Jump to content
Dogomania

Frytka zostaje na zawsze w cudownym domku u Bianki !!!! Frytka za TM.

Recommended Posts

Posted

[quote name='figa33']No ładnie !:oops: Pomyliłam Odrę ze stawem , ale na zdjęciu tak bardzo nie widać...
jestem usprawiedliwiona?;)[/quote]
[url]http://www.mpc.com.pl/fish/radaosiedla/historia/las.html[/url]
To link do mojego królestwa . Tam prawie nikt nie chodzi . Jest to ostoja leśnej zwierzyny i ptactwa wodnego . Są czaple białe i siwe i liczne gatunki ptaków . Czasem spacerują tam ornitolodzy . Jest to znany teren dla zbieraczy grzybków halucynogennych :cool3: Są też normalne grzyby . Z racji tego , że osiedle jest do 10 min . jazdy od centrum , jest coraz więcej zabudowywane . Jednak do lasów ludzie nie chodzą . Zaledwie kilka osób korzysta z tych urokliwych miejsc . A ja tam jestem codziennie . Dzikie zwierzęta nas znają i nie uciekają w popłochu . Można sobie je obserwować :loveu: Wiewiórki , lisy , sarny , daniele , dziki , wydry , łasice , puchacze . bażanty , łyski , kaczki , sokoły , dzięcioły małe i duże i wiele takich , których nie znam .To magiczne miejsce .Zwłaszcza o świcie :loveu:

• Replies 5.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Zgadza się . Mnie udało się nauczyć psy ciszy w lesie i nie ganiania za zwierzyną . Kropka czasem się wyłamuje .
Jak ktoś ma czas , to jest opis tego miejsca zrobiony przez nauczycieli naszej szkoly .
[url]http://www.kki.net.pl/~sp53wr/SMOCZY_SZLAK.html[/url]

My chodzimy własnymi pętlami . ale widoki mamy cudowne . Szkoda , że tak piękne tereny są niedoceniane . Albo może i lepiej :roll:

Posted

Dzisiaj moja córka otwierała uroczyście gabinet kosmetyczny . Obie córki tam pracują , i poszliśmy wszystkie teściowe na otwarcie .
Poszłam na pierwszy ogień , na dobry początek . Zeszło mi do 15 godz . Potem odmieniona , że sama się nie poznałam , odwiozłam swoją teściową do domu , wróciłam , odgrzałam sobie pierogi , wywaliłam psy , nakarmiłam koty i siadłam do kompa . Hala mi na gg podesłała linka do ALLEGRO , gdzie ktos chciał oddac świnkę w zamian za akwarium . Ja nie mam pustego akwarium , ale zadzwoniłam z pytaniem , czy bez akwarium dostane prosie . Pani powiedziała , że tak , jeśli natychmiast przyjadę i zapłacę 10 zł .
Nie dane mi było zjeść , wsiadłam w samochód i pojechałam po świnkę .
Na miejscu pani jeszcze dała , pójnik , miskę , jedzenie i wiórki i kazała zapłacić jeszcze 5 zł .
Córka znudziła się swinką , i teraz chce myszki .
Zapłaciłam i zabrałam , nikt nie pytał mnie po co mi świnka . Oddali go , jak śmiecia , bo ponoć śmierdział . Jest czysty , miły , pachnący oswojony .
Hala go zabiera dla siebie , tylko szukamy transportu .

Posted

[quote name='Romek-Zamość']Ciekawa jestem bardzo, jak długo córka będzie miała myszki ?:angryy::mad:[/quote]
Aż jej się znudzą :cool3: Wtedy znowu wymieni na coś innego .:cool1:
śliczny jest i zupełnie oswojony . Jak piesek .

Posted

[quote name='BIANKA1']Aż jej się znudzą :cool3: Wtedy znowu wymieni na coś innego .:cool1:
śliczny jest i zupełnie oswojony . Jak piesek .[/quote]

może ją kiedyś też wymienią na "lepszy" model:angryy:

Posted

[quote name='martaa2']A jak zwierzyniec ?
Obojetny czy zaskoczony?[/quote]
Zero reakcji . Jedynie kociaki zaciekawione . Wypłoszek wlazł do otwartej klatki :evil_lol: świnek też dość obojętny . Tam był piesek - jazgotek :cool3: Widać , że był kochany , ale się znudził .U Hali będzie miał dobrze .

Posted

[quote name='Hala']Tylko niech Twoje stado zostawi go w spokoju. :mad: Głównie tłusta Fryta. :diabloti:[/quote]
Hala , on jest na górze w pokoju na stole . Fryta tam nie chodzi .
Odkąd w drzwiach jest zapora , Fryciasta nie przyozdabia dywanu . Na razie wszystko gra . Zaraz idziemy na spacer . U nas pada deszcz . Będę miała co sprzątać jak wrócimy :roll:

Posted

[URL]http://img261.imageshack.us/img261/7914/imag0192gb8.jpg[/URL]

Kto tu jest bardziej wystraszony???
Pozdrawiamy z dalej szarego i mało wesołego Krakowa. Słoneczkaaaaaaaaaaa!!!:modla: