Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Century Gothic]Jakiś czas temu w schronisku w Sosnowcu pojawiły się dwa jamniki krótkowłose. Nazwaliśmy je Maciej i Rubin. Maciej młodszy, czarny podpalany, Rubin starszy brązowy.
Sytuacja obu nie jest za ciekawa. Maciej strasznie schudł (wygląda jak szkielet!) przez co ma niedobory witamin i przykurcz łapki. Rubin jest już starszy więc i szanse na adopcje małe.
[/FONT]
[FONT=Century Gothic]
Oba psiaki zostały wykastrowane, zaszczepione i odrobaczone. Są również na stronie jamników w potrzebie.

Tu Rubin:
[/FONT] [FONT=Century Gothic]http://jamniki.eadopcje.org/psiak/454
a tu Maciuś: http://jamniki.eadopcje.org/psiak/455

Kontakt można podawać na mnie :
tel. 721-035-215 (po 16)
lub e-mail: [email protected]

A teraz przedstawię jamniory
[/FONT] [FONT=Century Gothic]:cool3:[/FONT]

Posted

Maciej :

Jamnik krótkowłosy, czarny-podpalany. Ma około 7-8 lat. Jest wesołym i towarzyskim psiakiem. Nadaje się raczej do domu - jak to jamniki jest strasznym szczekaczem :). Łagodny w stosunku do ludzi, potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Dogaduje się z innymi psami. Nie jest psem bardzo aktywnym, ale czasem lubi pobiegać. Maciek jest zaszczepiony oraz wykastrowany. Nada się dla każdej rodziny, będzie wiernym przyjacielem i towarzyszem. Aktualnie przebywa w schronisku, gdzie bardzo schudł, do tego ma niedobór witamin co powoduje u niego przykurcz tylnej łapki.

I sesja zdjęciowa Maćka - dziękujemy Marcie :)

A tu się chyba drze -jak to on potrafi !!

Posted

I Rubin :

Rubin dostał w promocji 10 lat. Ktoś się go na starość pozbył - został znaleziony na ulicy :( Biedak miał jeszcze jakiegoś guza na łopatce, który na szczęście został już usunięty przy okazji kastracji. Rubin raczej toleruje inne psy, ładnie dogadywał się z Maćkiem na spacerze. Ogólnie póki co niestety mało o nim możemy powiedzieć :(

Posted

Oj, Maciek nadawał non stop podczas sesji :diabloti: Marta się denerwowala że jej żadne fajne zdjęcie nie wyjdzie a tu proszę. Rubin jest o wiele spokojniejszy, taki trochę autystyczny, mało zwraca uwagę na otoczenie. Oba dałyby się zabić za parówkę:diabloti: Maciejowi trzeba dawać ostrożnie bo próbuje połykać razem z ręką:lol: Wzięłysmy obu panów razem na spacer, zero problemów, szli zgodnie - łeb w łeb.

Posted

podnoszę, Maciej jest dokarmiany ale tak koszmarnie chudego jamnika nie widziałam :-( wrzuciłam je tez na FB

Miałyśmy jamnika Dukata, dożył 16 lat i był najgorzej wychowanym psem jakiego znałam i to wszystko z winy mojej mamy :-) Uważał, że rządzi wszystkimi w domu :-) oczywiście wszyscy go kochali i przezyli jego odejście. Stąd też mój sentyment, Rubin też ma taki siwiejący pyszczek jak miał Dukat. Dobrze, że mama tego nie widzi bo by jej serce pękło.

Posted

[quote name='filomen']podnoszę, Maciej jest dokarmiany ale tak koszmarnie chudego jamnika nie widziałam :-( wrzuciłam je tez na FB

Miałyśmy jamnika Dukata, dożył 16 lat i był najgorzej wychowanym psem jakiego znałam i to wszystko z winy mojej mamy :-) Uważał, że rządzi wszystkimi w domu :-) oczywiście wszyscy go kochali i przezyli jego odejście. Stąd też mój sentyment, Rubin też ma taki siwiejący pyszczek jak miał Dukat. Dobrze, że mama tego nie widzi bo by jej serce pękło.

Nie widziałas takiego chudego? To zobacz co miałam kiedyś na DT
http://www.dogomania.pl/threads/108431-Filipek-jamnik-szkielecik-JU%C5%BB-W-NOWYM-DOMKU

Zrobie im newsa na stronie SOS i event na facebooku - taki pakiet się dobzre się sprawdza.

Posted

[quote name='gosia2313']Rubin prawdopodobnie jutro pojedzie do DT, a w poniedziałek do jakiejś fundacji lub innego DT :)

Czyli dane kontaktowe będa inne dla Rubina?
No to tzreba chocby DT dla Macieja szykować

Posted

[quote name='Isadora7']Czyli dane kontaktowe będa inne dla Rubina?
No to tzreba chocby DT dla Macieja szykować

Ja wiem tylko tyle, że jutro jedzie do siostry Crys na DT, a w poniedziałek ktoś go zabiera dalej. Więcej powie Ci może Filomen jak wróci.
No, przydałoby się coś dla Maćka, bo on strasznie chudy ;(

Posted

__Lara napisał(a):
Czyli Rubin ma już dt, jeszcze Maciej.

Tak Rubin właśnie jest w drodze do Gliwic z moją siostrą :) gdzie czeka na kolejny transport do poniedziałku ;)
I najpewniej jedzie już do domu stałego ;)

Posted

Crys napisał(a):
Tak Rubin właśnie jest w drodze do Gliwic z moją siostrą :) gdzie czeka na kolejny transport do poniedziałku ;)
I najpewniej jedzie już do domu stałego ;)

Czyli kiedy będzie wiadomo na 100%

.