Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem, jestem dziewczyny :) czarna anda o nerki Campari (teraz Kasi) walczyła i kastracja Igorka a robota w tle i stąd opóźnienie w relacjach

Igor juz bez jajeczek:cool1: , wybudził się ładnie, w tygodniu Donka5 jedzie jeszcze na kontrolę i podanie antybiotyku. Biochemia Ok. Koszty łacznie z czyszczeniem ucha i kroplami ok. 300zł Donka ma przesłać mi wszystkie rachunki i paragony, te zaległe też.

Natomiast po dokładnym obejrzeniu ucha w dalszej części przewodu słuchowego sa zwłóknienia i guzki w ścianie, przewód waski, jak gromadzi sie wydzielina zawsze może dojść do infekcji, trudno o samooczyszenie, dostał krople na to ale trzeba będzie jeszcze skonsultować Igorowe ucho. Teraz było względnie czyste. Wygląda na to , ze długie lata miał chore ucho i doszło do znacznych zmian, niewykluczone, ze tez jakaś wada budowy, która to warunkowała
Znów łapki trochę dokuczają ale ich nie liże- coś chyba do smarowania trzeba kupic by zabezpieczyć przez czynnikami zewnętrznymi bo skóra nie całkiem sie odrodziła- macie doświadczenie, pomysły, piszcie proszę

Mam przekazane , ze doktor che dać sterydy jakiś czas po kastracji na ucho i na łapy i na nich Igora trzymać ale ja sie boję... o cały organizm, teraz przytył, ma ładną sierść, zarósł, tez to będę chciała jeszcze z innym vetem skonsultować.
Szukam dobrego veta w larygologii by Igora pokazać, bede musiała jakoś zorganizować tu u siebie na miejscu bo nie wiem czy obrócimy w 1 dzień, jak oczywiście juz wydobrzeje po zabiegu
oby tylko wszystko sie ładnie zagoiło:thumbs:

Posted

No nareszcie :mad: ;)
Już się zaczynałam denerwować, że coś się stało :roll:
W sumie wiadomości nie są złe :)
Oby wszystko pięknie się zagoiło a Igorek szybko wrócił do formy :thumbs::thumbs::thumbs:
Te uszyska już pewnie będzie miał wrażliwe i podatne na infekcje
Ważne, żeby ich pilnować i nie dopuszczać do tego, aby stan zapalny się rozwinął
Jotesko, nie wiedziałam, że są psi laryngolodzy :crazyeye:
Jeśli tak, to konsultacja jak najbardziej wskazana :)

Czy mam już zacząć znowu molestować Hitoshi o te 130 ogłoszeń ???
Czy jeszcze troszkę odczekamy ?

Posted

Życzymy szybkiego zdrowienia po kastracji i znalezienia dobrego psiego laryngologa.
Jotesko, czy możesz obejrzeć te zdjęcia Szarika? Są na tej stronie. Ma podejrzenie nowotworu. Taki fajny psiak: [url]http://www.dogomania.pl/threads/139665-SZARIK-jest-na-MINUSIE-potrzebuje-kasy-na-hotel!-Gro%C5%BAba-powrotu-do-przytuliska-%28/page82[/url]

Posted

Igor po kastracji w dobrej formie.Po wczorajszej głodówce zjadł jedzenie migiem:-).Przeszkadza mu trochę kołnierz,ale dzielnie znosi niedogodności. Łapy posmarowałam maścią.W czwartek kontrola i antybiotyk po kastracji....

Posted

Igorek juz po zabiegu i mozna odetchnac .Tylko zeby z tym uszkiem sie nie pogorszylo .Cmokam Igorkowe pysio .[IMG]http://uc6a.avatars.gg.pl/5945297/s,small?v=1&ts=1264977956[/IMG]

Posted

[quote name='Donka5'][B]Igor po kastracji w dobrej formie.[/B][B]Po wczorajszej głodówce zjadł jedzenie migiem:-).Przeszkadza mu trochę kołnierz,ale dzielnie znosi niedogodności.[/B] Łapy posmarowałam maścią.W czwartek kontrola i antybiotyk po kastracji....[/QUOTE]

