malizna78 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='holmina']nie ma dowodów?a te wszystkie zdjęcia?filmiki,relacje?.....[/QUOTE]Jak widać dla niektorych to nie są dowody Quote
Ada-jeje Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='holmina']nie ma dowodów?a te wszystkie zdjęcia?filmiki,relacje?.....[/QUOTE] Owszem to sa dowody, tylko ze zlapali kierowce ktory zrzekl sie zwierzat i zaplacil 5 tys euro kary. Producenci zywych stworzen jak przeczytalas tym razem sa na Wegrzech. Nie wiemy o tym na ile skuteczna jest niemiecka Policja zeby szukac sprawcow na Wegrzech i czy wogole beda szukac. Quote
Ada-jeje Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='malizna78']Jak widać dla niektorych to nie są dowody[/QUOTE] Jak widac jestes w bledzie, tylko ja mysle do przodu a Ty teraz i tu na dogo. Quote
malizna78 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='Ada-jeje']Jak widac jestes w bledzie, tylko ja mysle do przodu a Ty teraz i tu na dogo.[/QUOTE]A dlaczego ten przytyk? Ja nie pisalam o Tobie. A poza tym niekoniecznie wiesz gdzie ja i od kiedy. Quote
Ada-jeje Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='malizna78']A dlaczego ten przytyk? Ja nie pisalam o Tobie. A poza tym niekoniecznie wiesz gdzie ja i od kiedy.[/QUOTE] Przepraszam, zle zrozumialam, a gdzie Ty i od kiedy mnie to nie interesuje.:shake: Quote
malizna78 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='Ada-jeje']Przepraszam, zle zrozumialam, a gdzie Ty i od kiedy mnie to nie interesuje.:shake:[/QUOTE] Ok, wybaczam;) Quote
Lilek Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Ależ Ada, są twarde dowody wywiezienia np. moich prywatnych psów do Niemiec, pobytu w schronie w Świnoujściu zarówno od kierowniczki schronu,pani A.C. , jak i malibo57,organizatorki całej imprezy. Tylko nie mogą mi jakoś udowodnić, słodziaki oba urocze, że psom nie stała się żadna krzywda i są szczęśliwe w dobrych domach. A o to mi tylko chodzi- wiedzieć, co się stało z moimi psiakami. Na razie. Po prostu moje psy sa dla mnie ważniejsze niż jakies tam madamy. Chociaż to, czego się w międzyczasie dowiedziałam, czyni je znacznie bardziej interesującymi niz na początku. Quote
Ada-jeje Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='Lilek']Ależ Ada, są twarde dowody wywiezienia np. moich prywatnych psów do Niemiec, pobytu w schronie w Świnoujściu zarówno od kierowniczki schronu,pani A.C. , jak i malibo57,organizatorki całej imprezy. Tylko nie mogą mi jakoś udowodnić, słodziaki oba urocze, że psom nie stała się żadna krzywda i są szczęśliwe w dobrych domach. A o to mi tylko chodzi- wiedzieć, co się stało z moimi psiakami. Na razie. Po prostu moje psy sa dla mnie ważniejsze niż jakies tam madamy. Chociaż to, czego się w międzyczasie dowiedziałam, czyni je znacznie bardziej interesującymi niz na początku.[/QUOTE] O Twoich i innych psach wywiezionych do raju, wiem z dogo. Te przypadki wzbudzily wiadomo, rozne przypuszczenia ktore klebia sie w naszych glowach. Dlatego tez dobrze sie stalo ze powstala grupa ktora sie tym zajela. Jednak najgorsze sa jak zwykle nasze emocje, ktore potrafia wiele zniszczyc a chyba nie o to nam chodzi. Prawie wszyscy ktorzy jestesmy tutaj zgromadzeni staramy sie pomagac zwierzetom. Szuje potrafia sie dlugo ukrywac i udawac dobrych ludzi. Znamy sie wirtualnie i z naszych wpisow i po tych kilku latach bycia na dogo wyciagnelam pewne wnioski i staram sie byc powsciagliwa w ocenianiu ludzi. Wole robic dla bezdomniakow to co umiem i moge, anizeli tworzyc wlasna teorie na temat kogos, kogo moglabym skrzywdzic. Quote
emilia2280 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='Ada-jeje']Ja raczej przypuszczam ze stoja za tym prywatne osoby ale jesli sie myle to wyprowadz mnie z bledu. Tylko prosze o dowody. Rozumiem ze moga to tez byc pseudo organizacje ktorych i w Polsce nie brakuje.[/QUOTE] A ja myslé ze te tzw. "kluby" a nie organizacje pomagajáce zwierzétom, bo to wymaga duzych nakladów finansowych. prywatne osoby raczej nie ryzykowalyby utraty takiej kasy, a jesli moglyby sobie pozwolic na taká straté, to przestajá jak dla mnie byc prywatnymi osobami a stajá sié "biznesmenami". Poza tym piszác tu o tym jakie to krzywdy mozna wyrzádzic uczciwym ludziom jest nie na miejscu, bo to tylko pozywka zeby szuje nadal ukrywaly siéza plecami niejako uczciwych ludzi. Uwazalam i uwazam, ze prawda obroni sié sama, wiéc nikomu niewinnemu dociekaniem prawdy krzywdy tu sié nie wyrzádzi a odkryc mozna bardzo wiele. Quote
