clockwork Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 [quote name='ewatr']Klocuś odkochany hura :multi: dobrze , że ta psia miłość dość szybko mija boby sie nam psy powykańczały :evil_lol: a wogole to kto to powiedział , że miłość jest piękna - głupi jakis chyba :eviltong:[/quote] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=Blue][B]ten sam co powiedział... [I]Kto chce kochać, cierpieć musi :cool3: [/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
clockwork Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 [B][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=red]hehe!!! zdezerterowałam z pracy!!! :bigcool: jestem u mamy.... i... jakby coś to :user: [SIZE=5]on-line :evil_lol:[/SIZE] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] Quote
Samturia Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 fajnie sie śpi w Klocusiowych nóżkach? :):) hahaha Quote
PIKA Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='clockwork'][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE][/FONT][B][SIZE=3][FONT=Arial][COLOR=blue]a potem w nocy... jak zwykle- [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=blue][B]:sleeping:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=blue][B]spałam w jego nogach, zimno sie mie zrobiło w środku nocy- zerkam :eek2: a ten dziad leży na ziemi pod moja kołdrą!!! :angryy: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/quote] buhaha :evil_lol: Quote
Alicja Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='clockwork'][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=Blue][B]co jest Ozzulkowi??? jeszcze nie byłam u Was bo dopiero wróciła z rehabilitejszyn.... zaraz wchodze!! i dlaczego obgadujecie mojego psa...:mad: my jedziemy do Budzika za tydzień- więc nie będę Ci dłużna i też Was obgadamy...:eviltong: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=1][COLOR=MediumTurquoise]dla niewtajemniczonych- Budzik to nasz wet[/COLOR][/SIZE] ;)[/quote][B][I]:mad:to ja poproszę autoryzację odgadywań:evil_lol::evil_lol::evil_lol:....tylko nie śmiać mi sie z nas za bardzo:mad:... Co do opróżniania po zakładzie / w sprawie jeża/ to ja nie wiem o jakiej flaszce Cezary mówił bo ja z alkoholu to piwo , wino , whisky i cola ....więc sobie wybierzemy do opijania:evil_lol::evil_lol::evil_lol: [/I][/B] [quote name='clockwork'][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=Blue][B]a tak poza tym!! Clockwork sie już odkochał [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=Blue][B]:Cool!:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=Blue][B] - zrobił się wesoluchny, :Dog_run:wrócił mu apetyt - zeżarł wczoraj wieczorem 3 michy [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]:sabber:[FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=Blue][B], a potem złapał za piłeczke i rzucał sobie i sobie łapał, i rzucał i łapał... [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]:bigcool:[FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=Blue][B] i tak 2 godz... [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]:stupid:[FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=Blue][B]ehhh... kochaniuni! a potem w nocy... jak zwykle- [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=Blue][B]:sleeping:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=Blue][B]spałam w jego nogach, zimno sie mie zrobiło w środku nocy- zerkam :eek2: a ten dziad leży na ziemi pod moja kołdrą!!! :angryy: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote][B][I]:cool3:to i tak miałaś lepiej niż ja bo się wyspałaś :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/I][/B] Quote
