piechcia15 Posted August 14, 2012 Author Posted August 14, 2012 no niestety jak patrzę na cennik w Psanatorium to nie damy sobie rady bez stałych deklaracji:( to wychodzi 400zł/mies to dal nas ogromna suma. teraz płacimy prawie połowę:( tyle że Basik nie może zostać tam gdzie jest bo bzikuje z braku zajęcia i ruchu:( macie jeszcze jakiś pomysł? ritko chyba wstrzymamy się jeszcze z dzień z tym tekstem bo Kasia jeszcze go nie napisała. Jak tylko będzie to napewno go wkleję i zrobimy porządek na forum terierkowym nie mam pełnej skrzynki. u mnie wszystko jest ok. Quote
kasia14 Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 (edited) Patrz sercem a zobaczysz… Do schroniska dla zwierząt trafił z ulicy. Wychudzony, zaniedbany, chory - cień psa, teriera walijskiego. Mimo dobrej opieki stan zdrowia Basika pogarszał się z dnia na dzień. Z jaskrą, podejrzeniem głuchoty i zapaleniem otrzewnej w ostatniej chwili został zabrany do kliniki. Pod profesjonalną opieką powoli dochodził do zdrowia. Za Basikiem jest już operacja oraz niezbędne leczenie, odzyskał prawidłową wagę. Ciężko uwierzyć ile cierpienia i bólu zadał mu człowiek. Ten niespełna 6 letni pies prawdopodobnie nigdy nie zaznał miłości i ciepła. Ludzka nieodpowiedzialność doprowadziła go na skraj wyczerpania. Aktualnie Basik przebywa w hotelu dla zwierząt. Prowadzi normalne, wesołe życie czworonoga Ślepota nie przeszkadza mu w codziennym funkcjonowaniu. Chętnie wychodzi na spacery do lasu, lubi się bawić, biegać. Jest wesołym, łagodnym i wdzięcznym psiakiem. Basik nie odzyska wzroku. Zdobył jednak umiejętność którą posiadają tylko nieliczni ludzie. Potrafi patrzeć sercem. Spróbuj, a zobaczysz wesołego, szczęśliwego psa czekającego na swoją szansę. To czy Basik znajdzie bezpieczną przystań zależy tylko od Ciebie. Jeśli nie możesz adoptować Basika a pragniesz mu pomóc, skontaktuj się z nami. Edited August 16, 2012 by kasia14 Quote
kasia14 Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 Jeśli coś należy dodać, zmienić lub tekst ma być inny dajcie znać, nie sledziłam wątku Basika na bieżąco :( Quote
piechcia15 Posted August 15, 2012 Author Posted August 15, 2012 nie no wszystko fajnie, ja bym tylko usunęła po raz drugi wymienione zapalenie otrzewnej linijkę niżej aby nie powtarzać Quote
stonka1125 Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 [quote name='piechcia15']:( tyle że Basik nie może zostać tam gdzie jest bo bzikuje z braku zajęcia i ruchu:( [/QUOTE] Piechcia błagam Cię, czego mu brakuje ???? Quote
piechcia15 Posted August 16, 2012 Author Posted August 16, 2012 Ania no to nie jest zarzut. Przecież to jest logiczne że nie możecie poświęcać czasu tylko jemu, więc tego mu brakuje, bo on tego by chciał. W indywidualnym miałby to ale gdzie taki dom znaleźć. Wszystkie hotele które znam, że są dobre i wyprowadzają nieadopcyjne psy na ludzi to śpiewają takie ceny, że uszy więdną:( 400zł+karma:( Nie wiem już co z nim zrobić. Quote
stonka1125 Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 Ale ja tego nie odbieram jako zarzut, to po prostu bzdura. Uważam że trzeba po prostu poszukać dobrego rozwiązania DLA BASIKA. Zanim przyjechał postawiłam sprawę jasno, pisałam ze jeżeli sie nie będzie zgadzał z psami umieszczę go awaryjnie w łazience (kojec w jego przypadku odpadał bo wszyscy pamiętamy w jakim był stanie) a Ty będziesz mogła spokojnie szukać czegoś innego. Od początku mówiłam ze to są gówniane warunki dla niego i że tak nie powinno być. Ja nadal uważam, ze powinniśmy wykorzystać wszystkie mozliwośći i znaleźć mu dom. Na portalach ogłoszeniowych Basika nie widać, ostatnie ogłoszenie jakie zostało odświeżone na Tablicy jest ze starymi zdjęciami, to bez sensu jeżeli pies wyglada zupełnie inaczej. Tekst tez sie jakby zdezaktualizował. On potrzebuje prostego, rzeczowego tekstu, bez tych wszystkich chorób i pojawiającego sie znikąd cienia psa. To już było, to jest normalny i wesoły terierek. Zupełnie zdrowy, nerki miał zainfekowane z powodu nieodprowadzania moczu, wszystko teraz jest w porządku. W normalnym domu, gdzie nie bedzie miał wkoło tylu bodźców ładnie sie ogarnie, Moze zdemoluje coś raz czy dwa pierwszym stresie ale jak nie będzie miał sie czym stresować to bedzie ok. Jakbym nie lubiła pani x i pani z a one wiecznie stałyby mi pod drzwiami albo gadały mi pod oknem na cały głos to tez bym sie wkurzała. Juz tyle razy pisałam w jakich sytuacjach Basik demoluje że juz nie mam na to siły. Quote
piechcia15 Posted August 18, 2012 Author Posted August 18, 2012 ogłoszenia ma cały czas aktualizowane bo ja je mam. Co prawda jeszcze nie miałam czasu aby wkleić nowy tekst ale zdjęcia ma te już bez oczka to raczej aktualne?jedno w tej bluzce jest z 2 oczkami ale to tylko dlatego bo jest słodkie:) i wydaje mi się, że interesujące. Cały czas piszę do różnych dt ale każdy ma psy, jest wydarzenie na fb które ciągle udostępniam ale echo i żadnego odzewu:( Quote
stonka1125 Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 [quote name='piechcia15']ogłoszenia ma cały czas aktualizowane bo ja je mam. Co prawda jeszcze nie miałam czasu aby wkleić nowy tekst ale zdjęcia ma te już bez oczka to raczej aktualne?jedno w tej bluzce jest z 2 oczkami ale to tylko dlatego bo jest słodkie:) i wydaje mi się, że interesujące. Cały czas piszę do różnych dt ale każdy ma psy, jest wydarzenie na fb które ciągle udostępniam ale echo i żadnego odzewu:([/QUOTE] No słodkie, ale to nie ten pies, reszta fotek kudłatych a on po ostrzyzeniu wygląda duzo lepiej, tamta sierśc był aokropna i niebłyszcząca, wygladał brzydko, swiezo po strzyżeniu zrobiłam mu masę fotek i naprawde fajnie i radośnie na nich wygladał. Mozna w ogłoszeniach jak to konieczne wstawic fotkę na zasadzie jaka metamorfoze przeszedł ale jak najwięcej nowych zdjęć. W ogłoszeniach jest zupełnie inny pies, dopstrykam go troszke jutro bo futro odrasta. Quote
kasia14 Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 Napisać jeszcze drugi tekst? Ładny i konkretny o Basiku aktualnie pomijając większość jego przejść czy tamten jest ok? Quote
LILUtosi Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 A Ty sonka masz kojec? Teraz jest lato, ciepło, moz Basik w kojcu czulby sie lepiej, no i nie bedzie demolował lazienki. Przerzucanie Basika do innego hotelu jak już tu czuje się jak u siebie nie jest dobre. Ale trzymanie psa w łazience to strasznie uciążliwe nie tylko dla psa ale i opiekunów. To dobre na max tydzień. Podziwiam Stonka Twoją cierpliwość. Quote
stonka1125 Posted August 19, 2012 Posted August 19, 2012 U nas są tylko 4 kojce, w tej chwili wszystkie zajęte. Też się cały czas bije z myślami co jest najlepsze dla Basika bo nie chciałabym żeby był w jakikolwiek sposób skrzywdzony. Nie mam go gdzie umieścić, wszystko zajęte, poza tym ja wynajmuje dom i nie mogę pozwolić żeby zniszczył nie nasze meble, łazienka to jedyne miejsce gdzie wszystko jest moje bo wiklinowy kosz na brudna bieliznę który nie był nasz już pożarł. Quote
piechcia15 Posted August 19, 2012 Author Posted August 19, 2012 robiliśmy już próbę Basika w kojcu i niestety nie akceptował tego miejsca, wył niemiłosiernie i szczekał o ile dobrze pamiętam. No ale może gdyby nie miał wyjścia to przyzwyczaiłby się ale lada moment będzie jesień i zima i tak nie mógłby zostać w kojcu:( nie mam już pomysłów gdzie go umieścić:( postaram się wieczorem lub jutro zrobić mu nowe ogłoszenie Kasi jeśli to nie problem i masz chwilę czasu to spróbuj napisać tekst tak aby pominąć te jego turbulencje zdrowotne. Zobaczymy co będzie lepsze. Quote
storozak Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Ja tak jak obiecałam wykupię pakiet ogłoszeń. Na bazarku do którego był podany link wszystkie pakiety były wyprzedane, ale poszukam jakiegoś innego. Tak sobie myślę, że może Basia ogłaszać na jakiś inne województwo?? Quote
modliszka84 Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Proponuję taki krótki, prosty tekst, bez rozczulania się. Basik to niezwykły pies w typie teriera walijskiego. Ma ok 5-6 lat, czyli przeżył dopiero 1/3 swojego życia. Do tej pory miał pecha, trafił do schroniska, zachorował. Obecnie jest już zdrowy, nadal nie ma jednak domu i swojego człowieka - przebywa w domu tymczasowym koło Jarocina. Basik to silny charakterem pies, który mimo wszystko zachował pogodę ducha, jest wesoły, energiczny i ponad wszystkie pragnie mieć swojego człowieka. Jak na typowego teriera przystało, nie toleruje kotów, ma też problem z akceptacją innych psów. Bardzo lubi wychodzić na spacery do lasu, lubi się bawić i ganiać za piłką. W wyniku przebytej jaskry stracił oko - zapewne nawet nie zauważyłeś tego zdjęciu? Bardzo dobrze radzi sobie bez wzroku - nikt nawet nie zauważa, że nie widzi. Żyje jak każdy inny psiak. Basik pragnie mieć wreszcie swój dom, czeka na kogoś z takim charakterem jak on, kogoś komu będzie mógł zaufać. Telefon w sprawie adopcji: 692 48 65 65 lub 793 046 770 (po godz. 18 ). Quote
LILUtosi Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Do mnie jak przyjeżdza pies to wiem że mam jedną do trzech nocy zarwanych. Prawie każdy pies wyje. Wyją bo są samotne ale i dlatego by spróbować ile można wymusić. Quote
piechcia15 Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 wow Aga ukrywałaś w sobie talent literacki :D:D można i ten tekst zastosować, nie mam nic przeciwko:) Quote
rita60 Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Witam wszystkich wtorkowo,a szczególnie naszego Basia:lol: Quote
storozak Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Cioteczka Akrum zrobi Basiowi ogłoszenia:) Rozumiem, że podać tekst Modliszki a które zdjęcia?? Quote
