BIANKA1 Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 [quote name='Yona']Ja łączyłam PREVENTIC i frontline, bo wet mi zalecił. Obróżka działa tylko na kleszcze, frontline też na pchły. Na pewno nie jest to najzdrowsze, ale lepsze to, niż pożegnać się ze zwierzątkiem :shake: W tej chwili stosuję sam PREVENTIC. Jak przywloką mi pchły, to dostaną też frontline :roll:[/quote] Ciociu Yono , czy Twój alergik nie ma alergi na obróżke .? Ja kotce raz założyłam to tak się drapala , że mało głowy nie ucieła :shake: Potem przełożyła łapę i chodziła jak pokurcz :lol: Musiałam jej zdjąc . Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Ciociu BIANKO, ja mojemu alergikowi zrobiłam dość szczegółowe testy alergicze, więc dokładnie wiem, na co jest uczulony. U niego w grę wchodzi tylko PREVENTIC, jeśli będzie miał pchły, to i ja bedę miała problem :shake: A tak, a propos tych testów, to wyglądały, jak odczynianie złego :evil_lol: Quote
Poker Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 ja mojej parówie ze schroniska ,gdzie tuczą śrutą,podaję karmę Royala Obesity i łudzę się ,że schudnie te 3-4-kg.Psy doskonale się uczą od siebie.Dolar nie wiedział,że na spacer się idzie ns sioo i koo tylko do domu wszystko przynosił z powrotemjak dobry gospodarz.Dopiero jak podstawił łeb pod sioo Pokera,to zrozumiał o co chodzi,jak wlazł na koo POkera i powąchał ,to też nie chciał być gorszy.Jeszcze trochę i Frycia będzie największą przytulanką:evil_lol: Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Aha, Ciociu BIANKO, zapomniałabym :splat: Poproszę na PW nr Ciocinego konta, to prześlę 60zł, które prawdopodobnie osiągnęłaby książeczka, gdybym miała czas pilnowć bazarku. Słowo się rzekło. 6 dych, to 6 dych, nieważne skąd :loveu: Quote
BIANKA1 Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Truskawa mi odpisała , że psy w schronie karmione są kaszą z miesem wołowym . To znaczy że co ? Że Frytka może być uczulona na wołowine ?:cool1: To w takim razie karmę jagnięcinę , ale w czym jej to namaczać ? Quote
quasimodo Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 [quote name='Poker']ja mojej parówie ze schroniska ,gdzie tuczą śrutą,podaję karmę Royala Obesity i łudzę się ,że schudnie te 3-4-kg.[/quote] Nasza super sunia wzięta z ulicy po wypadku przypomina z sylwetki szafę gdańską :evil_lol: Roztyła się straszliwie po sterylizacji i tyła systematycznie z roku na rok. Od przeszło roku żywi się Royalem Obesity i oszałamiających efektów nie ma:shake: Quote
quasimodo Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 [quote name='BIANKA1']Frytka nie jest nachalna , nie potrafi upominać się o siebie . To taki nieśmiały pies , który nie wskoczy na łóżko , nie wejdzie do pokoju . nie domaga się niczego .:cool1: Jest , bo jest i jest wdzięczna za wszystko co dostaje . Nie jest przymilna , ale lubi się tulić . Nie pcha się na kolana , ale miło jej jak ją wezmę . Już nie gryzie i nie warczy na mnie .Płacze jak wychodzę , cieszy się jak wracam ,ale bez nachalności . Uczy się od reszty psów co robić w określonej sytuacji ale sama nie podejmuje decyzji . Inni idą na dwór - ona też . Wracają - ona z nimi . Ciekawe jakie było jej życie przed schronem ;) Pobyt w mieszkaniu jej zdecydowanie bardziej odpowiada . [/quote] Strasznie miło o niej napisałaś. Kiedy patrzyliśmy setki razy na zdjęcie tej biedy w schronisku byliśmy pewni, że taka jest i tylko brak Dobrego Człowieka przy którym mogłaby rozkwitnąć. Do tej pory nikomu na niej nie zależało, nikt o nią nie dbał. Musiała być twarda, żeby przeżyć... A teraz, kiedy zaczyna czuć się pewniej i bezpieczniej, ma swoje posłanko, domek i rodzinę (tymczasową, choć o tym jeszcze nie wie) pokazuje, że jest nieśmiałą kochaną sunią. I juz wie, że Ciocia zgadza się żeby mieszkała w domku, choć do tej pory dużą czesć życia spędziła na dworze. A pewnie myślała, że nie powinna pchać się do domu bo jej miejsce jest przed nim...A w domku jest tak fajnie - ciepło, miło i blisko Cioci... Dziękujemy Ci Ciociu za wszystko co dla niej robisz :loveu: Quote
AMIGA Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Dziękujemy Ci Ciociu że dla niej tyle robisz tym bardziej, że to już nie pierwsze biedactwo, które przygarnęłaś :loveu: Quote
Sabina02 Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 BIANCE zanosi sie na kupe roboty z Frycia... mysle ze narazie jej to wystarczy... Moze ktos inny wezmie te psiaki na DT? Quote
AMIGA Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 [quote name='Hala']i nie ostatnie....mam nawet kolejnąpropozycje...Monia i Krecik. :diabloti:[/quote] Ale się Hala rozochociła :lol: Quote
Poker Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 to mnie Quasimodo zmartwiła z tą karmą:placz:Dolar też jest kastratem i wiem ,że odchudzenie go nie będzie łatwe,ale spróbujemy.Pewnie ,że Bianka ma dużo roboty z Frycią,ale jest dzielna i da radę przy takimwspomagamiu dogomaniaczek :evil_lol: Quote
Tola Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 [quote name='quasimodo']Strasznie miło o niej napisałaś. Kiedy patrzyliśmy setki razy na zdjęcie tej biedy w schronisku byliśmy pewni, że taka jest i tylko brak Dobrego Człowieka przy którym mogłaby rozkwitnąć. Do tej pory nikomu na niej nie zależało, nikt o nią nie dbał. Musiała być twarda, żeby przeżyć... A teraz, kiedy zaczyna czuć się pewniej i bezpieczniej, ma swoje posłanko, domek i rodzinę (tymczasową, choć o tym jeszcze nie wie) pokazuje, że jest nieśmiałą kochaną sunią. I juz wie, że Ciocia zgadza się żeby mieszkała w domku, choć do tej pory dużą czesć życia spędziła na dworze. A pewnie myślała, że nie powinna pchać się do domu bo jej miejsce jest przed nim...A w domku jest tak fajnie - ciepło, miło i blisko Cioci... Dziękujemy Ci Ciociu za wszystko co dla niej robisz :loveu:[/quote] Dziekujemy, dziekujemy:lol: Cudownie czyta sie o tym codziennym rozkwitaniu Frytki. Tak duzo zależy od nas ludzi... Quote
BIANKA1 Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 O . Ale się działo :evil_lol: Troche mnie nie bylo , bo musialam pojechać na drugi koniec miasta , a wrócić nie bardzo mogłam . Mieszkam za Stadionem i akurat jest żużel:mad: Byłam też w sklepie i kupiłam jej karme Purina Dog Chow JAGNIĘCINA Z RYŻEM Chyba będzie dobra :cool3: 3 kg 27 zł. Zanim pojechalam była u mnie córka z wnuczkiem . Wnuczek miał przykazane jej nie dotykać , żeby go nie capneła. Jak poszłyśmy z córką na dół to wszystkie psy z nami , a Frytka została , bo oczywiście wiadomo - schody . Zawodziła na górze i córka powiedziała , że wydaje dzwięki jak foka , tylko nie klaszcze :evil_lol: No ale wnuczek się zlitował i pomógl jej zejść . Nie wiem na czym polegala pomoc , ale Frytka weszła szczęśliwa :lol: No i zaczeło się . Lizanie doopki , drapanie . stękanie, kwękanie i wydawanie przedziwnych dzwięków :razz: Każdy ruch to dla niej ogromny wysiłek i pomaga sobie postękując. Córka stwierdziła , że to idealny pies dla starszej osoby :p Razem by sobie drepciali stękając przy każdym ruchu:diabloti: Oczywiście jak wróciłam WSZYSCY się cieszyli i merdali czym kto ma :eviltong: Teraz dostali po cielęcej kostce i padli :loveu: Quote
AMIGA Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Ale tam u Was wesoło z tym stękaniem i merdaniem :p czym kto ma :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Bardzo wesolo . Od 5 rano :mad:. Frytka dostala nową karmę wymieszaną z puszką . Narazie stoi nad miską i myśli :p Quote
BIANKA1 Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Frytka z własnej woli wyszla na taras powygrzewać stare kości na słonku :evil_lol: Przyszedł pan po plakaciki Frytki . Pan dużo jeżdzi po różnych miejscach , i dał Frytce rękę do powąchania . Co zrobiła Frytka , kto zgadnie :evil_lol: [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img518.imageshack.us/img518/3010/imag0001zt7.jpg[/IMG][/URL] Quote
Poker Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Frycia albo wyłożyła się kołami do góry albo podstawiła do miziania :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 [quote name='Poker']Frycia albo wyłożyła się kołami do góry albo podstawiła do miziania :evil_lol:[/quote] Pudło :diabloti: Quote
BIANKA1 Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 [quote name='Asia_M']Polizała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:lol:[/quote] Znowu pudło :p Quote
Poker Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 przytuliła sie do Bianki :evil_lol:,a jaka będzie nagroda za odgadnięcie? :crazyeye: Quote
BIANKA1 Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 [quote name='Poker']przytuliła sie do Bianki :evil_lol:,a jaka będzie nagroda za odgadnięcie? :crazyeye:[/quote] W nagrodę będzie Frytka :lol: Ogłaszam uroczyście , że wygrala Asia _M :loveu: Quote
Recommended Posts