Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam dziś rano w sklepie po zakupy tuż przed pracą. W drzwiach sklepu powitała mnie beżowa sunia w typie husky, tak na oko trzymiesięczna. Myślałam, że jest z kimś, ale panienka uznała, że sama sobie z zakupami nie poradzę i poszła mi asystować :) Słodka na maksa, dosłownie sam cukier. Sprzedawczynie mi powiedziały, że się raniutko przybłąkała, była baaardzo głodna, wiec dały jej 4 (!) serdelki... Młoda ma rozdęty brzuszek, na bank robaki, miednica wystająca, sierść posklejana, cienka, brudna. Umówiłam się z babkami, że po pracy przyjadę, jesli nadal tam będzie, to ją zabiorę. Wieczorem kąpiel, a jutro odrobaczanie u Sowy.

Na razie nie wiem, czy ona będzie nadal na miejscu,w szystko może się zdarzyć. Jeśli będzie, to mogę ją wziąć na kilka dni maks. Mieszkamy w kawalerce, nie ma nas po 10h, więc nie mamy jak czasowo jej porządnie wychoważ, wybiegać, a na dodatek karmić teraz często, jak jest mała. Do tego jestem w drugim miesiącu ciązy i jak ona będzie rosła, ja będe coraz mniej mobilna, więc choć baaaardzo baaaardzo bym chciała, nie możemy jej zatrzymać.

Bardzo proszę o ewentualne DT/DS. Ponieważ mała jest w typie północniaków, boję się, ze albo trafi do handlarza, albo rozmnażacza, a tego sobie nie życze...

Posted

co z małą? czy była nadal w tym miejscu? zaraz skontaktuję się z koleżanką której jakiś czas temu zginęła suczka husky... może będzie mogła dać chociaż DT, ale w Wawie. jakby co, dla mnie nie problem pociągiem przyjechać, tylko trzeba by załatwić transporter.
a, i Twój link odnosi do innego tematu, nie wiem czy celowo, ale musiałam sobie skopiować adres żeby tu wejśc ;)

edit: niestety, ona nie weźmie małej...

Posted

Byłam, małej nie było.
Kupiliśmy puszki dla szczeniąt, michę, awaryjny komplet smyczowo-obrożowy, sznurek do gryzienia, ale niestety babka w sklepie nie miała pojecia, o czym mówię... Rano skoczę się dowiedzieć, bo mają być te same kobitki, co dziś były, jak maleństwo latało. Może się dowiem, co z nią. Tyle, że wzbogaciliśmy się o awaryjny zestaw szczenięcy. Ale mam teraz doła :( Nakręciłam się, ze chociaż przez kilka dni będę miała znów psa pod opieka :(

Posted

eh, może któraś z nich ją wzięła? oby gdzieś nie pobiegła w nieznane... trzymam kciuki za lepsze wieści jutro.
i współczuję Ci, znam to uczucie nakręcenia się, a potem nic... :(

Posted

napotkałam fajną sprawę tylko szkoda, że tak późno, a mianowicie
Ludzie z Warszawy, prywatni, nie fundacja postanowili nakręcić program tv o adopcjach schroniskowych. Każdy 25min program będzie poświęcony jednej adopcji, czyli wizyta przed adopcyjna, wizyta ludzi w schronisku i wizyta psa w domu, a być może po czasie też wrócą do nich zobaczyć jak się pies miewa. No i szukają takich sprawdzonych adopcji. Ludzie obojętni czy młodzi, czy seniorzy, rodziny czy single. Byle w promieniu max 200km od Warszawy. jeśli w najbliższym czasie kilku dni lub kilku tyg trafi wam się taka adopcja, a ludzie wyrażą zgodę aby to nagrać to kontaktujcie się z ta osobą. Kontakt do tej osoby, która się tym zajmuje:
[email protected] tel. 604 50 74 76
a oto ich fB; http://www.facebook.com/pages/Hacker/300292469983344
podajcie dalej gdzie się da

Posted

No dobra, dowiedziałam się, że małą wzieła jakas pani, która podobno ma dwa psy husky w domu (jakas hodowla, nie wiem, czy zrzeszona), a dom z ogrodem i mąż pasjonat północniaków. Także niby dobrze, bo w sumie w ciąży według mamy nie powinnam mieć kontaktu z bezdomnymi psami, ale martwie się, czy mała nie będzie rodzić co cieczka. Teraz juz nie sprawdzę... No, byli jeszcze chętni ślusarze na nią, zeby ją na podwórzu przy zakładzie trzymać :|