Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bila']A to już gorzej. Ja najpierw w gazecie pracowałam kiedyś. I tam poznałam dużo ludzi, którzy mnie potem gdzieś polecali. Ale nie jest łatwo z chałturami[/quote]
No masz :mdleje: :mdleje: No i po moich planach:-( A ja chciałam sobie siedzieć na tyłeczku i poprawić teksty, nu....... A jak narazie to poprawiłam tylko ksiażkę mojej przyszłej, niedoszłej teściowej, ale ona ją wysłała na konkurs, więc to było takie oooo sprawdzanie:roll: Siem podłamałam:roll:

• Replies 32.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Menrzuś

13274

• apple

3269

• Iv_

2629

• szyszka.fr

1599

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Iv_'][IMG]http://static.dogomania.pl/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG]
ale masz cienkie nóżki [IMG]http://static.dogomania.pl/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG] :roll:[/quote]
:mdleje: No wiesz :obrazic:

Posted

[quote name='Selket']No masz :mdleje: :mdleje: No i po moich planach:-( A ja chciałam sobie siedzieć na tyłeczku i poprawić teksty, nu....... A jak narazie to poprawiłam tylko ksiażkę mojej przyszłej, niedoszłej teściowej, ale ona ją wysłała na konkurs, więc to było takie oooo sprawdzanie:roll: Siem podłamałam:roll:[/quote]

Wiesz co, sama się tego nie nauczysz. Nawet jak będzie ci się wydawało, że jest OK, to jestem pewna, że jak bym wzięła to w swoje ręce, to byłoby czerwone.To jest praca, któej może nauczyć się każdy, jak nie ma dysleksji, ale... jakby to powiedzieć nie chodzi tylko o ortografy i przecinki i sens. O to też, ale jest kupa rzeczy , jakby to powiedzieć poligraficzno-drukarsko-łamaniowych, których uczysz się w praktyce. Moim zdaniem nie da się inaczej:roll:

Posted

[quote name='Bila']Wiesz co, sama się tego nie nauczysz. Nawet jak będzie ci się wydawało, że jest OK, to jestem pewna, że jak bym wzięła to w swoje ręce, to byłoby czerwone.To jest praca, któej może nauczyć się każdy, jak nie ma dysleksji, ale... jakby to powiedzieć nie chodzi tylko o ortografy i przecinki i sens. O to też, ale jest kupa rzeczy , jakby to powiedzieć poligraficzno-drukarsko-łamaniowych, których uczysz się w praktyce. Moim zdaniem nie da się inaczej:roll:[/quote]
aha, rozumiem :-(

Posted

[quote name='Bila']No niestety:-(. U mnie bywa np., że przez jakiś czas nic, a potem taśmówa, wariactwo i noce nieprzespane:shake:. Także wiesz jak tak dorabiasz, to musisz być dyspozycyjna, nawet jak dostajesz termin nierealny, trzeba się spiąć i zrobić. A te terminy bardzo, ale to bardzo często są, no takie sobie[/quote]
bo tak zawsze jest :roll: jak nic sie nie dzieje to nic, a potem wszystko na huraaa, cała lawina na raz :mad:

Posted

[quote name='Bila']No niestety:-(. U mnie bywa np., że przez jakiś czas nic, a potem taśmówa, wariactwo i noce nieprzespane:shake:. Także wiesz jak tak dorabiasz, to musisz być dyspozycyjna, nawet jak dostajesz termin nierealny, trzeba się spiąć i zrobić. A te terminy bardzo, ale to bardzo często są, no takie sobie[/quote]
Dzięki za odpowiedzi:loveu:
Chyba zaopatrzę się w czerwoną koszulkę i będę wykładać towar na półkach, bo to chyba nie jest zbyt skomlikowane jak dla mnie:roll:

Posted

[quote name='Bila']Przyślij mi kiedys jakiś sprawdzony przez siebie tekst, to Ci pokaże o co biega[/quote]
NIe mam takich:-( Tylko tą jedną powieść sprawdzałam, bo jak dostałam do poczytania to tam były ortgrafy, przecinki,bohaterowie i wątek zgubiony etc i tak prostowałam troszkę by się teściowa się nie gubiła, bo ona jak pisała to "w pędzie artystycznym" nie zwracała uwagi na takie "duperelki". Ale o tak o to nie mam swoich sprawdzonych tekstów:shake:

Posted

[quote name='Iv_']:niewiem: takie czasy ze wszystkim teraz trudno :roll:[/quote]

No niestety:-(. U mnie bywa np., że przez jakiś czas nic, a potem taśmówa, wariactwo i noce nieprzespane:shake:. Także wiesz jak tak dorabiasz, to musisz być dyspozycyjna, nawet jak dostajesz termin nierealny, trzeba się spiąć i zrobić. A te terminy bardzo, ale to bardzo często są, no takie sobie

Posted

[quote name='Bila']Jak się obrobię, to Ci przyślę jakiś do sprawdzenia. Ty sprawdzisz i ja też po Tobie i Ci powiem, jak było. OK? Ale to za jakiś czas, bo muszę coś odpowiedniego poszukać. O wiem, czytam taka jedną gazetę co miesiąc, teksty dostaję w Wordzie, to Ci kilka z nich wyślę, ty poprawisz, a ja ci potem odeślę porównanie mojej wersji z twoją (bo mogę coś takiego w Wordzie 2007 zrobić)? I zobaczysz co i jak?[/quote]
Oki:multi::multi: Ja też narazie nie mam czasu, bo mam dwie sesje i pracę mgr (badania) i jeszcze zaliczenia:oops: Dziękuję, że Ci się chce mi pokazać jak to wygląda naprawdę :calus: :calus:

Posted

To wy sie korektujcie, a ja lece do łóżeczka z kryminałem pod pachą :razz: :cool3:

Spokojnej nocy :multi: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='Selket']NIe mam takich:-( Tylko tą jedną powieść sprawdzałam, bo jak dostałam do poczytania to tam były ortgrafy, przecinki,bohaterowie i wątek zgubiony etc i tak prostowałam troszkę by się teściowa się nie gubiła, bo ona jak pisała to "w pędzie artystycznym" nie zwracała uwagi na takie "duperelki". Ale o tak o to nie mam swoich sprawdzonych tekstów:shake:[/quote]

Jak się obrobię, to Ci przyślę jakiś do sprawdzenia. Ty sprawdzisz i ja też po Tobie i Ci powiem, jak było. OK? Ale to za jakiś czas, bo muszę coś odpowiedniego poszukać. O wiem, czytam taka jedną gazetę co miesiąc, teksty dostaję w Wordzie, to Ci kilka z nich wyślę, ty poprawisz, a ja ci potem odeślę porównanie mojej wersji z twoją (bo mogę coś takiego w Wordzie 2007 zrobić)? I zobaczysz co i jak?

Posted

[quote name='Selket']Dzięki za odpowiedzi:loveu:
Chyba zaopatrzę się w czerwoną koszulkę i będę wykładać towar na półkach, bo to chyba nie jest zbyt skomlikowane jak dla mnie:roll:[/quote]

Robienie korekty nie jest skomplikowane, tylko czasochłonne bardzo i często nudne jak cholera. :mad:

Posted

[quote name='Selket']Oki:multi::multi: Ja też narazie nie mam czasu, bo mam dwie sesje i pracę mgr (badania) i jeszcze zaliczenia:oops: Dziękuję, że Ci się chce mi pokazać jak to wygląda naprawdę :calus: :calus:[/quote]

To jak będziesz miała czas, to daj znać.

Letę korektorować dziewczynki. Buziole na dobranoc:calus:. Spijcie dobrze, Iv tylko nie bierz krwawego kryminału, bo jeszcze będziesz krzyczeć:evil_lol:. pa

Posted

Witam się niedzielnie ;) Jak moje potworki zjedzą kości cielęce, to idziemy na spacerek ;) A potem na następny z kolegą goldenem ;) A potem na ludzkie plotki, więc już nas nie będzie. Tak to lubię, cały dzień ciekawe zajęcia ;)

Posted

[quote name='Iv_']:cool1: a Tz dalej przy tym cienkim pracuje, że Ty w weekend przy kompie siedzisz? :cool3: :eviltong:

[SIZE=1][COLOR=lightblue]troche się stęskniłam za Tobą[/COLOR][/SIZE] :roll: :loveu:
[SIZE=1][COLOR=lightblue]ale nie wyobrażaj se za dużo[/COLOR][/SIZE] :diabloti:[/quote][B][FONT=Century Gothic][COLOR=Green]Nie:shake: Nawet mi nie zajrzał pod maskę:placz:
Powiedział ze za kare:placz:

Ale i tak znalazłam sposób na niego:diabloti:

Nie nic sobie wyobrażam:roll::diabloti:[/COLOR][/FONT][/B]

[FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]
p.s. U mnie fotki ;)

Aaaaaaaaaa i zapomniałam - cóż za brak kultury:shake:

Witanko niedzielne:loveu:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='apple'][B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Nie:shake: Nawet mi nie zajrzał pod maskę:placz:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Powiedział ze za kare:placz:[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Ale i tak znalazłam sposób na niego:diabloti:[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Nie nic sobie wyobrażam:roll::diabloti:[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]p.s. U mnie fotki ;)[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Aaaaaaaaaa i zapomniałam - cóż za brak kultury:shake:[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Witanko niedzielne:loveu:[/COLOR][/FONT][/B][/quote]
Ooooo...to musiałaś nabroić jak nie chciał nawet zajrzeć :shake:

Dzieńdoberek :multi::loveu:

Posted

[quote name='apple'][FONT=Century Gothic][COLOR=green][B]Niestety musze już znikać...Ala nie da mi posiedzieć:shake:[/B][/COLOR][/FONT]

[B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]ehhhh:shake:[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Century Gothic][COLOR=green]Do poniedziałku...paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:loveu:[/COLOR][/FONT][/B][/quote]
Aj ta Ala :evil_lol:

Miłej niedzieli ;):loveu:

Posted

[quote name='Menrzuś']Ooooo...to musiałaś nabroić jak nie chciał nawet zajrzeć :shake:

Dzieńdoberek :multi::loveu:[/quote][COLOR=Green][B][FONT=Century Gothic]Noo ale pracuję nad tym:evil_lol:[/FONT][/B][/COLOR]

Posted

[FONT=Century Gothic][COLOR=Green][B]Niestety musze już znikać...Ala nie da mi posiedzieć:shake:

ehhhh:shake:

Do poniedziałku...paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:loveu:[/B][/COLOR][/FONT]