Ada-jeje Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Nasz dialog niczego nie wnosi do tego horroru jaki mielismy okazje zobaczyc. Ja nie czuje sie na silach zeby wykryc taka mafie ale z wielka ulga przeczytam o wykryciu tych padalcow. Quote
malizna78 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='Ada-jeje']Nasz dialog niczego nie wnosi do tego horroru jaki mielismy okazje zobaczyc. Ja nie czuje sie na silach zeby wykryc taka mafie ale z wielka ulga przeczytam o wykryciu tych padalcow.[/QUOTE] JAki horro zobaczyłyście dziewczyny? Ja nic nie wiem Wykrycie padalców? Coś mnie chyba ominęło. Quote
aanka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 jakich padalców ?.. ja myślę o naszych psach z przechowalni ..cały czas....Misiu :-(- łzy mam w oczach ,gdy myślę o Was ...................... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='Lilek']A oto kolejna wiadomość o wywozie szczeniąt, tym razem z Węgier. Policja w Norymberdze przechwyciła 92 szczeniaki ze Wschodniej Europy. Wśród nich były także spaniele. Dokumenty były sfałszowane. Psy miały jechać z Węgier do Holandii. Psy przejęło schronisko w Norymberdze, są wycieńczone, odwodnione, jechały stłoczone przez wiele godzin bez wody. Dwa już nie żyją, kilka walczy o życie. Kierowca zapłacił 5 ooo euro kary, zrzekł sie psów i wyjechał do Węgier. [URL]https://www.facebook.com/photo.php?v=356801730998542[/URL] [URL]http://www.tierarztblog.com/2012/02/14/hundewelpen-schmuggel-illegaler-handel/[/URL] [URL]http://www.tierheim-nuernberg.de/presse/13-presse/158-horrortransport-der-92-welpen.html[/URL] [URL]http://www.tierheim-nuernberg.de/presse/artikel/157-groesste-rettungsaktion-in-der-tierheim-geschichte.html[/URL] To potwierdza, niestety slowa zawarte w artykule zamieszczonym przeze mnie na wątku jakiś czas temu. Psy "płyną szeroką strugą" do Niemiec, Holandii, przewożone w okropnych warunkach. I niech mi nikt nie opowiada bajek, że wszystkie lądują na słynnych kanapach u kochających ludzi. Pytanie tylko brzmi-po co? Wierzę, że domysły pewnego dnia staną się pewnością opartą na twardych dowodach, a wtedy.........[/QUOTE] [B]Lilek[/B], aż wyć się chce, te wszystkie biedne maleńkie psiaki :-(. Kiedy to się skończy, jak do tego doprowadzić, żeby się zakończyła bezpowrotnie ta gehenna biednych psów :-(. Quote
Ada-jeje Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Dzis znow w TVN 24 pokazali przechwycony przemyt 200 szczeniakow z Wegier.:-( Quote
AgaG Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 [B] [IMG]http://www.dogomania.pl/images/icons/icon1.png[/IMG] [/B] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][SIZE=3][URL="http://imageshack.us/photo/my-images/28/bidusia1.jpg/"][IMG]http://img28.imageshack.us/img28/1664/bidusia1.jpg[/IMG][/URL] Wklejam i tu informację, która pokazuje oblicze schroniska w Mielcu, wobec którego za sprawą naszej interwencji zostały ujawnione nielegalne masowe wywózki psów do Niemiec (liczba oficjalnie widniejąca w papierach to 555). Miałam w tym miesiącu adoptować 12 letnią sunię, która spędziła w tym schronie 5 lat. dziwnym trafem na drugi dzień po telefonie mojego męża podobno się "nie obudziła". Schronisko odmówiło nam wydania zwłok. Byłam w kontakcie z Andrzejem Lesiem, który poinformował mnie, iż sekcję wykona lekarz ze schroniska. Dziś dostałam taką informację od pana Lesia z Urzędu Miasta w Mielcu: "[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=#000080]"Właśnie rozmawiałem z lekarzem weterynarii, który robił sekcję tej suni. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=#000080]Potwierdził, że zgon nastąpił raczej z przyczyn naturalnych ze starości. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=#000080]W czasie sekcji nie znalazł zmian w organiźmie, które wskazywałyby na inną przyczynę." [B][COLOR=darkred]RACZEJ! i ze starości,. spodziewałam się od początku równie nonsownego "wyniku" sekcji zwłok. Od lat adoptuję tylko stare psy i mam ich zawsze kilka. Również moja przyjaciólka (która ma ich 11) I NIGDY PIES NAM NIE ODSZEDŁ "RACZEJ ZE STAROŚCI".. ODKĄD zostałam poinformowana, że schronisko wie, że to do mnie ma jechać sunia, cały czas się o nią bałam..(mam na to dowód w moich wysłanych sms-ach). Czuła się dobrze, nic jej nie dolegało, co widziały wolontariuszki. Brak mi słów na skandal, który dzieje się w tym schronisku. Na sunię czekaliśmy i byłaby z nami z pewnością szczęśliwa.. Informację tą wklejam również na innych wątkach i na Tęczowym Moście. [/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] Quote
xxxx52 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 ojej a co by bylo jak by zagranica umarla ze "starosc",a moze jak by byla zgranica by zyla ?i?oczywiscie ,ze ze starosci nie umiera sie tylko w tym wieku mogla miec zapalenie pluc,zawal serca itd A tak ale juz psince to rozwazanie i gdybanie nic nie pomoze,nalezalo wczesniej zabrac psa,.Mam nadzieje ze jej cialo nie zostalo tak brutalnie potraktowane jak czynia ze zmarlymi psami? Quote
malizna78 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='AgaG'][B] [IMG]http://www.dogomania.pl/images/icons/icon1.png[/IMG] [/B] [FONT=Calibri][FONT=Calibri][SIZE=3][URL="http://imageshack.us/photo/my-images/28/bidusia1.jpg/"][IMG]http://img28.imageshack.us/img28/1664/bidusia1.jpg[/IMG][/URL] Wklejam i tu informację, która pokazuje oblicze schroniska w Mielcu, wobec którego za sprawą naszej interwencji zostały ujawnione nielegalne masowe wywózki psów do Niemiec (liczba oficjalnie widniejąca w papierach to 555). Miałam w tym miesiącu adoptować 12 letnią sunię, która spędziła w tym schronie 5 lat. dziwnym trafem na drugi dzień po telefonie mojego męża podobno się "nie obudziła". Schronisko odmówiło nam wydania zwłok. Byłam w kontakcie z Andrzejem Lesiem, który poinformował mnie, iż sekcję wykona lekarz ze schroniska. Dziś dostałam taką informację od pana Lesia z Urzędu Miasta w Mielcu: "[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=#000080]"Właśnie rozmawiałem z lekarzem weterynarii, który robił sekcję tej suni. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=#000080]Potwierdził, że zgon nastąpił raczej z przyczyn naturalnych ze starości. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=#000080]W czasie sekcji nie znalazł zmian w organiźmie, które wskazywałyby na inną przyczynę." [B][COLOR=darkred]RACZEJ! i ze starości,. spodziewałam się od początku równie nonsownego "wyniku" sekcji zwłok. Od lat adoptuję tylko stare psy i mam ich zawsze kilka. Również moja przyjaciólka (która ma ich 11) I NIGDY PIES NAM NIE ODSZEDŁ "RACZEJ ZE STAROŚCI".. ODKĄD zostałam poinformowana, że schronisko wie, że to do mnie ma jechać sunia, cały czas się o nią bałam..(mam na to dowód w moich wysłanych sms-ach). Czuła się dobrze, nic jej nie dolegało, co widziały wolontariuszki. Brak mi słów na skandal, który dzieje się w tym schronisku. Na sunię czekaliśmy i byłaby z nami z pewnością szczęśliwa.. Informację tą wklejam również na innych wątkach i na Tęczowym Moście. [/COLOR][/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE] :( Taka śliczna i maleńka. Taka sama niemal zabrano z hospicjum od czarodziejki. Fundacja bernardyn ją ma. Zapytaj AgaG. Naprawde jest prawie identyczna i tez taka starutka:( Quote
Lilek Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Myślę, xxxx52, że po twoim komentarzu, szczególnie w obliczu smutku Agi i tragedii, jaka się wydarzyła, nikt nie ma już wątpliwości (gdyby jeszcze je miał), kim jesteś i czego bronisz. I nie pisz o biednej psince, bo w twoich ustach brzmi to jak drwina z psiego nieszczęścia. Budzisz we mnie coraz większy niesmak. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Proceder trwa.... Włoska policja udaremniła przemyt ponad 200 szczeniaków różnych ras na jednej z autostrad przy włoskiej granicy z Austrią i Słowenią. Według szacunków, psy mogły kosztować nawet 230 tys. euro... [URL]http://www.tvn24.pl/2504020,0,0,1,1,psy-byly-przewozone-z-wegier,wideo.html[/URL] Quote
Ada-jeje Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Tyko sie cieszyc, ze cos sie zaczelo dziac przeciwko przemytowi szczeniat. :multi: Quote
Lilek Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [URL]http://www.geapress.org/m/erano-diretti-a-napoli-i-272-cuccioli-sequestrati-a-palmanova-video/24295[/URL] Zajrzyjcie jeszcze tutaj. Znajdziecie także filmik ( nieco dłuższy, a więc dokładniejszy obraz tego, co naprawde się dzieje). To nieco ponad 200 szczeniąt to [B]270 malców przewożonych w ciasnych klatkach.[/B] Szczenięta różnych ras : chihuahua, pinczery, szpice, yorkshire terriery, cavalier king, bernardyny, husky, labradory, akita inu, boksery itd.Transport miał jechac do Neapolu, a stamtąd.... Takich transportów codziennie jedzie kilka, do Niemiec, do Holandii, do Hiszpanii. Jadą z Węgier, ze Słowacji, skąd jeszcze? Z Polski jadą szczenięta, psy dorosłe, kalekie, stareńkie, schorowane. Czy ktoś jeszcze będzie próbował nam wmawiać, że [B]wszystkie [/B]psiaki znajdą domy i żaden z nich nie skończy, powiedzmy taktownie, marnie? Czy jest jeszcze ktoś, kto próbować będzie wmawiać nam, że jestesmy idiotami i ksenofobami nienawidzącymi wszystkiego, co za polską granicą? Czy ktos jeszcze będzie nam udowadniać, że w każdym z wymienionych krajów miłośnicy zwierząt mają w domu po kilkanaście, a może kilkadziesiąt psów ratowanych z tych prymitywnych społeczeństw? Biorąc pod uwagę ilość przemycanych zwierząt to nie jest przesada. Sami święci ratujący zwierzątka. Blask aureol pewnie wkrótce zastąpi pracę paru elektrowni atomowych. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [B]Lilek[/B], świetnie napisane. Te biedne małe szczenięta, zabrane , co widać gołym okiem, zbyt wcześnie od matki :-(. Ile ich umrze w męczarniach, bez wody, jedzenia, nie przetrwa tej "podróży" :shake:. Maleństwa, które powinny być w domu, w cieple, bawić się, przy mamie :-(. Nie zgadzam się na takie transporty,[B] taki handel żywymi istotami donikąd[/B], a raczej niestety wiadomo gdzie :-(. Nie zrozumiem nigdy tych osób, które nie widzą tego problemu, a raczej , nie chcą widzieć, bo .... Ile jeszcze musi być takich [B]ujawnionych[/B] transportów, żeby ludzie zaczęli tą tragedię psów naprawdę WIDZIEĆ ? Widzieć zresztą to za mało.... Quote
Lilek Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 I jeszcze jeden zatrzymany transport szczeniąt. Tym razem 209 maluchów. [URL]http://www.geapress.org/m/palmanova-ud-la-finanza-sequestra-altri-209-cuccioli-agli-stessi-napoletani-–-video-e-foto/24459[/URL] Quote
Ada-jeje Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Przeklety swiat!!a wlasciwie to ludzie :diabloti: ktorzy na nim zyja. I gdzie sie to wszystko dzieje w krajach pokomunistycznych. Tak dziala prawo w tych krajach. Niedlugo bedziemy swiadkami jak coraz wiecej szczeniat zacznie sie produkowac w naszym kraju i to legalnie, przeciez nowelka uchwalila ze pseuduchy moga sie rejestrowac i legalnie sprzedawac szczeniaczki. Zeby ich wszystkich wreszcie pieklo pochlonelo bo my i tak nie damy rady. Nie zdarzymy jeszcze ugasic jednego pozaru jak juz wybucha kilka nowych. :angryy: Gdzie sa sluzby weterynaryne, :mad:za co morwy biora kase:mad: Wole nie pisac wiecej bo dostane bana. Quote
Lilek Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 (edited) Oto kolejne linki : transport z krajów byłej Jugosławii do Danii- [URL]http://cuvarkuca.files.wordpress.com/2012/01/transport1.jpg?w=580[/URL] A to zwykłe, codzienne transporty- [URL]http://cuvarkuca.files.wordpress.com/2012/02/schwer.jpg[/URL] [URL]http://cuvarkuca.files.wordpress.com/2012/02/dvesto-eura.jpg?w=300&h=168[/URL] Transporty jadą do Niemiec, Holandii, Austriii. Edited February 25, 2012 by Lilek Quote
Recommended Posts