Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jeżeli kogoś zainteresuja fotki suczki moich znajomych z Kielc ( te z okresu szczenięctwa) spróbuję je od nich uzyskać.

Moim zdaniem suczka może w tej chwili nie jest jeszcze klasy Hożej Hanki ale jest młodsza i juz teraz bije konkurencje .

Chodzi o Gemballe Dziedzictwo Tudora.Fotka z maja dostępna juz teraz w wynikach Bulliady Zaniemyśl '03 (klasa młodzież)

Chyba najlepiej ogladać wczesne zdjęcia dzisiejszych Championów ?!?!

Tufi piszesz cos o wystawianiu czyżby rodowód tuz tuz....udało Ci sie znaleść Hodowce?Napisz na priva jeśli możesz szczegóły...!pls!

Posted

Musisz umieścić zdjęcia na jakimś serwerze i pomiędzy u] te nawiasy wstawić adres do zdjęcia. Jeśli nie masz takie możliwości to chętnie pomogę, wyślij mi zdjęcia mailem :).

Posted
Bardzo mnie interesuja materialy, z ktorych czerpiesz swoja wiedze - nie po to, zeby je osmieszyc - nie jest to w moim guscie. Czlowiek uczy sie cale zycie, literarury naprawde fachowej dot. bullterierow jest na polskim rynku niewiele i szczerze chcialabym sie dowiedziec, czy jest cos, co pominelam. A i mysle, ze dla worda przydadza sie jakies tytuly, ktore moglby poczytac.

Doczekam sie tej odpowiedzi?

A moze ja mam zaczac, zeby cie osmielic?

widze że nadal starasz się zweryfikować moją wiedzę :)

nie jestem onieśmielona, celowo milczę, bo nie widzę sensu toczyć z Toba idiotycznego pojedynku "na wiedzę" do którego mnie prowokujesz próbując "wjechać" mi na ambicję" 8) :

Doczekam sie tej odpowiedzi?

A moze ja mam zaczac, zeby cie osmielic?

:D

wybacz ale to doprawdy śmieszne! czego oczekujesz? Ze teraz będziemy się przekrzykiwać jak kretynki- która więcej wie ?gdyby Ci zalezało aby kolega się czegoś dowiedział nie przygotowywałabyś contry na mnie tylko napisała coś konkretnego jemu

może wiesz mniej, może więcej - czy o to tu chodzi? chodzi zupełnie o coś innego - chłopak ptyał jak wygląda dobry bull, po paru postach Ty zamieściłaś linka do zdjeć swojej suni w kontekście "za długich uszu" i na tej podstawie rozwiewasz jego obawy i wątpliwości

po prostu zwróciłam Ci uwagę

i nie trzeba wcale wszystkiego przeczytać ani być sędzią aby oceniać

pisałam że nie trzeba być malarzem żeby ocenić obraz - wystarczy znac wzorzec no i miec poczucie estetyki - nie podam Ci żadnych pozycji z których się tego nauczysz bo takowych ich nie znam, myśle nawet że nie istnieją, ( cecha wrodzona?)

nie powiem Ci również jak być obiektywnym, oddzielic ocenę od emocji, (inaczej ocenia sie sercem a inaczej z rozumem, oceniając sercem- uważam że sunia jest kochana i miła i chwaliłam ją wielokrotnie)

możesz jedynie wzorzec wykuć na pamięć

porównywac psy na wystawach :niewiem:

zreszta myslałąm ze skończymy na tym że " ja swoje i Ty swoje"

ale widzę, że się łudziłam

blee już mi sie nie chce tego tłumaczyć :-?

Posted

Ja sie za kretynke nie uwazam i nie mam zamiaru przekrzykiwac kogokolwiek. Moze Twoje zdanie jest inne...

Mam dolaczyc wynik badania na wykrywaczu klamstw, ze chodzi mi wylacznie o spis lektur dla kazdego bullomaniaka?

Ty sie teraz osmieszasz, bo watek o Beri zostal juz dawno pogrzebany, a ty ciagle go wywlekasz...

O czym ja mam z toba rozmawiac, skoro tak sie bronisz przed podaniem jakichkolwiek tytulow?

Nie uwazam sie za osobe, ktora moglaby weryfikowac wiedze o bullterierach - ciagle sie ucze i chce sie doskonalic w tym kierunku, stad moje pytanie o lektury.

Poza tym - przeczytaj raz jeszcze to, co napisalam - prosbe o te lektury - i postaraj sie ja zrozumiec.

Nie mam juz sil i ochoty, by z Toba kiedykolwiek rozmawiac.

Posted

a ja sie przylanczam do prosby Rotti 8)

Poza tym dziewczeta moglbybyscie sobie na zgode lapy podac a nie mowic ze niechcecie ze soba wiecej rozmawiac itp itd ?Mysle ze tak naprawde macie ze soba duzo wspolnego....Chocby np.milosc do bullikow 8)

Posted

tufi napisała:

Ja sie za kretynke nie uwazam i nie mam zamiaru przekrzykiwac kogokolwiek. Moze Twoje zdanie jest inne...

nie tufi - moje zdanie nie jest inne- ja równiez nie uważam Cie za kretynkę, ani siebie ale gdybyśmy miały toczyć jakieś pojedynki- jakbyśmy obie wyglądały? :wink:

poza tym pół dogomani już napewno świetnie się bawi zajadając czipsy i czytając relacje z rozgrywek :fadein: kiedy my się stresujemy i czaskamy w klawiatury (powinnyśmy pobierać opłatę w wysokości 2 zł od każdego przeglądnięcia tego tematu :D )

nie wiem czy jeszcze sobie życzysz jakichkolwiek postów ode mnie, takie mam wątpliwości po Twoich przykrych dla mnie słowach, że nie chcesz ze mną rozmawiać :( ale zaryzykuję

wyciągam rękę na zgodę- może faktycznie jestem zbyt nieufna i podejrzliwa (mój facet twierdzi że tak, bo nie chciałam z nim jechac w góry po 2 dniach znajomości :fadein: )

więc to on mnie przekonał że może jednak warto napisać tą liste lektur, może faktycznie chcesz się tylko szczerze dowiedziec czegoś nowego bez podtekstów, a i inni może skorzystają

więc zapraszam wszystkich zainteresowanych do postu założonego przez tufi na temat "lektury dla bullomaniaka"

proszę Cie bardzo nie róbmy już jazd, bo ani ja ani - przypuszczam TY również- świetnie się wcale nie bawimy

to zaczyna mi przypominać słynną kłótnie o charty

Polacy..... :roll:

pozdrawiam serdecznie