AnAn Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Witam. Muszę przyznać, że podobają mi się (z wyglądu) obroże kolczatkopodobne, i zastanawiam się, czy by takiej nie kupić Lunie. Chodzi o metalową regulowaną obrożę, nie kolczatke, nie dławik. Co o tym sądzicie, czy psu takie coś przeszkadza albo coś? Chodzi o coś takiego (tylko kupię w sklepie, wcześniej przymierzając Lunie): [URL]http://www.aukcje.fm/aukcja-4862612_dino_obro%C5%BBa_metalowa_regulowana_045_cm.html[/URL] Quote
vege* Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 ja bym to widziała jako taką dodatkową obróżkę do adresówki, ja mam dławik ale też tylko używany do adresówki :-) Quote
Blow Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Na zimę nie zakładałabym.Już w tej chwili są takie temperatury, że współczuję wszystkim obmetalowanym psim szyjom.Poczekałabym do wiosny z takimi koliami... Quote
AnAn Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Vege*, ja właśnie myślałam o niej jako taką tylko na spacery ^^ Ale tak ogólnie to taki metal nie przeszkadza psu? Quote
vege* Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Mojej Nuce nie przeszkadza, jak idziemy na spacer to zakładam jej szelki + ten łańcuszek z adresówką, ale go nie używamy tylko tak sobie wisi z tą adresówką. Teraz właśnie nie zakładam już ze względu na temperatury. Quote
AnAn Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Aha, no to fajnie, w takim razie pewnie pomyślimy o tym na wiosnę ; ) Dzięki. Quote
Martens Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Masz spaniela - zniszczysz mu sierść... Taka obroża okrutnie łamie włos, uszkadza, czasem nawet przebarwia. Moja suka taką miała i w miejscu gdzie leżała obroża, sierść była połowę krótsza, szorstka i poszarzała. Odradzam zdecydowanie. Quote
gryf80 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 jeden z moich psów ma sierść białą na szyi-kilka razy nosił dławik-koszmar sierść stała się koloru brudnej stali Quote
AnAn Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Aha, dzięki za informacje. No to sobie damy spokój. A na razie szukam jakiegoś ładnego zestawu obrożowo-smyczowego^^ Quote
Recommended Posts