BeaC Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Arial][I][B]czapki, paski, fajki- to niezbędny asortyment dla miłośników psów- bo przecież wychodząc na spacer - ze psem trzeba założyć czapke (w paski) i zajarać fajke... i takie tam pierdy :evil_lol:[/B][/I][/FONT][/SIZE][/COLOR][/quote] Witaj ...............ł ty se możesz zajarać..... ja nie bo muszę psa trzymać.......przez wiochę strasznie bestia ciagliwa jest......... a czapkę no tak... latwiej ja załozyc niż sie uczesać pozdrawiam :):):): Quote
tygra Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 odkurzacz ekologiczny :) [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/80b77bd60cd6db9b.html"][IMG]http://images13.fotosik.pl/34/80b77bd60cd6db9b.jpg[/IMG][/URL] Quote
shirrrapeira Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Piekny Klocus. Mnie nie bylo, bo ja sie upiekszalam. Fryz i podciecie i tak dalej. Quote
clockwork Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 [quote name='Samturia']fajnie sie śpi w Klocusiowych nóżkach? :):) hahaha[/quote] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=Blue][B]byłoby fanie gdyby nie fakt że zostaje mi niewiele miejsca:eviltong: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [quote name='PIKA']buhaha :evil_lol:[/quote] [COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Arial][B]mi nie było do śmiechu- ściągnięto ze mnie kołderkę!!! :mad:[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [quote name='Alicjarydzewska'][B][I]:mad:to ja poproszę autoryzację odgadywań:evil_lol::evil_lol::evil_lol:....tylko nie śmiać mi sie z nas za bardzo:mad:... Co do opróżniania po zakładzie / w sprawie jeża/ to ja nie wiem o jakiej flaszce Cezary mówił bo ja z alkoholu to piwo , wino , whisky i cola ....więc sobie wybierzemy do opijania:evil_lol::evil_lol::evil_lol: [/I][/B] [B][I]:cool3:to i tak miałaś lepiej niż ja bo się wyspałaś :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/I][/B][/quote] [COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Arial][B]to kiedy?? ja reflektuję na browarka, ale z noclegiem ;) bo jak wróce...[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [quote name='BeaC'][/quote] Witaj ...............ł ty se możesz zajarać..... ja nie bo muszę psa trzymać.......przez wiochę strasznie bestia ciagliwa jest......... a czapkę no tak... latwiej ja załozyc niż sie uczesać pozdrawiam :):):):[/quote] [COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Arial][B]ja tam wole sie uczesać, bo czapeczki nie dla mnie ... brrrr[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [quote name='tygra']odkurzacz ekologiczny :) [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/80b77bd60cd6db9b.html"][IMG]http://images13.fotosik.pl/34/80b77bd60cd6db9b.jpg[/IMG][/URL][/quote] [COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Arial][B]odkurzacz... z pełnym workiem do tego:evil_lol:[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [quote name='shirrrapeira']Piekny Klocus. Mnie nie bylo, bo ja sie upiekszalam. Fryz i podciecie i tak dalej.[/quote] [COLOR=Blue][SIZE=3][FONT=Arial][B]zrobiłaś sie na bóstwo???? wow!! :p[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] Quote
clockwork Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 dziewczynki- mam doła... właśnie dotarło do mnie że te kilka tysięcy dogomaniacs, to zbyt mało żeby naprawić świat i ulżyć cierpieniom tylu psiaków!!! ehhh... i do tego jeszcze zdziadziałe schronisko w Jastrzębiu-instytucja nastawiona na zyski, nie na pomoc psom.... jakbym miała mało swoich zmartwień... pieprzona działalność!! pieprzeni bezduszni ludzie!!! pieprzone prawo!!! pieprzony świat!!! :-(... ehhh... tak sie musiałam otworzyć...:-( Quote
ewatr Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='clockwork']dziewczynki- mam doła... właśnie dotarło do mnie że te kilka tysięcy dogomaniacs, to zbyt mało żeby naprawić świat i ulżyć cierpieniom tylu psiaków!!! ehhh... i do tego jeszcze zdziadziałe schronisko w Jastrzębiu-instytucja nastawiona na zyski, nie na pomoc psom.... jakbym miała mało swoich zmartwień... pieprzona działalność!! pieprzeni bezduszni ludzie!!! pieprzone prawo!!! pieprzony świat!!! :-(... ehhh... tak sie musiałam otworzyć...:-([/quote] Ciotka ale Ci dopiekło :oops: wygadaj sie jak Ci to może pomóc my spokojnie poczytamy i przetrzymamy tego Twojego doła kazdego co jakis czas to dopada .....zwłaszcza jak dużo różnych nieciekawych spraw go dopadnie naraz nie powiem Ci , że Swiat jest piękny bo i tak mi w tym nastroju nie uwierzysz :shake: ale idz do domu przytul se Mordulca tak od serca powiedz mu do ucha wszystko co Cie boli ...........ja czasami tak robie i mi pomaga taka prywatna dogoterapia ..trzymaj sie Klockowa jutro tez jest dzień :lol: Quote
clockwork Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 kumulacja wszystkich strapień, moich i psich... [LIST] [*][URL="http://www.nowiny.rybnik.pl/index.php?me=a&id=10292"]Kłopoty za dobre serce[/URL][/LIST]JASTRZĘBIE ZDRÓJ. Po naszej interwencji bezpański pies trafił do schroniska dla zwierząt 07-02-2007 Wydanie [URL="http://www.nowiny.rybnik.pl/index.php?me=b&wyd=275"]2007/06 (2585)[/URL] Dział: [URL="http://www.nowiny.rybnik.pl/index.php?me=b&wyd=275&tem=3"]Z regionu[/URL] [SIZE=2][B]Nie zawsze warto mieć dobre serce – kiwa głową zmartwiony Franciszek Grzesiak z Jastrzębia Zdroju. W czwartek, 18 stycznia, po godz. 17, gdy na dworze wichura łamała drzewa, jego syn znalazł psa. Kundelek wałęsał się obok bloku przy ulicy Wielkopolskiej, był zziębnięty i przerażony.[/B] [/SIZE][SIZE=2][URL="http://www.nowiny.rybnik.pl/o/3644_big.jpg"][IMG]http://www.nowiny.rybnik.pl/o/3644_small.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][SIZE=2] [/SIZE][SIZE=2]Franciszek Grzesiak z psem przed swoim blokiem[/SIZE][SIZE=2] Ponieważ jastrzębianin ma już psa, przyprowadził znajdę do mieszkania rodziców, którzy mieszkają w tym samym budynku, a nawet klatce schodowej nr 12. Synowa pana Franciszka natychmiast zadzwoniła do straży miejskiej, prosząc o zabranie pieska. – Dyżurny zapewnił, że strażnicy przyjadą do godz. 20. Czekaliśmy na próżno. W piątek telefonowałem osobiście dwa razy. Strażnik poprosił, by o godz. 17 wystawić psa bez smyczy przed blok. Na miejsce miał przyjechać rakarz i zabrać zwierzę. Straż miejska nagrywa wszystkie rozmowy, więc zawsze można sprawdzić, że mówię prawdę – opowiada starszy pan. [B]Wziął z ulicy, więc jest właścicielem[/B] O dziwo w sobotę córka Grzesiaków spotkała tego samego kundelka w okolicy sklepu Billa, gdzie robiła zakupy. Przywiozła psa do mieszkania teściów. Następnego dnia pan Franciszek jeszcze raz interweniował w straży miejskiej. – Tym razem dyżurny pouczył mnie, że skoro wziąłem psa z ulicy, to jestem jego właścicielem – oburza się jastrzębianin. Pan Franciszek jest schorowanym emerytem górniczym. Cierpi na pylicę i astmę. Słabo widzi, przeszedł trzy operacje oczu. Mimo że kocha zwierzęta, w tak złym stanie zdrowia nie mógłby opiekować się psem, którego codziennie trzeba wyprowadzać na spacer parę razy. Ponadto Grzesiak mieszka aż na dziewiątym piętrze. Zdesperowany, w poniedziałek zatelefonował do Jastrzębskiego Zakładu Komunalnego, który prowadzi schronisko dla bezdomnych zwierząt. Usłyszał, że owszem może zostawić psa, ale za usługę trzeba zapłacić 250 zł. Po tych słowach pan Franciszek zwątpił w sens miłosierdzia dla zwierząt. – Człowiek ratuje przed zamarznięciem psa i zamiast otrzymać wsparcie służb komunalnych, spotykają