Selenga Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 [quote name='agusiazet']Piękna sunia, jak można pomóc? DT nie dam, bo zajęte, ale chciałabym jakoś Misi pomóc...[/QUOTE] Dowiem się jutro czy panowie sie jakos umówili na spotkanie i zapoznanie z Misią. Jeśli nie, to się zastanowimy co można jeszcze teraz zrobić. Quote
Selenga Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 na razie nic -nie udało mi się porozmawiać z panem bo ciągle miałam komunikat że poza zasięgiem będę próbowała jutro Quote
ElzaMilicz Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='beta ata'] Dałam znać Pasterzom na dogo, poprosiłam ElzaMilicz , żeby tu zajrzała. [/QUOTE] Żal suni! :shake: Jeśli mamy się nią zająć będziemy potrzebować pieniędzy na odrobaczenie, badanie krwi i sterylizację. Inne koszty bierzemy na siebie. Nasze DT są bezpłatne. Mamy w tej chwili kilka berneńczyków i podhalanów pod opieką. W tym dwa ciężkie przypadki, przy których koszty weterynaryjne będą bardzo duże. Nawet na to nie ma zabezpieczenia finansowego. To jak? Dacie radę uzbierać potrzebną kwotę? Quote
beta ata Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Myśle, że trzeba poczekać do jutra na kontakt z tym panem i wtedy bedziemy juz wiedzieć, co i jak... No i przede wszystkim - ElzaMilicz , wielkie dzięki, że tu przyszłaś i że chcesz pomóc!! :loveu: Bardzo, bardzo dziękuję! A co do kasy, ja nie jestem przy forsie, ale postaram sie coś osobiście zorganizować, a i jakiś bazarek da sie zrobić, prawda? Quote
Selenga Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 ElzaMilicz ja również bardzo, bardzo dziękuję za to, że tu weszłaś i że możesz pomóc Misi :) Kasę skombinuję jakoś jeśli dzisiaj wieczorem sytuacja się nie wyjaśni pozytywnie. Trzymajcie dziewczyny kciuki, bo zrobiło się małe zamieszanie, ale mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy Napiszę więcej jak już będzie coś wiadomo na pewno - w tę lub we wtę Quote
Charly Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 trzymam kciuki w takim razie:) (odblokowali mi gumtree, więc ją tam tez chciałam ogłosić, ale poczekam na wieści. Oby pozytywne) Quote
beta ata Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 I co? Czy ten zainteresowany pan rozmawial z panem z działki? Quote
Selenga Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 tak, rozmawiał teraz wszystko zależy od tego czy Misia polubi się z sunią, która już jest w tym domu - też bida przygarnięta ze schroniska. Quote
beta ata Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 To dobra wiadomośc, bo jest szansa. A czy pan wie, jak należy takie zapoznanie suczek przeprowadzić? Mam na mysli to, że na neutralnym terenie, podczas spaceru... ?Bo takie wprowadzenie drugiej suki na teren tej pierwszej może zaowocować porażką tylko z powodu obrony terytorium, a nie dlatego, że nie ma szans na zaprzyjaźnienie sie psic... Oj, żeby sie udało... :roll: Quote
Selenga Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 Pan przez telefon prezentował się bardzo rozsądnie i słychać było, że sporo wie o zwyczajach psów. Mam nadzieję, że niczego nie popsują... Quote
Charly Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 to fajnie:) czekamy w takim razie i trzymam kciuki za sunię Quote
*Gajowa* Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Czekamy... a kiedy zapoznanie miałoby nastąpić ? Quote
Selenga Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 sama nie wiem... w rozmowach ze mną pan wyglądał na zdecydowanego, ale teraz pojawiają się problemy: - nie wiadomo czy dwie duże suki się zaakceptują - żeby to sprawdzić trzeba jechać tam gdzie jest Misia, a to jest jakieś 80 km od Warszawy i już jest problem - pan ma samochód ale mały, więc jest problem jak upchnąć dwa duże obce sobie psy w małym samochodzie - opiekun Misi też ma mały samochód i ja też mam mały samochód... Próbuję jakoś namówić obu panów do współpracy, bo w końcu jakoś w 2 czy nawet 3 małe samochody problem dałoby się rozwiązać, ale to są faceci i z rozdzielnika wiedzą lepiej :mad: Quote
beta ata Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 No tak! Faceci! Spróbuj ich przekonać, żeby spotkali sie w połowie drogi, najlepiej żebyś przy tym była i kontrolowała sytuację. Oczywiście trzeba im przy tym mówić, jacy są zaradni, mądrzy i w ogole godni wszelkiego podziwu... ;-) :cool3: Quote
beta ata Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 I cooo? Było/będzie to zapoznanie suczek? Quote
Selenga Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Sytuacja wygląda tak: - potencjalnemu nowemu opiekunowi Misi zależy na psie obronnym, do pilnowania, co nie znaczy że pies nie będzie kochany - ma do wyboru 2 psy - Misię i psa ze schroniska, jak go określił "prawdziwego Terminatora" - Misia podoba się i panu i jego mamie, nie mówił jak reszta rodziny lokuje preferencje - zaletą "Terminatora" jest to, że jest na miejscu, na Paluchu - pan chciał pojechać ze swoją sunią do Misi, ale jego sunia ma jakieś traumatyczne przeżycia związane z samochodem i mimo, ze zjadła 1 kg kiełbasy, do samochodu zapakować się nie dała - rodzina musi zdecydować - "Terminator" czy Misia - jeżeli wybiorą Misię, to przywieziemy Misię do Warszawy (a właściwie do Piaseczna) - jeżeli sunie się dogadają, to Misia zostanie - jeżeli się nie dogadają, muszę mieć w odwodzie hotelik w Warszawie żeby ją gdzieś umieścić i przechować - na działkę wrócić nie może, bo państwo już tam nie będą jeździli Umówiliśmy się z panem, że decyzję podejmą w ciągu tygodnia. Jeśli wybiorą Misię, za tydzień po nią pojedziemy. Na wszelki wypadek wznawiam allegro. Quote
Recommended Posts