Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć :D
U nas zaczęły sie roztopy, lód na chodnikach, kałuże, plucha :shake:
Założyli mi dzisiaj górny aparat, , szczęka mnie paskudnie boli :sad:
Ale pewnie z czasem przestanie.

Zdjęcia będą [U]może[/U] w piątek, przed feriami nauczyciele poszaleli :/

Posted

[quote name='Czarna_Owieczka']Cześć :D
U nas zaczęły sie roztopy, lód na chodnikach, kałuże, plucha :shake:
Założyli mi dzisiaj górny aparat, , szczęka mnie paskudnie boli :sad:
Ale pewnie z czasem przestanie.

Zdjęcia będą [U]może[/U] w piątek, przed feriami nauczyciele poszaleli :/[/quote]

też kiedyś miałam mieć aparat... Doszłam do etapu zakładania takiego plastikowego podniebienia z drutami :cool1: i ortodontka to co jakiś czas rozszerzała. Pewnego dnia nie wytrzymałam już tego bólu rozsadzającego mi szczęki i mimo całej kasy wydanej na to - wywaliłam ustrojstwo i stwierdziłam że stanowczo wolę mieć krzywe zęby :lol:decyzji nie żałuję :)

Posted

[quote name='eria']też kiedyś miałam mieć aparat... Doszłam do etapu zakładania takiego plastikowego podniebienia z drutami :cool1: i ortodontka to co jakiś czas rozszerzała. Pewnego dnia nie wytrzymałam już tego bólu rozsadzającego mi szczęki i mimo całej kasy wydanej na to - wywaliłam ustrojstwo i stwierdziłam że stanowczo wolę mieć krzywe zęby :lol:decyzji nie żałuję :)[/quote]

Ja też nosiłam stały aparat i to aż 2 lata-i jestem bardzo zadowolona z moich prostych ząbków;)

Trza być twardzym:eviltong:

Posted

[quote name='eria']ja nie mam żadnej wielkiej rażącej wady , zupełnie nie rzuca się w oczy więc po co wydziwiać:lol:[/quote]

to się ciesz-bo ja miała okropną(2 z tyłu:-()ale już jest ładnie:multi:

Posted

My mamy ferie za miesiąc :angryy:

A co do aparatu, daaawno temu nosiłam aparat ruchomy(taki jak eria :evil_lol: ), bo miałam prześwit między jedynkami :oops: Osobiście wolę pocierpiec i miec proste ząbki :lol:

Pozdrawiamy Owieczki !

Posted

Cześć wszystkim! :multi:
ile nagadane :cool3:
Zęby mniej bolą, co do aparatu:
W podstawówce miałam ruchomy, przez co zrobił mi się zgryz otwarty :shake: ....przestałam nosić.
pod koniec maja założyli mi metalowy, stały dół-a miesiąc później hyrax czyli aparat do rozszerzenia szwu podniebiennego ( dzień w dzień przez 4 tygodnie było odkręcanie i rozpychanie podniebienia) w środę zerwali (dosłownie) z zębów hyrax i założyli zwykła metalową górę, ale już i tak jestem zadowolona, bo dół mi się ładnie wyprostował :D jak na razie bolą mnie jeszcze zęby, ale niedługo pewnie przestaną ;) jakoś przecierpię :)

Zdjęcia dodam jutro, bo jak na razie muszę zaprojektować sukienkę na bal gim. na plastykę i nauczyć się o 2 kartkówek :/

Pozdrawiamy cieplutko :multi: :calus: