Margi Posted May 12, 2015 Author Posted May 12, 2015 Myślę,że na to sprężone powietrze. Ja też na to nie wpadłam,ale zamierzam sobie kupić. Quote
malawaszka Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 no żeby sprężonym powietrzem psikać :p bo to mam, a chłodzacza nie mam Quote
ulana Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Śliczne kotopsy. :) Dobrze wiedzieć o tych sprayach i metodach na sprężone powietrze. Chociaż ja mało jak na razie tnę Zibcia i bardziej jakiś automatyczny trymer by mi się przydał, co by go przeskubał. ;) Quote
marako Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Ooo, sprężone powietrze! Muszę zakupić i do maszynki i do laptopa. Ale pewnie jak zwykle zapomnę na 2 lata. Quote
wilczy zew Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Cieszę się, ze mogłam pomóc :) Gdzie to kupowałaś? Quote
ania0112 Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 sprężone jest w wielu sklepach - w komputerowych, w realach itp na dziale chyba z czesciami samochodowymi lub narzędziami, ostatnio chyba nawet na stacji benzynowej widziałam obok wd40 1 Quote
WATACHA Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Ja chyba nawet mam takie sprężone powietrze do klawiatury. Maszynka po naprawie , ale jeszcze nie próbowałam.Dostałam opitol, że maszynka zaniedbana i takie tam.Mam wszystkie instrukcje i będzie dobrze :) Quote
Margi Posted May 18, 2015 Author Posted May 18, 2015 Instrukcje do maszynki to my też poprosimy co by błędów nie czynić. Quote
Saththa Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Tak jest jest w wielu miejscach. Instrukcji i ja Ciekawa :) Quote
WATACHA Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Facet powiedział, że Ci co profesjonalnie strzygą zazwyczaj mają bardzo zaniedbane maszynki. Z tego co zapamiętałam to po każdym strzyżeniu oliwienie maszynki w odpowiednich miejscach, szczególnie gdzie jest przegrzana czyli jak się pojawiają takie brązowe plamy, jakby rdzawe.No i nie trzeba rozkręcać maszynki, przynajmniej mojej do oczyszczania bo zdejmuje się takie cosiki i możesz ładnie oczyścić z włosów.No i pies musi być czysty.To takie chyba najważniejsze. Quote
malawaszka Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 nieeee :o jak pojawiają się plamy to znaczy że prawdopodobnie poparzyłaś psa :o trzeba macać ostrze często obcinając i chłodzić bo to przeciez nie jest przyjemne jak goracym czymś po skórze się jeździ Quote
Saththa Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 znaczy na psie? Czy nie wiem gdzie? na tym za co trzymamy? wiem, ze nie przyjemne sprawdzam zawsze na sobie czy nie za gorąca miałam dobrego nauczyciela- spokojnie :) Quote
malawaszka Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 mnie się raz zrobiły takie plamy - to na ostrzu się robi - jak jest tak mega mega rozgrzane :o wtedy nie wiedziałam jeszcze, że tak w ogóle się może rozgrzac Quote
wilczy zew Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 To ja oliwię. Dziewczyny,zrozumiałam że jeśli mam zaniedbaną maszynkę,to jestem profesjonalnym fryzjerem :P Gdzie kupuje się ,to do schładzania? Quote
Saththa Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 ja kupuje tutaj http://www.groomershop.pl/pl/p/Wahl-Blade-Ice-Spray-4w1-do-chlodzenia%2C-czyszczenia%2C-oliwienia-i-ochrony-ostrzy/637 jst tez powietrze ale pewmie drozsze niz normalnie :) http://www.groomershop.pl/pl/p/Wahl-Rapid-Clean-300ml-sprezone-powietrze-do-czyszczenia-ostrzy%2C-maszynek/3678 Quote
wilczy zew Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Czy ktoś da mi instrukcję jak tym powietrzem się czyści maszynkę? Quote
ulana Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Jak kupowałam maszynkę to małżonek postawił jeden warunek - ma być z chłodzeniem. Uległam, bo to un przecież zajmuje się konserwacją i ewentualnymi naprawami usterek. Ale ja mało strzygę, więc nie odczuwam jakiegoś nagrzania dużego. Quote
WATACHA Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 czemu? No bo Monika napisała, że pewnie psa "poparzyłam" jak przegrzałam maszynkę :( Quote
Recommended Posts