Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A Pikuś to pies wujka, kundelek od cioci ,której suczka ma co pół roku szczeniaki ;/ ;/ i teraz dokupiła bernardynkę i nie da sobie wytłumaczyć ,ze suczka nie musi mieć raz w życiu szczeniaków, bo jej tak weterynarz powiedział ;/;/;/;/ No ,ale cóż mogę poradzić;(

Posted

to nie takie proste jej to wytłumaczyć naprawdę ;/
A teraz co do mnie , bo moim następnym psem będzie suczka , a że mam psa w domu ,to czy dobrym pomysłem jest wysterylizować przed pierwszą cieczką???

Posted

A teraz różne etapy jedzenia kostki :P
na początku myślał czy zjeść

Ale oczywiście się długo nie zastanawiał

"czy to żyję"

potem chyba mu się coś przykleiło do podniebienia

Posted

Powiedz cioci, że od stycznia jest zakaz rozmnażania suczek, które nie mają w rodowodzie pieczątki "suka hodowlana" :). Jeśli złamie zakaz będzie musiała surowo zapłacić karę grzywny ;)

Posted

papillonek napisał(a):
A jakiego psa kupujesz teraz??

Na pewno sznaucera tylko chciałam średniaka, ale tata twierdzi ,że za duży, że jak pojedziemy na wakacje to troche za duży i w sumie się zastanawiamy. A mama znowu twierdzi,ze mały jest za mały:D a moze was się dopytam chciałabym uprawiać z nim sporty(frisbee i agility amatorsko) ,który będzie lepszy mini czy średniak ??

Posted

Ty$ka napisał(a):
Powiedz cioci, że od stycznia jest zakaz rozmnażania suczek, które nie mają w rodowodzie pieczątki "suka hodowlana" :). Jeśli złamie zakaz będzie musiała surowo zapłacić karę grzywny ;)

A to nie wchodzi tylko,że nie wolno sprzedawać psów na targowiskach i innych miejscach niż miejsce ich chowu, bo coś takiego przeczytała, chyba ,że źle zrozumiałam.

Guest papillonek
Posted

Nie pomogę Ci ,bo sznaucera nigdy nie miałam i nie interesuję się nimi ;)
Najlepszy byłby owczaraek :)

Guest papillonek
Posted

Napisz mi swoje wymagania to pomyślimy ;)
Może ... pudel?

Posted

Wiem ,że pies ma nie gubić zbyt wiele sierści tj. ON czy BC,na pewno będzie miał codzienne spacerki jak długie no to zależy ,ale kilka krótkich, i z 1-2 długie tak ok. 1 - 2h, albo bieganie przy rowerze to znacznie krócej , będzie miał mnóstwo zabawy ze względu ,ze mam barta młodszego który uwielbia zabawę z psami, mam też spory ogród i na nim kompana(Kubusia) do tego psa wujka z którym mogłaby sie wyszaleć.

Posted

Patik, to też, ale nie wolno brać psów spoza hodowli zarejestrowanych, więc wychodzi jedno przez drugie ;). Chyba, że ciocia by sobie wszystkie szczyle zostawiła :D

Sznaucer? Oj, ja nigdy bym nie chciała :P

Guest papillonek
Posted

Ja nie lubię wszelkich psów do trymowania ,czesania i strzyżenia :)
wole je oglądac niż stac się niewolnikiem psiego fryzjera lub szczotki ;)

Posted

A no chyba ,że tak. Ja akurat mogę siedzieć cały czas i czesać ,strzyc i trymować po prostu tu uwielbiam tak samo jak tresować psy, czy się z nimi bawić ,nie mogę po prostu bez tego żyć ;p

Guest papillonek
Posted

E tam , co innego współpraca z psem ,a co innego rozczesywanie kołtunów co nie wszytskie psy lubią :evil_lol: