Nevi Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Otrzymałam w tym tygodniu info od mojej znajomej, że jej znajomi chcą oddać swojego 4-letniego setera do schroniska :-( Ponieważ nakręciłam ją na sprawy psiaków udało jej się jakoś przekonać obecnych właścicieli, żeby setera zostawili na razie u siebie i w międzyczasie szukali innego domu; schronisko jakoś im wyperswadowała - choć Ci uważają, że to najszybsza droga, żeby pozbyć się kłopotu. A jaki kłopot - podobno alergia wnuków ale co ważniejsze poważna choroba babci, która zostając z psem na pół dnia kompletnie sobie z nim nie radzi. Pies nie jest agresywny, ale kompletnie nie ma posłuchu u zdepresjonowanej starszej pani :roll: Decyzja zapadła - pies musi znaleźć nowy dom. Sprawa wygląda tak: Szukamy odpowiedzialnego domu dla 4-letniego setera irlandzkiego o imieniu Drago. Pies jest zdrowy i szczepiony (książeczka do wglądu). Łagodny, przyjazny, lubi przebywać w towarzystwie osób dorosłych i dzieci. Potrzebuje sporej dawki ruchu, bardzo lubi spacery i kąpiele w jeziorach. Pies przebywa w Poznaniu. Postaram się jeszcze określić stosunek do innych psów i kotów. Tel. kontaktowy do obecnych właścicieli: 504-447-052 505-806-430 Oto zdjęcia: Może ktoś poszukuje takiego pięknego pana? Quote
xxxx52 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='Nevi']Otrzymałam w tym tygodniu info od mojej znajomej, że jej znajomi chcą oddać swojego 4-letniego setera do schroniska :-( Ponieważ nakręciłam ją na sprawy psiaków udało jej się jakoś przekonać obecnych właścicieli, żeby setera zostawili na razie u siebie i w międzyczasie szukali innego domu; schronisko jakoś im wyperswadowała - choć Ci uważają, że to najszybsza droga, żeby pozbyć się kłopotu. A jaki kłopot - podobno alergia wnuków ale co ważniejsze poważna choroba babci, która zostając z psem na pół dnia kompletnie sobie z nim nie radzi. Pies nie jest agresywny, ale kompletnie nie ma posłuchu u zdepresjonowanej starszej pani :roll: Decyzja zapadła - pies musi znaleźć nowy dom. Sprawa wygląda tak: Szukamy odpowiedzialnego domu dla 4-letniego setera irlandzkiego o imieniu Drago. Pies jest zdrowy i szczepiony (książeczka do wglądu). Łagodny, przyjazny, lubi przebywać w towarzystwie osób dorosłych i dzieci. Potrzebuje sporej dawki ruchu, bardzo lubi spacery i kąpiele w jeziorach. Pies przebywa w Poznaniu. Postaram się jeszcze określić stosunek do innych psów i kotów. Tel. kontaktowy do obecnych właścicieli: 504-447-052 505-806-430 Oto zdjęcia: Może ktoś poszukuje takiego pięknego pana? napisz do dereszowatych z Gniezna one zajmuja sie taowaniem tych ras psow. Quote
Nevi Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 Dzięki za info, ale dereszowata ma zapchaną skrzynkę :/ Info wrzuciłam jeszcze do grupy 7 w ich wątek adopcyjny. może tutaj ktoś trafi. Quote
molly Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Ja trafiłam ;) Psiak dodany na forum adopcyjne seterów. Będziemy intensywnie szukać domu. http://forum.setery-adopcje.com/viewtopic.php?p=46007#46007 Jeśli macie taką możliwość, prosimy o dopilnowanie, żeby psiak pozostał w domu do czasu znalezienia mu nowego człowieka (żeby nie trafił do schroniska). Kontakt do nas: http://setery-adopcje.com/5/kontakt/ Quote
SkarpetKa Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Oj Nevi trzeba było u nas zostać, byś miała ślicznego psiaka na DT :p ;) A czy on jest wykasatrowany lub jest szansa, aby opiekunowie przeprowadzili taki zabieg, co by w razie "w", miejmy nadzieję, że do tego nie dojdzie, ale jakby, to żeby nie dostał się w niepowołane ręce z wiadomych powodów? Wiem, że to dla Ciebie oczywista oczywistość, ale warto ich o to przycisnąć zawczasu. Quote
xxxx52 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Nevi napisał(a):Dzięki za info, ale dereszowata ma zapchaną skrzynkę :/ Info wrzuciłam jeszcze do grupy 7 w ich wątek adopcyjny. może tutaj ktoś trafi. Moge podac do nich na WP numer telefonu Quote
Nevi Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Podpytałam jeszcze trochę o Dragona. Sytuacja wygląda lepiej niż się obawiałyśmy, choć Dragon wciąż szuka domku dla siebie. Do tego czasu będzie czekał u aktualnych właścicieli, schron mu nie grozi choć właścicielom zależy na czasie. Dragon nie jest kastrowany. Bardzo lubi towarzystwo ludzi, ale zostaje sam w domu. Mieszka w bloku. Jeździ samochodem. Stosunek do innych psów: małe go niepokoją i woli się oddalić a z większymi nie ma problemu. Koty - raczej ogląda je z daleka, żadnego nie pogonił ale nie miał tez bezpośredniego kontaktu. Molly - proszę uzupełnij to info u siebie na forum. Dzięki! Quote
molly Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Uzupełnione. Rudy ma zrobione ogłoszenia. Damy znać jak znajdzie się odpowiedni dom. Quote
xxxx52 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 czy piesek jest lub bedzie kastrowany przed adopcja Quote
Nevi Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Pies nie jest kastrowany i obecni właściciele nie przewidują takiego kroku. W umowie będzie jednak paragraf o wymogu kastracji Dragona. Ania z poznania - jakieś wieści z frontu, interesowała się nim jakaś pani. Rozmawiałaś z nią może? Quote
SkarpetKa Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 A jest tekst dla niego to postaram sie zrobić mu allegro i zamówię pakiet ogłoszeń? Quote
xxxx52 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Nevi']Pies nie jest kastrowany i obecni właściciele nie przewidują takiego kroku. W umowie będzie jednak paragraf o wymogu kastracji Dragona. Ania z poznania - jakieś wieści z frontu, interesowała się nim jakaś pani. Rozmawiałaś z nią może?[/QUOTE] jak wyegzekwujesz kastracje psa ,ktory jest w nowym domu?jak to w praktyce ma wygladac? Quote
natalia.aleksandrov Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 psa nalezy wykastrowac PRZED oddaniem do DS. no i podnoszę! :) Quote
Nevi Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 Na setery-adopcja też cisza :/ psa nalezy wykastrowac PRZED oddaniem do DS. jak wyegzekwujesz kastracje psa ,ktory jest w nowym domu?jak to w praktyce ma wygladac? Oczywiście rozumiem, to nie jest moja pierwsza adopcja, ale rzadko kiedy jest tak różowo... Obecni właściciele nie mają środków, aby podjąć taki krok. Po to są podpisywane umowy adopcyjne, są wizyty przed i poadopcyjne, żeby sprawy dopilnować. Quote
natalia.aleksandrov Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 a może zróbmy zrzutę na kastrację i po sprawie? czy coś stoi na przeszkodzie? :) Quote
xxxx52 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Moze bazarkiem uda sie uzbierac pieniadze na kstracje.ja osobiscie nie wyadaptowalabym psa ,czy suczki bez kastracji.nie moglabym spac spokojnie.Ludzie moga byc tacy mili ,zeby uzyskac psa na rozrod.Chcesz zeby wsadzono go do kojca i sluzyl jako maszynka do rodzenia szczeniakow.Ludzom nie zalezy na papierach Quote
natalia.aleksandrov Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Znam świetnego weta, który dobre wykastruje, psa, a cena nie będzie jakaś oszałamiająca. Mogę psa podwieźć do niego z Poznania do Swarzędza. Kontakt na PW. Quote
xxxx52 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 natalia dalas wspaniala propozycje ,i co dziewczyny z psem sie zglosily? Quote
natalia.aleksandrov Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Niestety, jeszcze nie... Może napiszę PW?... Hmm... A może nie zaglądały na wątek?... Nie wiem... Zobaczymy :) W każdy razie - propozycja jest aktualna i nie otyczy tylko tego psiaka czy kociaka :) Quote
Isiak Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Ale przystojniak! Aż mnie w dołku ściska, tęsknię za moimi rudzielcami :( Quote
xxxx52 Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Mam nadzieje ,ze przed zima wygrzewc sie bedzie na kanapce u nowych opiekunow Quote
natalia.aleksandrov Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Fajnie by bylo! Co z psem? Nikt się ze mną nie kontaktował, a tutaj też cicho... Quote
Diana S Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Rozumiem, ze nadal szuka domu...jest oglaszany? jest na forum seterów, ze szuka domu? Quote
Isiak Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Dałam info o kasztanku na setery-adopcje. Quote
Recommended Posts