Selket Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='Bila']A to już gorzej. Ja najpierw w gazecie pracowałam kiedyś. I tam poznałam dużo ludzi, którzy mnie potem gdzieś polecali. Ale nie jest łatwo z chałturami[/quote] No masz :mdleje: :mdleje: No i po moich planach:-( A ja chciałam sobie siedzieć na tyłeczku i poprawić teksty, nu....... A jak narazie to poprawiłam tylko ksiażkę mojej przyszłej, niedoszłej teściowej, ale ona ją wysłała na konkurs, więc to było takie oooo sprawdzanie:roll: Siem podłamałam:roll: Quote
Selket Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='Iv_'][IMG]http://static.dogomania.pl/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG] ale masz cienkie nóżki [IMG]http://static.dogomania.pl/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG] :roll:[/quote] :mdleje: No wiesz :obrazic: Quote
Bila Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='Selket']No masz :mdleje: :mdleje: No i po moich planach:-( A ja chciałam sobie siedzieć na tyłeczku i poprawić teksty, nu....... A jak narazie to poprawiłam tylko ksiażkę mojej przyszłej, niedoszłej teściowej, ale ona ją wysłała na konkurs, więc to było takie oooo sprawdzanie:roll: Siem podłamałam:roll:[/quote] Wiesz co, sama się tego nie nauczysz. Nawet jak będzie ci się wydawało, że jest OK, to jestem pewna, że jak bym wzięła to w swoje ręce, to byłoby czerwone.To jest praca, któej może nauczyć się każdy, jak nie ma dysleksji, ale... jakby to powiedzieć nie chodzi tylko o ortografy i przecinki i sens. O to też, ale jest kupa rzeczy , jakby to powiedzieć poligraficzno-drukarsko-łamaniowych, których uczysz się w praktyce. Moim zdaniem nie da się inaczej:roll: Quote
Selket Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='Bila']Wiesz co, sama się tego nie nauczysz. Nawet jak będzie ci się wydawało, że jest OK, to jestem pewna, że jak bym wzięła to w swoje ręce, to byłoby czerwone.To jest praca, któej może nauczyć się każdy, jak nie ma dysleksji, ale... jakby to powiedzieć nie chodzi tylko o ortografy i przecinki i sens. O to też, ale jest kupa rzeczy , jakby to powiedzieć poligraficzno-drukarsko-łamaniowych, których uczysz się w praktyce. Moim zdaniem nie da się inaczej:roll:[/quote] aha, rozumiem :-( Quote
Bila Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Ja to już robię od dawna:oops:, bardzo:placz: dawna Quote
Bila Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='Selket']aha, rozumiem :-([/quote] Przyślij mi kiedys jakiś sprawdzony przez siebie tekst, to Ci pokaże o co biega Quote
Iv_ Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='Bila']No niestety:-(. U mnie bywa np., że przez jakiś czas nic, a potem taśmówa, wariactwo i noce nieprzespane:shake:. Także wiesz jak tak dorabiasz, to musisz być dyspozycyjna, nawet jak dostajesz termin nierealny, trzeba się spiąć i zrobić. A te terminy bardzo, ale to bardzo często są, no takie sobie[/quote] bo tak zawsze jest :roll: jak nic sie nie dzieje to nic, a potem wszystko na huraaa, cała lawina na raz :mad: Quote
Selket Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='Bila']No niestety:-(. U mnie bywa np., że przez jakiś czas nic, a potem taśmówa, wariactwo i noce nieprzespane:shake:. Także wiesz jak tak dorabiasz, to musisz być dyspozycyjna, nawet jak dostajesz termin nierealny, trzeba się spiąć i zrobić. A te terminy bardzo, ale to bardzo często są, no takie sobie[/quote] Dzięki za odpowiedzi:loveu: Chyba zaopatrzę się w czerwoną koszulkę i będę wykładać towar na półkach, bo to chyba nie jest zbyt skomlikowane jak dla mnie:roll: Quote
Selket Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='Bila']Przyślij mi kiedys jakiś sprawdzony przez siebie tekst, to Ci pokaże o co biega[/quote] NIe mam takich:-( Tylko tą jedną powieść sprawdzałam, bo jak dostałam do poczytania to tam były ortgrafy, przecinki,bohaterowie i wątek zgubiony etc i tak prostowałam troszkę by się teściowa się nie gubiła, bo ona jak pisała to "w pędzie artystycznym" nie zwracała uwagi na takie "duperelki". Ale o tak o to nie mam swoich sprawdzonych tekstów:shake: Quote
Bila Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='Iv_']:niewiem: takie czasy ze wszystkim teraz trudno :roll:[/quote] No niestety:-(. U mnie bywa np., że przez jakiś czas nic, a potem taśmówa, wariactwo i noce nieprzespane:shake:. Także wiesz jak tak dorabiasz, to musisz być dyspozycyjna, nawet jak dostajesz termin nierealny, trzeba się spiąć i zrobić. A te terminy bardzo, ale to bardzo często są, no takie sobie Quote
Selket Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='Bila']Jak się obrobię, to Ci przyślę jakiś do sprawdzenia. Ty sprawdzisz i ja też po Tobie i Ci powiem, jak było. OK? Ale to za jakiś czas, bo muszę coś odpowiedniego poszukać. O wiem, czytam taka jedną gazetę co miesiąc, teksty dostaję w Wordzie, to Ci kilka z nich wyślę, ty poprawisz, a ja ci potem odeślę porównanie mojej wersji z twoją (bo mogę coś takiego w Wordzie 2007 zrobić)? I zobaczysz co i jak?[/quote] Oki:multi::multi: Ja też narazie nie mam czasu, bo mam dwie sesje i pracę mgr (badania) i jeszcze zaliczenia:oops: Dziękuję, że Ci się chce mi pokazać jak to wygląda naprawdę :calus: :calus: Quote
Iv_ Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 To wy sie korektujcie, a ja lece do łóżeczka z kryminałem pod pachą :razz: :cool3: Spokojnej nocy :multi: :loveu: :loveu: Quote
Bila Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='Selket']NIe mam takich:-( Tylko tą jedną powieść sprawdzałam, bo jak dostałam do poczytania to tam były ortgrafy, przecinki,bohaterowie i wątek zgubiony etc i tak prostowałam troszkę by się teściowa się nie gubiła, bo ona jak pisała to "w pędzie artystycznym" nie zwracała uwagi na takie "duperelki". Ale o tak o to nie mam swoich sprawdzonych tekstów:shake:[/quote] Jak się obrobię, to Ci przyślę jakiś do sprawdzenia. Ty sprawdzisz i ja też po Tobie i Ci powiem, jak było. OK? Ale to za jakiś czas, bo muszę coś odpowiedniego poszukać. O wiem, czytam taka jedną gazetę co miesiąc, teksty dostaję w Wordzie, to Ci kilka z nich wyślę, ty poprawisz, a ja ci potem odeślę porównanie mojej wersji z twoją (bo mogę coś takiego w Wordzie 2007 zrobić)? I zobaczysz co i jak? Quote
Bila Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='Selket']Dzięki za odpowiedzi:loveu: Chyba zaopatrzę się w czerwoną koszulkę i będę wykładać towar na półkach, bo to chyba nie jest zbyt skomlikowane jak dla mnie:roll:[/quote] Robienie korekty nie jest skomplikowane, tylko czasochłonne bardzo i często nudne jak cholera. :mad: Quote
Selket Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 I ja znikam z książeczką:loveu::loveu::loveu: Dobranoc [IMG]http://republika.pl/blog_ik_251682/360844/tr/4.gif[/IMG] Quote
Bila Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='Selket']Oki:multi::multi: Ja też narazie nie mam czasu, bo mam dwie sesje i pracę mgr (badania) i jeszcze zaliczenia:oops: Dziękuję, że Ci się chce mi pokazać jak to wygląda naprawdę :calus: :calus:[/quote] To jak będziesz miała czas, to daj znać. Letę korektorować dziewczynki. Buziole na dobranoc:calus:. Spijcie dobrze, Iv tylko nie bierz krwawego kryminału, bo jeszcze będziesz krzyczeć:evil_lol:. pa Quote
jbk Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Witam się niedzielnie ;) Jak moje potworki zjedzą kości cielęce, to idziemy na spacerek ;) A potem na następny z kolegą goldenem ;) A potem na ludzkie plotki, więc już nas nie będzie. Tak to lubię, cały dzień ciekawe zajęcia ;) Quote
apple Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 [quote name='Iv_']:cool1: a Tz dalej przy tym cienkim pracuje, że Ty w weekend przy kompie siedzisz? :cool3: :eviltong: [SIZE=1][COLOR=lightblue]troche się stęskniłam za Tobą[/COLOR][/SIZE] :roll: :loveu: [SIZE=1][COLOR=lightblue]ale nie wyobrażaj se za dużo[/COLOR][/SIZE] :diabloti:[/quote][B][FONT=Century Gothic][COLOR=Green]Nie:shake: Nawet mi nie zajrzał pod maskę:placz: Powiedział ze za kare:placz: Ale i tak znalazłam sposób na niego:diabloti: Nie nic sobie wyobrażam:roll::diabloti:[/COLOR][/FONT][/B] [FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B] p.s. U mnie fotki ;) Aaaaaaaaaa i zapomniałam - cóż za brak kultury:shake: Witanko niedzielne:loveu:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Menrzuś Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 [quote name='apple'][B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Nie:shake: Nawet mi nie zajrzał pod maskę:placz:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Powiedział ze za kare:placz:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Ale i tak znalazłam sposób na niego:diabloti:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Nie nic sobie wyobrażam:roll::diabloti:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]p.s. U mnie fotki ;)[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Aaaaaaaaaa i zapomniałam - cóż za brak kultury:shake:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Witanko niedzielne:loveu:[/COLOR][/FONT][/B][/quote] Ooooo...to musiałaś nabroić jak nie chciał nawet zajrzeć :shake: Dzieńdoberek :multi::loveu: Quote
Menrzuś Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 [quote name='apple'][FONT=Century Gothic][COLOR=green][B]Niestety musze już znikać...Ala nie da mi posiedzieć:shake:[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]ehhhh:shake:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Do poniedziałku...paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:loveu:[/COLOR][/FONT][/B][/quote] Aj ta Ala :evil_lol: Miłej niedzieli ;):loveu: Quote
apple Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 [quote name='Menrzuś']Ooooo...to musiałaś nabroić jak nie chciał nawet zajrzeć :shake: Dzieńdoberek :multi::loveu:[/quote][COLOR=Green][B][FONT=Century Gothic]Noo ale pracuję nad tym:evil_lol:[/FONT][/B][/COLOR] Quote
apple Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 [FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]Niestety musze już znikać...Ala nie da mi posiedzieć:shake: ehhhh:shake: Do poniedziałku...paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:loveu:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Menrzuś Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 To ja śmigam na spacerek niedzielny do lasu :p Quote
Medorowa Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 [quote name='Menrzuś']To ja śmigam na spacerek niedzielny do lasu :p[/quote] a my czekamy na zdjecia z owego spacerku:p Quote
Iv_ Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 sześć :multi: niedzielne :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts