Drzagodha Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 (edited) Imię: Pako Wiek: ur. 11 października 2011r. Płeć: pies Rasa: mieszaniec Miasto: Głogów Sterylizacja: nie Szczepienia: jeszcze nie Kontakt w sprawie adopcji: * [email protected] * 667 096 617 Niestety, historia Pako nie zaczyna się szczęśliwie. Jego mama miała nagły atak agresji, jeden z jego braci został zagryziony, matka zjadła mu głowę :-( Drugiego zabrałam wraz z Pakiem, niestety miał liczne obrażenia głowy, doszło do uszkodzenia mózgu i mały został poddany eutanazji. Został więc tylko Pako. Na jego szczęście, nie doznał on żadnych obrażeń. Maluch nie potrafi jeszcze sam jeść, ale bardzo smakuje mu specjalna kaszka dla szczeniąt, którą wsuwa z butelki ;) Jest bardzo kontaktowy, radosny, chętny do zabawy. Bardzo ciekawski :) Na dniach zostanie odrobaczony, za jakiś czas otrzyma pierwsze szczepienie. Zostanie u mnie do czasu usamodzielnienia się, później będę szukać mu domku :p Nie mam pojęcia, jakiej wielkości będzie. Jego matka jest średnim psem, ojciec nieznany. Wydaje mi się, że to będzie średni pies minimum, a może nawet duży. A teraz zdjęcia mojego lejka :diabloti: Edited January 7, 2012 by Drzagodha Quote
redhairgirl Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Z tego co mi wiadomo o psach Pako będzie raczej duży, bo ma bardzo "mięsiste" łapy. (; Jestem przekonana, że znajdzie dom, bo jest przeuroczy - na pewno wielu ludzi się nim zainteresuje! Trzymam kciuki! Quote
basia34 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 napewno maluszek bedzie mial dobry domek. Quote
Drzagodha Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 redhairgirl napisał(a):Z tego co mi wiadomo o psach Pako będzie raczej duży, bo ma bardzo "mięsiste" łapy. (; A to akurat nie ma reguły, już się kilka razy przejechałam na ocenie po łapkach ;) Jeden szczeniak miał np. grube łapska, wszyscy myśleli, że będzie duży, a kurdupel nawet do pół łydki nie sięga :eviltong: Ale biorąc pod uwagę jego wielkość i tempo, w jakim rośnie, to raczej obstawiam średnio-dużego psa ;) Quote
Drzagodha Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Witamy ciotki, witamy, w imieniu psiego bobasa zapraszamy ;) Za jakąś godzinkę będę musiała go nakarmić ;) Quote
mmd Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Dzień dobry, kluseczko. Właśnie doczytałam że Baksio umarł. Smutno. Quote
Drzagodha Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 mmd napisał(a):Właśnie doczytałam że Baksio umarł. Smutno. Zawsze smutno, kiedy jakiś czworonóg odchodzi :( Quote
Elza22 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Jak maluszek pewnie apetyt mu dopisuje. Quote
Drzagodha Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 Elza22 napisał(a):Jak maluszek pewnie apetyt mu dopisuje. A no dopisuje, je coraz więcej. Dziś lub jutro idziemy do weta na odrobaczenie, to się od razu zważymy ;) Quote
malina1 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Widzę, że ślicznie rośnie :) To bardzo dobrze! Quote
Drzagodha Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Już jest większy, mam nowe zdjęcia, to później wrzucę ;) Melduję, iż Pako ma już 18cm w kłębie! :) Quote
Drzagodha Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 Mały Pako został dziś zaszczepiony pierwszą szczepionką na choroby zakaźne oraz zaczipowany ;) Kto zgadnie, ile waży mały Pako? ;) Quote
mmd Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Drzagodha napisał(a):Mały Pako został dziś zaszczepiony pierwszą szczepionką na choroby zakaźne oraz zaczipowany ;) Kto zgadnie, ile waży mały Pako? ;) Ma 5 tygodni i klucha niesamowita :) Strzelam: 1,5 do 2 kg? Quote
Weg Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Mogę zgadywać, jeśli oszukiwałam i zobaczyłam na Facebooku? :evil_lol: Quote
Drzagodha Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 Weg napisał(a):Mogę zgadywać, jeśli oszukiwałam i zobaczyłam na Facebooku? :evil_lol: Oszukiwać nie można! :eviltong: Melduję, iż mały waży już 3,5kg :p Został też dziś ponownie zmierzony - w zeszły poniedziałek miał 18cm w kłębie, dziś ma już 23 ;) Chłopak rośnie jak na drożdżach. Od dzisiaj ma również nowego kolegę, jakiś miesiąc od niego starszego, ale wzrostem podobny :eviltong: Quote
Drzagodha Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Chciałam Wam pokazać kolegę Pako, Apolla, ale mam jakieś durne problemy z netem i nie mogę zdjęć wgrać :( Za to zaproszę na wydarzenie Apolla na fb, tam można go obejrzeć :) http://www.facebook.com/event.php?eid=142084579232896 Quote
Recommended Posts