diana79 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 zrobiłam 1 przelew z bazarku Taks do podziału wg potrzeb pomiędzy Misia i Reksia oraz Borysa tylko nie padnijcie jak zobaczycie kwotę :eviltong: Quote
handzia Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 [quote name='diana79']zrobiłam 1 przelew z bazarku Taks do podziału wg potrzeb pomiędzy Misia i Reksia oraz Borysa tylko nie padnijcie jak zobaczycie kwotę :eviltong:[/QUOTE] Kochana, jestem przyzwyczajona ostatnio, że lipa na bazarkach :shake: Chyba, że to ogromna suma, już zaglądam :evil_lol: Quote
diana79 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='handzia']Kochana, jestem przyzwyczajona ostatnio, że lipa na bazarkach :shake: Chyba, że to ogromna suma, już zaglądam :evil_lol:[/QUOTE] tylko trzeba dodać że to jest połowa z tego bazarku dla tych psiaków bo druga połowa poszła na szczebrzeszyniaki ;) Quote
diana79 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 kilka osób z FB wysłało do Pani paczuszki, do jednej osoby Pani nawet zadzwoniła :) dopytują się na FB co się dalej dzieje w sprawie odpisałam że na razie zero odzewu z ogłoszeń i że się tam wybieracie za niedługo z Misiem do weta na zimę trzeba jakoś zabezpieczyć psiaki bo ja wątpię aby znalazły nowe domy... Quote
handzia Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 Z bazarku Taks wpłynęło dla Rexa i Miśka 861 zł. Taks jesteś wielka :loveu: [B]Psiaki mają na koncie 991 zł [/B] Quote
diana79 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 wspaniale! to spokojnie mają na razie na karmę i na weta :) Quote
diana79 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 co tam u psiaków i Pani? macie jakieś info? Quote
handzia Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 W najbliższym czasie kupię karmę, pojadę tam. Może jeszcze uda się od razu tą wizytę u weta załatwić. Tylko muszę transport skombinować, bo Panią muszę z psem zabrać do Zamościa i potem ją odwieźć. A ja niezmotoryzowana. Muszę TZ ta zbajerować ;) Quote
diana79 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 zapytajcie przy okazji Panią czy doszła jedna paczka z Warszawy (prosiła mnie o to jedna osoba z FB) wiem że do Pani poszło kilka paczek, pewnie bardzo się ucieszyła :) trzymam kciuki za wyjazd :) Quote
funia Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 To wspaniale ,ze ludzie wysłali te paczki .Dowiemy się czy doszły . Quote
diana79 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 co tak słychać u Pani i psiaków? zamówiłam kolejny pakiet ogłoszeń i powinny przyjść linki aktywacyjne na maila Quote
handzia Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 Wybieramy się niedługo w tamte strony z Funią. Pogadamy z panią jak z tym weterynarzem i zawieziemy karmę. Quote
diana79 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 super :) to czekamy na wieści zamówione ogłoszenia na bazarku na maila [email][email protected][/email] powinny przyjść linki aktywacyjne Miś i Rex 1.ale.gratka.pl 2.kupsprzedaj.pl 3.kupiepsa.pl 4.przygarnijzwierzaka.pl 5. pajeczyna.pl 6. oglaszamy24.pl 7.adopcjapsa.pl 8.morusek.pl 9.tablica.pl 10.gumtree.pl 11.e-zwierzak.pl 12. cret.pl 13petworld.pl 14.polskastrefa.eu 15.cwirek.pl 16. krakusik.pl 17.petsy.pl 18. wroclawiak.pl 19. pineska.pl 20. sprzedasz.pl 21.kokosy.pl 22.owi.pl 23.sloniu.pl 24.najpewniej.pl 25. eoferty.com.pl 26. neeon.pl 27. lento.pl 28.ojej.pl 29.rozglos.net 30.olx.pl Quote
taks Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 podnoszę wątek z czeluści Mam nadzieję ,że pieski nie przymierają głodem 6kg karmy i pare puszek to trochę mało jak na 1,5 miesiaca dla dwu psów Szkoda, że tak trudno sie tam wybrać albo choc podesłać karme skoro kase psy mają i to niemałą. Quote
handzia Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 Wiem o tym ale ja naprawdę jestem uzależniona od kierowcy. Tym bardziej, że pani dostała trochę paczek od ludzi z FB. W tym tygodniu pojadę, stanę na głowie i coś wykombinuję. Kupię więcej karmy kobiecie, żeby miała dla psiaków na zimę... Quote
handzia Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 Byłam dzisiaj w Kauflandzie, kupiłam cały koszyk karmy, puszek, ryżu i makaronu dla psiaków. Wydałam dokładnie 365,39 zł. Jutro wstawię zdjęcia i fakturę. Mój Tz nie może mnie zawieźć, całymi dniami go nie ma, ale urabiam sąsiada, może uda mi się go wyciągnąć na przejażdżkę do Wożuczyna. ;) Quote
azalia Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Przepraszam,że się wtrącę,ale skoro pieski mają pieniądze to może warto było kupić ciut lepszą karmę niż z Kauflandu,tym bardziej że zima idzie i potrzebują więcej kalorii i białka. Quote
funia Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='azalia']Przepraszam,że się wtrącę,ale skoro pieski mają pieniądze to może warto było kupić ciut lepszą karmę niż z Kauflandu,tym bardziej że zima idzie i potrzebują więcej kalorii i białka.[/QUOTE] Takie było zyczenie Pani ,która się opiekuje pieskami i naprawdę nie mamy na to wpływu .Zawiozłysmy Ariona wcześniej i pozostał nietkniety ....Tak jak Ty uważamy .ze jest to,, karma ,,pozostawiająca wiele do zyczenia ...... Najgorsze jest to .ze Pani ledwo chodzi i ryzyko szpitala dla niej to widmo schronu dla psów ....I tu musimy coś wymyśleć ....Moze najpierw załozyc wątek jednemu psu ? Quote
funia Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Ja dzwoniłam do Pani i z nia rozmawiłąm .Prosiła o smycz i obroze bo czasem musi ich przypiąc bo ganiaja rowery i auta i są z tego ogromne nieprzyjemnosci ..... Musi mieć też coś do przypięcia bo przegryzaja sznurki i smycze .Pomyslałam więc o cienkim łańcuszku razy 2 . Musi byc takie zabezpieczenie bo psy biegną za nia do sklepu i tak jak pisałam zaczepiają rowerzystów .Pani chodzi o kuli nie ma więc możliwosci radzenia sobie z tym . Pytała też o pomoc w zwrocie ostatniego rachunku za weterynarza kiedy bardzo chorował jeden z psów wezwała go i zapłaciła z ostatnich pieniedzy .... Do tej pory bierze na kreske w sklepie bo dług się za nią ciagnie . Nie wiem co wy na to ?Ja nie decyduje . Trzeba również zabezpieczyć reszte pieniedzy w razie potrzeby na weta . Kwota o którą prosi Pani to coś koło 80 zł . Quote
handzia Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Ja też nie mogę zdecydować. Tutaj muszą się wypowiedzieć osoby, które wpłaciły pieniądze. Quote
taks Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Ale w czym problem z tą decyzją bo nie bardzo rozumiem.:roll: Kasa była zbierana na żywienie i leczenie psów.Kobieta sie resztkami sił nimi zajmuje i jak wynika z relacji nie ma pieniedzy żeby jeszcze do tego dokładać . Skoro poniosła koszty weta to przeciez trzeba jej za to zwrócic. Jesli psy potrzebują czegoś do uwiązania żeby nie było kolejnych problemów i awantur z miejscowymi to albo trzeba to szybko kupic i dostarczyc albo dac kase tej Pani i niech Ona za tym chodzi i gdzieś szuka po sklepach( co chyba w Jej sytuacji zdrowotnej nie jest najprzyzwoitszym rozwiązaniem). Kasy psy miały 991 zł ( post 155) na zakupy marketowe wyszło 365,39 [B]wiec zostało 625,61[/B]zł. To chyba wystarczająco duzo aby Pani nie musiała prosić o te 80 zł zwrotu za wysupłane na weta pieniądze. Moim zdaniem to nie może tak byc zeby kasa leżała miesiacami w depozycie a opiekunka psów miotała sie z długami za psie wydatki.Uważam nawet, że jeśli kontakt z Pania jest tak trudny z powodów transportowych i nie ma mozliwości regularnego uzupełniania zapasów karmy oraz zapewnienia psu wizyty u weta to kasa zebrana na psy powinna w całosci trafić do opiekunki i niech Ona to wydaje wg potrzeb. Quote
handzia Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Jeżeli tak to ok. Nie chcę sama tak się rządzić, bo nie ja wykładałam pieniądze, dlatego pytam. Więc zawiozę pani te pieniądze, kupię wszystko co potrzeba i zawiozę. Do tego będę musiała coś odpalić sąsiadowi za transport, bo za darmo mnie nie zawiezie. Quote
taks Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Hmm trochę szkoda że tak wyszło bo makaron , ryz czy marketowe puszki to pewnie Pani by mogła kupic i u siebie i wtedy nie trzeba by było płacić za transport. Mam nadzieję, że sasiad nie policzy dużo za dowóz tych rzeczy Quote
handzia Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Tak, ale pomyślałam, że dobrze by było pojechać, sprawdzić osobiście jak tam się sprawy mają. Chciałam obgadać sprawy weta. Myślałam nawet, że może zabiorę panią razem z psem do Zamościa do weta, ale pani w rozmowie z Funią powiedziała, że psiak nieźle sobie radzi i nie trzeba już do weta. Chciałam to sprawdzić. A do tego bałam się wysłać pani pieniądze bo nie wiem jak mogłaby potwierdzić tu, że kupiła za te pieniądze faktycznie karmę. Kupiłam też duże worki karmy, duże puszki, pewnie wychodzi taniej i pani o kulach nie będzie musiała dźwigać. Nie wiem, chciałam dobrze... Za 10 kg worek Chappi płaciłam coś koło 33 zł, bo była promocja, myślę, że tu nie będzie straty, jakby pani miała kupować w małych opakowaniach, to zapłaciłaby więcej a do tego będę na miejscu, zrobię nowe zdjęcia... Quote
handzia Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 Byłam dzisiaj u chłopaków. Zawiozłam karmę, smycz, porobiłam zdjęcia. Całe rozliczenie i zdjęcia wstawię wieczorem. Edit. Jutro wszystko uzupełnię bo padam dzisiaj. Quote
Recommended Posts