lidka_park Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Elmo ---> TU Tetley ---> TU Labo ---> TU Quote
lidka_park Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Amber ---> TU Silver ---> TU Fart ---> TU Quote
lidka_park Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Cherry ---> TU Johny ---> TU Czaruś ---> TU Quote
MalgosMalgos Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Przesylam wam dzisiaj przez Anie przewozniczke z Gorzowa 5 duzych pak ocieplaczy; priorytetem, porto oplacone. Potrzebuje pilnie adresu Agi lub wolontariusza/ki z Ostrody, ktory moglby zawisc, gdyby Aga mojej wiadomosci nie odebrala. Mozliwe tylko dzisiaj, poznieju brak mozliwosci przewiezienia do Gorzowa! Serdecznie pozdrawiam malgosmalgos Quote
justynavege Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Dzisiaj, 16:53 #1869 (permalink) ANETTTA Zarejestrowany: Dec 2006 Postów: 5,958 masa ludzi tu wchodzi wiec kopiuje inf z katowickiego watku Schronisko w Katowicach - POMÓŻMY IM ZNALEŹĆ DOMY !!!! - Strona 97 - Dogomania Forum Ostrzeżenie ! Przekazano mi wiadomość by uważać na rodzinę prawdopodobnie romów mieszkających na południu Polski. Rodzina ta wyszukuje na portalach aukcyjnych, w schroniskach i w innych możliwych miejscach gdzie psy są oddawane praktycznie za darmo. Wyszukuje konkretnych psów: w typie amstafa. A po co? Do walk!! Mimo iż są z południa Polski szukają nawet w Warszawie. Dlatego bardzo ważne jest, by to ostrzeżenie trafiło w każdy zakątek Polski. Jedna z dogomaniaczek trafiła do tej rodziny w celu przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej. Czujna postawa i odpowiednia rozmowa wyjaśniły wszystko. Rodzina przyznała, że jak nie zaadoptują tego psa to na allegro maja upatrzone inne. Członek tejże rodziny podjął temat psich walk wykazując się na ten temat wiedzą. Wiedzą, której nie posiada osoba niemająca styczności z takimi rzeczami. To nie była wiedza czysto teoretyczna wyczytana na Internecie czy zasłyszana w radiu… Zacytuję teraz osobę, która była na tej wizycie przedadopcyjnej: „Byłam u nich na wizycie przedadopcyjnej.Rodzina tak na oko romska, mieli już 2 nakazy eksmisji. Rotacja psów w ich domu była duża. Mieli dziadka, po którego śmierci zostały dwa kundelki. Chcieli je uśpić ale dozorczyni wybłagała moją sąsiadkę zęby wzięła jedna sunię. Gdy ta tam poszła, dzieciak właśnie kopnął suńkę a ten niby amstaff psisko miało z 80 kg) o którym ci opowiadano leżał na zanieczyszczonej szmacie, robił pod siebie. Podobno ostatnio był tam jakis szczeniak ale już zniknął. Te rzeczy wiem od sąsiadki bo ona zna tę rodzinkę. Błagała mnie żeby im żadnego psa nie dawać bo psy są okropnie traktowane. A moje spostrzeżenia. Chłopak niestety wygadał się na temat kumpli którzy organizują walki psów na działkach. Opowiadał, że niby uratowali sunię amstaffke przed smiercia ale oddali ją kumplowi na rozmmażanie a gdy opowiadał o tym wielkim amstaffie jak go tresował wspomniał o biciu smyczą. A alarm wszczełam bo pokazali mi inne psy które szukaja na allegro gdyby ta adopcja nie doszła do skutku. Wyszukałam ludzi i daje wszystkim znać. A o krakowskim schronie mówil szczególnie, że tam dzwoni i pisze ale nikt nie odpowiada. uf. To zgrubsza tyle Ci ludzie bardzo dobrze grają!” Tu chodzi o życie naszych mniejszych braci. AKTYWNIE WLACZ SIE DO POMOCY PRZEKAZ TE WIADOMOSC DALEJ Osobą na tejże rozmowie przedadopcyjnej była Basia gk (nick na dogomani) z Tarnowa __________________ Quote
MalgosMalgos Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 na adres Agi _Mazury. Pozdrawiam serdecznie Malgosmalgos Quote
aganela Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Podnoszę!!!!!!!!!!!!!!!!!:oops::oops::oops: Quote
Lorijel Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 ABBA -> http://www.dogomania.pl/forum/f28/widziales-kiedys-przerazenie-abba-mix-ast-z-ostrody-131565/ Quote
aganela Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Dziewczyny,to może być szanasa dla któregoś schroniskowego!!!!! http://www.dogomania.pl/forum/f97/sunia-rasy-mysliwskiej-131885/ Quote
adagir Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Dziewczyny szukam młodziutkiej suni rasy myśliwskiej,może u Was rezyduje jakaś psina - wyżełka, foksia,posokowiec,gończak.Nie będę się powtarzała z tym ,co napisałam w wątku przygarnę psa,ale chętnie odpowiem na pytania. Quote
Aga_Mazury Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 myslę intensywnie.... www.afn.pl w dziale adopcje są psiaki w naszym schronisku...można zobaczyć... teraz jakoś nie przychodzi mi do głowy żaden "myśliwiec" Quote
lidka_park Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 a może Remi ??? co prawda jest to pies, mieszaniec teriera, ale zawsze coś :p wątek a tak na serio to... może Fanta, Szluga lub Larysa ???? Quote
Lorijel Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 i psy bez wątków... ta suczka z dużego wybiegu z tyłu jest jakby terrierowata... Fart? http://www.dogomania.pl/forum/f28/fart-uratowany-po-wypadku-czy-dostanie-druga-szanse-128519/ Suczka z zapomnianych, wygląda jak beagle w wersji XXL. W sobotę zrobię lepsze zdjęcia. No i ta czekoladka, pies, Wedel, jeśli dobrze pamiętam. Quote
lidka_park Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Mozart ---> wątek Major ---> wątek Quote
Lorijel Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 WEDEL -> http://www.dogomania.pl/forum/f28/mlody-energiczny-pieszczoch-wedel-z-ostrody-czeka-na-dom-133572/#post11964068 Quote
Lorijel Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 BESTER [bo chyba wątku oddzielnego nie ma na dogo...] http://www.dogomania.pl/forum/f28/bester-ast-z-ostrody-szuka-domu-134039/#post12002274 Quote
Aga_Mazury Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 Czy nasz niewidomy Mozart ma wątek? edit: już widzę ;) Quote
Recommended Posts