Jump to content
Dogomania

bokser Zefirek przeszedł za [TM]*, juz cię nic nie boli faflaczku(((:

Recommended Posts

• Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cheese']Deklaruje i ja jednorazowo 30 zł dla Zefirka.[/QUOTE]

Dzięki Cheese :calus::Rose:
[quote name='conceited']Dziewczyny - czas organizować transport :) Zefirek jutro kończy kwarantanne ;) Bardzo się cieszę !!![/QUOTE]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: to cudownie :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:Musimy się sprężyć. Ło matko :shake:

Gisellka, prosiła żebym została skarbnikiem Zefirka, nie mam wyjścia więc wyraziłam zgodę. Roześlę Wam Kochane cioteczki mój numer konta z prośbą o wpłaty.
[B]Koruś [/B]najpierw ten transport trzeba ogarnąć. Kto mógłby pojechać z Poznania do np Jarocina? Z Jarocina do Dzierżoniowa moglibyśmy Martę z Jarkiem poprosić...hmmm co o tym myślicie?

[B]Aniu z Poznania [/B]dałabyś radę do Jarocina?

Posted

[quote name='conceited']Ani z Poznania nie ma w Polsce :( wyjechała na 2 tyg.[/QUOTE]

Kurcze pieczone, tak liczyłam na Anię :-(

Napisałam prośbę do cioci&wujka. To wspaniali ludzie, którzy już wielokrotnie pomagali boksiom.:loveu::loveu::loveu: Zobaczymy co nam odpiszą :roll::roll::roll:

Posted

[quote name='kapsel']kurcze pieczone, tak liczyłam na anię :-(

napisałam prośbę do cioci&wujka. To wspaniali ludzie, którzy już wielokrotnie pomagali boksiom.:loveu::loveu::loveu: Zobaczymy co nam odpiszą :roll::roll::roll:[/quote]
tak masz racje
to wspanili ludzie....

Posted

ale ciocia i wujek, to mieszkaja na slasku, gornym. dzierzoniow jest na dolnym. to z 200km nadkladania drogi w 1 strone.
a gdzie ten jarocin? popatrze na mape. wejde tu na spokojnie, jak poloze dziecko spac, to pomysle.

Posted

juz wiem, jarocin jest w polowie drogi miedzy poznaniem, a wroclawiem.
ale widze 2 drogi z wrocka do poznania, albo przez jarocin, albo przez lesnzo i rawicz. moj tz, ktory kiedys czesto do poznania jezdzil, zawsze jechal przez rawicz. km w roznicy miedzy jazda przez jarocin, a przez rawicz, jest moze z 10-20, ale droga na pewno jest lepsza, skoro tz tak jezdzil. dopytam sie go pozniej.

poznan-wroclaq to 186km. wroclaw-dzierzoniow to 56km
poznan-dopiewo to 20km
dopiewo wroclaw to 164km. wiec o 20km mniej nawet, no i przez wroclaw jechac nie trzeba.

dopiewo-sosnowiec dla wujka i cioci to 366km. a powrotna przez dzierzoniow to 438km. razem 800km. po 50gr za 1km = 400zl

jakby jechal wujek i ciocia to ja doloze moje papugi z dt, na ds do gliwic, to cos kaska sie doloze. no i bullika bym dorzucila w drodze na poznan. to juz te 200km zaplacimy na pol. czyli powyzej 100zl juz byloby taniej dla Zefira. czyli niecale 300 by trzeba bylo z jego kasy zaplacic. chyba,ze ktos jeszcze na przyczepke sie znajdzie. najlepiej trasa- wroclaw-lub dzierzoionow-slask.

marta z jarkiem, czarno to widze, czarno... dzis beda u mnie, to zapytam.

jak pisalam- Psiratownicy pod koniec wrzesnia moze jechac. i jemu mniej km by wyszlo, bo mieszka blizej tego dzierzoniowa, wiec taniej by chyba bylo.

edit, jak ze skaska to jeszcze Szczepon wozi. mi wiozl psy w sumie jeden i drugi pan. szczepon z jaworzna, to ciut dalej, ale tez slask.
tu z wrocka sie okazuje,ze jest ktos nowy, kto wozi, ale w tym tyg na warszawe jedzie. tz dogomanki, z wroclawia, wiec najlepiej, bo na trasie mieszka i nigdzie kluczyc nie musi.