go same problemy – mówi pan Franciszek. [B]Ludzie kombinują[/B] Dariusz Kamiński, komendant straży miejskiej w Jastrzębiu Zdroju, powiedział nam, iż do straży miejskiej dzwonią osoby, które z różnych przyczyn próbują pozbyć się własnych psów. Trudno ustalić, czy dane zwierzę rzeczywiście jest bezdomne. Nie kwestionuje dobrych intencji pana Franciszka i tego, że psa znalazł na dworze. Oświadczył jednak, że musi sprawdzić, czy były rozmowy, o których wspomina starszy pan, i poprosił o telefon za pół godziny. Po przesłuchaniu nagrania Kamiński uznał zarzuty Grzesiaka za bezpodstawne. To prawda, strażnicy odnotowali telefoniczne zgłoszenie. Natomiast rakarz nie pojechał na Wielkopolską, bo nie może zabierać psów z mieszkania. Mało tego, komendant apeluje do mieszkańców, by nie zabierali z ulic bezpańskich psów. – Takie zachowanie grozi bowiem utratą zdrowia, a nawet życia. Nie wiadomo przecież, czy zwierzę jest zaszczepione – kwituje Kamiński. [B]Zarządzenie prezydenta[/B] Marek Krakowski, dyrektor jastrzębskiego komunalniaka, przyznaje, że faktycznie jednym z zadań gminy jest wyłapywanie bezpańskich psów. [B][COLOR=Red]Pozostawienie w schronisku czworonoga niemającego książeczki szczepień kosztuje 250 zł. Gdyby jednak petent przedstawił taki dokument, uiściłby o sto złotych mniej.[/COLOR][/B] Jeśliby zaś pan Franciszek przywiózł zwierzę do schroniska w niedzielę, [/SIZE][SIZE=2]21 stycznia, nie zapłaciłby ani złotówki... Dlaczego? Otóż dopiero od poniedziałku, 22 stycznia, w mieście obowiązuje nowe zarządzenie prezydenta, które obliguje pracowników schroniska do pobierania opłaty za pozostawione zwierzę. – Ponadto tamci państwo nie sugerowali, byśmy przyjęli psa za darmo – dodaje szef JZK. Niemniej Krakowski oświadczył, że w drodze wyjątku odbierze czworonoga bez pobierania opłaty. W miniony poniedziałek po południu Grzesiakowie zawieźli psa do schroniska. Szef komunalniaka dotrzymał słowa.[/SIZE] [I]Autor: Ireneusz Stajer (Nowiny) [/I][LIST] [*][SIZE=4][COLOR=Red][URL="http://www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3906837.html?nltxx=1721542&nltdt=2007-02-09-04-06"]Śledczy umorzyli też wątek znęcania się nad zwierzętami. [/URL]-[/COLOR][/SIZE] Prokurator uznał, że współżycie ze zwierzęciem, o ile nie zagraża jego życiu ani zdrowiu, nie jest ani znęcaniem, ani okrutnym traktowaniem ani rażącym zaniedbaniem zwierząt -[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=43936[/URL][/LIST][LIST] [*][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38091"]...................... i tak dalej[/URL][/LIST] Quote
Alicja Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [I][B]:shake:no można zwątpić w takich momentach..... Ja już miałam podobny przypadek .Ktoś podrzucił /wyrzucił psiaczka na naszym osiedlu i malec błąkal sie po ulicach , w nocy spał pod budynkiem ADM gdzie prawdopodobnie go pozostawił właściciel:angryy:...w nocy strasznie płakal po kilku telefonach do SM ...przyjechała Policja przejechała się ,,krokiem paradnym ''ulicą samochód SM także ...na końcu panowie ze schroniska .....mignęli nam i już ich nie było nie zatrzymali sie nawet więc psa nie zobaczyli a co za tym idzie nie zabrali ...więc mój kolejny już telefon delikatnie wq.......:mad: do SM i do schronu że im oczopatrzałków zapozycze...:diabloti:...i po chwili cała trójca nadjechała znowu .Wysioedli generali z Policmajstrowskiej limuzyny ...wysiedli generali z SM i stali przyglądając się psiakowi z odległości 5-6 metrów ...na koniec wysiedli panowie ze schroniskowego wozu ...i zapytali mnie czy pies gryzie:diabloti: , więc otrzymali odpowiedź że tak bo przed chwilą pogryzł 2 skrzydła z kurczaka .Zabrali sierotkę w końcu a ja mam nadal na pieńku z generali z policmajstrowskiej limuzyny:angryy: Co do opijania jeża to umawiamy się wstępnie na wakacje;) [/B][/I] Quote
