basiagk Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Dziś Pako był u weta. Zapalenie spojówek się zmniejszyło, rany dobrze się goją tylko ma łojotokowe zapalenie skóry i trzeba go wykąpac w specjalnym szamponie, a on chętny nie jest:shake:. Pako boi sie małych pomieszczeń. Aż strach pomyślec dlaczego:angryy:. Ale wet poradził nam co robic więc jakoś damy radę:cool1:. Pako bawi sie świetnie z Abrą na spacerach. Dziś został sam na chwilę i wszystko bylo ok, tylko ten jego wzrok gdy zamykałam drzwi:-(. Ale jak wróciłam to...:multi: I tak minął kojeny dzień Pako w naszym domu. Quote
lamia2 Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 O Matko jakie cudne fotoski :errrr: Te są moje ulubione :evil_lol: Nie do uwierzenia, że jeszcze parę dni temu ten pies nie dawał rady chodzić, o bieganiu nie mogło być mowy. Basia cudotwórczyni jak nastroik, o zdrowie i nastrój Pakusia nie pytam :evil_lol: Quote
basiagk Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 lamia2 napisał(a): Basia cudotwórczyni jak nastroik, o zdrowie i nastrój Pakusia nie pytam :evil_lol: Nastrój mam o wiele lepszy choc mały kryzys był. Pako jest wspaniałym psem. Weterynarz powiedzial, że Pako jest bardzo zrównoważonym psem. Aż trudno w to uwierzyc po tym co przeszedł:crazyeye: Quote
lamia2 Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 basiagk napisał(a): Weterynarz powiedzial, że Pako jest bardzo zrównoważonym psem. Aż trudno w to uwierzyc po tym co przeszedł:crazyeye: A co ja mam powiedzieć, ja go znam od pierwszych chwil w schronisku, po prostu cud :razz: Cieszę się, że kryzysik minął i mam nadzieję, że bezpowrotnie :evil_lol: (Pakuś też) Quote
basiagk Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Kąpiel Pako udała się!:multi: Mam nadzieję, że złagodzi świąd i Pako będzie lepiej pachniec:cool1:. Był bardzo grzeczny:multi: Quote
zaba14 Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 no to dobry chłopczyk :loveu: :loveu: Hmm.. już go spuszczasz, czy na lince biega? Fajnie, że umie zostawac sam w domu... :loveu: po prostu ideał! :) Quote
basiagk Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 zaba14 napisał(a):no to dobry chłopczyk :loveu: :loveu: Hmm.. już go spuszczasz, czy na lince biega? Fajnie, że umie zostawac sam w domu... :loveu: po prostu ideał! :) Puszczam go. Zdecydowałam się dlatego, że bardzo mnie w domu pilnuje więc wywnioskowałam, że będzie i tak na zewnątrz. W prawdzie odbiega czasami daleko ale jak się zorientuje to wraca. A żeby nie był taki całkiem ideałem to wspomnę, że troszkę sie denerwuje na inne psy. Ale nie jest tragicznie. Może pokazuje, że on tu jest teraz Panem na osiedlu:mad: Quote
zaba14 Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Też bym pusciła psa jesli by się mnie w domu pilnował, a na dworze pewnie obserwowałas że jak go zawołąsz to na Ciebie spojzy ;) E tam.. troszke moze sobie pieski poustawiac ;) w koncu taka rasa, a że nie jest nadmiernie agresywny toz to skarb :loveu: ja sama mysle o astku czasem.. ale własnie boje sie tej agresji wobec innych zwierzat, a poza tym to takie piekne, cudowne psy :loveu: :loveu: Quote
basiagk Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 zaba14 napisał(a): E tam.. troszke moze sobie pieski poustawiac ;) w koncu taka rasa, a że nie jest nadmiernie agresywny toz to skarb :loveu: ja sama mysle o astku czasem.. ale własnie boje sie tej agresji wobec innych zwierzat, a poza tym to takie piekne, cudowne psy :loveu: :loveu: Wspaniała rasa! Jestem totalnie zakochana w amstaffach:loveu::loveu::loveu: Jeśli amstaffach to tylko z papierami bo wtedy psychika jest ukształtowana. A jesli amstaffa socjalizuje się od małego to nie ma tak dużego problemu. Jedyne co, to, że są pamiętliwe. Jak moja Abrę zaczepił mały czarny kundelek to od tej pory psy o takim wyglądzie nie maja szans. Dlatego w młodym wieku trzeba uważac na to, żeby pies nie miał kontaktów z agresywnymi psami. A oto jest trudno:roll: Quote
basiagk Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 A dziś: Pako dostał nowe szelki: I leżał z panią na kanapie: I zaprzyjaznił sie z Ewą moja siostrą: I zacząl sie przeciągac z Abrą, co mnie bardzo ucieszyło:multi:: Quote
invictus hilaritas Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 no cudownie :) uwielbiam patrzec na takie fotencje :) Quote
lamia2 Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 Fotek nie nadążam drukować wszystkie cudniaste, a Pakuś rozpieszczany na maxa, żeby mu się w głowie od tego miziania nie przewóciło :evil_lol: Ja biegam już z wywieszonym jęzorem, Basia takie nam szczęście przyniosłaś, że nie nadążam z wydawaniem psiaków, przed chwilą wróciłam do domu z kolejnej adopcji, na jutro następne spotkanie :) Jak tak dalej pójdzie to nam schron opustoszeje i będę apel na dogo wstawiać, że psiaków do schronu szukam :evil_lol: oby życzenie się moje spełniło :modla: :modla: :modla: Ucałuj pysialka najkochańszego ode mnie i szepnij mu tam do uszka, żeby nie zapomniał, komu zawdzięcza ten raj na ziemi :eviltong: Quote