Posted

Koruś,:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: ło matko prawdziwa z Ciebie specjalistka od logistyki, az mi się w głowie zakręciło od tych wariantów;)
Ciocia &wujek mieszkają pod Poznaniem w Puszczykowie.
Mam dobrą wiadomość :smile::smile::smile: Pojawiła się opcja domu stałego, a właściwie nie jedna a dwie!!!!! :crazyeye:
Jeden domek w Bydgoszczy, drugi domek w Gdyni ;););) Wszystko rozstrzygnie się sobota/niedziela więc na razie wszystko wstrzymane, choć zawsze trzeba przyjąć wersję awaryjną i mieć w zanadrzu transport do DT.
Ciocia&wujek mi nie odpisała, więc czekam.:roll:

Conceited, czy ktoś był już z boksiem na spacerze, wie ktoś jak zachowuje się Zefirek poza kratami?

Faflunek, musi do soboty jeszcze wytrzymać niestety :-(

Posted

[quote name='Kapsel']Koruś,:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: ło matko prawdziwa z Ciebie specjalistka od logistyki, az mi się w głowie zakręciło od tych wariantów;)
Ciocia &wujek mieszkają pod Poznaniem w Puszczykowie.
Mam dobrą wiadomość :smile::smile::smile: Pojawiła się opcja domu stałego, a właściwie nie jedna a dwie!!!!! :crazyeye:
Jeden domek w Bydgoszczy, drugi domek w Gdyni ;););) Wszystko rozstrzygnie się sobota/niedziela więc na razie wszystko wstrzymane, choć zawsze trzeba przyjąć wersję awaryjną i mieć w zanadrzu transport do DT.
Ciocia&wujek mi nie odpisała, więc czekam.:roll:

Conceited, czy ktoś był już z boksiem na spacerze, wie ktoś jak zachowuje się Zefirek poza kratami?

Faflunek, musi do soboty jeszcze wytrzymać niestety :-([/QUOTE]
o Bogowie
domek staly
niech sie jemu poszczesci.....trzymam kciuki

Posted

[quote name='wujek & ciocia']witam cioteczki :)

chętnie przerzucę psa do Jarocina, ale niestety z powodu nadmiaru pracy mogę dopiero w sobotę :(

jeśli to pasuje to dajcie znać ...

pzdr[/QUOTE]

Cały wujek&ciocia :calus: i ciocia &wujek:calus: Na nich zawsze można liczyć :happy1::happy1::happy1:

Wujku&ciociu, właśnie sobota/niedziela ma się wszystko rozstrzygnąć czy Zefirek pójdzie do Domu Stałego :roll::roll::roll:
Jeśli by coś nie wyszło, choć nie przyjmuję tego do wiadomości :mad::mad::mad:to możemy planować Zefirka wyjazd na 24 września dopiero...

Posted

Kapselku-jakbyście miały na zbyciu(wiem,że marzę teraz)jakiś domek dla boksia bez dzieci i innych zwierzaków,to daj znać-Gaborek został oddany przez właścicielkę,która nie wzięła danych od nowych właścicieli,no a od 2 września siedzi w kojcu Gryfińskim,jak skończy się kwarantanna,to nie wiem,co z nim będzie,to taki ładny psiak,zaszczepiony już i wykastrowany.Właściciele starzy nie chcą go odebrać,bo w obronie dzieci atakuje babcię,która się dziećmi zajmuje,również inne psy :(