Wiola.od.Gacka Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Zuzia jest na dziwnej diecie dostaje i jeszcze ma dostawać przez 8 tygodni ozory wieprzowe z makaronem z warzywkami zobaczymy jak będzie bo początkowo była poprawa ale pojawił się placek swędzący na grzbiecie pomalowałm maścią i jest ok mamy na testy lecieć na Gagarina na jednym boczku prześwit się zrobił ale juz obrosł sierścią . Jak Gacka bolał kręgosłup to nic nie jadł uciekał do kibelka i dygotał miał dreszcze jednego razu nie wyrabiał i biegał po mieszkaniu nie mogąc legnąć wtedy niestety steryd dostał bo Rimadyl nie zadziałał by tak szybko za co dostałam opr że zabiłam wróbla z dubeltówki a mozna było z procy ale cierpiał bardzo potem dał popis na wsi jak ukradł piłkę dzieciom i mecz zycia rozegrał w rzece sie wykąpał wilgoć na wsi była bo i stale lało no i wrócił z natwątlonym kręgosłupem do domu i zaczeły się dygoty i dalej laser przeciwbólowe przeciwzapalne leki Pozdrawiam Anka Quote
Maupa4 Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Zaliczyłam laser, gastrologa, dietetyka i endokrynologa i ... umarłam (ja). Kontynuujemy leki na tarczycę - wizyta za miesiąc. Mona poskubana, poszczypana - podobało się jej (wariatka) ... Dostaliśmy leki przeciwzapalno-przeciwbólowe niesterydowe - mamy brać max 3 dni po pół tabletki bo później powodują "zapalenie" żołądka - to na zgazowanie. Dostaliśmy leki na "deprechę" - ten to chyba najpierw ja wypróbuję. Poszłyśmy do apteki - przy kasie umarłam po raz drugi. Ponieważ podwójnie nieżyję a komputerowi nie chce się myśleć - mi też - więc idziemy :sleep2:. Quote
Chefrenek Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='Maupa4']Zaliczyłam laser, gastrologa, dietetyka i endokrynologa i ... umarłam (ja). Kontynuujemy leki na tarczycę - wizyta za miesiąc. Mona poskubana, poszczypana - podobało się jej (wariatka) ... Dostaliśmy leki przeciwzapalno-przeciwbólowe niesterydowe - mamy brać max 3 dni po pół tabletki bo później powodują "zapalenie" żołądka - to na zgazowanie. Dostaliśmy leki na "deprechę" - ten to chyba najpierw ja wypróbuję. Poszłyśmy do apteki - przy kasie umarłam po raz drugi. Ponieważ podwójnie nieżyję a komputerowi nie chce się myśleć - mi też - więc idziemy :sleep2:.[/quote] Maupo czy ten lek niesterydowy to Rimadyl??? Mój Chef. ma po tym problemy z żołądkiem. Deprecha????? :hmmmm: Quote
mar.gajko Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Wtącę się leko nie na temat, ale też z problemem pewnym. Jako profan buldożkowy, a znawców tu wielu widzę, mam pytanie o tyle głupie co śmieszne, ale nurtujące mnie okrutnie. Czy takie żelowe, przeźroczyste, ciągnące i bardzo przylepne do wszelkich powierzchni (but, spodnie, podłoga, szafka) hmmmm glutki zwisające z pyszczka buldożka, to rzecz zdarzająca sie i normalna? Czy też to objaw jakiejś niepokojącej niedyspozycji wielkiej i interwencji weterynarza specjalisty trzeba? Dodam, iż owe zwisają głównie po spacerach maleństwa, a zwłaszcza przy obniżónej temperaturze na zewnątrz. Za wszelkie objaśnienia z góry dziękuję. Quote
akucha Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Buldożki nie maja faflunów :shake: To, co opisujesz widziałam tylko raz, kiedy moja suka miała anginę. Quote
Chefrenek Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='mar.gajko']Wtącę się leko nie na temat, ale też z problemem pewnym. Jako profan buldożkowy, a znawców tu wielu widzę, mam pytanie o tyle głupie co śmieszne, ale nurtujące mnie okrutnie. Czy takie żelowe, przeźroczyste, ciągnące i bardzo przylepne do wszelkich powierzchni (but, spodnie, podłoga, szafka) hmmmm glutki zwisające z pyszczka buldożka, to rzecz zdarzająca sie i normalna? Czy też to objaw jakiejś niepokojącej niedyspozycji wielkiej i interwencji weterynarza specjalisty trzeba? Dodam, iż owe zwisają głównie po spacerach maleństwa, a zwłaszcza przy obniżónej temperaturze na zewnątrz. Za wszelkie objaśnienia z góry dziękuję.[/quote] Witaj, Mój Chefren nigdy się nie miał czegoś takiego tzn. nie ślinił się (myślę że o to Ci właśnie chodzi). Quote
Chefrenek Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='akucha']Buldożki nie maja faflunów :shake: To, co opisujesz widziałam tylko raz, kiedy moja suka miała anginę.[/quote] Przy anginie może być coś takiego ale też np. gdy zgryz jest nieprawidłowy. Quote
Maupa4 Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Glutki ?? :hmmmm: Jedyne glutki a właściwie obleśne gluty mieliśmy przyjemność obserwować i zdejmować :shock:właśnie na spacerach jak chłopcy znaleźli w okolicy niezwykle interesujące zapachy i "ślady" które należało chociaż liznąć. Liznąć niepostrzeżenie a potem przemiędlić w paszczy z niezwykłą rozkoszą. Tak jak Akucha napisała bulwy nie ślinia się tak jak np boksery, dogi. A może chłopczyk "dorósł" ? Jedyne "ślinienie" pamiętamy ze zlotów bulw - o wtedy to wszyscy latają z glutami ;) i rzygają pianą na potęgę ... :diabloti: Quote
Chefrenek Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='Maupa4'] Jedyne "ślinienie" pamiętamy ze zlotów bulw - o wtedy to wszyscy latają z glutami ;) i rzygają pianą na potęgę ... :diabloti:[/quote] No pamiętam. Niezapomniany widok.:diabloti: Ubijanie piany. Niektóre "strzelały wodą" jak z procy.:razz: Quote
mar.gajko Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 No więc właśnie tylko na/po spacerze następuje żelowacenie tychże. Jak Szekspiroch wąszenie uprawia. Jak się to cóś zarekwiruje, to w domu się nie pojawia. Quote
akucha Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Ale to piana, bo bulwy ubijają pianę ;) Ale lepki, zwisający śluz to nie jest naturalne. Quote
Chefrenek Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='akucha']Ale to piana, bo bulwy ubijają pianę ;) Ale lepki, zwisający śluz to nie jest naturalne.[/quote] A piana jest naturalna???:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
kaerjot Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Czy mnie się zdaje, czy dyskusja Wam zeszła na dość obleśne tory? :evil_lol: Quote
Chefrenek Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='kaerjot']Czy mnie się zdaje, czy dyskusja Wam zeszła na dość obleśne tory? :evil_lol:[/quote] Kaerjot, taka jest ta nasza buldożkowa codzienność.:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Maupa4 Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Akucha ale Ty masz dziewczynki ... :evil_lol: Moje chłopaki jak jeszcze były chłopakami to "gluciły" się na spacerach takimi obleśnymi, ciągnącymi się, zwisającymi z paszczy glutami. Gluty te - za przeproszeniem - miały tendencję do "własnego życia". Przyczepiały do siebie jakieś trawnikowe śmieciuchy, patyczki, listki a oderwać tego nie było jak bo ciągnęło się jak żelek. Po kieszeniach miałyśmy pochowane miliony chustek i tylko te "zboczone" paszcze wycierałyśmy. Od razu wiedziałyśmy że w okolicy mamy "interesującą dziewczynkę" ;). Mar.gajko - przeprowadzcie w pierwszej kolejności "wywiad środowiskowy". Quote
akucha Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='Chefrenek']A piana jest naturalna???:diabloti::diabloti::diabloti:[/QUOTE] No naturalna :evil_lol: Jak się bulwa wpieni, to toczy pianę i kłapie szczęką jak kot na widok wróbelka - STRASZNY widok. Aleeee, mar.gajko opisuje chłopaka-wąchacza. To ja nie wiem, miałam zawsze dziewczyny. Quote
Chefrenek Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='akucha']No naturalna :evil_lol: Jak się bulwa wpieni, to toczy pianę i kłapie szczęką jak kot na widok wróbelka - STRASZNY widok. Aleeee, mar.gajko opisuje chłopaka-wąchacza. To ja nie wiem, miałam zawsze dziewczyny.[/quote] Ja mam chłopaka-wąchacza i zboka i nic takiego nie zaobserowałam aczkolwiek chyba mój wet o czymś takim mi wspominał.:roll::roll::roll: Quote
akucha Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='Maupa4']Akucha ale Ty masz dziewczynki ... :evil_lol: Moje chłopaki jak jeszcze były chłopakami to "gluciły" się na spacerach takimi obleśnymi, ciągnącymi się, zwisającymi z paszczy glutami. Gluty te - za przeproszeniem - miały tendencję do "własnego życia". Przyczepiały do siebie jakieś trawnikowe śmieciuchy, patyczki, listki a oderwać tego nie było jak bo ciągnęło się jak żelek. Po kieszeniach miałyśmy pochowane miliony chustek i tylko te "zboczone" paszcze wycierałyśmy. Od razu wiedziałyśmy że w okolicy mamy "interesującą dziewczynkę" ;). Mar.gajko - przeprowadzcie w pierwszej kolejności "wywiad środowiskowy".[/QUOTE] Więc zagadka rozwiązana :evil_lol: Gluty to nie choroba, to przejaw nastrojów miłosnych, A nie wiedziałam, hihihi... Koguciki kurduplate no. Quote
