Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki za super wieści. Ja mimo, że tonę w długach zrobiłam kilka ładnych zdjęć i dostałam dobry pieniążek, więc przelewam 50 zł dla Basika.

Posted

Jest ogromny, a biorąc pod uwagę jak cienka jest cewka moczowa u psa to Basio cierpiał okropnie...Operacja usuniecia kamienia z cewki i wyprowadzenia jej w okolice moszny jest wyjątkowo rzadką i skomplikowaną operacją tym bardziej że wyniki krwi to była masakra, w dwa dni nerki mu prawie przestały pracować. Na szczęście wszystko juz za Basiem, smierdzi jak bezdomny dziad i jest cały pokołtuniony na brzuchu, jutro zrobimy podejście do strzyżenia bo nie chciałybyście zobaczyć jak wygląda, poza tym ma długą karbowaną grzywkę :/ Masakra!

Posted

hehe karbowana grzywka...dobre:) modne są grzywki:D:)
Aniu jaką karem dla Basia trzeba kupić? co on teraz pożera? można by te pieniądze z Kastora przeznaczyć. Za 180zł to już jest niezła karma, albo kupić 2x 15kg i wtedy ja doślę kasę kastorowi i oni zapłacą. Tak chyba byłoby najlepiej. Bo chyba nie ma co kupować mu jakichś super luksusów skoro jemu jest obojętne:)
a te witaminy o których rozmawiałyśmy powinien brać?pomogą coś?pytałaś o to?

ej Basika na początku to miał zapalenie trzustki czy otrzewnej?bo przeczytałam dzisiaj w gazecie że pies po ostrym zapaleniu trzustki powinien już do końca życia jeść karmę niskotłuszczową.I pomyśląłam o Basiu ale on miał chyba otrzewną?

Aniu płaciłaś już rachunek?
zaraz uzupełnię wpłaty w 1 poście

Posted

patrze na te karmy i na ich skład i odechciewa mi sie jeśc normalnie...Josera niby dobra firma a w składzie popiół 7%
no i z takich ofert typu 2x15kg to ta Josera z popiołem :mad:ale napisali że wspomaga nerki i wątrobę [url]http://www.swiatkarm.pl/p,josera-optiness-lamb--potato-2x15kg,9294,37.html[/url]
ale chyba skłaniałabym sie ku Brit Premium pod warunkiem, ze Basio może jeśc kurczaka i nie ma po tym rewolucji? [url]http://www.swiatkarm.pl/p,brit-premium-adult-m-medium-2x15kg,17260,25.html[/url] ale cena kusząca, można by było fundacji dopłacić.
bo tu tez Brit Care ten niby hypoalergiczny a w składzie tez popiół:( ale gratis jakieś legowisko [url]http://www.swiatkarm.pl/p,brit-care-adult-medium-breed-lamb-2x12kg--legowisko-dla-psa,6756,968.html[/url]

co wy na to? i Basio byłby zabezpieczony na dwa albo i więcej miesięcy.

Posted

Basik jak jadł parę dni brita bo josera sie skończyła to miał biegunkę, teraz przez pół miesiaca dobrze znosił i nie było problemów, może być brit, co tam chcesz. Rachunek zapłacony, wyszło 1700 cos tam ale jako ze mieliśmy obiecane 1500 to dostaliśmy rabaty i sie zmieściliśmy, no przekroczyło o trzy grosze chyba :)

Posted

to moze nie ryzykować z tym Britem hmm?może coś innego? Aniu pokaż którą Joserę teraz jadł?może znalazłoby się coś w jakiejś przyzwoitej cenie?

uff już się wystraszyłam że jednak 1700:)
no właśnie a co z tymi nerkami i kamieniami?mówił jakieś zalecenia?dieta?żadnych witamin i wspomagaczy nie musi brać?

Posted

[quote name='piechcia15']docha czy mi sie dobrze zdaje, ze ty deklarowałaś 10zł na Basia?bo nie zapisałam a tak coś mi chodzi po głowie?:)[/QUOTE]
dokładnie, i wczoraj przelałam na chłopaka.

Posted

[quote name='piechcia15']to moze nie ryzykować z tym Britem hmm?może coś innego? Aniu pokaż którą Joserę teraz jadł?może znalazłoby się coś w jakiejś przyzwoitej cenie?

uff już się wystraszyłam że jednak 1700:)
no właśnie a co z tymi nerkami i kamieniami?mówił jakieś zalecenia?dieta?żadnych witamin i wspomagaczy nie musi brać?[/QUOTE]

jak juz sie zdecydujecie jaká karmé, to piszcie na info@ z banerka i podajcie link do karmy, adres i telefon odbiorcy - my zamówimy i zaplacimy

Posted

A gdzie tam, nawet nie miałam czasu bo wyżełka na bdt po operacji przyjechała ale nie przewiduje problemów, to jest całkiem inny pies, mysle ze moga byc problemy z brzuczem ale pokombinujemy, moze na raty, ja jestem prawie cały czas sama z psami bo robert pracuje i po prostu nie mam czasu. Jakbysmy go obstrzygli to juz byście mieli foty:):):) Bo brzydaka nie pokazemy!

Piechcia ja tak niesmiało wspomnę o kasie bo karmę musimy zamówić a nie chcę karty kredytowej ruszac bo sie pogrążam potem :/

Posted

przelałam na konto stonki 792zł :placz::placz::placz: 500zł operacja bo wcześniej przelałem 1000zł, 100zł za poprzednie leki, 80zł za poprzedniego weta, i 16dni hotelu u stonki 112zł :(
[COLOR=#ff0000][B]basik jest na minusie 492zł:( [/B][/COLOR]

Posted

[quote name='piechcia15']przelałam na konto stonki 792zł :placz::placz::placz: 500zł operacja bo wcześniej przelałem 1000zł, 100zł za poprzednie leki, 80zł za poprzedniego weta, i 16dni hotelu u stonki 112zł :(
[COLOR=#ff0000][B]basik jest na minusie 492zł:( [/B][/COLOR][/QUOTE]

Ja wyslalam to dodatkowe 170 zl na Basika i nie widze w rozliczeniu. Nie doszlo?