kaskadaffik Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='in_somnia']Mam nadzieję, że SC RP dostaną numery rejestracyjne auta i uda się sprawdzić warunki chociażby wywozu. Mam nadzieje, że numery auta otrzyma również PIW.[/QUOTE] Mało, że prasa, telewizja, przedstawiciele miasta, służby były, dla Was i tak dalej psy jadą na taczkach... Quote
Leila52 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Byloby bardzo dobrze gdyby mimo tej malej porazki ludzie ktorzy zaczeli ta akcje w tym forum nie dali za wygrana.Coraz wiecej krajow zamyka drzwi przed nosem handlarzom psami,maja oni coraz mniej mozliwosci zarabiania na psach.Wlochy, Hiszpania pogonily handlarzy w Grecji doszlo do procesu w sadzie gdzie strona niemiecka przegrala sprawe.Belgia, Francja i Holandia wprowadzaja zakaz przywozu masowego psow.Przed Polska juz inne kraje zadawaly to samo pytanie;po co sprowadzane sa takie masy psow do Niemiec? i drugie ;jakie sa losy tych przywiezionych psow? Ci ktorzy zadawali te pytania tez nie dostali na nie odpowiedzi.Pod plaszczykiem dzialania na rzecz ochrony zwierzat,proboja niewydarzency ktorzy niewiele soba reprezentuja zapewnic sobie zrodlo dochodow.Nie wszedzie tam gdzie napisane jest OCHRONA ZWIERZAT naprawde o ochrone zwierzat chodzi. Quote
yoko100 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Ale nie można wszystkich odrazu skreślac bo nie twierdze, że takie sytuacje nie maja miejsca niewidzialam wiec i osądzac mi dane nie jest. Ale nie wszyscy sa tacy sami. Ludzie o dobrych sercach jeszcze nie wygineli na szczescie. Tyle ludzi sie tu wypowiada, podpisuje, ale sa to same domysly z tego co widac.Bo nikt nie podał tu ani jednego dowodu. Sa tylko oskarzenia!! Quote
AgaG Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [quote name='Leila52']Byloby bardzo dobrze gdyby mimo tej malej porazki ludzie ktorzy zaczeli ta akcje w tym forum nie dali za wygrana.Coraz wiecej krajow zamyka drzwi przed nosem handlarzom psami,maja oni coraz mniej mozliwosci zarabiania na psach.Wlochy, Hiszpania pogonily handlarzy w Grecji doszlo do procesu w sadzie gdzie strona niemiecka przegrala sprawe.Belgia, Francja i Holandia wprowadzaja zakaz przywozu masowego psow.Przed Polska juz inne kraje zadawaly to samo pytanie;po co sprowadzane sa takie masy psow do Niemiec? i drugie ;jakie sa losy tych przywiezionych psow? Ci ktorzy zadawali te pytania tez nie dostali na nie odpowiedzi.Pod plaszczykiem dzialania na rzecz ochrony zwierzat,proboja niewydarzency ktorzy niewiele soba reprezentuja zapewnic sobie zrodlo dochodow.Nie wszedzie tam gdzie napisane jest OCHRONA ZWIERZAT naprawde o ochrone zwierzat chodzi.[/QUOTE] Z pewnością nie damy za wygraną. a Twoja pomoc bardzo się nam przyda. Quote
Doggi123 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 It would be very kind from you, if you translate it. Quote
Justyna Klimek Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 No to tłumaczę, bo tekst może rzucić inne światło na Wasze/nasze dyskusje. Jeśli ktoś ma czas i energię, by poczytać cytowane źródła, może coś się wyjaśni... Cytuję wiernie wypowiedź Doggi123: "Napiszę wam teraz o tle/podłożu sprawy z Dobrmann – Nothilfe. Źródłem jej jest pan Loipfinger z Rosenheim. Był założycielem strony internetowej, gdzie oceniano firmy inwestycyjne. Pomysłodawcą / twórcą tej idei był pan Gerlach. Kilka lat temu, wielokrotnie, pan Gerlach był skazany wyrokiem sądu. Otrzymał zakaz sądowy (wyrok rady/kolegium krajowego we Frankfurcie nad Menem z dnia 10.08.2007) praktykowania tego typu działań pod karą grzywny w wysokości 250.000 euro z zamianą na karę pozbawienia wolności. Dlatego też pan Loipfinger zakończył swoje działania/ skończył ten biznes. Ale, ponieważ ten wyrok odnosi się jedynie do firm komercyjnych/finansowych, założył nową stronę internetową. I teraz ocenia organizacje charytatywne. Żąda, nie mając do tego żadnego prawa, wszelkich informacji o finansach organizacji charytatywnych. Jeśli ich nie otrzyma, ostrzega przed nimi i namawia, by nie przekazywać im pieniędzy oraz dyskredytuje je. Jeśli organizacja chce mieć dobrą pozycję, najlepszym sposobem jest wspomóc go dobrowolnym datkiem. Dlatego też pan Loipfinger zaoferował organizacjom charytatywnym układy/umowy (świadczenie usług) o charakterze doradczym (za które należy zapłacić). I docieramy do organizacji Dobrmann Nothilfe. On (wspomniany wcześniej pan) także żądał od tej organizacji wszelkich dokumentów finansowych. Ale Dobrmann Nothilfe uznało, że nie ma powodu, by je temu przekazywać. W związku z tym ten pan próbuje wywierać presję. Pora na panią Karin Burger. Jej nazwisko można spotkać na wątku: [B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/214904-List-otwarty-w-spr.