Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak koniecznie wydarzenie.Paulina ma do nich ok.3 km,tylko musi miec miejsce zeby je umiescic.Sunia do polowy lydki jest na krotkich lapkach.Okolice Inowroclawia,trzeba podac w wydarzeniu.

Posted

[quote name='pikola']Tak koniecznie wydarzenie.Paulina ma do nich ok.3 km,tylko musi miec miejsce zeby je umiescic.Sunia do polowy lydki jest na krotkich lapkach.Okolice Inowroclawia,trzeba podac w wydarzeniu.[/QUOTE]
Napisałam do Iwonamaj , proponowała zrobienie wydarzenia. Rozmawiałam też z Pauliną(Lidką?).[B] Niestety nie może wziąć piesków na działkę, musimy piorunem coś znaleźć. [/B]
[B]Potrzebny jest Skarbnik żeby podać nr konta do wpłat[/B]. Ciotki , która się tym zajmie- ja pracuję w szkole językowej i teraz są zapisy- padam na twarz, nie dam rady...
[B]Będę dzwoniła i przekazywała wieści do wydarzenia, szukamy Skarbnika i kogoś kto zajmie się wyszukiwaniem hotelików albo dt.[/B]

Posted (edited)

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230878-platny-DOMOWY-hotelik-Leszno-w-Wielkopolsce[/URL]
[B]Znalazłam 7 zł za dobę warunki domowe. Za 2 byłoby 14 zł. [/B]Nie wiem czy są miejsca ale wygląda super.

Edited by ewu
Posted

No to skarbnik jest, wydarzenie będzie. Przydałby się jakiś bazarek, ogłoszenia... One nie mogą tam zostać na następna zimę :(...
A pytałyście u [url]http://www.dogomania.pl/forum/members/40691-giselle4[/url] ? Nie znam cen, ale miałysmy tam psiaki, tam jest jak w raju...

Posted

[quote name='iwonamaj']No to skarbnik jest, wydarzenie będzie. Przydałby się jakiś bazarek, ogłoszenia... One nie mogą tam zostać na następna zimę :(...
A pytałyście u [URL]http://www.dogomania.pl/forum/members/40691-giselle4[/URL] ? Nie znam cen, ale miałysmy tam psiaki, tam jest jak w raju...[/QUOTE]
Nie wiem może ktoś pytał ale i tak trzeba spytać.

Posted (edited)

[quote name='ewu'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230878-platny-DOMOWY-hotelik-Leszno-w-Wielkopolsce[/URL]
[B]Znalazłam 7 zł za dobę warunki domowe. Za 2 byłoby 14 zł. [/B]Nie wiem czy są miejsca ale wygląda super.[/QUOTE]

Pisalam juz wczesniej na wątku,że dzwonilam tam i pisalam do tego hoteliku p.Maji w Lesznie o miejsca dla tych lesnych psow ,ale dostalam odp.na maila ,ze ewent.tylko tę sunię może pani przyjąc.
Tam jest hotelik domowy dla psów ,nie śpią w budach.Dziki pies wymaga socjalizacji i więcej uwagi-zanim nawyknie do ludzi i innych psów. Prosilam wstępnie kilka dni temu o rezerwację albo wspolnego kojca albo 2 miejsc dla tych psów,lecz dluzęj niż 1 tydz.-max 10-12 dni p.Majka nie może trzymać miejsca a na te psy nie mamy uzbierane prawie żadnej deklaracji .No i nie ma Lidki-co gorsza. Jesli umieszczenie tam suni jest aktualne -to trzeba zaraz tam dzwonić-inaczej mniejsce przepadnie lada chwila.
No i jeszcze jedna ważna sprawa : Chcemy umieścić psy w hotelikach a psy -sunia i dziki mlody pies-jej szczeniak nadal ganiają po lesie i nawet nie wiadomo ,kiedy będzie klatka-łapka dostarczona do Lidki i kiedy psy dadzą się odlowić-zlapać !
Można/trzeba szukać miejsc w DT,ale zlapanie psow moze zająć więcej niz kilka czy kilkanaście dni ? Albo i dlużej ,kto wie.

Może procz hoteliku u giselle4 -zapytajcie też u sylwiaso - hotelik kolo Łowicza?
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/188576-Pensjonat-dla-piesków[/URL]

Edited by Olga7
Posted

Dzwonilam tutaj [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232119-PDT-HOTELik-transport-KRAPKOWICE-woj-opolskie[/url] Cioteczka jest szkoleniowcem, psy socjalizuję, -przyjmuje psy z ulicy, z łańcuchów, brudne, śmierdzące, zawszone (nie boję się świerzba i innych paskudztw, byle mi się pies nie zaraził) nie wychowane w warunkach domowych ALE nieagresywne do psów (chodzi o skrajną agresję, nie lęk czy dominację). Jestem mobilna, mogę więc pojechać po psa lub dowieźć gdzieś. Samochód dwudrzwiowy, klatka-transporter na tylnym siedzeniu, do którego wejdzie maksymalnie 20 kg.Po 20 tej mam dzwonic rezerwowac jakby co?

Posted

10 zł za dobę- to 600 zł miesięcznie, nie mamy grosza ale musimy jakoś zebrać.Pewnie lepiej żeby były razem.Zadzwoń, powiedz jaka jest sytuacja. Walczymy o nie.

Posted

[quote name='ewu']10 zł za dobę???? to 600 zł miesięcznie, nie mamy grosza ale musimy jakoś zebrać.Pewnie lepiej żeby były razem.Zadzwoń, powiedz jaka jest sytuacja. Walczymy o nie.[/QUOTE]Ponegocjuje zobaczymy,plus w tym przypadku,ze w domu.

Posted

na start pomogłaby skarpeta kudłaczy
_Lara pisała do nich i taka jest odpowiedz:

"na co konkretnie pomoc? Na wątku jest bałagan i nie mogę się doszukać.
na pierwszej stronie wątku musi być prowadzone rozliczenie, żebyśmy mogli pomóc (też nie widziałam, proszę o link jeśli jest w innym miejscu)"

jak już będzie wiadomo cos więcej to trzeba się im przypomnieć...

Posted

[quote name='ewakrakow']na start pomogłaby skarpeta kudłaczy

na pierwszej stronie wątku musi być prowadzone rozliczenie, żebyśmy mogli pomóc (też nie widziałam, proszę o link jeśli jest w innym miejscu)"

jak już będzie wiadomo cos więcej to trzeba się im przypomnieć...[/QUOTE]
Jakie rozliczenie, nie sądzę żeby było.Przecież Paulina sama je dokarmiała, wiem ,że Cioteczka Serum wysłała karmę.
Teraz jest skarbnik, będziemy zbierać fundusze żeby umieścić pieski w pdt. Pomoc ze skarpety byłaby bardzo przydatna na wydostanie psiaków z lasu i dobry początek w świecie cywilizowanym:)

Posted

[quote name='lika1771']Dzwonilam miejsce jest od 18 wrzesnia,koszt 500zl.Jutro wieczorem musze dac odp. czy sie decydujemy...[/QUOTE]
Decydować się musimy tylko trzeba pilnie zebrać pieniądze. Teraz piszę tekst na FB, Iwonamaj zrobi wydarzenie ale chyba potrzebny numer konta do wpłat i może powinnaś go podać. Ja nie wiem jak to działa z tymi kontami podawanymi na FB. Iwonamaj pewnie wie i coś doradzi.

Posted

[quote name='lika1771']Dzwonilam miejsce jest od 18 wrzesnia,koszt 500zl.Jutro wieczorem musze dac odp. czy sie decydujemy...[/QUOTE]
A wpłata z góry , czy można nieco później? No i transport...

Posted

[quote name='ewakrakow']na start pomogłaby skarpeta kudłaczy

jak już będzie wiadomo cos więcej to trzeba się im przypomnieć...[/QUOTE]

Kochana, to dotyczyło innego wątku, innego psiaka ;)

Tak jak pisałam, zadeklaruję 10zł/m-c. Musimy zbierać deklaracje!!!

Jest już wydarzenie na fb???

500zł to bardzo dużo, damy radę? :( za dwa mikropsy to trochę dużo :(

Posted

[B]Tekst na FB , oceńcie:[/B]
Gdzieś w lesie koło Inowrocławia , z dala od ludzi żyje psia rodzinka...mama i jej roczny synek.
Dwa małe, rozkoszne psiaki, nie znają domu, nieufnie przyglądają się ludziom, którzy przynoszą im jedzenie. Nie wiemy jak dały radę przetrwać zimę, zbliża się kolejna , może surowsza,może bardziej dokuczliwa...Czy te dwie słodkie, kudłate kulki przetrwają w lesie, czy nie zamarzną, czy nie wpadną we wnyki, czy nie staną się łupem dzikich zwierząt albo ofiarami złych ludzi...
Nie wiemy ale wiemy ,że możemy im pomóc. Jest dla psiaków miejsce w hoteliku, dobrym, domowym, są ludzie ,którzy zajmą się ich socjalizacją, przygotują do adopcji...
Pieski są śliczne, malutkie , znajdą domy ale bez wsparcia finansowego to wszystko będzie niemożliwe....Sunia jest dość ufna, piesek stał się dziki:(
Potrzebujemy zebrać 500 zł miesięcznie, taki jest koszt utrzymania psiaków w hoteliku.
Jest nas garstka i już mamy sporo zobowiązań finansowych, każdy z nas wspiera rzeszę bezdomniaków.... Wierzymy,że pomożecie nam uratować i znaleźć domy dla tej dzielnej, małej mamy i jej synka. Nie mogą spędzić w lesie kolejnej zimy, nie mogą zdziczeć do reszty, nie mogą...
Kontakt w sprawie psiaków:

Posted

[quote name='__Lara']Kochana, to dotyczyło innego wątku, innego psiaka ;)

Tak jak pisałam, zadeklaruję 10zł/m-c. Musimy zbierać deklaracje!!!

Jest już wydarzenie na fb???

500zł to bardzo dużo, damy radę? :( za dwa mikropsy to trochę dużo :([/QUOTE]
A właśnie trzeba je umieścić na wątku mikropsów.