piechcia15 Posted August 21, 2012 Author Posted August 21, 2012 (edited) ja bym wzięła tekst modliszki dodając jeszcze maile z 1posta i może te zdjęcia, to jedyne sensowne bez oka Basik to niezwykły pies w typie teriera walijskiego. Ma ok 5-6 lat, czyli przeżył dopiero 1/3 swojego życia. Do tej pory miał pecha, trafił do schroniska, zachorował. Obecnie jest już zdrowy, nadal nie ma jednak domu i swojego człowieka - przebywa w domu tymczasowym koło Jarocina. Basik to silny charakterem pies, który mimo wszystko zachował pogodę ducha, jest wesoły, energiczny i ponad wszystkie pragnie mieć swojego człowieka. Jak na typowego teriera przystało, nie toleruje kotów, ma też problem z akceptacją innych psów. Bardzo lubi wychodzić na spacery do lasu, lubi się bawić i ganiać za piłką. W wyniku przebytej jaskry stracił oko - zapewne nawet nie zauważyłeś tego zdjęciu? Bardzo dobrze radzi sobie bez wzroku - nikt nawet nie zauważa, że nie widzi. Żyje jak każdy inny psiak. Basik pragnie mieć wreszcie swój dom, czeka na kogoś z takim charakterem jak on, kogoś komu będzie mógł zaufać. Telefon w sprawie adopcji: 692 48 65 65 lub 793 046 770 (po godz. 18 ) [email][email protected][/email] [url]https://picasaweb.google.com/107284788332850901641/Basik#5749561911098378962[/url] [url]https://picasaweb.google.com/107284788332850901641/Basik#5749561906063331874[/url] [url]https://picasaweb.google.com/107284788332850901641/Basik#5724272281296714914[/url] [url]https://picasaweb.google.com/107284788332850901641/Basik#5775766460806067394[/url] [url]https://picasaweb.google.com/107284788332850901641/Basik#5775766467203430258[/url] [url]https://picasaweb.google.com/107284788332850901641/Basik#5775766468145081842[/url] [url]https://picasaweb.google.com/107284788332850901641/Basik#5775766472077498258[/url] [url]https://picasaweb.google.com/107284788332850901641/Basik#5775766477856534626[/url] [url]https://picasaweb.google.com/107284788332850901641/Basik#5779224438315893730[/url] Edited August 21, 2012 by piechcia15 Quote
piechcia15 Posted August 21, 2012 Author Posted August 21, 2012 Aniu spróbuj mu zrobić jakąś sesję jak jest teraz ogolony, może też z jakąś zabawką, jak się bawi czy jakiś portret, aby w tych ogłoszeniach faktycznie to jakoś wyglądało. Napewno potrzebna ci będzie pomoc, ale kilka fotek wystarczy, aby już faktycznie te zdjęcia z futrem zostawić i korzystać z "ogolonych" :) Quote
storozak Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Basik to niezwykły pies w typie teriera walijskiego. Ma ok 5-6 lat, czyli całe życie przed nim. Do tej pory miał pecha, trafił do schroniska, zachorował. Obecnie jest już zdrowy, nadal nie ma jednak domu i swojego człowieka - przebywa w domu tymczasowym koło Jarocina. Basik to silny charakterem pies, który zachował pogodę ducha, jest wesoły, energiczny i ponad wszystkie pragnie mieć swój dom. Jak na typowego teriera przystało, nie toleruje kotów, ma też problem z akceptacją innych psów. Bardzo lubi wychodzić na spacery do lasu, lubi się bawić i ganiać za piłką. W wyniku przebytej jaskry stracił oko - zapewne nawet nie zauważyłeś tego zdjęciu? Bardzo dobrze radzi sobie bez wzroku - nikt nawet nie zauważa, że nie widzi. Żyje jak każdy inny psiak. Basik pragnie mieć wreszcie swój dom, czeka na kogoś komu będzie mógł zaufać. To ja pozwoliłam sobie trochę zmienić tekst. Zdjęcia jak się uda jakieś zrobić to super, a jak nie to wysyłam te które są:) Quote
stonka1125 Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Piechcia czy ty w ogóle zaglądasz w linki które tu umieszczam ?????? To foty z 4 lipca!!!!! Są idealne do ogłoszeń!!! [url]https://picasaweb.google.com/100720366837556242361/Basik11[/url] Quote
Recommended Posts