rita60 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Walcz mały...teriery to twarde chłopaki. Quote
majqa Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Dzień dobry! :-) Kciuki wciąż zaciśnięte! Quote
storozak Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Trzeba być dobrej myśli:) Ja czekam na wypłatę to coś jeszcze dopłacę - na chwilę obecną to mogę tylko ciepło myśleć o maluszku.... Quote
emilia2280 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 A jak nasz pryk czuje sié po nocy? Moze jest jakas poprawa? Quote
majqa Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Też się przyłączam do oczekujących dobrych wieści. Quote
li1 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Za pol godziny bedzie wiecej wiesci, bo lekarka jest u psow jak dzwonie i rozmawialam z technikami weterynari. Z ich relacji wynika, iz maly czuje sie odrobinenke lepiej, ale sa to naprawde malutenkie postepy. Musial byc tak wycienczony i zaglodzony, ze poprawa trwac bedzie u niego o wiele dluzej. Techniczka, z ktora rozmawialam przed chwila widzi poprawe, ale o wynikach badan powie lekarka za 30 minut. Basik spi teraz duzo. Nie wiem, czy to rezultat lekow, czy badan, ktore przechodzi. Jest wypuszczany z klatki, chodzi sobie po oddziale. Zobaczymy co powie weterynarz za 25 minut. Quote
li1 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Dopisze jeszcze, ze siusia i robi kupke, zawsze to jakas dobra wiadomosc. Nadal ma kroplowke, procz tego dostaje jedzenie w malutkich porcjach kilka razy dziennie. Jeszcze chwila i dzwonie znowu. Quote
li1 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Wydaja teraz pacjenta, mam zadzwonic znowu za 20 minut. Dodam jeszcze, ze Basik dostaje wszystkie leki przepisane przez okuliste Quote
li1 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Mam dzwonic za pol godziny. Chyba jakis nalot chorych zwierzakow maja dzisiaj. Quote
li1 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Nareszcie dorwalam lekarke. USG robione, badania krwi tez. Wyszlo zapalenie otrzewnej, krew prawie w normie, te dzisiejsze wyniki nie sa gorsze od poprzednich i to napawa leciutenkim optymizmem. Dostaje kroplowki aby uzupelnic brak witamin i mikroelementow. Drgawek dzisiaj nie zaobserwowano, jezeli nie beda wystepowaly w nastepnych dniach, to byly one najprawdopodobniej spowodowane zaglodzeniem i wycienczeniem organizmu. Basik musi zostac w klinice jeszcze pare dni, stan musi sie ustabilizowac. Quote
storozak Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Tylko się cieszyć:) Tak trzymaj chłopaku!!!!! Quote
storozak Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Mam też prośbę o zaktualizowanie profilu na Fb, sporo ludzi tam zagląda i warto, żeby byli na bieżąco:) z góry dziękuję:) Quote
li1 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Ja ciesze sie ostroznie. Przeczytalam wlasnie na google o zapaleniu otrzewnej i przerazilam sie. To strasznie niebezpieczna choroba. Lekarka Basika kazala czekac pare dni na prognozy, wiec czekam, ale chyba jak wszyscy mam chwile nadzieji i chwile zwatpienie i koszmarnego niepokoju. Quote
storozak Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Właśnie dlatego lepiej nie czytać wszystkiego co piszą w internecie:) Trzeba wierzyć, że będzie dobrze! Najważniejsze, że nie jest gorzej;) a to znaczy, że jest lepiej:) Quote
li1 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Tak, jak lekarz mowi, ze nie jst gorzej, to jest pocieszajace. Niestety dowiedzialam sie przed chwila, ze maly ma rozwolnienie. Boze, dlaczego on nie moze po prostu zdrowiec, przeciez ma wszystko, tyle ludzi walczy o niego. Quote
majqa Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [quote name='li1'] (...) Przeczytalam wlasnie na google o zapaleniu otrzewnej i przerazilam sie. To strasznie niebezpieczna choroba. (...)[/QUOTE] Temat rzeka i wszystko w jednym worku (a propos worka otrzewnowego ;-)). Mr Google nie zawsze jest dobrym doradcą. Według mnie to, co czytam zdecydowanie brzmi lepiej. Każda doba jest wygraną, byle do przodu. Quote
li1 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Wstawilam informacje na faceboku [URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=253798254669704[/URL] Quote
himba Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Nasz Basik jest pod opieką i trzeba wierzyć,że uda mu się wygrać!:roll: Ale oczywiście nie wolno lekceważyć tej diagnozy! Kochany Basiiku DASZ RADĘ:) KOCHAMY CIĘ Quote
li1 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Do kliniki dzwonilam ok 19 00 i powiedziano mi, ze Basik ma wlasnie kroplowke, kolo kojca staly 2 puszki jedzenia na wieczor i wczesny ranek. Maluch mial dzisiaj apetyt, jest spokojny, jest tez mala poprawa zdrowia. Dzisiaj nie mial robionych specjalnych badan. Dostaje wszystkie lekarstwa, te od okulisty i te z kliniki ( m.in antybiotyki ). Quote
Marycha35 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Na prośbę Majqi przesłałam 10zł na psiaczka:) To pieniądze, które zbieraliśmy dla Faworka, który już szczęśliwie ogonek grzeje w DSie:) Kasiorra z daru od Majqi:) Powodzenia piesku, walcz dzielnie!!!! Quote
majqa Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='li1']Do kliniki dzwonilam ok 19 00 i powiedziano mi, ze Basik ma wlasnie kroplowke, kolo kojca staly 2 puszki jedzenia na wieczor i wczesny ranek. Maluch mial dzisiaj apetyt, jest spokojny, jest tez mala poprawa zdrowia. Dzisiaj nie mial robionych specjalnych badan. Dostaje wszystkie lekarstwa, te od okulisty i te z kliniki ( m.in antybiotyki ).[/QUOTE] Lepsze wieści. Obym miała więc rację, pisząc wcześniej, że czas, czas, czas jest mu potrzebny i stanie do pionu. Dziękuję Marysiu... Quote
Marycha35 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Izuś to ja dziękuj, współpraca z Tobą to czysta przyjemność:) Kasiorrra już do Piechci frunie:) Quote
Recommended Posts