anetek100 Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 z bazarku na benusia wyszło 153,25 zł zaokrąglam do 154 zł :) na zdrówko:) już przelane dla magenka1 a to bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/221662-ROZLICZAM!Sloiczki-w-ubrankach-gry-ciuszki-itd.-na-leczenie-Benka-1.02. Quote
roszponka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 że tak nieskromnie zapytam... i co z kropelkami? kurcze, nie chcę znów iść z tym do wet, ale zrobił mu się tak jakby " jęczmień".. poza tym, wszystko jak najbardziej jest ok.. Quote
anetek100 Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 MARCHEWA napisał(a):Trzymam kciuki za domek. Kolejną receptę załatwiła Basia,podam jej twój adres to wyśle pocztą. roszponka Asia ma podac adres Basi, teraz jest weekend więc pewnie dojdzie w tym tygodniu:) Quote
kaj Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Roszponko, jak życie? Dogadujecie się z Beniuskiem, czy jedno drugie próbuje przekonac do swoich racji? I kto, kogo częściej :-) Jakie masz plany względem Beniusia - kiedy planujesz badania krwi, upragnione przeze mnie, a kiedy kastrację? Wspominasz o kłopotach z prostatą, z czego wnioskujesz? Udało się te rany na grzbiecie wyleczyć/zaleczyć - wyglądały paskudnie, a czy teraz widać poprawę? pozdrawiam :-) Quote
anetek100 Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 rospzonki chwilowo nie ma na forum, ale jutro ma byc wieczorem, lub pojutrze Quote
roszponka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 tak pokrótce, bo niedawno przyjechałam i padam na pysk ;) Kaj, badania będą przy kastracji.. i tak będzie musiał być na czczo, więc wszystko za 1 zamachem.. O prostacie wnioskuję, bo jak robi kupę, to taką " spłaszczoną".. ale to tylko podejrzenie - usg wszystko wyjaśni.. i teraz najważniejsze : UWAGA UWAGA OFICJALNIE INFORMUJĘ, ŻE BENEK ZOSTAŁ WYADOPTOWANY DO WSPANIAŁEGO DOMU STAŁEGO, MA NIEZIEMSKO KOCHAJĄCYCH WŁAŚCICIELI I NAZYWA SIĘ.. MUFLON :) To ci Państwo, u których byłam z Beniem.. " pozwalałam" Im za dnia zajmować się Beniem, no i tak jak podejrzewałam, zakochali się ;) już Beniutek , sorki.. Mufflon , śpi w nowym domku, jest wpatrzony w swoją Panią i swojego Pana, którzy mieszkają obok Wolontariuszek z Olsztyńskiego schroniska - piszę to, uprzedzając Wasze pytania i troski o warunki dla psiaka.. Poza tym, ja odwiedzam Ich średnio raz - dwa razy w tygodniu ( sprawy " zawodowe" ;) ) Mieszka niecałe 5 minut autem ode mnie... heh.. najpierw Misiek, potem Rex , a teraz Benio.. no cóż.. pozostaje mi czekać na nowego Tymczasa .. a co do terminów wszelakich, to jutro dzwonię do wet.. aha.. z pieniążków na Benka, obiecałam opłacić kastrację.. mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe.. kubraczek mam , więc jak coś, to pamiętajcie, że jest u mnie i w razie potrzeby - zgłaszajcie się po niego :) a to, co zostanie, pójdzie na kolejnego chudzielca.. chyba, że Marzenka zarządzi pieniązkami inaczej.. Quote
anetek100 Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 to ja także sie przyznaję, wiedziałam o domku benia:) Quote
roszponka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 w ogóle, Mufflon zaczął się bawić, podskakiwać.. ma żywe, radosne spojrzenie.. biega na spacerach :) jest szczęśliwy Quote
magenka1 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 ale dobre wiadomości bardzo się cieszę, kasa z bazarku była na Mufflona i mi oczywiście ją Tobie prześlemy albo damy przy okazaji Quote
Jagoda1 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Cieszę sie baaardzo, dużo zdrowia, chłopaku! W jakiej dzielnicy będzie mieszkał? Quote
kaj Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Muflon, mówisz! mnie to właściwie wystarczy za całą rekomendację. Tylko fajowi, pogodni, troskliwi ludzie mogli takie imię wymyślić dla Benia! Jestem naprawdę szczęsliwa, i bardzo kibicuję ich wspólnemu życiu. :multi: A jeśli są kłopoty z prostatą to najbardziej skutecznym lekiem jest właśnie kastracja, wtedy normuja się hormony. Żadna farmakologia tak dobrze nie działa, jak właśnie pozbycie się nadmiaru testosteronu. Więc, wszystko jest na jak najlepszej drodze! Quote
