Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Inka to niewielka, sześcioletnia suczka, która od kwietnia tego roku przebywała w krakowskim schronisku. Ze schroniska zabrała ją osoba, która nie jest w stanie się nią zajmować i nie może mieć zwierząt pod opieką. Suczka została odebrana przez Foksię i Dżekusia i zawieziona do hotelu w Niepołomicach pod moją opiekę.
Dobrze określa ją słowo SŁODYCZ: Przymilna, radosna, spokojna. Okazująca przyjaźń wszystkim. Ma domowe nawyki. Zachowuje czystość, pięknie spaceruje na smyczy, typowy kanapowiec. Jest wysterylizowana i zaszczepiona. Ma nadwagę.

Proszę o pomoc w ogłaszaniu
Kontakt: 509 166 430
[email protected]

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulaa napisał(a):
Jaka jest jej historia? Do jakiego domku się nadaje?
I czy ona normalnie widzi? Ten odbłysk jest dość charakterystyczny..

jak sie okazuje ta suczka to jedna z 18 mikroskopów w schronisku , po zmarłej pani
w schronisku miala na imie AGa

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/209440-18-przera%C5%BConych-mikropiesk%C3%B3w-w-krakowskim-Schronisku

Inka - Aga widzi. To również zostanie zweryfikowane przeze mnie. Oczy nieznacznie łzawią. Zwyczajowo zrobię jej wszystkie podstawowe badania. Wedle dokumentacji jest zdrowa.
Na pewno trzeba też wyczyścić zęby i odchudzić sunię. Jest delikatna, ale dobrze zsocjalizowana, radosna i ciekawska, lgnąca do człowieka, przyjazna wobec innych zwierząt, psów i kotów. bez cienia agresji. Bardzo ufna. Chodzi za człowiekiem krok w krok, śpi z opiekunką w łóżku i wygląda na to, że nie wyobraża sobie innego miejsca do wypoczynku. Spokojna i cicha. Nie ma tendencji do paniki, podczas spaceru w miejscu publicznym również ok. Ładnie jeździ autem (jedynie nie wsiada sama). Ma skłonność do zakopywania miski z jedzeniem. Tyle moich obserwacji i wniosków na teraz. Opiekunki w hotelu obserwują ją wnikliwie.

Posted

a teraz wpis i zdjecie ktore przekopiowalam z watku 18 mikroskopów
Aga- niezwykle pogodna suczka, na spacerku cały czas ogonek jej chodzi. Ciągle przesiadywałaby na rękach, na smyczy chodzi całkiem nieźle. Jest trochę nieśmiała, ale z każdym spacerkiem jest coraz lepiej.

Posted

To całkiem nieźle rokuje :) W dodatku jest urocza, choć na fotkach wygląda na starszą... Pewnie przez te łzawiące oczka i rozjaśnienia na główce.
Za młoda dla starszych pań ;)

Posted

Moja Agusia malutka:loveu: właśnie się zastanawiałam gdzie jest, bo ostatnio przechodząc nie zauważyłam jej w boksie.

Ona jest przekochaną, bardzo przyjazną sunią, nie wiem czy kiedykolwiek przestaje merdać ogonem, jeśli tylko ma człowieka w zasięgu wzroku ;) Ale fakt- odchodzić ją trzeba, pączek sie z niej w schronisku zrobił :)
Trzymam kciuki za Agę/Inkę.
I dziękuję za uratowanie jej od niedopowiedzialnej osoby, ona zasługuje na wszystko co najlepsze ;)

tu są jej wszystkie schroniskowe zdjęcia które mam: https://picasaweb.google.com/108556714883228800941/P1860411Aga?authkey=Gv1sRgCOCz7eiMge_LbA

Posted

oo melduje się na wątku!!! Aga jest najwspanialszym, szalonym pieszczochem na świecie :D!!! Miałam okazję być z nią kilka razy na spacerze :)

Posted

melduje się u Inki i wklejam troszkę zdjęć:) mała jest przecudowna, same słodkości mi się nasuwają jak o niej myśle!!! jest zupełnie bezproblemowa, spokojna i bardzo ufna, uwielbia kolanka i swoim ciałkiem potrafi ogrzać:) jest bardzo cichutka zarówno w dzień jak i w nocy, śpi oczywiście w łóżku zakopana w kołuderke;) na spacerkach bardzo fajnie!

A oto troszkę naszej krupci małej:

Posted

Ulaa napisał(a):
Jaka jest jej historia? Do jakiego domku się nadaje?
I czy ona normalnie widzi? Ten odbłysk jest dość charakterystyczny..

Inka widzi bardzo dobrze;) a odbłysk przez lampę błyskową! troszkę krupcia nie chce jeść, chyba zaczęła się odchudzać po tym jak mówiłam do niej kluska...

Posted

ale tu cichutko, widze ze tylko ja sie wpisuje:/ Ince wrocil apetyt:D niunia jest przekochana, bardzo grzeczniutka i spokojna, chociaz przy Zumku pokazała że potrafi szczekać:) bardzo bardzo potrzebuje bliskosci czlowieka, najchetniej układa sie na kolankach, albo na kanapie, ale koniecznie musi czuć obok siebie kogoś, przeslodka jest:)

Posted

Grubas mój kochany:loveu: ona zawsze strasznie lgnęła do człowieka, zresztą większość z tych 18mikropsów tak ma. Na dniach postaram się zrobić kilka ogłoszen maleństwu, tylko jaki kontakt dawać?

Posted

[quote name='Avaloth']Grubas mój kochany:loveu: ona zawsze strasznie lgnęła do człowieka, zresztą większość z tych 18mikropsów tak ma. Na dniach postaram się zrobić kilka ogłoszen maleństwu, tylko jaki kontakt dawać?

Dzięki, Avaloth, serdeczne, kontakt:
509 166 430
[email protected]

Martwiłam się o ten brak apetytu. Bożenka opowiadała, że karma nie, wędlinka i inne smaki na zachetę - nie. Inka się przełamała dzięki jajecznicy - dzięki, Paulinko.

Posted

Aga, jest bardzo miła i ma wspaniały charakter, po za tym jest malutka i w miarę młoda więc powinna szybko znaleźć dom. Aż dziw że w schronisku nikt jej nie wypatrzył.

Posted

Ank@ napisał(a):
Aga, jest bardzo miła i ma wspaniały charakter, po za tym jest malutka i w miarę młoda więc powinna szybko znaleźć dom. Aż dziw że w schronisku nikt jej nie wypatrzył.

Z tym że nie wygląda na młodą, pyszczek ma mocno posiwiały. Niektóre psy po prostu mają taką urodę, ale ludzie to traktują jako oznakę starzenia się.

Posted

Mój poprzedni pies posiwiał na pysku w wieku 2 lat.... Taka uroda. Pewnie u Agi jest podobnie.
Szkoda tylko że ludzie nie patrzą na charakter, a przekreślają psa z powodu wieku.

Posted

salibinka napisał(a):
Podziękowania serdeczne dla P. Małgosi i P. Krysi (Beatko, jeśli pomyliłam imiona, popraw mnie proszę) za sponsoring hotelu dla Inki na ten miesiąc - to za sprawą Foksi - Beatko, dzięki :).

Aniu za ten miesiac i za przyszly jak by nie poszła do domku rowniez , Imiona oczywiscie pomyliłas . To sa pieniazki od pani Kasi i jej corki Karolinki. Pieniązki wpłaciły na konto Ktoz i beda wypłacone za faktura bezposrednio do hotelu.

Posted

Nawet nie wiedziałam, ze w Niepołomicach jest teraz możliwość hotelowania w warunkach domowych. Foksia i dżekuś napisz proszę o tym coś więcej :) i cena jaka wtedy jest?

Posted

Jest. Na tych zasadach przebywa tam teraz oprócz Inki - Roki, Zumek i Nocka (Nocka trochę w kojcu i ogrodzie, noce i część dnia w domu).
Inka jest za 12zł. Paulinka napisze, myślę, więcej.

Te zasady i warunki świetnie sprawdzają się przede wszystkim w sytuacjach psów delikatnych lub chorych, przy konieczności opieki pooperacyjnej - dziewczyny robią to b. dobrze - tak jak w przypadku mojej Julki (kilka zabiegów, w tym b. poważne), Rokiego z rzeki, Zumka...

Jutro jadę z Bożenką i Inką na Bajeczną - suczka będzie przebadana, sprawdzimy serce i zrobimy krew.