Maupa4 Posted October 17, 2014 Author Posted October 17, 2014 Jaanka - rozmawiałam o laserach, akupunkturze i ... elektro ... wstrząsach ;) Nie w przypadku Kofi. Nie pomogą jej w niczym :( Quote
Maupa4 Posted October 17, 2014 Author Posted October 17, 2014 Szkoda,ale zawsze warto zapytać. Pewnie że szkoda. Tak by się zrobiło terapię taką czy inną i byłoby po problemie. A tak problem jest . I będzie coraz większy. :( Quote
jaanka Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 Gdybym tam nie poszła po pomoc,to miałabym kotkę wlokącą bezwładną łapę za sobą. Też w zasadzie powiedziało mi kilku wetów źe niewiele mogę zrobić. Dlatego pytam, szukam i sprawdzam.Jestem upierdliwa,ale wiele razy się opłaciło taką być. Oczywiście nie zawsze da się pomóc,dlatego mi przykro ale dzięki że zadzwoniłaś. Quote
Maupa4 Posted October 17, 2014 Author Posted October 17, 2014 Gdybym tam nie poszła po pomoc,to miałabym kotkę wlokącą bezwładną łapę za sobą. Też w zasadzie powiedziało mi kilku wetów źe niewiele mogę zrobić. Dlatego pytam, szukam i sprawdzam.Jestem upierdliwa,ale wiele razy się opłaciło taką być. Oczywiście nie zawsze da się pomóc,dlatego mi przykro ale dzięki że zadzwoniłaś. Nie da jej się pomóc w ten sposób. Ona ma pozrywane więzadła w obu nogach, dodatkowo wypadają jej biodra i kolana. Tak więc ani laser ani akupunktura ani elektroterapia jej tego NIE naprawią. Na to to jedynie operacja mogłaby coś pomóc. Ale nie w jej przypadku. Nie przy dwóch nogach z pozrywanymi ścięgnami i nie przy czterech rozpadających/wypadających stawach. Nikt myślący nie wsadzi psa na przynajmniej pół roku w gips po pachy. Całą ja trzeba by zagipsowac: obie nogi na raz i do połowy brzucha ... A i tak nie wiadomo czy to by coś w jej przypadku dało. Ma się oszczedzac ... i tyle. Albo aż tyle. Wózek jej jest potrzebny po to by mogła chodzic na normalne spacery ze wszystkimi. Bo jest ambitna i chce z nimi chodzic a nie tylko wychodzic na sioo i koo. Owszem teraz i bez wózka z nimi ambitnie chodzi bo chce ale potem każdy dłuższy spacer "odchorowuje". Jak nie chce iśc na spacer to nie idzie. Nawet na sioo i koo. Stabilizatory też w jej przypadku są i kant potłuc. Quote
3 x Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 http://images53.fotosik.pl/514/524a56d303f452d5med.jpg Flora! Quote
Maupa4 Posted October 18, 2014 Author Posted October 18, 2014 http://images53.fotosik.pl/514/524a56d303f452d5med.jpg Flora! Flora :D Quote
Maupa4 Posted October 18, 2014 Author Posted October 18, 2014 To jak już wlazłam to do końca strony ;) Do końca strony wrzucam to co mam pootwierane Quote
Maupa4 Posted October 18, 2014 Author Posted October 18, 2014 I to co Flora tak pięknie ... reklamuje ;) Quote
Maupa4 Posted October 18, 2014 Author Posted October 18, 2014 Znalazłam https://www.facebook.com/pages/W%C3%B3zek-inwalidzki-dla-psa-lub-kota/582335761779463 Jednak zbuk to ... potęga :multi: Nawet nie szukałam ... Samo mi się dziś zareklamowało :ylsuper: Co prawda dizajn nie do końca mi odpowiada - zwłaszcza koła ale to pewnie do dogadania. Cztery stówy jakby ktoś był "ciekawy" albo ... pińćset pindziesiąt ... zalezy od wagi. Wagi psa. http://wozekdlapsa.eu/cena-wozka-dla-psa-lub-kota.html i tym optymistycznym akcentem (w celu dopełnienia strony) kończymy i życzymy Wszystkim miłego weekendu. Niech będzie ładnie czyli niech słoneczko świeci i niech bedzie duuużo spacerków ... :D ... a nie siedzenie przed kompem :lmaa: Quote
gameta Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 Te są obłędne! Jako zapalona filatelistka (bez środków na hobby, więc jakby trochę przeterminowana ale jednak) uważam, że są genialne !!!! Quote
Maupa4 Posted October 18, 2014 Author Posted October 18, 2014 Te są obłędne! Jako zapalona filatelistka (bez środków na hobby, więc jakby trochę przeterminowana ale jednak) uważam, że są genialne !!!! To żebyś nie musiała z lupą ;) Quote
gameta Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 prawdziwe cuda!!!! :) Maupa, gdzie ty je sprzedajesz ? Quote
JankaBezZiemii Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 ech cuda Maupo gdzie będziesz z kramikiem na żywo? coś by my nabyli bo jakoś takos nudno nam już ;) no i na noela coś byśmy zamówili - masz już jakieś wzory? furkidz ma extra na heloween - ale już chyba za późno zamawiać Quote
Maupa4 Posted October 20, 2014 Author Posted October 20, 2014 ech cuda Maupo gdzie będziesz z kramikiem na żywo? coś by my nabyli bo jakoś takos nudno nam już ;) no i na noela coś byśmy zamówili - masz już jakieś wzory? furkidz ma extra na heloween - ale już chyba za późno zamawiać Na żywo to my w zasadzie gdzies stale staramy się byc ;) Teraz chcielibyśmy byc na wystawach w Bydgoszczy (22-23 listopada), Nowym Dworze Mazowieckim (29 listopada) i Radomiu (30 listopada). Pewnie też będziemy na jakis kiermaszach "świątecznych" ;) No ale zawsze można do nas wpaśc - oczywiscie jak nie przeszkadza obulwienie na wejściu :siara: Cos tam zimowo-światecznego już mamy i spokojnie do końca miesiąca coś jeszcze na pewno wymyślimy :) Furkizowe podobają mi się szare pajęczyny. Pomarańczowe nietoperze mamy tylko nie pamiętam czy od nich czy od DS :hmmmm: Quote
JankaBezZiemii Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 no do Bydzi to ja nie - jakoś nie po drodze mi :D no właśnie te pomarańczowe mi się podobają bardzo poczekam na foty świąteczne lub może ogólnie zimowe Quote
Maupa4 Posted October 20, 2014 Author Posted October 20, 2014 Te najładniejsze: :happy1: Też uważam że nieźle wygladają. Minimalizm kolorystyczny czesto wychodzi obroży na dobre ;) Taki komplet uszyłyśmy dla skrzatek [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/085b29a84e7489b8.html][/URL] W realu wyglądają zdecydowanie lepiej - teraz niepogoda na robienie zdjęc :( Wyszło minimalistycznie delikatnie szaro ale mega elegancko ;) Quote
Recommended Posts