natalia.aleksandrov Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Hej. Dwa psiaki mogą być. Do Krakowa mamy od siebie 424 km - w dwie strony jest to 848. Koszt benzyny to 700 zł, wyliczone było to na podstawie ryczałtu kilometrowego w Internecie. Wiem, że to dużo - ale może się uda. Od nas na transport pójdzie 50 zł, jakby co. Czwartek jest pewny, moglibyśmy wyjeżdżać po 10 z Poznania. Quote
Kajusza Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Koelka jedzie w sobotę rano z Gorzowa do Wrocławia, zapytajcie, czy po drodze nie wzięłaby suni do Wrocławia. Quote
Akrum Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 o, mogę spytać - tylko i tak musiałabym mieć dalej transport z Wrocławia za Kraków Quote
obraczus87 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Bardzo duzo ten transport kosztuje :( A ile pali Twoje auto? Bo ryczałt to ryczałt. BO każde auto jest inne. Ale biorac pod uwage 700zł, to wychodzi na to, że Twoje auto ciągnie jak smok bo 15litrów w trasie. Quote
Kajusza Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 [quote name='Akrum']o, mogę spytać - tylko i tak musiałabym mieć dalej transport z Wrocławia za Kraków[/QUOTE] tak tylko podpowiadam .... nawet nie wiem czy wzięłaby ją ;-) (Koelka jedzie zawieść kundelka z naszego schronu do ds) Quote
Akrum Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 700 zł?? właśnie obliczyłam z TZ jakby wyszło przy naszej terenówce, która pali 10 litrów, że koszt paliwa w dwie strony to około 450 zł, więc skąd 700 zł?? sorry, ale takiej kwoty na transport nie wydam. Quote
Akrum Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 [quote name='Kajusza']tak tylko podpowiadam .... nawet nie wiem czy wzięłaby ją ;-) (Koelka jedzie zawieść kundelka z naszego schronu do ds)[/QUOTE] i super, wielkie dzięki za czujność :) i za podpowiedź :) będę pytała Koelka tak na w razie co czy by ją wzięła, może jeszcze kogoś znajdę kto by z Wrocławia za Kraków zawiózł :) Quote
natalia.aleksandrov Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Tak podał mi internet :/ ych, nie znam się na tym paskudztwie. Mam mini coopera 1.6 w benzynie. Quote
obraczus87 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 [quote name='natalia.']Tak podał mi internet :/ ych, nie znam się na tym paskudztwie. Mam mini coopera 1.6 w benzynie.[/QUOTE] Ja mam stare auto, ale też 1,6 i mnie spala w trasie 8litrów. Ale każde auto jest inne. Biorac pod uwage koniecznosc wlączanego ogrzewania to nie sądze, aby spalało Ci wiecej niż 10litrów. Ale to sama powinnaś wiedzieć najlepiej ;) Quote
Kajusza Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 [quote name='Akrum']i super, wielkie dzięki za czujność :) i za podpowiedź :) będę pytała Koelka tak na w razie co czy by ją wzięła, może jeszcze kogoś znajdę kto by z Wrocławia za Kraków zawiózł :)[/QUOTE] lubie dobki i zawsze podczytuje ich wątki ;-) Quote
Akrum Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 się nie poddajemy i szukamy transportu :) wiem, że z Poznania szuka transportu do Krakowa jamniczka, więc można połączyć te dwie sunie za jedną drogą :) na FB dałam wpis, zaraz w podpis wrzucę :) i idę szukać dalej :) Quote
Penny Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Czy był jakiś odzew z tego wątku: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/217885-poszukiwany-transport-dla-jamniczki-z-poznania-do-krakowa"]http://www.dogomania.pl/threads/217885-poszukiwany-transport-dla-jamniczki-z-poznania-do-krakowa[/URL] ? Może 350 zł dałoby się uzbierać (chodzi mi o połowę kosztów z 700zł)? Quote
Akrum Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 700 zł to stanowczo za dużo. mi z obliczeń wyszło około 460 zł w obie strony. z wagens z zacytowanego przez Ciebie Penny wątku jestem w kontakcie - wiedzą że szukamy transportu i będą o nas pamiętać, a my o nich :):):) wspólnymi siłami coś wymyślimy :) Quote
Pyrdka Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Jesteśmy w punkcie wyjścia. Nadal szukamy. Quote
Akrum Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 i znajdziemy :) w końcu Pyrdka - ile razy stawałysmy na rzęsach w takich sytuacjach?? zawsze się udawało, teraz też się da :) taki domek tymczasowy jak na nią czeka - pozazdrościć :):):) Quote
Pyrdka Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Pewno,że damy radę, ale ważny jest czas. Taka chudzina niepotrzebnie marznie. Domek czeka. Kurde szkoda psiaka. Quote
Penny Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 [quote name='natalia.']Hej. Dwa psiaki mogą być. Do Krakowa mamy od siebie 424 km - w dwie strony jest to 848. Koszt benzyny to 700 zł, wyliczone było to na podstawie ryczałtu kilometrowego w Internecie. Wiem, że to dużo - ale może się uda. Od nas na transport pójdzie 50 zł, jakby co. Czwartek jest pewny, moglibyśmy wyjeżdżać po 10 z Poznania.[/QUOTE] natalia. , a może dałoby się za mniejszą kwotę? Chociaż o 100zł albo nawet o 150zł ? Quote
Akrum Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 tak się zastanawiam - kto nam kiedyś wiózł Majkę do DT do Krakowa?? Quote
Pyrdka Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Wydaje mi się,że brat Pestki, ale mogę się mylić( z Nutką) Quote
Akrum Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 aaaa tak, faktycznie, to był brat Pestki. napisałam do Yorija i do yucca. zaraz dam wpis na wątku krakowskim, może akurat ktoś się wybiera w te strony... Quote
natalia.aleksandrov Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Dałoby się! Po prostu internet zrobił mnie w konia :D 450 zł powinno być ok ;) moje auto pali 9-10 litrów, sprawdziłam. jeśli wyjdzie więcej, dołożymy. Quote
Pyrdka Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Ta kwota jest do przyjęcia;) Ciotki co myślicie? Quote
Akrum Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 oczywiście że tak :) bo takie obliczenia wyszły i mi :) w takim razie - na jutro już się nie uda, ale na przyszły czwartek?? tak jak pisałaś Natalia, tego 24?? i spytam, czy sunia z Poznania (jamniczka) też by chciała jechać. Albo Ty Pyrdko jak możesz to napisz PW do tej dziewczyny, na transportowym - wiesz o kogo chodzi :) bo ja już zmykam od kompa - przecholowałam dzisiaj i już z bólu nie wytrzymuje... Quote
Kajusza Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 dziewczyny a to może my wam dołożymy do paliwa i zabierzecie ze sobą Dredzika? Docelowo on jedzie do Sosnowca, to gdzies po drodze nowi opiekunowie by gdzie odebrali?? A Koelka by go dowiozła gdzieś - Poznań, czy gdzie dobeczka jest. Quote
Recommended Posts