clockwork Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 to jedna strona medalu... druga to... odpłate zostawianie psa w schronisku!!150 zł ... i... :angryy: 250 zł!!! za znajdę!!!! czyli.... spodziewam sie stada błakających, wyrzuconych psiaków, bo kto zgłosi to do schronu?? kogo stać?? 250 zł!!! :angryy: fak!!! instytucja nastawiona na zysk!! nie na pomoc psom!!! no tak... całkowite przyzwolenie na wyrzucanie psów na ulice!!! za to schronisko bedzie miało pustki... o to chodzi!!! mało roboty- dużo kasy!!! pieprzeni aferzyści!!! złodzieje i krętacze!!! URZĘDASY JASTRZĘBSKIE!!! :snipersm: Quote
Vogue Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Witaj Clockwork!! Kilka dni mnie nie bylo na dogo. Wieczorem jak bede miala czas nadrobie zaleglosci. Quote
clockwork Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 [quote name='Vogue']Witaj Clockwork!! Kilka dni mnie nie bylo na dogo. Wieczorem jak bede miala czas nadrobie zaleglosci.[/quote] to nadrabiaj a ja ide zaraz po klocusia i do domciu... Quote
Alicja Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='clockwork']to nadrabiaj a ja ide zaraz po klocusia i do domciu...[/quote][I][B];)musowo na spacerek... A urzędasom mówimy NIE:mad::mad::mad: [/B][/I] Quote
clockwork Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 [quote name='Alicjarydzewska'][I][B];)musowo na spacerek... A urzędasom mówimy NIE:mad::mad::mad: [/B][/I][/quote] ja... spacerek ze 5 km... od mamy do domu- autem co prawda, ale ileż drogi przed nami!!! :eviltong: a urzędasom fakju! ten z mojego avatarka ;) Quote
Alicja Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='clockwork']ja... spacerek ze 5 km... od mamy do domu- autem co prawda, ale ileż drogi przed nami!!! :eviltong: a urzędasom fakju! ten z mojego avatarka ;)[/quote][B][I]:mad:o leniwcze ....ja zapycham na psacerek po pare kilosków.... czekaj zabiore cie na spacer:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/I][/B] Quote
clockwork Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 [quote name='Alicjarydzewska'][B][I]:mad:o leniwcze ....ja zapycham na psacerek po pare kilosków.... czekaj zabiore cie na spacer:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/I][/B][/quote] :help1::eek2: pańcia zmyka do domciu żarełko chłopakom gotować, a pańcio jak wróci z pracki- wygania sie z pieskiem :evil_lol: Quote
Alicja Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='clockwork']:help1::eek2: pańcia zmyka do domciu żarełko chłopakom gotować, a pańcio jak wróci z pracki- wygania sie z pieskiem :evil_lol:[/quote]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[I]piesek bedzie patrzał a pańcio pobiega;) Pa pa :p [/I] Quote
clockwork Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 [quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[I]piesek bedzie patrzał a pańcio pobiega;) Pa pa :p [/I][/quote] ha ha ha... jest taka opcja, jak pies obstanie z nochalem w suczkowych siqlcach Quote
Alicja Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='clockwork']ha ha ha... jest taka opcja, jak pies obstanie z nochalem w suczkowych siqlcach[/quote]:mad:[I]no Ozzulcowi te suczkowe siqlce chyba zaszkodziły ...pewno dziewoja gdzieś siq zrobiła na jakieś świństwo a łajza wylizała:cool3:........[/I] Quote
Alicja Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 [COLOR=RoyalBlue][B][I]:crazyeye:hey , a co tu tak cicho z samego ranka:razz:[/I][/B][/COLOR] Quote
BeaC Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Witaj:loveu::loveu::loveu: no ja tradycyjnie w pracy :shake::shake::shake: Quote
Recommended Posts