-wstrzymania-transportu-ps%C3%B3w-z-mieleckiego-schroniska-do-Niemiec"]http://www.dogomania.pl/threads/2149...ska-do-Niemiec[/URL][/B] Pani Burger pracuje dla Charitywatch (obserwator charytatywnych)/pana Loipfingera. Pani Burger także posiada stronę internetową. Ta strona, [URL="http://www.doggennetz.de/"]www.doggennetz.de[/URL], jest stroną komercyjną. Przyjaciółka pani Burger, pani Talbi-Diwa, to nazwisko także jest znane, ma kolejną stronę internetową, [URL="http://www.tierwelt-im-schatten.de/"]www.tierwelt-im-schatten.de[/URL]. Wszystkie te strony należą do kręgu ludzi, robiących wspólnie interes. Prawdę o Charitywatch i pani Burger można znaleźć pod następującymi adresami: [URL="http://www.sage-die-wahrheit.de/index.html"]http://www.sage-die-wahrheit.de[/URL] [URL="http://yuccatree.de/2010/11/best-of-blogs-charitywatch/"]http://yuccatree.de/2010/11/best-of-blogs-charitywatch/ [/URL] [URL="http://yuccatree.de/2010/11/best-of-blogs-charitywatch/"]http://www.ngo-dialog.de/die-newsletter-im-detail/ausgabe-2010-11/aktuelle-debatte-charity-watch-wer-urteilt-ueber-uns.html [/URL] [URL="http://yuccatree.de/2010/11/best-of-blogs-charitywatch/"]http://www.lebensbruecke.de/fileadmin/lebensbruecke/media/pdf/Presseberichte%20chronologisch/-i-2010/Charity_Watch_verunsichert_Millionen_Spender.pdf[/URL] [URL]http://pfotenweiber.forumprofi.de/index.php?topic=640.0[/URL] Mogę sobie wyobrazić, że kilka osób kryjących się za nickami na Dogomanii to ludzie z charitywatch lub związanych z nimi. Żądanie wobec Dobermann Nothilfe o ujawnienie adresów ludzi, którzy adoptowali psy z Mielca jest niemożliwe do spełnienia, oczywiście w świetle niemieckiego prawa. Dobermann Nothilfe nie ma prawa ujawniać tych danych nikomu, ze względu na ustawę o ochronie danych osobowych, bez pozwolenia zainteresowanych lub nakazu sądowego. Chcę powiedzieć, że to, co się tutaj dzieje, jest częścią pewnego rodzaju szantażu. Dobermann Nothilfe zamierza złożyć wniosek o wszczęcie postępowania karnego wobec tych ludzi. Kilka innych organizacji charytatywnych już to zrobiło, na przykład Fundacja Petera Ustinova. Pan Loipfinger przegrał ten proces oraz inne. [FONT="]Polscy miłośnicy zwierząt są wykorzystywani przez niego jedynie jako narzędzia. Przykro mi z tego powodu, ale to prawda."[/FONT] Quote
Leila52 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Osobiscie nie sadze zeby akcja wstrzymania wywozu masowego psow z Polski miala cos wspolnego z jakims Panem Loipfinger.DNH zachowuje sie od poczatku w tej sprawie prowokacyjnie.Nie odpowiadajac na zapytania o losach psow wywiezionych do Niemiec i atakujac agresywnie pytajacych daje sama powod do domyslow.DNH jest wedlug prawa firma handlujaca psami i zobowiazana do rozliczania z urzedem finansowym a nie instytucja o charakterze charytatywnym.Pytam jeszcze raz; jezeli chca pomagac dlaczego nie pomagaja w schroniskach na miejscu, jest przeciez sporo do zrobienia? dlaczego nie prowadzone sa adopcje docelowe bez przechowalni w Niemczech? tylko ktos naiwny wierzy w to ze na te 70 psow czekaja z otwartymi ramionami domy w Niemczech. Quote
aanka Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 JA nie wierzę w nasze 6 adopcji niem z przechowalni ,a co dopiero w 70 ......... Quote
Lilek Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Pan L. Pani B. A nawet jej przyjaciółka. Masoni? Cykliści?.........? Quote
AgaG Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 Chciałabym uspokoić niejakiego (niejaką) Dogii123 i jego tłumaczkę Justynę Klimek, że za naszą akcją nie kryje się jakiś tam pan Niemiec czy jakaś pani Niemiec. A uprzedzając kolejne zarzuty, chciałabym też zapewnić, że nie stoi za nami także ani Centralna Agencja Wywiadowcza, ani nawet STASI :) Quote
