Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Maruda666']Szkoda że musi tam wracać :(, ale krzywda w sensie fizycznym jej się tam nie dzieje a cała masa zwierzaków jest w większej potrzebie :( Najważniejsze, że wysterylizowana.

Widzę wyżej, że jakby co, to na Górnym Śląsku mam się gdzie zahaczyć :) :)[/QUOTE]
Marudko biją się o Ciebie :):):)
Szkoda Marudko że musi wracać, ale skąd brać domy dla psiaków.
Suni w tym domu moim zdaniem nikt nie krzywdzi, ten właściciel mówił że ją przygarnął bo było mu żal. Odżywiona też jest dobrze.

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mysza2']Marudko biją się o Ciebie :):):)
Szkoda Marudko że musi wracać, ale skąd brać domy dla psiaków.
Suni w tym domu moim zdaniem nikt nie krzywdzi, ten właściciel mówił że ją przygarnął bo było mu żal. Odżywiona też jest dobrze.[/QUOTE]

Myślę że tam właśnie sunia czuje się najlepiej ....kocha swój dom ....swoją wolność i ma przy sobie człowieka. To jej życie i innego nie zna. Na pewno nie jest bita i nie jest głodzona ...jedyne czego brakuje to dopilnowania ale tego już chyba nie da się zmienić ...niestety.

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Marudko 17 zł wet + 50 zł hotelik....tyle musimy jeszcze uzbierać ...[/QUOTE]

wpłynęło 50,00zł od Marudy:)
ja dołożę te 17 zł

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Ależ się cieszę:multi::multi::multi: Cioteczki jesteście WIELKIE!!!!!! :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]
wielkie i kochane :loveu::loveu::loveu::loveu:
Bardzo dziękujemy

Posted

[quote name='Maruda666']...się podpisuję czterema łapami :)[/QUOTE]
:loveu::loveu::loveu:

Trzymajcie kciuki, żeby się to ładnie zagoiło.
Ja się pochlastam, jak zajadę jutro do weta i będzie znowu coś nie tak
tfu tfu , nie na psa urok.

Posted

Emiś napisał(a):
Brzuchol wygląda fajnie, tam gdzie się rozlazło to już pozarastało, więc wróżę Sabci dziś powrót do domu ;)

obyś miała rację:).
Będę tak miedzy 17-18.
Emiś wystaw do razu rachunek:)

Posted

Już jestem:)
Wet powyciągał resztę szwów i ocenił że wszystko jest ok.
Saba już u siebie, na widok pana cieszyła się bardzo:):)
Pan bardzo dziękował, obiecał, że bedzie zwracał uwagę na brzuchol Saby i gdyby coś było nie tak to zadzwoni.
Jechałam z Sabą do jej domu z bardzo mieszanymi uczuciami, bo widać było jak Sabie u Emiś jest dobrze, zintegrowana z całą jej psiarnią, wszystkie stwory obskoczyły mnie pchając sie do głaskania, rozdając buziaki, a Saba wśród nich i Maciuś który ma usuniete oba oczka.
Ale po reakcji Saby na pana trochę mi przeszło.
Jak już Saba została z panem to na ulicy zjawiły się dwa psiaki też chętne do głaskania. Jeden z nich to syn Saby.
Zaraz powklejam fotki i fakturę.

Posted

ta pozycja na fakturze "opieka weterynaryjna" to koszt kropelek na pchły.
Troszkę źle szacowałysmy koszt hotelku bo 10 zl/ dobę a to było bez wyżywienia. Z jedzeniem 12zł/ dobę
Tak więc cały koszt przedsięwziecia to
285 zł rachunek za sterylkę z antybiotykami
17 zł - ponowny antybiotyk
189 - hotelik
razem 491 zł
skarbonka zwróci nam 142,5
nasz koszt 348,50
Mamy uzbierane 329,50
Ja dokładam brakujące 19,50 oraz koszty trzykrotnych dojazdów do Sarnowa i do weta.

Moca przelej do Emiś 189 zł, a do mnie resztę, bo u weta ja wszystko płaciłam. Wyślę Ci na pw nr konta.
Na zwrot reszty czekam ze sterylkowej skarbonki

Bardzo bardzo dziekujemy wszystkim kochanym cioteczkom które pomogły sfinansować całą operację :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

moca35 napisał(a):
Mysza, Emiś, pieniążki wyszły :)

Do mnie doszły:) 141 zł
Moca wg mnie przelałaś mi za dużo o 5,50
(5 zł z zebranej kwoty było już u mnie bo Ewa wpłaciła mni gotówką)
Żeby nie robić bez końca przelewów, a płacisz na różne psiaki na pewno, to jak będziesz miała na jakiegoś wpłacić to daj znać i przeleję w Twoim imieniu. Może tak być?
Czy mam Ci zwrócić na konto?

Dzwoniłam do pana od Saby. Mówi że wszystko w porządku i że Saba jest w domu:):)
Tak myślę że ta cała nasza "interwencja" chyba wyszła na dobre nie tylko w kwestii sterylizacji Saby:)

Posted

Mysza2 napisał(a):
Do mnie doszły:) 141 zł
Moca wg mnie przelałaś mi za dużo o 5,50
(5 zł z zebranej kwoty było już u mnie bo Ewa wpłaciła mni gotówką)
Żeby nie robić bez końca przelewów, a płacisz na różne psiaki na pewno, to jak będziesz miała na jakiegoś wpłacić to daj znać i przeleję w Twoim imieniu. Może tak być?
Czy mam Ci zwrócić na konto?

Dzwoniłam do pana od Saby. Mówi że wszystko w porządku i że Saba jest w domu:):)
Tak myślę że ta cała nasza "interwencja" chyba wyszła na dobre nie tylko w kwestii sterylizacji Saby:)

Mysza, nie przejmuj się, zrobiłam to z premedytacją ;)
Jest OK :)