omega_m Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 [B]UWAGA!!! Pilnie poszukujemy domu dla małej suni, jeżeli szybko nikt jej nie przygarnie, trafi do schroniska. Nie może dłużej zostać u obecnych opiekunów ze względu na psa beagle którego niedawno adoptowali i z którym są problemy. Psiak jest w trakcie szkolenia, gdyz zaczął przejawiać cechy dominatorskie i jest agresywny wobec tej małej suni![/B] Historia małej kuleczki: 12 listopada koło południa w Piasecznie przy ulicy puławskiej ktoś bez serca wziął i wyrzucił szczeniaczki. Jednego udało sie złapać żeby nie marzła sunia na zimnie i trafiła na DT. Psiaczek o którym mowa to czarna sunia która ma brązowe łapki ma może 3 miesiące. Nie wygląda żeby miała być jakimś duży psiakiem wyrośnie może tak do kolan... Obecni opiekunowie nadali jej imię KIARA. Sunia jest miłym i spokojnym psiakiem, dobrze dogaduje się z innymi psiakami, z którymi obecnie mieszka. Szybko uczy się chodzenia na smyczy. Przed nią jeszcze nauka czystości, gdyż widać, że nigdy nie była tego uczona. Ale to mądry i pojętny szczeniak, więc nowym opiekunom nie sprawi to większego problemu. Jej wątek można znaleźć na beaglowym forum w dziale Inne Rasy. [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/249/zdjcie0968d.jpg/"][IMG]http://img249.imageshack.us/img249/5256/zdjcie0968d.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL="http://imageshack.us/"]ImageShack.us[/URL] [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/821/zdjcie0969.jpg/"][IMG]http://img821.imageshack.us/img821/5879/zdjcie0969.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL="http://imageshack.us/"]ImageShack.us[/URL] Quote
omega_m Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 Podnoszę temat. Sprawa bardzo pilna!!! Quote
Ewanka Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Podniosę suczynkę, pamysłów na razie brak :( Quote
Donvitow Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Fajna maluda. Bardzo potrzebuje domku. Quote
Luna007 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 a ile ma czasu maleńka? w schronie to nic dobrego ją nie czeka Quote
sundari Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Niestety sunia uciekła opiekunom :( :( :( "Na po rannym spacerku kiara bardzo wystraszyła sie dużego psa który latał bez smyczy po polu.Pies chciał sie z nia bawić z ta zaczeła sie przerażająco wyrywać i strasznie sie szarpała nie dała mi sie załapać i wyślizgneła sie jej główke przez obroże i ciekła mi na na teren budowy tam gdzie uciekła wtedy reszta szczeniaków. Najgorsze jest to że ten duży piec jak po niej skakał coś jej zrobił z oczkiem bo widziałam że zaczeła jej krew lecieć ze spojówki w prawym oczku" Nie mamy pojęcia co dalej się z nią stało.. pozostaje mieć nadzieję, że znalazł ją ktoś i zabrał w bezpieczne miejsce :( Quote
Luna007 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 ale oni potem już jej nie szukali? nie chodzili na tą budowę? tam nie ma ciecia, żeby dopytać o szczeniaczki - bo ich było więcej tak zrozumiałam- ona taka malutka - sobie rady nie da i jeszcze zima idzie.............. Quote
sundari Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Podobno szukali... niestety wiem tylko tyle, że nie udało im się dostać tam na tę budowę :/ a to już kilka dni temu było niestety ;( Quote
Awit Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Jak kilka dni temu, to psina może jeszcze żyje. Może nie zamarzła..... Może warto w dzień tam pójść, ochrona nie wpuści, ale albo prosić kierownika budowy, albo zadzwonić do Sm lub policji, i z nimi pochodzić i poszukać. Quote
Luna007 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 licho może jedna warto ich zdopingować do szukania......................z Piaseczna są jeszcze na dogo jakieś dziewczyny..................i chyba mfzalesie nie ma daleko..........a która to budowa? Quote
sundari Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 adres jest podany w pierwszym poście... niestety, sprawdziłam na forum.. psinka uciekła już 22. listopada... :( Quote
Luna007 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 no może jeszcze żyje= może razem z rodzeństwem jakoś jeszcze przetrwali...............choć to już prawie miesiąc..............tam jest tylko podane, ze Piaseczno przy puławskiej - to dość szerokie określenie........... Quote
Brawurka84 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 ludze,po prostu ręce opadają jeśli mi by uciekł pies-obojętnie mały czy duży,szczeniak czy dorosły-to ja nie wracam do domu,tylko go szukam!i angażuję w to znajomych,sąsiadow,napotkanych ludzi,straż miejską,kogokolwiek Quote
Luna007 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 no dla mnie też to jakieś dziwne, że do tego jeszcze szczeniaczek uciekł i nic...................................ale może jednak warto zlokalizować gdzie ta budowa dokładnie i można by spróbować jeszcze maluchów poszukać.................. Quote
sundari Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 [quote name='Luna007']no dla mnie też to jakieś dziwne, że do tego jeszcze szczeniaczek uciekł i nic......[/QUOTE]no niestety sytuacja jest strasznie dziwna ;/ Kilka dni czekałam na info co z psem - gdzie ta budowa, co dalej...? Dziś otrzymałam info (niestety nie od 'opiekuna' psinki). Otóż dwie dziewczyny z forum beaglowego (bo tam ogłoszono malutką - jak w w pierszym poście - znalazcy mieli u siebie adopcyjnego beagla) dzwoniły do nich i prosiły by zgłosili sprawę straży miejskiej, co też (podobno) zrobili... jednak po sprawdzeniu okazało się, że takiego zgłoszenia nie było. Dziewczyny wysłały tam eko patrol - był tam dwa razy i nic... Wspomniana osoba nie miała też cierpliwości do adoptowanego beagla, który na szczęście nie podzielił losu suni... jest już bezpieczny w hoteliku i czeka na nowy domek... edit. W końcu wiadomośc od osób, które znalazły (i zgubiły) Kiarę [QUOTE]Ja chodziłem i patrzyłem na tej budowie i jej tam nie widziałam gdybyście chcieli prosze bardzo Ulica.Puławska To jest budowana plaza 3 bloki Multi Hekku przytanek Inwiczna Piaseczno.[/QUOTE] Quote
Recommended Posts