Doggi123 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 The money you pay to dobermann is less, than the costs for the polish animaldoctor for vaccination, castration, officiall papers and transport and for loading for this dogs, for which there is not directly a final destination home. That´s no buisness. Therefore they need donations too. My second dog, at this time 9 years old, from Mielec I got , had some illness, but I told dobermannNH to bring him with and I bring him here in Germany to a doctor, so I did. The costs fo all was near by 1000 Euro. Today he is well of course he is now 11 years old. The third dog I got, I take off from a couple who has 6 dogs from Mielek as caring-dogs till they found a final destinationfamily. This dogs were living at this time by this couple in a big house with garden. Quote
Doggi123 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 What do you think who paid for the new shelters in the dogstation of Mielec? I can give you the answer. Quote
puma10 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [B]No i dzięki Bogu ,ze wyjechaly od nas.Z tego szczęsliwego kraju dla psów,gdzie codziennie kilkakrotnie jadąc do pracy przejeżdżamy po ich wygarbowanych [/B] [B]skórkach,których nikt nie ma czasu albo mu nie placą,żeby je usunac z drogi.[/B] [B]Dzięki Bogu,ze władze mają własne zdanie i nie słuchają inkwizycji.[/B] [B]Szczęśc im Boże.[/B] [B]I nie martwcie się!Droga będzie dla nich tysiace razy łatwiejsza,niż przezycie zimy czy lata w schroniskowym boksie![/B] Quote
kaskadaffik Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='puma10'][B]No i dzięki Bogu ,ze wyjechaly od nas.Z tego szczęsliwego kraju dla psów,gdzie codziennie kilkakrotnie jadąc do pracy przejeżdżamy po ich wygarbowanych [/B] [B]skórkach,których nikt nie ma czasu albo mu nie placą,żeby je usunac z drogi.[/B] [B]Dzięki Bogu,ze władze mają własne zdanie i nie słuchają inkwizycji.[/B] [B]Szczęśc im Boże.[/B] [B]I nie martwcie się!Droga będzie dla nich tysiace razy łatwiejsza,niż przezycie zimy czy lata w schroniskowym boksie![/B][/QUOTE] Puma dziękuję, na takie słowa się czeka! Quote
xxxx52 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Proponuje zalozycielom tego watku przestudiowac przepisy unijne dotyczace przewozow zwierzat w tym psow i kotow.Umowa przewozu zwierzat zawierana jest tylko na podstawie uzyskania zgody miedzy schroniskiem i org.wet najwyzszych szczebli obu krajow danego regionu.Oni tylko wiedza gdzie psy jada ,dokad jada,znaja adresy .Nie musza sie nikomu usprawiedliwiac udostepniac danych zwierzat.Dane zwierzat beda na miejscu zglaszane do TASSO centrali danych.Wszystko jest zorganizowane zgodnie z prawem.o transportach zwierzat sa i celnicy informowani. Co do formy transportu ,to tez musza byc spelnine wymogi.Nie rozumiem oburzenia co do formy transportowania ?Ciekawe ,ze nikogo nie oburza trzymanie psow w schroniskach w malutkich boksach transportowach lub skrzyniach w ktorych psy siedza z malymi przerwami po kilka lat(na siusiu i spowrotem)?Ciekawe ,ze nikogo nie oburza trzymanie w klateczkach psow w hodowlach? ciekawe ,ze nikogo nie oburza trzymanie psow u dogomaninek w klatkach na czas 8-9 godzinn na czas obecnosci w pracy.To jest okey ? Cena siedzenia 8-9 godzin w boksie transportowym psow mieleckich jest wolnosc psa.To jest najwiekszym szczesciem. Quote
Justyna Klimek Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='Doggi123']The money you pay to dobermann is less, than the costs for the polish animaldoctor for vaccination, castration, officiall papers and transport and for loading for this dogs, for which there is not directly a final destination home. That´s no buisness. Therefore they need donations too. My second dog, at this time 9 years old, from Mielec I got , had some illness, but I told dobermannNH to bring him with and I bring him here in Germany to a doctor, so I did. The costs fo all was near by 1000 Euro. Today he is well of course he is now 11 years old. The third dog I got, I take off from a couple who has 6 dogs from Mielek as caring-dogs till they found a final destinationfamily. This dogs were living at this time by this couple in a big house with garden.[/QUOTE] "Kwota pieniędzy płacona Dobermann N. jest mniejsza, niż koszt polskiego weterynarza za wykonanie szczepienia, kastracji, wyrobienie dokumentów i transport oraz załadunek tych psów, dla których nie ma natychmiast domu docelowego. To nie jest interes. Dlatego też organizacja także potrzebuje donacji/datków. Mój drugi pies, wówczas 9-letni , którego mam z Mielca, był chory, ale poprosiłem(-łam) Dobermann Nothilfe, by przewieźli go a ja wezmę go do weterynarza w Niemczech, tak też się stało. Koszt całości wyniósł około 1000 euro. Dzisiaj pies ma się dobrze, ma teraz 11 lat. Mój trzeci pies pochodzi od pary ludzi, która ma 6 psów z Mielca pod opieką/tymczasowo dopóki nie znajdą im domu stałego. Te psy mieszkały wówczas z tą parą w dużym domu z ogrodem." Quote
Justyna Klimek Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='Doggi123']What do you think who paid for the new shelters in the dogstation of Mielec? I can give you the answer.[/QUOTE] "Jak sądzicie, kto zapłacił za miejsce w nowych schroniskach - przystankach dla psów z Mielca? Mogę Wam odpowiedzieć." Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='kaskadaffik']To miała być mądra wypowiedź? Przecież można było na taczkach.Trzeba było być na miejscu i zobaczyć ile było aut naprawdę, nikt tego nikomu nie zakazał.[/QUOTE ---------------------------------- Mój Boże-przykro mi niesłychanie.Cieszyć się też nie można.Smutne. A czy była mądra?Twoja ocena-Twoja sprawa.Moja wypowiedż moja rzecz,aby nie narażać się na kontakt nawet słowny wpisuję Ciebie na listę ignorowanych. Quote
Lilek Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Justyno Klimek z zachodniopomorskiego (jest to zaiste szczególne miejsce dla mnie) oraz kompanijo cała! Dziękuję wam z serca całego, że tak mnie uspokoiłyście.Ja już teraz naprawdę zrozumiałam.Spisek. A pieski, całe 70, będą takie szczęśliwe, że alleluja. Tiaaa...... Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Ja już zrozumiałem!Ha!Za tą akcją stoi zarówno Mosad jak i KGB...O CIA już nie wspomnę!HAHAHAHA Jest to oczywiście żart-jakby ktoś nie zrozumiał1 o co chodzi. Waldek Quote
kaskadaffik Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='waldi481'][quote name='kaskadaffik']To miała być mądra wypowiedź? Przecież można było na taczkach.Trzeba było być na miejscu i zobaczyć ile było aut naprawdę, nikt tego nikomu nie zakazał.[/QUOTE ---------------------------------- Mój Boże-przykro mi niesłychanie.Cieszyć się też nie można.Smutne. A czy była mądra?Twoja ocena-Twoja sprawa.Moja wypowiedż moja rzecz,aby nie narażać się na kontakt nawet słowny wpisuję Ciebie na listę ignorowanych.[/QUOTE] Dokładnie Twoja rzecz, wpisz sobie mnie nawet na listę Paszportu Polsatu, mnie też jest przykro :(.... :) Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Dziękuję bardzo za pozwolenie..No wpisałem-nie będę musiał Ciebie ,a raczej Twoich wpisów od tej chwili czytać-cudowne uczucie. Waldek Quote
kaskadaffik Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='waldi481']Ja już zrozumiałem!Ha!Za tą akcją stoi zarówno Mosad jak i KGB...O CIA już nie wspomnę!HAHAHAHA Jest to oczywiście żart-jakby ktoś nie zrozumiał1 o co chodzi. Waldek[/QUOTE] Podejrzewam, że Anna Maria Wesołowska i Detektyw Monk też. Quote
yoko100 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Dlaczego nie bylo takie poruszenia tematu media, gazety jak byla mowa o tym,że w Polsce przerabiaja psy na Smalec? Quote
Justyna Klimek Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='Lilek']Justyno Klimek z zachodniopomorskiego (jest to zaiste szczególne miejsce dla mnie) oraz kompanijo cała! Dziękuję wam z serca całego, że tak mnie uspokoiłyście.Ja już teraz naprawdę zrozumiałam.Spisek. A pieski, całe 70, będą takie szczęśliwe, że alleluja. Tiaaa......[/QUOTE] Chciałbym wyjaśnić, że jedynie tłumaczę treść wypowiedzi Doggi123. Nie jestem wyrazicielką tej treści, bo nie posiadam wiedzy na ten temat. Doggi123, could You introduce yourself? We don't know, who you are... (Doggi123, czy możesz się przedstawić? Nie wiemy, kim jesteś...) Quote
Recommended Posts