i nie będzie dalszych powikłań... Proszę o więcej info...[/QUOTE]

przerzutów brak...
kregosłup psa utrzyma..
waga maxymalna 35 kg

Posted

[quote name='anita_happy']
przerzutów brak...
kregosłup psa utrzyma..
waga maxymalna 35 kg[/QUOTE]

Tak się bałam tu dzisiaj wejść ...
Ufff, ale mi ulżyło ...
Jak to dobrze, że Misiek nadal jest z nami, choć już tylko na trzech łapkach :multi: :multi: :multi:
Niech zdrowieje psina kochana :loveu:
Czekamy na relację DT po powrocie do domku

Posted

powyzszy wpis uznaję za prezent od losu, zeby tylko rekonwalescencja się udała... Będą potrzebne środki na leczenie i witaminy, parę groszy juz poleciało, po pierwszym też będziemy pamiętać o Misiaczku...

Posted

[quote name='egradska']powyzszy wpis uznaję za prezent od losu, zeby tylko rekonwalescencja się udała... Będą potrzebne środki na leczenie i witaminy, parę groszy juz poleciało, po pierwszym też będziemy pamiętać o Misiaczku...[/QUOTE]

z dziadygą jedzie do tymczasu tez faktura od weta...nie chce mysleć ILE..bo pies dzis byl od 9 rano juz pod narkoza..seria rtg...i operacja...BARDZO CIĘŻKA

Posted

[quote name='panbazyl']No to dobrze :)
Ta faktura będzie dość spora....[/QUOTE]

[B]WRÓCILI!!!PIES wybudzony. Łapa wazyła 7 kg!!!!!dlatego weci uznali, że można mu amputować łapkę i "da radę" ALE MUSI PILNOWAĆ WAGI...Pies miał podane dziś moncne środki przeciwbólowe...teraz potrzebuje spokoju. Lekarze ocenili, że jeszcze sobie dozyje swojej Prawdziwej starości u boku KOGOŚ .... Pies dostał receptę na suplementy homeopatyczne aby osłabić komórki nowotworowe. Usunięto mu także pow...iększone węzły chłonne. I teraz TO CZEGO SIE MY boimy...Faktura za diagnostykę przedoperacyjną - 8 zł!!!!!TO W PREZENCIE OD LEKARZY DLA PSA! morfologia/biochemia etc....leki i serwis przed operacją. DZISIEJSZY ZABIEG /usunięcie guza, węzłów, łapki/ plus rtg kręgosłupa 1118 zł z zabezpieczeniem psa na 3 dni w przeciwbólowe środki...TO BYŁA wielogodzinna operacja od 9 do 16.30 !!!! JEDNYM SŁOWEM SZACUN dla LEKARZY za okazane serce!!! DO WAS PROŚBA....udostępniajcie Dziadolina bo ogołocił naszą kase bezdomniakową....ALE ŻYJE:) /dzis będzie rozliczenie wpłat na psa do tej pory/ I oficjalne nadanie imienia![/B]