Viris Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Dzięki za super wieści. Ja mimo, że tonę w długach zrobiłam kilka ładnych zdjęć i dostałam dobry pieniążek, więc przelewam 50 zł dla Basika. Quote
stonka1125 Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 To jest Basikowy kamień [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-8F-29Pr1AEA/T9JTGvgarlI/AAAAAAAAEG4/ap8ZdG8JHsI/s576/DSC02727.JPG[/IMG] Quote
stonka1125 Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Jest ogromny, a biorąc pod uwagę jak cienka jest cewka moczowa u psa to Basio cierpiał okropnie...Operacja usuniecia kamienia z cewki i wyprowadzenia jej w okolice moszny jest wyjątkowo rzadką i skomplikowaną operacją tym bardziej że wyniki krwi to była masakra, w dwa dni nerki mu prawie przestały pracować. Na szczęście wszystko juz za Basiem, smierdzi jak bezdomny dziad i jest cały pokołtuniony na brzuchu, jutro zrobimy podejście do strzyżenia bo nie chciałybyście zobaczyć jak wygląda, poza tym ma długą karbowaną grzywkę :/ Masakra! Quote
piechcia15 Posted June 8, 2012 Author Posted June 8, 2012 hehe karbowana grzywka...dobre:) modne są grzywki:D:) Aniu jaką karem dla Basia trzeba kupić? co on teraz pożera? można by te pieniądze z Kastora przeznaczyć. Za 180zł to już jest niezła karma, albo kupić 2x 15kg i wtedy ja doślę kasę kastorowi i oni zapłacą. Tak chyba byłoby najlepiej. Bo chyba nie ma co kupować mu jakichś super luksusów skoro jemu jest obojętne:) a te witaminy o których rozmawiałyśmy powinien brać?pomogą coś?pytałaś o to? ej Basika na początku to miał zapalenie trzustki czy otrzewnej?bo przeczytałam dzisiaj w gazecie że pies po ostrym zapaleniu trzustki powinien już do końca życia jeść karmę niskotłuszczową.I pomyśląłam o Basiu ale on miał chyba otrzewną? Aniu płaciłaś już rachunek? zaraz uzupełnię wpłaty w 1 poście Quote
piechcia15 Posted June 8, 2012 Author Posted June 8, 2012 patrze na te karmy i na ich skład i odechciewa mi sie jeśc normalnie...Josera niby dobra firma a w składzie popiół 7% no i z takich ofert typu 2x15kg to ta Josera z popiołem :mad:ale napisali że wspomaga nerki i wątrobę [url]http://www.swiatkarm.pl/p,josera-optiness-lamb--potato-2x15kg,9294,37.html[/url] ale chyba skłaniałabym sie ku Brit Premium pod warunkiem, ze Basio może jeśc kurczaka i nie ma po tym rewolucji? [url]http://www.swiatkarm.pl/p,brit-premium-adult-m-medium-2x15kg,17260,25.html[/url] ale cena kusząca, można by było fundacji dopłacić. bo tu tez Brit Care ten niby hypoalergiczny a w składzie tez popiół:( ale gratis jakieś legowisko [url]http://www.swiatkarm.pl/p,brit-care-adult-medium-breed-lamb-2x12kg--legowisko-dla-psa,6756,968.html[/url] co wy na to? i Basio byłby zabezpieczony na dwa albo i więcej miesięcy. Quote
stonka1125 Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Basik jak jadł parę dni brita bo josera sie skończyła to miał biegunkę, teraz przez pół miesiaca dobrze znosił i nie było problemów, może być brit, co tam chcesz. Rachunek zapłacony, wyszło 1700 cos tam ale jako ze mieliśmy obiecane 1500 to dostaliśmy rabaty i sie zmieściliśmy, no przekroczyło o trzy grosze chyba :) Quote
Viris Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Jeśli nereczki dalej osłabione to może trzeba mu podawać ipakitine? Quote
storozak Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Ja już w tym miesiącu finansowo nie jestem w stanie pomóc. Trzymam kciuki za strzyżenie i czekam na nowe zdjęcia Basia:) Quote