mar.gajko Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Zawsze jakieś dziwczynki się plączą - to prawie wieś. No to jeszcze jakiś czas sie poglucimy - gdzieś do kwietnia, maja. Niech ma te nastroje. A swoją drogą, az mnei ciekawość bierze jaką zawartość mają te glutki chemicznie? Quote
Maupa4 Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 [quote name='Chefrenek']Ja mam chłopaka-wąchacza i zboka i nic takiego nie zaobserowałam aczkolwiek chyba mój wet o czymś takim mi wspominał.:roll::roll::roll:[/quote] To się ciesz że tylko wąchacz i zbok a nie wąchaczo-lizaczo-zbok ... U nas było lizanie i potem wrzask "maaamooo - no zobacz jak on wygląda :placz: ... wstyd z nimi iść ... ja go ZNOWU nie wycieram :placz:". A ON - oczy maślane, ciamkanie i produkcja gluta ... patykiem nie dało się oderwać :cool3: i było jeszcze takie "błeeeeeeeeeee" (to moje dzieci :evil_lol:). W domu był spokój - paszczę wytarłyśmy jeszcze ze dwa razy i spokój był do następnego spaceru - no chyba że cudem udało nam sie ominąć interesujące miejsce. To informacja dla mar.gajko że glut to nie każdy spacer ;). Glut od "nadprodukcji" zwykłej śliny to taka "pianka" (wygląda całkiem estetycznie :diabloti:) - u nas pojawia się jak "międlimy" w paszczy np. gumową zabawkę do czyszczenia zębów albo zdobędziemy kawałek trawy ... ale z kolei po trawie rzygamy (ale ten problem wyjaśniałyśmy z wetem - jak chce się "oczyścić" to wtedy naje sie trawy czyli "wie co robi"). A teraz "zaległości" - najpierw "buda" ;) czyli mamy bezpieczne schody a "niekochani" są szczęśliwi ... [IMG]http://images32.fotosik.pl/115/2be50c37e060549e.jpg[/IMG] [IMG]http://images24.fotosik.pl/145/a0f1e882c9e74368.jpg[/IMG] [IMG]http://images33.fotosik.pl/115/d48e9e7f6ff2e1b5.jpg[/IMG] [IMG]http://images34.fotosik.pl/115/f4950ae25a795d74.jpg[/IMG] [IMG]http://images32.fotosik.pl/115/ae4b1c9bcda11293.jpg[/IMG] Quote
mar.gajko Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 W kwestii glutów jestem uspokojona. W kwestii budy zaniepokojona. Buldożków nie "trzyma" się w budach Maupo4. Quote
Maupa4 Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 [quote name='mar.gajko'] Buldożków nie "trzyma" się w budach Maupo4.[/quote] Sama już o tym wiem ... :cool3: Odgłosy jakie dochodzą z budy nie dają absolutnie spać ... głosność chrapów jest zdziesiękrotniona ... ale ... no właśnie im sie buda niestety podoba bo mozna uciec ze zdobyczną zabawką i dupskiem zasłonić "wejście" ... Dobra przyznam sie jak z budą było na prawdę :oops: ... miałam OGROMNĄ potrzebę kupienia nowego posłania :placz: (a właściwie dwóch) - na jedno miałam upatrzone miejsce, tylko musiałam "komputerowy" przemeblować i wystawic jedną komodę (ale to na prawdę szczegół) a tego drugiego nie miałam juz gdzie postawić :placz: tylko miejsce pod schodami zostało :placz: ... no to wymyśliłam że trzeba TZa przekonać że jednak schody należy zabudować (bo "niebezpieczne" i śmieciuchy lecą na biurko które pod nimi stoi) a poniewaz Glutek stale wciąga tam swoją poduchę i tam ćlamka zabawki no to mamy doskonałe miejsce na posłanie i oni jak będą mieli tam swoją "budę" to już pewnie nie będą spać na fotelach :siara: Quote
Maupa4 Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 :lol!::lol!::lol!: ... ale schody zrobił, buda jest a oni ... mają kolejne miejsce do walania się ... :evil_lol: o na przykład Glutek nie śpi na fotelu ;) [IMG]http://images33.fotosik.pl/115/30cbed2aae0a1485.jpg[/IMG] [IMG]http://images27.fotosik.pl/144/529b155da917520e.jpg[/IMG] a tu Groszek mebluje po swojemu budę [IMG]http://images27.fotosik.pl/144/3a03e48c97e6e26e.jpg[/IMG] a tu pchają sie na zasadzie kto pierwszy ... [IMG]http://images24.fotosik.pl/145/7952467dcdd6ed33.jpg[/IMG] a tu jedno w budzie a drugie zbiera skarby do budy ... [IMG]http://images27.fotosik.pl/144/7cdd92c3b849d882.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts