Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

vipnvt.jpg

Jeszcze jedna panienka, która u nas jest tylko tymczasowo do wtorku. Została jedynie odrobaczona. 

Nie znam imionka..jak dziewczyny nic nie wymyślą, to może Warka ...lub Wolta, bo mega energiczna jest ta panienka.

Jest chuda i na początku na jedzenie się rzucała , ale dziś już przebierała w misce ..no i w nocy  i rano były wymioty .

Może się przejadła..:(Po południu zjadła wszystko i nawet trochę leżała...j.w na zdjęciach.

Ma ok 3 lata. Jest piękna:)

r7j537.jpg

33w84g9.jpg

fok4jq.jpg

2r2q69e.jpg

Posted

Jeszcze się spytam czy nasz Szaggi to czasem nie cairn terrier? a nie mix sznaucer?

No i hicior na koniec dnia:)

Zadra już wydobrzała po sterylce i dziś pojechała do swojego domku:)

Niestety na podwórko, ale ma koleżankę...piękny, nowy  kojec  z nową budą  futerkami wyłożonymi.

A jak się troszkę przyzwyczai, to razem z koleżanką będą biegały po podwórku.

zafra3.jpg

Zadruniu , urocza złośnico bądź mądra a będziesz szczęśliwa!

Posted

powodzenia Zadra !!

czy Wolta ma trafić na stronę ? skoro jest tymczasowo? :)

miałam problem z internetem, więc psiaki na stronę wylądują jutro po pracy :(

Posted

Wczoraj wieczorem robiłam zdjęcia Funi  dla jednej pani i mi aparat zmarzł na tyle,że odmówił mi całkowicie posłuszeństwa. A dziś nim robiłam zdjęcia 3 psiakom, miały być ładne i masakra ...:( Na 76 zdjęć tylko 8 jest widocznych. 

Ja się załamię... Andrzej mnie z domu wyrzuci, bo na nic nie wydaje pieniędzy tylko co chwile naprawiam l kupuję aparaty :(

A to te nieszczęsne zdjęcia:(

Nobel, tylko jedna focia...

syqm3p.jpg

Ross, fajny psiak. Ładnie chodzi na smyczy . Jest towarzyski do psów i suk . Do ludzi również. Tylko mało kontaktowy. Nie wie chyba, że to on jest

Ross . Bo trzeba długo go wołać, aby zareagował.

Ale może to nie jego wina, może za rzadko do niego  mówi się  po imieniu.

fuoxhw.jpg

1z2d3ic.jpg

A to już Pluton, tak jak się obawiałam ....ma chorą trzustkę:( niestety leczenie jest długie i kosztowne :( 

Dostaje już leki, tylko po Hektorze  mam pesymistyczne myśli i raczej nie wierzę w szybkie ozdrowienie.

33dfskj.jpg

xnuvjm.jpg

Posted

Do tego od wczoraj Abbunia dostaje leki na serce cardisure i furesemid. :( Zaraz czeka ją  2 operacja :(

A potem jeszcze leczenie spondylozy ją czeka... :(

Marzenko jak możesz  ruszyć z bazarkiem za jakieś 2 tyg, bo nie damy rady finansowo, to byłoby super. 

Ja już fanty moje i mojej Asi szykuje ostro...będzie też dużo nowy ciuchów z allegro co okazały się nie dobre rozmiarowo.

A teraz na poprawienie humoru zdjęcia z piątku Mury i Urana:) Uran , bardzo zrównoważony psiak. Świetnie gra w piłkę i chodzi na smyczy.

Z psami nie wszczyna kłótni .

6pb8sp.jpg

2zqzcx1.jpg

2z5uo34.jpg

2pyyebq.jpg

dy4w3t.jpg

Posted

Biedne te chore psiaki ...

Edi na koncie jest jakoś 670 zł z groszami, dokładnie ile to Ci na maila swego czasu pisałam. Napisz mi czy mam Wam to przelać? albo wetowi fakturę zapłacić? Bo jakbym miała wyjąć z konta i dać przy okazji Andrzejowi to muszę wiedzieć z 2-3 dni wcześniej - bo nie mam karty do tego konta i muszę przelewy robić :)

z bazarkiem oczywiście ruszę, jak najszybciej jak dostanę rzeczy. Opisy i zdjęcia zajmą mi pewnie ze dwa dni..plus dzień na wystawienie na forum. Ostrzegam tylko, że grudzień to ja mam cały pod znakiem pracy - w sklepie sajgon, praca po 10 h dziennie...więc bazarek zrobię, ale zaproszenia, podnoszenia itp to ktoś by mi musiał pomóc :(

Jutro zrobię zdjęcia tych ciuszków które już od Ciebie mam, plus sobie posegreguje co jeszcze na bazarek wystawić ze starych rzeczy :)

Posted

To nie wiem Marzenko jak wolisz...może wetowi bezpośrednio będzie najlepiej przelać. Spytam go...

Co do bazarku, to pomogę Ci w opisach, ale w zapraszaniu nie dam rady...może Bunia by pomogła??/ 

Jakiś suwenir by sobie wybrała  w zamian...;)

Posted

Buńka będzie mieć ode mnie puzzle, jak nie zapomnę jej przekazać przy okazji..to za to mogłaby pozapraszać ludzi :D

w opisach najgorsze jest mierzenie/szukanie jaki to materiał...bo wszystko to muszę wpisywać bo i tak się dopytują :( jakby stwierdzenie "rozmiar M" nie starczało :D musi być pełen opis - to najwięcej czasu zajmuje, ale dam radę :)

To dopytaj weta, jak coś to nr konta niech da, a wam potem wystawi fakturę? Dopytasz to się dowiemy jak zrobić :)

Posted

Oj Cioteczko Istar ja za puzzelki chciałam przelewik zrobić :D Dalej mam parcie na ostre układanie :D 
Choróbsko mnie rozłożyło, z łóżka nie wychodzę to oczywiście zaproszonka będę mogła rozsyłać ;) Więc jak coś to dawajcie znać i się wezmę do roboty ;) 

Posted

Oj Cioteczko Istar ja za puzzelki chciałam przelewik zrobić :D Dalej mam parcie na ostre układanie :D 
Choróbsko mnie rozłożyło, z łóżka nie wychodzę to oczywiście zaproszonka będę mogła rozsyłać ;) Więc jak coś to dawajcie znać i się wezmę do roboty ;)

to się możemy umówić, że przelejesz na słodkopsiaki ile będziesz chciała, jak już puzzle do Ciebie dotrą ;) muszę tylko pamiętać o nich ! i poszukać jakiś fajnych :)

a zaproszenia będziesz wysyłać charytatywnie :P bazarku jeszcze nie ma..będzie za niedługo, ale mam nadzieję że już wtedy chora nie będziesz ! CHoróbska są złeee

Posted

Robiłam dziś zdjęcia rzeczą do bazarku które mam i chce wystawić (trochę starych plus te od Ciebie, co ostatnio dałaś i jeszcze koleżanka mamy dała parę fatałaszków) tak więc w czwartek/piątek ruszy jeden bazarek, a potem będzie drugi :) się pokryją, na jedną wysyłkę będą itp, ale może już za ten czas coś się sprzeda :)

Posted

jutro popołudniu wyślę zdjęcia na picasso, to Ci na maila napiszę, które numery potrzebują wyceny - zrobię listę ;) dziś już zbieram się spać, mam pobudkę o 4 rano do pracy...nie wiem o której z niej wyjdę...ale do 17/18 powinnam wyrobić się z mailem :)

Posted

Nowy, malutki piesio, który przyjechał 30 list...troszkę wystraszony, ale nie jest gryzący lecz wycofujący. Z każdą chwilą jest ufniejszy i dziś dał się głaskać Andrzejowi bez problemu. Ma ok roku -1,5 ... około 25cm wysokości.  Imię może Duduś.///?

2qame4x.jpg

2cwr590.jpg

2rfsupu.jpg

e701tj.jpg

2r74x2q.jpg

Posted

Od kilku dni  poświęcam troszkę czasu aby obadać tą wstrętną chorobę jaką jest

Zewnątrzwydzielnicza niewydolność trzustki

Plutonek dostaje teraz gotowaną pierś z kurczaka z warzywami i ryżem oraz w małej ilości karmę Hills Canine i/d Low Fat na niewydolność trzustki.

Dostaje 3 posiłki dziennie i jednocześnie dostaje enzymy kreon 25000 przed każdym posiłkiem.

Musi dostawać jedzenie niskotłuszczowe z małą ilością surowego włókna.

Ale mam pewne wątpliwości , bo weci i różne źródła mają różne opinie odnośnie stosowania enzymów. Jedni mówią,że  30min przed  , jeszcze gdzieś wyczytałam ,że 4 h przed posiłkiem .Dużo wetów twierdzi , iż w trakcie posiłku a wet Dragusia , co był u nas i też miał tą samą chorobę  (2 lata temu a obecnie jest zdrowy:) twierdzi , iż po posiłku podawać?/ 

Sama nie wiem co robić i komu ufać???/

Tak bardzo się boję,że znowu będzie jak z Hektorkiem.:(

Teraz dla lepszego nastroju :) Erin, co prawda była stremowana i nie wiedziała co oczekiwać...ale i tak była urocza. Tym bardziej,że w sobotę miała sterylkę.

https://www.youtube.com/watch?v=T00Te0Be350

https://www.youtube.com/watch?v=bgReEhyoVSs

Marzenko możesz dać na stronę, ale radzę oglądać bez głosu;)

Posted

Wczoraj trafił do nas mały ok 30cm piesek . Ma ok 6-7 miesięcy i talent muzyczny. Śpiewa niczym husky ...tylko altem.

Duduś do niego dołączył i chłopaki bardzo się polubiły, bawili się i merdali ogonkami przez pół dnia.

2ecn30x.jpg

Dziś było super ze względu na Burbonka:) Nasz groźny piesol dał się ujarzmić i był dziś na spacerze na lince.

Nawet nieźle sobie radził, patrząc na to jak było na początku z jego gryzieniem, to poczynił mega duże postępy:)

Jeszcze 2 tyg temu przy zakładaniu mu obroży, trochę mi się oberwało, chociaż rozkłada się i daje brzusio na sam nasz widok. 

To mądry pies, (tylko skrzywdzony przez człowieka)  widział jak inne  psiaki spacerowały i on też spróbował....wreszcie:)

Tylko trochę mnie ciągnął i kręcił się jak w ukropie....ale po spacerze bez problemu wszedł do boksu.

Jutro zrobię mu zdjęcia.

Posted

a psiaczek jak ma na imię?

Edytko Patryk w niedziele ma wolne, więc będzie w domu cały dzien :) Mogą fanty przyjeżdżać ;) a przy okazji oddamy transporter i dam na przechowanie te ciuchy letnie.

Plus bym przekazała te puzzle dla Buńki :)

a teraz idę spać, jutro znów pobudka o 4 rano...a potem 10 h pracy ;)