NikaEla Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Miałam wrażenie ,ze Ninka jest większym psem ,a okazuje się , że ona jest z z tych mniejszych. też zawsze myślałam, że ona jest większa... taka na zdjęciach wygląda Quote
sylwija Posted September 21, 2015 Author Posted September 21, 2015 Ninka waży 12-13 kg, jest przed kolano a na zdjęciach wszyscy nam więksi wychodzą.. 'lekki gips' już zdjęty ale Ninka się interesowała bardzo i drapała kołnierzem, stąd bandaż i dzisiaj ostatni dzień antybiotyk Quote
Elisabeta Posted September 21, 2015 Posted September 21, 2015 Ninko, nie rób takiej żałosnej miny. ;) Jeszcze trochę. Wytrzymasz. :) Quote
sylwija Posted September 21, 2015 Author Posted September 21, 2015 Smetna jest Przeszkadza jej najbardziej, że coś na lapce Quote
NikaEla Posted September 21, 2015 Posted September 21, 2015 Ninka waży 12-13 kg, jest przed kolano a na zdjęciach wszyscy nam więksi wychodzą.. To do ogłoszeń musisz dawać zdjęcia z dużymi psami obok :) i z człowiekiem przy nodze :) Quote
Elisabeta Posted September 23, 2015 Posted September 23, 2015 Zaglądam do Ninki. :) Pierwszy raz jesiennie. :) Quote
Livka Posted September 23, 2015 Posted September 23, 2015 Sylwio czy mogłabyś napisać ile mamy do zapłaty tzn. wszystkie wydatki związane z operacją Ninki ? 1000 zł - operacja tyle na razie wiemy, ale jakieś dodatkowe badania czy inne koszty ? Potencjalny DS chciał się dołożyć - jak to wygląda w praktyce ? Mamy trochę uciułanych pieniążków na koncie Ninki, dwa bazarki się rozliczają ... stąd moje pytania :) 1 Quote
sylwija Posted September 23, 2015 Author Posted September 23, 2015 operacja -2000 (mialo byc 3,5, więc to cena specjalna i nieoficjalna, pan doktor 'po kosztach' policzyl), ale zainteresowany DS - 1000 (upewnie się, czy wpłynelo na konto udostepnione przez Fundacje) z wpłat na FAM - 350 ja mam już faktury,. to wrzuce, jak mi sie uda wieczorem z innych wydatkow, to ta konsultacja u dr Bissenika, chyba wklejalam juz rachunke - 54zl karma (118 - josera festival), antybiotyk wykupiłam w aptece, ale to juz niedrogo bylo a Ninka, jakoś nie jest tak cierpliwa, jak była po poprzedniej operacji..ciagle probuje gmerac, bandaz czy opatrunek zdejmuje, mimo kolnierza.. ale na razie nic sie nie slimaczy na zdjecie szwow i pierwsza kontrole - 1 pazdziernika wizyta umowiona Quote
Livka Posted September 23, 2015 Posted September 23, 2015 Dzięki za info - ten rachunek na 54 zł już jest ujęty w rozliczeniu, resztę uzupełnię i zrobię przelew na ile wystarczy, a coś skapnie jeszcze z bazarków - czekam na ostatnią wpłatę ;) Quote
Livka Posted September 24, 2015 Posted September 24, 2015 operacja -2000 (mialo byc 3,5, więc to cena specjalna i nieoficjalna, pan doktor 'po kosztach' policzyl), ale zainteresowany DS - 1000 (upewnie się, czy wpłynelo na konto udostepnione przez Fundacje) z wpłat na FAM - 350 ja mam już faktury,. to wrzuce, jak mi sie uda wieczorem z innych wydatkow, to ta konsultacja u dr Bissenika, chyba wklejalam juz rachunke - 54zl karma (118 - josera festival), antybiotyk wykupiłam w aptece, ale to juz niedrogo było jeszcze jedno pytanie - czy pieniążki z FAM są przeznaczone konkretnie na operację Ninki ? Quote
sylwija Posted September 24, 2015 Author Posted September 24, 2015 jeszcze jedno pytanie - czy pieniążki z FAM są przeznaczone konkretnie na operację Ninki ? tak, po prostu dwie faktury zostały wystawione jedna od razu poszla do FAM, płatne przelewem nie zdażyłam wczoraj wkleić tych faktur.. późno wróciłam z pracy, jeszcze ten kotek chory, co przyszedł, krew w koopie, wiec troche nerwowo no i Ninka dzisiaj rano zdjęty kołnierz :) mam nadzieję, że grzeczna jest, jak ja w pracy.. Quote
Livka Posted September 24, 2015 Posted September 24, 2015 czyli 1000 zł za operację mogę pomniejszyć o 350 zł ? dobrze rozumiem ? Quote
sylwija Posted September 24, 2015 Author Posted September 24, 2015 tak. jedna faktura jest na FAM - 350 zl - wysłana do nich druga - 1615 (z czego 1000 - DS) Quote
Livka Posted September 24, 2015 Posted September 24, 2015 Właśnie zrobiłam przelew - dziś wieczorkiem powinien być na koncie : 865 zł :) Quote
sylwija Posted September 24, 2015 Author Posted September 24, 2015 dziękuję :) ja cały zcas siedze i myślę, jak Ninka bez kołnierza.. czy się nie interesuje za nadto, bo w kołnierzu się niemzietnie interesowała ona się taka niecierpliwa zrobiła.. Quote
Livka Posted September 24, 2015 Posted September 24, 2015 będzie dobrze - nie martw się :) a jak przyszły DS ... odzywa się ? Quote
sylwija Posted September 24, 2015 Author Posted September 24, 2015 tak, interesuje się, jest na bieżaco :) Quote
Elisabeta Posted September 24, 2015 Posted September 24, 2015 ja cały zcas siedze i myślę, jak Ninka bez kołnierza.. czy się nie interesuje za nadto, bo w kołnierzu się niemzietnie interesowała ona się taka niecierpliwa zrobiła.. I jak?... Ninka była grzeczna, Sylwijo?... :unsure: Quote
sylwija Posted September 24, 2015 Author Posted September 24, 2015 Nic nie wiem, dopiero jadę do domu Quote
Guest TyŚka Posted September 24, 2015 Posted September 24, 2015 Dobrze świadczy o potencjalnym DS, że się interesuje Ninką, dalej kciukuję za szczęśliwe zakończenie! :) Quote
Elisabeta Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 Cisza... Mam nadzieję że wszystko w porządku i Ninka nie dobierała się wczoraj do rany... :unsure: Quote
sylwija Posted September 25, 2015 Author Posted September 25, 2015 nie dobierała się,nic się nie działo przez cały dzień za to noc była okropna - burza ostra i Ninka wpadła w panikę no i niestety staranowała taką bramkę małą drewnianą i po schodach pognała na górę..bardzo była poruszona i nie mogła znaleźć sobie miejsca, i biegała.. i trochę sobie łapkę nadwyrężyła :( obserwujemy cały czas, bo rano ją podkulała, ale teraz na nią staje i już chciałaby biegać na spacerze, ale hamuję ją - powoli na smyczy tylko. nasza Fiolka to straszna histeryczka i udziela się to innym psom.. ale stresa miałam, teraz też się niepokoję, czy wszystko dobrze będzie. i dzisiaj odsypia, albo ziewa przeraźliwie, jak nocą szalała.. Quote
Elisabeta Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 Oj, Ninko. :( Aż mnie ciarki przeszły... Ale musi byc dobrze... Quote
Recommended Posts