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Wycałować proszę dzielnego rekonwalescenta :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

dziekuje za info, super :):multi:
może DONko juz powoli te ogłoszenia zamawiać, tylko w tekście trzeba zmienić, że już Igor wykastrowany
przyszła wpłata od Eli W 30zł bardzo dziękujemy!!!:iloveyou:

wklejam obecne faktury za kastrację, biochemię i krople oraz poprzednią zaległą wizytę w lecznicy, jeszcze Donka5 rozliczy wizyty veta i koszty przejazdu

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-hQ1IxfE3IHk/T1dUrsWyc_I/AAAAAAAAA04/KTW_Yj1oa0A/s1024/CIMG2969.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-f4BkRFvaLMQ/T1dUtwtN5mI/AAAAAAAAA1A/J-DmJ5E5KkE/s1024/CIMG3154.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-5u8KVn6TtxA/T1dUwCE1Z2I/AAAAAAAAA1I/9O_PqyOPS9g/s1024/CIMG3155.JPG[/IMG]

Posted

:) unixeno, janiele ty nasz :) bezjajecznego :evil_lol: przypomniałaś mi, że świeta sie zbliżają ;)
cioteczki, sunia starsza oneczka, która przeżyła Korabiewice potrzebuje choćby symbolicznego wsparcia, prosimy i zapraszamy [URL]http://www.dogomania.pl/threads/224318-Cegie%C5%82kowy-weso%C5%82e-jab%C5%82uszka-na-patow%C4%85-sytuacj%C4%99-LOLI-do-25-marca-do-22-giej[/URL].

Posted

[quote name='joteska']:) unixeno, janiele ty nasz :) bezjajecznego :evil_lol: przypomniałaś mi, że świeta sie zbliżają ;)
cioteczki, sunia starsza oneczka, która przeżyła Korabiewice potrzebuje choćby symbolicznego wsparcia, prosimy i zapraszamy [URL]http://www.dogomania.pl/threads/224318-Cegie%C5%82kowy-weso%C5%82e-jab%C5%82uszka-na-patow%C4%85-sytuacj%C4%99-LOLI-do-25-marca-do-22-giej[/URL].[/QUOTE]

Super, że Igorek się goi ;)
A Ty jotesko nawet na wątku "swojego" psa spamujesz :evil_lol::eviltong:
Nie dostałaś jeszcze paczuszki z bazarku ?
Nie mam jeszcze wszystkich wpłat, więc ciągle nie mogę go rozliczyć :roll:
Mam nadzieję, że w tym tygodniu to nastąpi i będę mogła porobić przelewy dla Igora i Taszeńki
Wiesz, że Taszka jednak ma raka i wet nie daje Jej dużo czasu :shake:

A w sprawie ogłoszeń Igora wysłałam już dwa maile do Hitoshi ... i na razie cisza :shake:

Posted

no trochę przyspamowałam ;) pierwszy raz :oops: ale sytuacja suni jest poważna, musiała zmienić DT i jest bez grosza. Qurczę nieciekawe tez info o Taszy, biedna sunia:shake:
DONNko czekamy cierpliwie, jestem bardzo wdzięczna:Rose:

Posted

[quote name='joteska']:) rana po kastracji ładnie sie goi[/QUOTE]

To najwazniejsze :multi:
Zdrowiej Igorku szybko :)
Jolu , ja TO juz przestalam ogarniac :( wszedzie tylko dramat i kasa :(

Posted

cioteczki, przepraszam,że rzadziej na dogo bywam ale chwyciły mnie chwile refleksje pomiędzy nawałami pracy i jakoś po ostatnich "wydarzeniach" ciężej mi na dogo sie wchodzi i bardziej wolę real

przynoszę jednak ważne wiadomości
primo- Igorek bez komplikacji po kastracji, ma kontrolę i zdjęcie szwów dziś- jutro, Donka5 dokupiła mu Triderm i smaruje łapki bo znów skóra miedzy palcami sie zaczerwieniła , apetyt ma , Donka sama zakrapla ucho.
secundo- moderator przypisał mi 1-szy post i mam pierwszy w życiu w watek na dogo :) jedyne o czym marzę to dobry troskliwy dom dla Igora i nie spocznę dopóki ten wspaniały pies i jego człowiek nie odnajdą sie na swej drodze

dziękuję Wam, że wspieracie nas dusza, sercem, dobrą radą i grosikiem :iloveyou:

Posted

Jolu , bardzo dobre wiesci :)
Ja podłączam sie do Twoich marzen :) Igor-Czlowiek , Czlowiek -Igor ...to musi sie w koncu zdarzyc :)

Mnie tez ostatnio dogo odepchnelo. Psychicznie trudno to zniesc , a polapac sie w niektorych akcjach i reakcjach to dla mnie zupelnie nie do osiagniecia.
Miziamy Igorka , a Ciebie Jolus sciskamy mocno :)

Posted

Poranna wizyta u Igorka

[URL="http://i2.pinger.pl/pgr165/556f25e00009d9f54bc332a8/1838_mty_kwiatek.jpg"] [IMG]http://i2.pinger.pl/pgr441/8dda9854001978ca4bc332a8[/IMG] [/URL]

Posted

[quote name='joteska']cioteczki, przepraszam,że rzadziej na dogo bywam ale chwyciły mnie chwile refleksje pomiędzy nawałami pracy i jakoś po ostatnich "wydarzeniach" ciężej mi na dogo sie wchodzi i bardziej wolę real

przynoszę jednak ważne wiadomości
[B]primo- Igorek bez komplikacji po kastracji, ma kontrolę i zdjęcie szwów dziś[/B]- jutro, Donka5 dokupiła mu Triderm i smaruje łapki bo znów skóra miedzy palcami sie zaczerwieniła , apetyt ma , Donka sama zakrapla ucho.
secundo- moderator przypisał mi 1-szy post i mam pierwszy w życiu w watek na dogo :) jedyne o czym marzę to dobry troskliwy dom dla Igora i nie spocznę dopóki ten wspaniały pies i jego człowiek nie odnajdą sie na swej drodze

dziękuję Wam, że wspieracie nas dusza, sercem, dobrą radą i grosikiem :iloveyou:[/QUOTE]

SUPER WIEŚCI !!!
[B]Jotesko[/B], tak bym chciała już ofiarować Igorowi te 130 ogłoszeń
Wysyłam mail za mailem do Hitoshi, ale nie odpowiada :shake:
Normalnie mi głupio :oops:
Jak tak dalej pójdzie, to wykupię chłopakowi pakiet na jakimś bazarku :)

Chciałabym już Ci wysłać pieniążki z BAZARKU ONkowego :)
[B]Uzbierało się 250 zł[/B] :multi: :multi: :multi:
Czy ma je przelać na to samo konto, z którego Ty wpłacałaś ???

Posted

[quote name='DONnka']SUPER WIEŚCI !!!
[B]Jotesko[/B], tak bym chciała już ofiarować Igorowi te 130 ogłoszeń
Wysyłam mail za mailem do Hitoshi, ale nie odpowiada :shake:
Normalnie mi głupio :oops:
Jak tak dalej pójdzie, to wykupię chłopakowi pakiet na jakimś bazarku :)

Chciałabym już Ci wysłać pieniążki z BAZARKU ONkowego :)
[B]Uzbierało się 250 zł[/B] :multi: :multi: :multi:
Czy ma je przelać na to samo konto, z którego Ty wpłacałaś ???[/QUOTE]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: już? tak dużo? :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

DONnko BARDZO CI DZIĘKUJĘ W IMIENIU POTRZEBUJĄCYCH ONKÓW

[IMG]http://ekartki.net.pl/kartki/26/1382.jpg[/IMG]

tak, konto Igorkowe takie samo :)

Posted (edited)

Igor ma zdjęte szwy, wszystko po kastracji ok. Na samooczyszczanie ucha Donka 5 wykupiła nowe opakowanie kropel i mu zakrapla. Łapki jeszcze Donka5 smaruje tridermem. Robi sie ciepło, na razie u nas sucho więc jest szansa, że i one dojdą do normy. Wet zalecił sterydy w dawce zmniejszającej do minimum by uciszyć stan zapalny i łapek i ucha, za 15 dni kontrola. Może Doneczka wrzuci nowe fotki, przydałby sie do nowych ogłoszeń :) czas Igora intensywnie ogłaszać.
Daj proszę DONnko znać jak wyszukasz jakiś bazarek, ja tez poszperam ew. zamówię jakieś pojedyncze wyróżnione ogłoszenia

Edited by joteska