piechcia15 Posted June 9, 2012 Author Posted June 9, 2012 to moze nie ryzykować z tym Britem hmm?może coś innego? Aniu pokaż którą Joserę teraz jadł?może znalazłoby się coś w jakiejś przyzwoitej cenie? uff już się wystraszyłam że jednak 1700:) no właśnie a co z tymi nerkami i kamieniami?mówił jakieś zalecenia?dieta?żadnych witamin i wspomagaczy nie musi brać? Quote
rita60 Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Ale wyhodowałeś okaz Basiu...czekam na foty,stęskniliśmy się za twoim pycholkiem. Quote
Javena Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Zapisuję ,ale nie wiem ,jak pomóc?Finansowo klapa. Na dniach chce zrobić bazarek ,może jakies 20 zł uszczknę dla Basika? Quote
piechcia15 Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 docha czy mi sie dobrze zdaje, ze ty deklarowałaś 10zł na Basia?bo nie zapisałam a tak coś mi chodzi po głowie?:) Quote
docha Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 [quote name='piechcia15']docha czy mi sie dobrze zdaje, ze ty deklarowałaś 10zł na Basia?bo nie zapisałam a tak coś mi chodzi po głowie?:)[/QUOTE] dokładnie, i wczoraj przelałam na chłopaka. Quote
piescofajnyjest Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 melduje sie na watku u Basika! zaproszona zostalam ..... Quote
emilia2280 Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 [quote name='piechcia15']to moze nie ryzykować z tym Britem hmm?może coś innego? Aniu pokaż którą Joserę teraz jadł?może znalazłoby się coś w jakiejś przyzwoitej cenie? uff już się wystraszyłam że jednak 1700:) no właśnie a co z tymi nerkami i kamieniami?mówił jakieś zalecenia?dieta?żadnych witamin i wspomagaczy nie musi brać?[/QUOTE] jak juz sie zdecydujecie jaká karmé, to piszcie na info@ z banerka i podajcie link do karmy, adres i telefon odbiorcy - my zamówimy i zaplacimy Quote
rita60 Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 [quote name='storozak']Jak tam fryzjerskie zabawy z Basiem:D[/QUOTE] Też jestem ciekawa...czy strzyżący ma wszystkie palce:razz: Quote
stonka1125 Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 A gdzie tam, nawet nie miałam czasu bo wyżełka na bdt po operacji przyjechała ale nie przewiduje problemów, to jest całkiem inny pies, mysle ze moga byc problemy z brzuczem ale pokombinujemy, moze na raty, ja jestem prawie cały czas sama z psami bo robert pracuje i po prostu nie mam czasu. Jakbysmy go obstrzygli to juz byście mieli foty:):):) Bo brzydaka nie pokazemy! Piechcia ja tak niesmiało wspomnę o kasie bo karmę musimy zamówić a nie chcę karty kredytowej ruszac bo sie pogrążam potem :/ Quote
piechcia15 Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 przelałam na konto stonki 792zł :placz::placz::placz: 500zł operacja bo wcześniej przelałem 1000zł, 100zł za poprzednie leki, 80zł za poprzedniego weta, i 16dni hotelu u stonki 112zł :( [COLOR=#ff0000][B]basik jest na minusie 492zł:( [/B][/COLOR] Quote
piechcia15 Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 zdecydowaliśmy że zakupimy 2x15kg Brita dla Basika bo się bardzo opłaca. Juz przelałam fundacji 6zł różnicy w cenie i będziemy mieli spokój na co najmniej 3 mies. Quote
Sabina02 Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 [quote name='piechcia15']przelałam na konto stonki 792zł :placz::placz::placz: 500zł operacja bo wcześniej przelałem 1000zł, 100zł za poprzednie leki, 80zł za poprzedniego weta, i 16dni hotelu u stonki 112zł :( [COLOR=#ff0000][B]basik jest na minusie 492zł:( [/B][/COLOR][/QUOTE] Ja wyslalam to dodatkowe 170 zl na Basika i nie widze w rozliczeniu. Nie doszlo? Quote
Recommended Posts