koosiek Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Na cito potrzebne DT dla niedużej suczki, która lata z cieczką po Otwocku :( Gania za nią stado psów, mała jest przerażona :( Szuka ratunku u ludzi, przybiega i wtula się, tak bardzo się boi... Bardzo, bardzo pilnie potrzebujemy dla niej miejsca, bo jeszcze chwila i suczka uciekając wpadnie pd samochód, a nawet jeśli tak się nie stanie, zaraz będzie w ciąży i kolejne szczeniaki zasilą szeregi tutejszych bezdomniaków :( FB: http://www.facebook.com/event.php?eid=275418289160947&view=wall Kontakt w sprawie suni: tel.: 660 116 551 mail: [email protected] Bardzo, bardzo proszę o pomoc :( Quote
pumka1990 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Niestety mogę podnieść tylko do góry.... :( Proszę umieść zdjęcie suńki, wtedy ktoś może się w niej zakocha... dodatkowo czy robiłaś maleńkiej jakieś ogłoszenia? Quote
koosiek Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Nie mam zdjęć, nie widziałam suni, a osoby od których o niej wiem nie posiadają aparatów. Dzisiaj będę w Otwocku, zostawię aparat znajomej, ale i tak zdjęcia byłyby za kilka dni najwcześniej, a mała potrzebuje pomocy na już. Jest mała/średnia, prawdopodobnie ok. 10-15 kg, czarna. Nie robiłam ogłoszeń, tylko event a fb, bo i co miałabym tam napisać? W tej chwili pilnie szukam DT, resztą zajmę się, jak mała będzie już bezpieczna... Quote
Olena84 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Moze chociaz do lecznicy ja zabrac i ciachnac sterylke, gmina nie pokryje kosztow sterylizacji bezdomniaka? Quote
koosiek Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Bezpłatną sterylkę pewnie załatwimy, ale lecznica jej nie przetrzyma. Quote
Agnes_Jot Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 może do hotelu trzeba ja przenieść i o opłacenie pomartwimy się w trakcie? Quote
Olusia88 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Udostępniłam ją na fb nie wiem co jeszcze mogę zrobić mam niestety już jedną tymczasowiczkę dominantka . Jeśli mogę jeszcze jakoś pomóc dajcie znać z transportem np, ewentualnie jeśli chodzi o sterylkę finasowo mogę się dorzucić - w którym rejonie otwocka widziana była sunia może też uda mi się jakieś zdjęcie zrobić dziś wyjątkowo jestem w domu Quote
Agnes_Jot Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 nie ma opcji żebym wzięła sunię z cieczką-mój Tysiek to zboczeniec! zresztą jakakolwiek suczka w jego towarzystwie odpada.....stara młoda po sterylce czy przed....świńtuch straszny.... Quote
Olena84 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Nie mozna wziac jej do hotelu bez zadnej deklaracji bo potem z tym wszystkim zostaje koosiek i robia sie mega dlugi Quote
beataczl Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 iwonamaj napisał(a):Udostępniam FB.... tez udostepnilam dalej... Quote
koosiek Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Dla suni jest miejsce, a jej nie ma :( Damn it! Przedwczoraj była widziana wieczorem na Ługach, wczoraj rano w Otwocku na Przewoskiej, więc teraz może być wszędzie :( Póki co na miejscu się za nią rozglądają, mam nadzieję, że się pojawi... Quote
koosiek Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Przy okazji zapraszam na wątek psa, którego znalazłam rozglądając się za małą - Cudak ma awaryjne DT tylko na tydzień! http://www.dogomania.pl/threads/217886 Quote
koosiek Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Nie, w schronisku. Może nie jest to rozwiązanie idealne, ale będą ją miały na oku osoby z TOZu, no i będzie miała zapewnioną sterylkę. A potem ew. będzie można szukać DT. Quote
Olena84 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Niech sie znajdzie! akurat teraz jak przyszla pomoc! Quote
malagos Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Taka paskudna pogoda, pewnie sie gdzieś schowała...... Quote
koosiek Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 Sunia się nie pokazuje... Założyłam wątek zbiorczy dla otwockich bezdomniaków, zapraszam - jest ich mnóstwo :( http://www.dogomania.pl/threads/218152 Quote
Olena84 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Bidula, moze gdzies sie schowala... a napewno jest bezdomna? Quote
koosiek Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Pewności nie mamy i tak właśnie myślimy, że, o ile nie wpadła pod koła, wróciła do domu... I tam się oszczeni... To jest w tym wszystkim najgorsze, że my już po prostu nie mamy możliwości, by w takiej sytuacji zadziałać natychmiast, nie mamy gdzie psa przetrzymać, zwłaszcza psa tak problemowego, jak suka z cieczką... A osoby które są tam na miejscu są w większości starsze, nie mają komórek, więc żeby cokolwiek załatwić muszą wrócić do domu, a w międzyczasie pies znika... Teraz na osiedlu pojawia się nowa sunia, tu są zdjęcia: http://www.dogomania.pl/threads/218152-Otwock-psie-piekie%C5%82ko...?p=18070325&viewfull=1#post18070325 Mamy szansę ją zabrać zanim dostanie cieczki, ale nie mamy gdzie... :( Quote
Olena84 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Ale jest miejsce dla tej suni co zaginela, moze zlapac ta i dac ja na miejsce tamtej... juz sama nie wiem, biedne obie:( Quote
koosiek Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Raczej odpada, bo po pierwsze tamta miała tam pójść ze względu na awaryjną sytuację, po drugie tamta była znacznie mniejsza... Quote
koosiek Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Tak, przyjmą, trzeba ją wysterylizować, bo na pewno jest już w ciąży... Quote
Recommended Posts