Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='GreenEvil']Ja ta fladre zatluke... zerzarla szunrek od suszarki lazienkowej :mad: ja przez nia osiwieje i wylysieje i bedziemy do pary.... :mad:

pzdr
GreenEvil[/quote]

no Ciotka....:mad:

to daj jej jeść :eviltong:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Eee tam, sznurek - pokryje się z AFN!!!

Cudna!!!!!

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images14.fotosik.pl/54/17593747ee19ee9e.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Lady miala w dniu dzisiejszym ponowna operacje w PL... powod?
1) Małpa jednak cos zjadla oprocz sznurka - koopy nie robila od wczoraj, dzisiaj odmowila zjedzenia kawalka kielbasy :smhair2:. Poniewaz wczoraj zostalam poinstruowana, ze mam zaczac panikowac, kiedy pies zacznie sie dziwnie zachowywac... wiec dzisiaj pojechala na sygnale do PL.
2) Operacja przepukliny, ktora zrobila sie niepytajcie mnie jak.

Sunia zostaje na obserwacji do jutra - pojutrza.

Lady potrzebuje DT - do auryy nie pojedzie, bo tam sa schody... BLAGAM wiec o DT dla Lady!!!

pzdr
GreenEvil

Posted

[quote name='GreenEvil']2) Operacja przepukliny, ktora zrobila sie niepytajcie mnie jak.[/quote]
Powiem, jak tłumaczył mi to lekarz, kiedy "do poprawki" właśnie z powodu przepukliny szła moja jamniczka po sterylce.
Szwy wewnętrzne są rozpuszczalne. I zszywa się psa nie tyle słabo, co normalnie, w końcu zewnętrze szwy są ważne i bardzo mocne.
A jeżeli panna zaczyna za szybko dobrze się czuć, a więc brykać... te wewnętrzne mogą puścić. I wtedy właśnie wyłazi przepuklina.
Z tego samego powodu chodzenie po schodach może być niebezpieczne (to do pucki69 ;))
Szew po takiej poprawce wygląda okropnie (bo trzeba zebrać skórę dookoła pierwszego szwu i zaszyć jakby podwójnie), ale od razu uspokajam, że na łysym brzucholu jamniorki widać tylko leciutką kreskę.
Goi się jak na psie ;)

A może te ataki padaczki były spowodowane tym, co się dzieje?

Posted

[quote name='Dabrowka']Powiem, jak tłumaczył mi to lekarz, kiedy "do poprawki" właśnie z powodu przepukliny szła moja jamniczka po sterylce.
Szwy wewnętrzne są rozpuszczalne. I zszywa się psa nie tyle słabo, co normalnie, w końcu zewnętrze szwy są ważne i bardzo mocne.
A jeżeli panna zaczyna za szybko dobrze się czuć, a więc brykać... te wewnętrzne mogą puścić. I wtedy właśnie wyłazi przepuklina.
Z tego samego powodu chodzenie po schodach może być niebezpieczne (to do pucki69 ;))
Szew po takiej poprawce wygląda okropnie (bo trzeba zebrać skórę dookoła pierwszego szwu i zaszyć jakby podwójnie), ale od razu uspokajam, że na łysym brzucholu jamniorki widać tylko leciutką kreskę.
Goi się jak na psie ;)

A może te ataki padaczki były spowodowane tym, co się dzieje?[/quote]

właśnie.........
istnieje taka opcja przecież...

lady Skarbulu nasz co my mamy z Tobą zrobić....kto da Ci domek tymczasowy, żebyś doszła do siebie...

Posted

[quote name='Dabrowka']
A może te ataki padaczki były spowodowane tym, co się dzieje?[/quote]

moze, nie wiem... obserwacja moze cos wniesie.... :placz:
kto jest chetny na przygarniecie, chocby tymczasowo lysego pudla?? Prosze !!!

pzdr
GreenEvil

Posted

dziewczyny a nie da sie jej nosic ona jest srednia czy miniatura?? kurcz ja nie wiem ale ja mialam suczke z ulicy przygarnieta taka wzrostowo jak Lyska i nosilam ja spokojnie na rekach bez wysilku a mocarzem nie jestem

sluchajcie powinnam miesc w domu Luminal zadzwonie to poszukaja przydalby sie wam???

Posted

Czy w związku z tym auura nie bylaby nadal chetna na zapewnienie suni DT z takim warunkiem, ze poczatkowo trzeba sunie nosic za schodów? Słuchajcie, jesli bedzie szukac czegos bez schodów , to Lady jest bez szans, tkaich domów, gdzie w ogole nie ma schodow, to praktycznie nie ma...:( Mj pies wazy9-10 kg i naprawde, bez zadnego problemu noszę go z 3 i na 3 pietro jak trzeba...

Posted

[quote name='loozerka']Czy w związku z tym auura nie bylaby nadal chetna na zapewnienie suni DT z takim warunkiem, ze poczatkowo trzeba sunie nosic za schodów? Słuchajcie, jesli bedzie szukac czegos bez schodów , to Lady jest bez szans, tkaich domów, gdzie w ogole nie ma schodow, to praktycznie nie ma...:( Mj pies wazy9-10 kg i naprawde, bez zadnego problemu noszę go z 3 i na 3 pietro jak trzeba...[/quote]

jeżeli ktoś chce pomóc Lady to noszenie akurat jej to żaden problem (wyłączając starsze i chore osoby oczywiście). Ja mieszkam na 4 pietrze w starym budownictwie, żadna ze mnie herod-baba i latałam z wózkiem, w którym siedziało dziecko i miałam takie trzy 1,5 roczne okresy w swoim życiu zarówno jak byłam 20-letnim małolatem i stateczna panią po 30-stce. Wózek z półtorarocznym dzieckiem na pewno waży więcej i jest bardziej niewygodny do niesienia ...

Posted

[quote name='Tweety'][ciach] swoim życiu zarówno jak byłam 20-letnim małolatem i stateczna panią po 30-stce. [ciach][/quote]
A teraz i Ty jestes dziadkiem? :evil_lol: [SIZE=1]no nie moglam sie powstrzymac :*[SIZE=2] Wiesci o Lady beda dopiero jutro - ja mialam dzisiaj urwanie glowy do tego stopnia, ze nie moglam nawet zadzwonic do PL.

pzdr
GreenEvil
[/SIZE][/SIZE]

Posted

Tu chyba z tym noszeniem to chodziło o to, że aura ma w mieszkaniu schody (ja tak to zrozumiałam :oops: )....

Ciotka jak to jutro wiadomości o Lady...???? no nieeeeeee:mad: my tu cały dzień czekamy :mad:

niedobra Ciotka...

Posted

Zaczyna robić się późnawo.....:user:nie wiemy co z Łysunią....:user:A chcemy wiedzieć....:user:Ale oczywiście najlepiej dobre wiadomości.... Będziemy klikać cierpliwie,bo cóż nam pozostało....:user: