Vilena Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 Wiadomość z domu Matiego: Witam! Tu nowa pańcia Matiego, Ola. Wraz z całą rodzinką postaramy się, żeby to był jego ostatni dom Wygląda na to, że tak będzie. Nie wiem, co by się miało stać, żebyśmy mieli go oddać. Jest świetny, łagodny, miły, przytulniasty, czyściutki. Jest u nas od soboty, czyli zdaje się, że już o 1 dzień dłużej, niż u tej rodzinki w Żywcu, hehe. Nie chcę krytykować, ale jeśli ktoś ma małe dzieci w domu i nie zdaje sobie sprawy z tego, jak pies się może zachowywać, to powinien się dobrze zastanowić i ZDOBYĆ WIEDZĘ NA TEN TEMAT i być przygotowanym na różne problemy. Tak że myślę, że tamci państwo w ogóle byli nie "kumaci", chyba to była jakaś totalna pomyłka! Troszkę o nas - ja i mąż mamy po 48 lat, 2 dzieci w wieku 18 i 16, czyli roczniki 94 i 96. Pierwszy pies w domu był od 91, czyli wcześniej, niż dzieciaki, znajdek. W 99 zachorował i pomimo leczenia padł. W tym samym roku wzięliśmy ze schroniska sunię, była z nami do początku tego roku, niestety 10.01.12 padła po operacji guzów sutków Nasze dzieci praktycznie nie wiedzą, co to znaczy życie bez psa. My (rodzice) zresztą też nie. Zawsze jakoś dało się pogodzić i dzieci, i pacę, i psa. Problemy jakieś tam były zawsze, ale do przejścia. Nigdy nie mieliśmy żadnej pani/pana ani babci/dziadka "dochodzącego" do pomocy . Tak że na pewno damy radę Mam zapytywanie co do kąpieli Matiego - jak to zniósł? Na razie jest tylko czesany codziennie, nie chcę go narażać na niekonieczny stres, bo i czysty jest, czesanie znosi dobrze, tylko z ogonem trochę problemów, ewidentnie nie lubi go czesać (pewnie go te dzieci w Żywcu ciągnęły za ogon, dość imponujących rozmiarów, aż się prosi ). Ale w końcu trzeba go będzie kiedyś wykąpać. Zrobiłam już sporo zdjęć Matiego u nas, ale wcięło mi kabelek do kompa. Quote
blackgerl Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 no cudownie! ogromne uściski dla rodzinki Matiego!!! oby Wam dobrze było razem! bardzo sie ciesze :D i oczywiście ogromne przytulańce dla Matiego! psinuś - nareszcie w domku!:D jupi:D Quote
Igiełka Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 super i jak miło przeczytać takie wieści :) również ściskamy psiaka i nową rodzinkę :) Quote
bellatriks Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Super! Oby jak najwięcej historii miało takie właśnie zakończenie! :D Pozdrowienia dla nowej rodziny Matiego - i oczywiście dla samego Matiego również! :D Quote
Vilena Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Co tu dużo pisać. Same zobaczcie :) Quote
_Goldenek2 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Cudnie, że psisko już ma swój kawałek podłogi :) Zapraszam na bazarek dla Murzynka http://www.dogomania.pl/threads/2225...9#post18604679 który dopiero szuka domu... Quote
Dorin91 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Rewelacja! :loveu: Bardzo dobrze ta Pani pisze, ta baba z Żywca ughhh... Mati jest śliczny, bardzo się cieszę, że mu się tak udało :) Zdjęcia faktycznie mówią same za siebie - jaki ma maślany wzrok :lol: Quote
blackgerl Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 no tak,fotki mówiąsame za siebie! :D Quote
blackgerl Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 kurcze! uroczy ma pyszczek! a te dwi duze łatki na oczkach, cudeńka :D ach, szcześciarze ta nowa rodzinka Matiego :p Quote
bellatriks Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 i żyli długo i szczęśliwie :D Fantastyczne zdjęcia, Mati nareszcie szczęśliwy! :-) Quote
Igiełka Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 foty the best :) szczęśliwa rodzinka super :) Quote
Vilena Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 Mati jest już z nami od tygodnia. Kolejne dobre wieści Jestem po dłuższym wieczornym spacerze z Matim - pierwszy raz puściłam go ze smyczy, na łączce. Faktycznie, początkowo trzymał się nogi, skakał na mnie i przytulał się, ale zachęciłam go do gonitwy, no to się wybiegaliśmy Chyba zna już drogę powrotną z tej łączki do domu, więc sie chłopak trochę rozpędził , ale po drodze jest ulica - przydała się więc komenda, której uczyłam go na wcześniejszych spacerach - "stój". No, super facet! Wrócił do domu cały happy i nawet łaskawie dał sobie wyczesać ogon (delikatnie). Czy już pisałam, że oczywiście śpi z nami w łóżkach? Do wyboru ma 4 i migruje w nocy. Gotowane jedzonko mu smakuje, wylizuje michę. Nie potrzebuje dużo jedzonka. W ogóle jest taki kochany! Czyli sielanka Chyba będę tu sobie sama wpisywać posty - bo z Matim wszystko "wporzo", a Wy tam macie jeszcze tyle piesów do przygarnięcia, tyle kłopotów, interwencji... Powodzenia z innymi psiakami Zapowiada się na to, że Mati trafił na idealny dom dla siebie :) Quote
blackgerl Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 mati tak was wszytkich pokochał ze musi z kazdym troche nocy spedzic ;) nie, nie , nie, pisz jak najcześciej, my tu wszyscy czytamy takie wspaniałe wieści z wielką radością , no i oczywiście motywują one jeszcze bardziej do pomogania innym :D mi osobiście zawsze sie jakoś tak zakreci łezka jak czytam o Matim takie wspaniałe wieści:) jakoś tak zapadł mi w serducho ;) Quote
Vilena Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Mateuszek jest kochany i uwielbiany :loveu: Prawie codziennie dostajemy informacje od jego rodziny jaki to jest ten psiak rewelacyjny :multi: Quote
bellatriks Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Matiemu się poszczęściło :D Super! A ogonek wygląda na wyczesany? :evil_lol: Quote
blackgerl Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 ale jak o niego dbają :D wyglada o wiele młodziej ;) sliczna wyczesna sierść, zadowolony pyszczek :) to niech moze piszą na forum, zawsze miło poczytac coś takiego ;) my tu - fanki matiego- czekamy ;) Quote
Vilena Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 Mati trochę łobuzował więc rodzina korzysta z pomocy behawiorystki i już jest lepiej :) Fotki ze spacerku: Quote
_Goldenek2 Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Czyli jak się chce to można wszystko. Szacun dla Rodziny Matiego. Psiak wygląda ślicznie :) Quote
bellatriks Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Ale fajne tereny spacerowe! A Mati łobuzem! No proszę, proszę, zrozumiał, że już w tym domu zostaje i postanowił pokazać rogi:diabloti: Ale dobrze, że zdecydowali się na konsultację z behawiorystą, to tylko dowodzi, że Mati trafił w odpowiedzialne ręce. A zdjęcia żółwiem - miodzio:loveu: Quote
Recommended Posts