basiagk Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 lamia2 napisał(a):Fotek nie nadążam drukować wszystkie cudniaste, a Pakuś rozpieszczany na maxa, żeby mu się w głowie od tego miziania nie przewóciło :evil_lol: Ja biegam już z wywieszonym jęzorem, Basia takie nam szczęście przyniosłaś, że nie nadążam z wydawaniem psiaków, przed chwilą wróciłam do domu z kolejnej adopcji, na jutro następne spotkanie :) Jak tak dalej pójdzie to nam schron opustoszeje i będę apel na dogo wstawiać, że psiaków do schronu szukam :evil_lol: oby życzenie się moje spełniło :modla: :modla: :modla: Ucałuj pysialka najkochańszego ode mnie i szepnij mu tam do uszka, żeby nie zapomniał, komu zawdzięcza ten raj na ziemi :eviltong: STRASZNIE SIE CIESZĘ, że przyniosłam schronisku szczęście:oops:. Byle tak dalej!!!!!!!! Pakuś już ucałowany, leży w swoim legowisku. Szepnęłam mu na uszko o Tobie Lamio:lol:. Wszyscy Cię mocno pozdrawiamy:calus::calus::calus::bluepaw::bluepaw: Quote
majafaja Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 powiem krótko - widać, że psiak kochany jest... przez swoich właścicieli :) Quote
lamia2 Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 DZIĘKUJĘ :oops: :oops: :oops: A dziś do swojego nowego domku poszła taka właśnie kumpela Pakusia, po jego wyjeździe ona najbardziej płakała (bardziej niż to małe, rude), jak tylko otwieraliśmy furtkę od razu biegła do pseudobudy Pakusia i popiskiwała, że go nie ma. Ciekawe czy psiaki na mój widok nie będą teraz zwiewały, bo taki pogrom robię, co wpadnę to wywożę :) Quote
basiagk Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 WSPANIALE!!!:laola: Aż się wzruszyłam... Pako ma swój wątek na niebieskim forum: http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=8878 Quote
lamia2 Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 basiagk napisał(a):WSPANIALE!!!:laola: Aż się wzruszyłam... Mnie to już łez ze szczęścia brakuje :stupid: ale i tak najbradziej się cieszę, że Pakuś jest u Ciebie, okrutnie się o niego bałam :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: Quote
basiagk Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 lamia2 napisał(a):Mnie to już łez ze szczęścia brakuje :stupid: ale i tak najbradziej się cieszę, że Pakuś jest u Ciebie, okrutnie się o niego bałam :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: Nic mu już nie grozi:Cool!::Cool!::Cool!: Quote
lamia2 Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 basiagk napisał(a):Nic mu już nie grozi:Cool!::Cool!::Cool!: DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: bo tak wygląda 2-letni pies po rocznym pobycie w schronie :-( :-( :-( dawniej wesoły, miły i towarzyski :-( :-( :-( Quote
majafaja Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 lamia, już przestań...:( wiemy, jakie psiaki są biedne w schronach:(:( Quote
basiagk Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 lamia2 napisał(a):DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: bo tak wygląda 2-letni pies po rocznym pobycie w schronie :-( :-( :-( dawniej wesoły, miły i towarzyski :-( :-( :-( O MATKO KOCHANA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
lamia2 Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 majafaja napisał(a):lamia, już przestań...:( wiemy, jakie psiaki są biedne w schronach:(:( A jak mam mu znaleźć dom nie pokazując jego fotek ???? może ktoś tu zajrzy i będzie chciał mu pomóc .... a że zagląda to wiem, bo zgłosiły się do mnie 2 osoby zainteresowane Pakusiem gdyby się Basia rozmyśliła .... Majafaja wiem, że to okropnie wygląda ale nie napiszę przecież, że pies jest wesoły i uwielbia ludzi, bo to nieprawda :-( Quote
basiagk Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 lamia2 napisał(a):A jak mam mu znaleźć dom nie pokazując jego fotek ???? może ktoś tu zajrzy i będzie chciał mu pomóc .... a że zagląda to wiem, bo zgłosiły się do mnie 2 osoby zainteresowane Pakusiem gdyby się Basia rozmyśliła .... Majafaja wiem, że to okropnie wygląda ale nie napiszę przecież, że pies jest wesoły i uwielbia ludzi, bo to nieprawda :-( Szukaj Lamia, szukaj domków:user:. Ja tez się staram:oops: Quote
invictus hilaritas Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 lamia przez ciebie rycze.. a temu psiakowi to wiecej bym dala, jak go ta samotnosc postarzala... Quote
lamia2 Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 invictus hilaritas napisał(a):lamia przez ciebie rycze.. a temu psiakowi to wiecej bym dala, jak go ta samotnosc postarzala... Bardzo żle znosi pobyt w schronisku, są niestety takie pieski które nigdy nie zaakceptują tego miejsca, czas tylko pogarsza sytuację, częściej chorują, szybciej się starzeją no i wcześniej ..... dlatego właśnie tym się zajmuję Majafaja nie gniewaj się, ja po prostu staram się tylko robić co w mojej mocy żeby to zmienić :wallbash: Quote
Recommended Posts