roszponka Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Wogóle Pan Muflona jest artystą.. A Muflon ponoć siedzi i patrzy na płótna, jak jego Człowiek działa.. :) ba, nawet został narysowany :) z pyska :) może zrobię w wolnej chwili zdjęcie rysunku.. no mówię Wam, wykapany Muflon :) co do dzielnicy, to aktualnie mieszka przy ulicy Jarockiej, ale ze względu, że to w bloku, to Państwo najpóźniej w kwietniu przeprowadzają się do mieszkania na I piętrze.. gdzieś bliżej centrum, ale ponoć tam są lasy jakieś Co by nie było.. lepiej trafić nie mógł, wg mnie Quote
Jagoda1 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 No to pewnie spotkamy sie na spacerze, to przysłowiowy "rzut beretem" ode mnie:). Quote
roszponka Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 no i jest problem :( myślałam, że kastracja będzie tańsza, ale tak wstępnie wychodzi 350-400 zł :/ umówiłam Muflonka na wtorek na 14. Quote
anetek100 Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 a nowi Państwo nie moge dorzucić się???skoro adoptują jego mogli by dac chociaz połowę???? tak uważam, obie strony po 200 zł i błoby ok Quote
roszponka Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Anetek.. kurcze.. no ja z Nimi wcześniej rozmawiałam, zanim jeszcze było wiadomo, czy go pokochają, i mówiłam, że zanim pies zostanie wyadoptowany, doprowadzam go do typowego dla psa wyglądu i kastruję.. a może schronisko w szczytnie ma jakieś zniżki u Adamiaka na kastrację psów z tegoż schroniska? Quote
anetek100 Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 tu nie wiem nie mam pojęcia, no skzoda, bo mogliby zaoferowac dołożenie sie chociaż do kastracji:( Quote
Anula Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Nie wiem jak by to teraz wyglądało,ale trzeba było wcześniej poprosić o pomoc z tego wątku. Zwracają 50% tylko musi być faktura. http://www.dogomania.pl/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej!! Quote
roszponka Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Anulko, to ja tam do nich napiszę dziś.. ( a tak już jako jakąś ciekawostkę, żart, ograniczenie jakieś? chciałam powiedzieć Wam, co mnie się przytrafiło ostatnio.. poszłam do psychologa, bo chciałam o czymś pogadać.. w pewnym momencie temat zszedł na zwierzęta.. no i na kastrację.. słuchajcie.. jak ten psycholog się przyczepił.. że ja tak chcę kastrować i wyłapuję wszystkie kocury we wsi.. :/ a w opinii potem, to mi napisał, że mam zaburzenia na tle popędowym, czy jakoś tak :/ porażka) Quote
Anula Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 roszponka napisał(a):Anulko, to ja tam do nich napiszę dziś.. ( a tak już jako jakąś ciekawostkę, żart, ograniczenie jakieś? chciałam powiedzieć Wam, co mnie się przytrafiło ostatnio.. poszłam do psychologa, bo chciałam o czymś pogadać.. w pewnym momencie temat zszedł na zwierzęta.. no i na kastrację.. słuchajcie.. jak ten psycholog się przyczepił.. że ja tak chcę kastrować i wyłapuję wszystkie kocury we wsi.. :/ a w opinii potem, to mi napisał, że mam zaburzenia na tle popędowym, czy jakoś tak :/ porażka) Ale ja...a.Ten psycholog powinien chyba zasięgnąć porady u drugiego z tym zawodem bo ma chyba problemy i to duże! Rzeczywiście porażka! Quote
roszponka Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 byłam dziś u wet, spytać raz jeszcze o cenę kastracji Muflonka.. no przy dużych zniżkach powiedzieli, że może da się za 350 zł Quote
magenka1 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 może warto jeszcze się spytać na korotwie za ile kastrują, na razie nie mamy takiej kasy poprostu Quote
magenka1 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 kurczę ale Muflonika ładnie wygląda nie mogę się na patrzeć na nie go :) jeszcze jak mu sierść już w ogóle odrośnie będzie jeszcze piękniejszy Quote
roszponka Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 no.. skacze, bawi się, biega.. zupełnie inny pies.. jak byłam wczoraj u niego, to mnie poznał nawet, ale już najpierw do swojej pani podchodził, a dopiero potem do mnie :) ładnie :) Quote
Recommended Posts