Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 676
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:cool2::calus::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou:Gacuniu serdunkoooooooooo , jakie cudne psiateczko z ciebie , trzymam mocno za zdrowenko i za domus1

Posted

Już ranek niedzielny choć ciemność za oknem nas wita,
Ciekawe co dzień ten przyniesie, jaki pomysł w główce Gacusia zaświta ?
Ja Wam życzę aby był wspaniały
Aby radość i uśmiech były przez dzień cały :-)

• 2 weeks later...
Posted

[I]Tak - Gacek zaczął rehabiltację.
Niestety,aby przynosiła efekty konieczny jest Nivalin.
Jest On jednak wycofany ze sprzedaży.
Może ktoś ma jakieś ampułki i były w stanie podarować je Gackowi??
[/I]

Posted

[quote name='Klaudus__'][I]Tak - Gacek zaczął rehabiltację.
Niestety,aby przynosiła efekty konieczny jest Nivalin.
Jest On jednak wycofany ze sprzedaży.
Może ktoś ma jakieś ampułki i były w stanie podarować je Gackowi??
[/I][/QUOTE]
Będę pytać u mnie w aptekach.
[quote name='baster i lusi']cioteczki czy nie wiecie gdzie można zdobyć ten lek.Bo potrzebny jest temu psiakowi
[url]http://www.dogomania.pl/threads/215438-Kilkumiesi%C4%99czny-katowany-szkielecik-Gacu%C5%9B!PILNIE-potrzebny-DT-zobacz-ludzkie-dzie%C5%82o/page25[/url][/QUOTE]

[quote name='ewab']BAster i Lusi trzeba szukać po aptekach. W niektórych jeszcze mają końcówki.[/QUOTE]

Posted

Dzwonię po aptekach,z zapytaniem o Nivalin,nie ma go lecz wszędzie mówią,że nie mają adnotacji o wycofaniu leku i to chwilowy brak.
Mają popytać w hurtowniach,a jaka dawka jest potrzebna?

Posted

Na razie znalazłam jedną aptekę,która ma 2 opakowania 2,5 mg po 10 ampułek i 1 opqkowanie 5mg,10 ampułek.
Jeśli to by wystarczyło,to muszę teraz zdobyć szybko receptę i adres do wysyłki.

Posted

[B]DOSIA_GRECIA [/B]będzie teraz podawać przez dwa tygodnie nivalin znalezionej suni po wypadku. Może z nią się skontaktujcie w sprawie leku. Tu link do tematu suni [URL="http://www.dogomania.pl/threads/223889-Ratujcie-grozi-jej-schron-i-amputacja-%C5%82apki-Malutk%C4%85-wyrzucono-z-samochodu/page8"]http://www.dogomania.pl/threads/223889-Ratujcie-grozi-jej-schron-i-amputacja-%C5%82apki-Malutk%C4%85-wyrzucono-z-samochodu/page8[/URL]

Posted

Wykupiłam dzisiaj leki dla Gacusia-zastrzyki Nivalin,płatne są niestety 100%,miałam ludzką receptę,ale nie ma na nie zniżki.
Zapłaciłam dokładnie 195zł i 30gr.Po uzgodnieniu telefonicznym z Klaudus pożyczyłam pieniądze od koleżanki,bo niestety swoich nie miałam.Wpłaciłam kilka dni temu dla Doya i Denisa z dogo i zakupiłam karmę okolicznym biednym psom.Ja jestem bez pracy,bo muszę się opiekować ojcem chorym na Alzheimera

Zapłaciłam za przesyłkę z kopertą dużą bąbelkową 22złote,ale to już biorę na siebie.

Pani w aptece obiecała na wtorek jeszcze 2 pudełka zastrzyków,bardzo się przejęła losem Gacusia
Lek ten jest już wycofany,ale pieskowi niezbędny,bo bez niego nie rozpocznie się rehabilitacja.

BARDZO<BARDZO PROSIMY o wpłaty na zastrzyki dla tego młodego pieska,przed którym całe życie.A jakie
ono będzie zależy w dużej mierze od rehabilitacji i tych zastrzyków właśnie.

Gacusiowi jest potrzebna pełna kuracja zastrzykami tj.minimum od 40 do 60 dni.

Czyli to minimum kuracji 40 dniowej to koszt 500zł,a dla jego przyszłej kondycji wspaniale by było podawać
zastrzyki przez 60 dno,ale na to już trzeba aż 750 zł.

Jeszcze raz prosimy o pomoc finansową dla bardzo skrzywdzonego Gacusia.

Posted

A co z kasą z allegro cegiełkowego???
Ja wiem, że aukcja była w październiku, ale wtedy poszło prawie 300 cegiełek po 5 zł (dokładnie 298 )
wszystko zostało wydane?

Posted (edited)

[quote name='azalia']Selengo,tego nie wiem,poczekamy na Klaudię,to wszystko nam wyjaśni.[/QUOTE]
Dobrze by było, bo w rozliczeniu w I poście nawet nie jest uwzględniona moja wpłata za allegro...
to było 25.10.2011 r. ...

Edited by Selenga
Posted

[I]No fakt - nie jest uwzględniona,bo mi to z głowy wyleciało.
Kasa z allegro poszła na utrzymanie Gacka w lecznicy - popatrzcie ile miesięcy już tam przebywa i w jakim stanie tam trafił...
Sama transfuzja krwi to koszt 700 zł - a miał dwie...
Nie wspomnę już o lekach i dobie lecznicowej.
Teraz chłopak jeszcze jest rehabilitowany - to naprawdę ogromne koszta.
Ani głośno się nie odzywam...
Bo Przystań Ocalenie już cały majątek w ratowanie Gaculka włożyła - za co jestem im bardzo wdzięczna - bo inaczej nie miały szans...
Sama bym przecież nie dała rady...
[/I]

Posted

czy mogę prosić o pomoc w bazarkowaniu?
staram się oddłużyć moje zwierzaki.
wystarczy kliknąć w zdjęcia w sygnaturze.
Jeśli autorka wątku nie życzy sobie umieszczania takich próśb, usunę wpis

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Selenga']Klaudus, a on w końcu miał tę operację czy nie?[/QUOTE]
[I]
Tak - postaram się dzisiaj wszystko na spokojnie tu wypisać.
Już zabiegi u znajomej rehabilitantki zaczął...
[/I]