Jump to content
Dogomania

PEPSI & KOLA - wybuchowy SIOSTRZANY duet - już w NOWYCH DOMACH !

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 283
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

:loveu:
Pierwsze zawody Obedience za nami :) W tym debiucie zajęłyśmy z Księżniczką Nijusią 2 miejsce :multi:

[IMG]http://m.ak.fbcdn.net/sphotos-e.ak/hphotos-ak-ash4/483124_492262917471113_1082648609_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Nya_mamma']:loveu:
Pierwsze zawody Obedience za nami :) W tym debiucie zajęłyśmy z Księżniczką Nijusią 2 miejsce :multi:
[URL]http://m.ak.fbcdn.net/sphotos-e.ak/hphotos-ak-ash4/483124_492262917471113_1082648609_n.jpg[/URL]

[/QUOTE]

Gratulacje :multi::multi::multi:

Posted

[quote name='eliza_sk']Supeeeeer. Lokata najlepszym dowodem, że szlachetny mix również potrafi :)[/QUOTE]

W mixach drzemią prawdziwe diamenty, tylko nie każdy potrafi je dostrzec, wydobyć i oszlifować...:loveu:

Posted

Oczywiście macie rację :) Talent przypisany jest do psa, a nie rodowodu!
Skopiuje mój wczorajszy wpis z fejsbuka, chyba oddaje najlepiej to co czułam i czuję nadal :loveu:
"Nija "zarobiła" dziś na całą rodzinę ;) Dzieci dostały czapki, podzieliły się też pucharkiem i medalem, maż dostał zestaw witamin na stawy, na mocne nasienie i na zwiększenie masy mięśniowej, jak również szampon do włosów :D Spot przypiął się do żarcia, a mi pozostał ... słabo-schodzący uśmiech na pół twarzy, mega satysfakcja z pracy z moją Księżniczką i ... pokrowiec na telefon :D A Nija ...? Nija siedzi, patrzy na mnie i pyta: co JESZCZE dziś będziemy robić???!!! ... bo dla niej było za krótko ;)"
A dziś jeszcze dostałyśmy tonę pochwał od miedzynarodowego sędziego (Włocha), który wczoraj i dziś sędziował Mistrzostwa Polski, a przy okazji oglądał jako widz nasz występ! :multi::multi::multi:

Posted

Noooo nie, aż się łezka w oku zakręciła. Gratuluję z całego serca :loveu: Dziękuję za wspaniały domek jaki daliście Pepsowi i za to, że na każdym kroku udowadniacie, że kundel też potrafi. Podkreślaj proszę przy każdej okazji, że to pies z adopcji, niech ludziom to słowo zacznie kojarzyć się z mądrymi psami, które odnoszą sukcesy, a nie tylko ze stuletnimi kundelkami bez łapek, które gniją w schronach.

A fotkami nas jakimiś uraczycie i jakiś zakres zadań, które musiała wykonać, żebyśmy wiedzieli o co kaman.

Posted

Ja zawsze podkreślam z jakiej jest "hodowli" :D Po skończonym występie sędzina też się dowiedziała ... i nie była zdziwiona :)
Czekam na nasz filmik i oczywiście wrzucę go też tutaj :) z opisem ćwiczeń :)
A teraz kontynuujemy super naukę kolejnych ćwiczeń, o wyższym stopniu trudności :) to była dopiero rozgrzewka ;)

Posted (edited)

Idę oglądać :)

EDIT:
No, no, no - wspaniały duet, Peps zapatrzony maksymalnie :loveu: Śliczna, mala, mądralinka. Powiedz lepiej czy miałaś lewą rękę posmarowaną :) W międzyczasie nie nagradzasz, nawet jak ją zwalniasz z komendy ?

GRATULUJĘ !

Edited by eliza_sk
Posted

Nie, nie nagradzam niczym oprócz cieszenia się i pochwały słownej :) Ona tak idzie koło nogi sama z siebie, moim zadaniem było ją tylko przysunąć bliżej i jak widać jej to nie przeszkadza :) nie muszę mieć nic w ręku :) boska jest!

Posted

[quote name='Nya_mamma']Nie, nie nagradzam niczym oprócz cieszenia się i pochwały słownej :) Ona tak idzie koło nogi sama z siebie, moim zadaniem było ją tylko przysunąć bliżej i jak widać jej to nie przeszkadza :) nie muszę mieć nic w ręku :) boska jest![/QUOTE]
Mała jest genialna :klacz::klacz::klacz:
Gratuluję zaangażowania i cierpliwości :loveu:

• 3 weeks later...
Posted

;) robimy międzynarodową karierę już ;)
http://www.dogsportmag.eu/2012/11/12/polish-obedience-championship-2012-results-photo-gallery

Dodam tylko, że już rozumiem co oznacza że ktoś jest "wyszczekany" ;) Młoda kłóci się ze mną w sytuacjach kiedy ona WIE LEPIEJ jak dane ćwiczenie powinno być wykonane :P I potrafi się też pokłócić z naszą trenerką :D Poza tym nasza trenerka twierdzi że Młoda mnie rozpuści jak dziadowski bicz i potem będzie mi ciężko zaakceptowac fakt że inne psy się wolniej uczą :P

Pozdrawiamy serdecznie :loveu:

• 1 month later...
Posted

Melduję, że księżniczka Nijusia vel Peps pięknie się pokazała na kolejnych zawodach obedience, w Kaliszu, osiągając miejsce 5 na 16 psów i ocenę doskonałą, a zatem promocję do kolejnej klasy :loveu: