Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jedyna bezposrednia przyrzyczyna do odebrania koncesji jest nie placenie do urzedu finansowego, albo ze zostanie udowodnione falszowanie zeznania podatkowego.Koncesje mozna miec i 50 lat jezeli nie zostanie odebrana.Poniewz pies traktowany jest jako rzecz moze byc tez przedmiotem handlu i z tego korzystaja handlarze.Nie musza wiele inwestowac a korzysci maja.

Posted

Niektorzy sa moze za bardzo latwowierni i probuja pomoc, apoza tym handlarze mowia im tylko to co uwazaja za stosowne,opowiadaja tylko o kosztach i stratach nie o tym ile zarobili, maluja wszystko w pieknych kolorach , chwala wspolpracownikow. To wszystko jest perfida i wyrafinowanie.Szkoda tylko ze pomocnicy po przeczytaniu postow na tym watku nie zaczynaja myslec realnie i samodzielnie.

Posted

Reserwacja psa.
Rezerwacja biletu.
Rezerwacja stolika w knajpie.
Psa, bilet, stolik - wszystko mozna zarezerwowac. Wszystko mozna sprzedawac. Wszystkim mozna handlowac.

Czy mnie się wydaje czy naprawdę przeczytałam coś takiego?Kim trzeba być, żeby myśleć w ten sposób?Ja na określenie człowieka, który myśli w ten sposób mam tylko jedno słowo-swołocz.Niedawno na wątku niektóre DNHundinki oburzyły się za określenia "łachudra" i "hołota". Sądzę, że to niezwykle łagodne określenia.Dla mnie takie "poglądy" wykreślają takiego kogoś z rejestru istnień ludzkich i czynią go/ją Morlokiem. :diabloti: Halo! A ile pani chce za swoją duszyczkę?Cena do negocjacji?

Guest Elżbieta481
Posted

..Po prostu pewnych ludzi,którzy się tu b.jasno określili nie należy dostrzegać.To jest tak zwany ostracyzm towarzyski.Nie ma ich to jest powietrze
Mam zły dzień-przypomniałem sobie skąd znam to nazwisko-szkoda,że sobie przypomniałem:-(:angryy::cool3::angryy::angryy:
waldi481

Posted

Leila52, bardzo cenię sobie Twoje wypowiedzi. Opisujesz celnie rzeczywistość handlu psami.
Tak, jak piszesz, handlary oddadzą Psa byle komu, byle tylko był w stanie za niego zapłacić.
Nieważne co dalej z Psem, dla handlar i pomagierów Pies to rzecz, towar, przedmiot handlu.

Pomagierzy z Polski dlatego tak chętnie pomagają niemieckim handlarom i organizują czyli naganiają im Psy, gdyż uczestniczą w podziale zysków.
Na handlu polskimi bezdomnymi Psami zarabiają handlary z Niemiec oraz naganiacze z Polski.
Jest duży tort do podziału, więc żrą, ile się da.
Obyście handlary i naganiacze udławiły się tymi pieniędzmi splamionymi psią krwią.

Posted

Odpowiadam Lilek. HarzIV to jest ostatecznosc w Niemczech.W grupie HarzIV znajduja sie ludzie ktorzy sa juz starsi albo tacy ktorzy uwazaja ze nie oplaca sie pracowac.Dostaja 365 Euro na miesiac plus oplate za czynsz tylko wtedy jezeli mieszkaja w tak zwannych mieszkaniach socjalnych.65% w tej grupie to ludzie mlodzi ktorzy juz dlugo tak egzystuja.Z grupy HarzIV zadko ktos wraca do normalnego zycia.Niemcy to juz dawno nie jest kraj mlekiem i miodem plynacy.

Guest Elżbieta481
Posted

[quote name='Odi']Leila52, bardzo cenię sobie Twoje wypowiedzi. Opisujesz celnie rzeczywistość handlu psami.
Tak, jak piszesz, handlary oddadzą Psa byle komu, byle tylko był w stanie za niego zapłacić.
Nieważne co dalej z Psem, dla handlar i pomagierów Pies to rzecz, towar, przedmiot handlu.

Pomagierzy z Polski dlatego tak chętnie pomagają niemieckim handlarom i organizują czyli naganiają im Psy, gdyż uczestniczą w podziale zysków.
Na handlu polskimi bezdomnymi Psami zarabiają handlary z Niemiec oraz naganiacze z Polski.
Jest duży tort do podziału, więc żrą, ile się da.
Obyście handlary i naganiacze udławiły się tymi pieniędzmi splamionymi psią krwią.[/QUOTE]
------------------------------------------------------------------------
stąd ten wrzask,że przez nas ludzie się wycofują..Mój Boże..Może efekt tego wątku będzie choć taki,że choć kilka psów uniknie tej ziemi obiecanej...Stą słusznie pisałem o judaszowych srebrnikach....
waldi481

Posted

[quote name='Ada-jeje']Nie usprawiedliwiam sie przed nikim bo nie mam z czego, wszystko o czym napisalas w tym poscie nic mi nie wiadomo. skad te przypuszczenia za ja wiem ze MalgosMalgos wspopracuje teraz z pajunia. Takich rzeczy mozna sie tylko dowiedziec od Ciebie i to[B] z forum[/B], nie zamierzam pisac i [B]potwierdzac niesprawdzonych informacji[/B]. Jesli jest dom dla Promyka w Krakowie to dlaczego nie moze wrocic?[/QUOTE]

Nic Ci nie wiadomo :shake:
Mozna i tak :mad:

Z jakiego forum ?
W necie pelno tego.
Partner von Hundehilfe Ukraine [URL="http://www.polnische-fellnaseninnot.de/"][COLOR=#ff0000][B]Gnadenhof Pusia in Polen: Canis Donum Dei[/B][/COLOR][/URL]
[URL]http://www.hundehilfe-ukraine.de/?cat=15[/URL]
[URL]http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110901/PRZEMYSL/203961282[/URL]
[URL]http://schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=216:tierschutzverein-qhundehilfe-ukraine-i-gq&catid=1:aktualnocigowna[/URL]

[B]Informacje sprawdzone[/B] : Carla juz u pajuni:
[URL]http://www.schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=10&sobi2Id=387&Itemid=21[/URL]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/210090-Carla-ma-dom/page6[/url]

Czemu Promyk nie moze wrocic ? Dobre pytanie.
Pani Schulz twierdzi ze go nie odda bo pies jest JEJ.

Posted

[quote name='Leila52']Jezeli handlarz nie rozlicza sie z urzedem finansowym to ryzykuje zamkniecie interesu i wtedy nie ma tez koncesji na handel.W Niemczech to jest teraz plaga z tym handlowaniem psami.Wszystko co jest za leniwe zeby uczciwie pracowac proboje dorabiac na handlu psami jezeli nadaza sie okazja cos zarobic.Jak nie handel psami to tylko Harz IV.Ogladajac w TV reportaze o losach psow sprowadzanych z zagranicy i gdzie one znajduja domy tymczasowe odwazam sie na takie stwierdzenie.To jest smutne ale prawdziwe.Poza tym pomagaja w tym handlu bardzo wydajnie ludzie ktorzy wyjechali do Niemiec jak naprzyklad przyjaciolka Hundehilfe Ukraine Pani Dorota Konarski, ktora na wszystkich Niemieckich Forach prosi o pieniadze dla biednych bezdomnych psow z Polski.Jej na szczescie juz niewielu wierzy i zarzuca jej sie czesto oszustwo.[/QUOTE]

Mam nadzieje ze informacja [QUOTE] przyjaciolka Hundehilfe Ukraine Pani Dorota Konarski,[/QUOTE] jest "sprawdzona" :evil_lol:

Posted

Tak gada Ada :
[quote name='Ada-jeje']Holendrzy i Niemcy maja tylko pomagac polskim psom na terenie Polski. Budowac schrony, sterylizowac/kastrowac, czipowac, remontowac schrony, przywozic budy zaopatrywac je w potrzebne akcesoria, karme a my Polacy bedziemy tylko kontrolowac w kalwiaturke pukac, popedzac dogadywac, dosr...wac, krytykowac itd.[/QUOTE]
:???:
Zastanawiam się jak to rozumieć ? Czy to cenny głos w dyskusji czy tez objaw braku zrozumienia istoty sprawy - Czy ktoś ich, tych Niemców tu prosił ?, ktoś ich zmusza do zbierania pieniędzy w Niemczech i wciskania ich nam , niewdzięcznikom jak tej przysłowiowej dyni ? Skoro tu się zjawiają, i to w takich ilościach - to one są, te Niemce głupie jakieś czy robią interesy, których efektywności, być może, im zazdrościmy.

A teraz Ada gada tak :
[quote name='Ada-jeje']Nie usprawiedliwiam sie przd nikim bo nie mam z czego, wszystko o czym napisalas w tym poscie nic mi nie wiadomo. skad te przypuszczenia za ja wiem ze MalgosMalgos wspopracuje teraz z pajunia. Takich rzeczy mozna sie tylko dowiedziec od Ciebie i to z forum, nie zamierzam pisac i potwierdzac niesprawdzonych informacji. Jesli jest dom dla Promyka w Krakowie to dlaczego nie moze wrocic?[/QUOTE]
:lookarou:
Ja nie sądzę by ktoś oczekiwał usprawiedliwiania się - chodzi raczej o konsekwentne prezentowanie swojego zdania i wdrażanie go w czyn. Ada, a nasze liczne rozmowy przez telefon ? jakie niesprawdzone informacje masz na myśli ?
Ada uważasz, że zawsze można łączyć bycie miłym, spolegliwym i ...rozsądnym. Otóż mój rozsądek podpowiada mi , że nie.

Posted

[quote name='Leila52']Odpowiadam Lilek. HarzIV to jest ostatecznosc w Niemczech.W grupie HarzIV znajduja sie ludzie ktorzy sa juz starsi albo tacy ktorzy uwazaja ze nie oplaca sie pracowac.Dostaja 365 Euro na miesiac plus oplate za czynsz tylko wtedy jezeli mieszkaja w tak zwannych mieszkaniach socjalnych.65% w tej grupie to ludzie mlodzi ktorzy juz dlugo tak egzystuja.Z grupy HarzIV zadko ktos wraca do normalnego zycia.Niemcy to juz dawno nie jest kraj mlekiem i miodem plynacy.[/QUOTE]
Plus, przeróżnej maści, mniej lub bardziej zdegenerowane ćpuny, żyjące w para-komunach - utrapienie służb socjalnych, policji i prawników podejmujących czynności z urzędu. Mleko i miód wyłącznie w dobrze strzeżonych strefach i sejfach.

Posted

[quote name='Leila52']Odpowiadam Lilek. HarzIV to jest ostatecznosc w Niemczech.W grupie HarzIV znajduja sie ludzie ktorzy sa juz starsi albo tacy ktorzy uwazaja ze nie oplaca sie pracowac.Dostaja 365 Euro na miesiac plus oplate za czynsz tylko wtedy jezeli mieszkaja w tak zwannych mieszkaniach socjalnych.65% w tej grupie to ludzie mlodzi ktorzy juz dlugo tak egzystuja.Z grupy HarzIV zadko ktos wraca do normalnego zycia.Niemcy to juz dawno nie jest kraj mlekiem i miodem plynacy.[/QUOTE]

Osoby korzystajace z Hartz IV naleza czesto do grona ludzi ktore bierze psy zagraniczne na dt - oczywiscie nie z milosci do zwierzat tylko dlatego ze "importer" psow im pare groszy za te 'opieke' zaplaci. Bywa ze ludzie ci sa scigani za nieplacenie czynszu, ale sa nieuchwytni poniewaz nie maja stalego meldunku. Po prostu przemieszczaja sie z jednego miejsca zamieszkania do nastepnego razem z psami.

Posted

bardzo ciekawy ten wąteczek, doprawdy... [url]http://www.dogomania.pl/threads/210090-Carla-ma-dom/page6[/url]
zwłaszcza w kotekście faktu, że pajunia mimo bardzo krytycznych opinii o niej nadal"działa" i mataczy, a panie z Mielca zdaje się wspaniale się z kierownikiem z Orzechowiec znają, no bo że z pajunią to juz wiemy, . tak pewnie zawsze się psy bezdomne znajdą jak nie z tego, to z innego schroniska, które do "domów" jadą w Niemczech...

Posted

[quote name='AgaG']bardzo ciekawy ten wąteczek, doprawdy... [url]http://www.dogomania.pl/threads/210090-Carla-ma-dom/page6[/url]
zwłaszcza w kotekście faktu, że pajunia mimo bardzo krytycznych opinii o niej nadal"działa" i mataczy, a panie z Mielca zdaje się wspaniale się z kierownikiem z Orzechowiec znają, no bo że z pajunią to juz wiemy, . tak pewnie zawsze się psy bezdomne znajdą jak nie z tego, to z innego schroniska, które do "domów" jadą w Niemczech...[/QUOTE]
Wiadome pańcie z Mielca znają się także z inną, co prawda mikro, 'eksporterką' psiny i kociny WioletaT. Jest teoria, że rozpoznają się po zapachu, dla niektórych przykrym.

Posted

[quote name='wellington']Osoby korzystajace z Hartz IV naleza czesto do grona ludzi ktore bierze psy zagraniczne na dt - oczywiscie nie z milosci do zwierzat tylko dlatego ze "importer" psow im pare groszy za te 'opieke' zaplaci. Bywa ze ludzie ci sa scigani za nieplacenie czynszu, ale sa nieuchwytni poniewaz nie maja stalego meldunku. Po prostu przemieszczaja sie z jednego miejsca zamieszkania do nastepnego razem z psami.[/QUOTE]
Co można naocznie stwierdzić, bez zbędnej mitręgi i dużego nakładu czasu np. w Berlinie, w Hamburgu, w Dreźnie, w Lipsku ..... eh na szczęście to jeszcze nie całe Niemcy.

Posted

[quote name='Pies Wolny']Tak gada Ada :

:???:
Zastanawiam się jak to rozumieć ? Czy to cenny głos w dyskusji czy tez objaw braku zrozumienia istoty sprawy - Czy ktoś ich, tych Niemców tu prosił ?, ktoś ich zmusza do zbierania pieniędzy w Niemczech i wciskania ich nam , niewdzięcznikom jak tej przysłowiowej dyni ? Skoro tu się zjawiają, i to w takich ilościach - to one są, te Niemce głupie jakieś czy robią interesy, których efektywności, być może, im zazdrościmy.

A teraz Ada gada tak :

:lookarou:
Ja nie sądzę by ktoś oczekiwał usprawiedliwiania się - chodzi raczej o konsekwentne prezentowanie swojego zdania i wdrażanie go w czyn. Ada, a nasze liczne rozmowy przez telefon ? jakie niesprawdzone informacje masz na myśli ?
Ada uważasz, że zawsze można łączyć bycie miłym, spolegliwym i ...rozsądnym. Otóż mój rozsądek podpowiada mi , że nie.[/QUOTE]
Wiesz ze podzielalm Twoje zdanie, nieraz rozmawialismy na ten temat telefonicznie, dla mnie masowe wywozki rowniez byly podejrzane, zdawalam sobie sprawe z tego ze Niemcy nie sa z gumy. niemniej jak wszedzie sa org. ktore ratuja zwierzeta dla kasy ale sa i takie ktore tego nie robia, staram sie nie wkladac wszystkich do jednego wora. Jak sa niezbite dowody ktore i my musimy przedstawic w sadzie to popieram kazda akcje, ta w tym momenice tez. Do tej pory to byly tylko przypuszczenia, moze inne osoby wiedzialy juz wiecej i rozumie ze nie mogly o faktach pisac na forum, ale tez nie moga oczekiwac odemnie ze popre kazdego kto napisze swoje zdanie. Ja tez mam swoje zdanie swoje oceny i swoj poglad na pewne sprawy, wolno mi jak kazdemu innemu. Nie podobaja mi sie pewne odzywki do osob broniacych org niemieckie. Ja wyciagnelam juz swoje wnioski na ten temat, pamietasz jak Odi dala by sobie reke odciac za pewna polska org.? Byc moze i tu sa takie osoby, dlatego wole poczekac na final zeby moc rozroznic czrna owce od bialej. Niesprawdzone informacje dla mnie to ta ze Malgos Malgos wspolpracuje z pajunia. Powtarzam nie sprawdzona przez zemnie, ja o tym nic nie wiem bo tym tematem sie nie zajmuje, ale juz wellingkton prubuje mi wmowic ze ja powinnam o tym wiedziec. Winny sie tlumaczy, ja nie musze, posredniczac w wywozie Promyka i Melonika mam sumienie czyste, ciekawi mnie tylko dlaczego wowczas wellington nie napisala ze dla Promyka jest miejsce w Krk, napewno nie wchodzilam bym jej w droge, tylko ze ja sobie nie przypominam takiej propozycji, no chyba ze mnie juz az tak bardzo pamiec zawodzi.

Posted

[quote name='wellington']Osoby korzystajace z Hartz IV naleza czesto do grona ludzi ktore bierze psy zagraniczne na dt - oczywiscie nie z milosci do zwierzat tylko dlatego ze "importer" psow im pare groszy za te 'opieke' zaplaci. Bywa ze ludzie ci sa scigani za nieplacenie czynszu, ale sa nieuchwytni poniewaz nie maja stalego meldunku. Po prostu przemieszczaja sie z jednego miejsca zamieszkania do nastepnego razem z psami.[/QUOTE]
to na jakiej podstawie dostaja Hartz IV nie majac stalego meldunku?

Posted

A od kiedy handlarze psami moga sprawdzic czy ktos jest pod tym adresem ktory podal zameldowany.Zaden urzad nie udostepni handlarzom psow takich informacji.To nie sa przeciez instytucje publiczne.A po tej ustawie ktora zwalnia przy zameldowaniu od posiadania umowy o wynajem mieszkania moze sie kazdy meldowac gdzie chce.

Posted

Z bolesł. przechowaln i wywieziono jednak 4 psy , chyba w piatek:-(:-(:-(:-(.
Husky ,bez spaceru:-(:-(, inne też .Z klatki do klatk i!!!!..............Nic tej baby nie obhcodzi !!!............To były adopcyjne psy ,maŁe ..
Haskę dalam na forum huskich też ...........,zrobiłam im ogloszenia papierowe, miałam porozwieszać w poniedz....................Wszystko na nic!!!.......................:-(:-(:-(

Guest Elżbieta481
Posted

Oto fragment wypowiedzi do,którego pragnę się ustosunkować:[. Nie podobaja mi sie pewne odzywki do osob broniacych org niemieckie.-tak właśnie do tego fragmentu chcę się odnieść...A podobają się Tobie stawiane nam czyli osobom,które podpisały oba listy zarzuty o tym,że za nami ktoś stoi(śmiałem się,że pewnie Mosad-choć zarzut nie jest śmieszny)czy może podoba się Tobie zarzut jakoby owa grupa ludzi miała jakieś inne motywy niż chęć poznania prawdy?
Dopisek:przecież Aniu ci ludzie wcale nie ukrywają,że działają dalej i obawiam się,że jeszcze wiele psów tą drogą podąży...
a ta ikonka-to nie wiem skąd tu się wzięła..
A na odpowiedż Pana Premiera też nie liczę-może trzeba,żeby wniosek o odwołanie podpisały organizacje?Skoro spowodowały odwołanie Kariny to może też tu mogą się skutecznie włączyć?
Waldemar

Posted

[quote name='Leila52']A od kiedy handlarze psami moga sprawdzic czy ktos jest pod tym adresem ktory podal zameldowany.Zaden urzad nie udostepni handlarzom psow takich informacji.To nie sa przeciez instytucje publiczne.A po tej ustawie ktora zwalnia przy zameldowaniu od posiadania umowy o wynajem mieszkania moze sie kazdy meldowac gdzie chce.[/QUOTE]
Z tym faktem sie zgadzam.

Posted

[quote name='AgaG']bardzo ciekawy ten wąteczek, doprawdy... [url]http://www.dogomania.pl/threads/210090-Carla-ma-dom/page6[/url]
zwłaszcza w kotekście faktu, że pajunia mimo bardzo krytycznych opinii o niej nadal"działa" i mataczy, a panie z Mielca zdaje się wspaniale się z kierownikiem z Orzechowiec znają, no bo że z pajunią to juz wiemy, . tak pewnie zawsze się psy bezdomne znajdą jak nie z tego, to z innego schroniska, które do "domów" jadą w Niemczech...[/QUOTE]

Nic nie rozumiem.To znaczy ze pajunia to nikt inny tylko Dorota Konarski? Jezeli tak to ta kobiete powinno sie podac na policje w Niemczech.

Posted

[quote name='wellington']Nic Ci nie wiadomo :shake:
Mozna i tak :mad:

Z jakiego forum ?
W necie pelno tego.
Partner von Hundehilfe Ukraine [URL="http://www.polnische-fellnaseninnot.de/"][COLOR=#ff0000][B]Gnadenhof Pusia in Polen: Canis Donum Dei[/B][/COLOR][/URL]
[URL]http://www.hundehilfe-ukraine.de/?cat=15[/URL]
[URL]http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110901/PRZEMYSL/203961282[/URL]
[URL]http://schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=216:tierschutzverein-qhundehilfe-ukraine-i-gq&catid=1:aktualnocigowna[/URL]

[B]Informacje sprawdzone[/B] : Carla juz u pajuni:
[URL]http://www.schroniskoorzechowce.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=10&sobi2Id=387&Itemid=21[/URL]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/210090-Carla-ma-dom/page6[/url]

Czemu Promyk nie moze wrocic ? Dobre pytanie.
Pani Schulz twierdzi ze go nie odda bo pies jest JEJ.[/QUOTE]
Wellington sprobuj zrozumiec ze kazdy z nas obral sobie wlasny sposob pomocy zwierzatom, ja jak widac nie obralam tego samego co TY.
Bede niedlugo w Niemczech, postaram sie dowiedziec wiecej na temat Promyka, bede chciala go odwiedzic.